Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"ΜΟΥ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ"

Recommended Posts

Διάβασα ένα άρθρο που πραγματικά με άγγιξε, ίσως και λόγω της ημέρας ακόμη περισσότερο....με συγκίνησε βαθιά και με προβλημάτισε ακόμη περισσότερο. Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας....

Ίσως κάποιοι από εσάς να το βιώσατε ή να το βιώνετε με δικούς σας ανθρώπους....:-(, σίγουρα πολλοί από εμάς θα το ζήσουμε...ίσως και να'μαστε εμείς στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να φύγουμε.....αφήνοντας πίσω δικούς μας ανθρώπους :-(:sad:

Διαβάστε το, αξίζει τον κόπο!

http://www.rednotebook.gr/details.php?id=7498#.UJoup_CodJo.facebook

"Μου διώχνετε τους φίλους μου"

Εγώ θα μείνω

Της Αναστασίας Γιάμαλη

Νομίζω πως το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη "Ο μισεμός" ταιριάζει απόλυτα με το συγκεκριμένο άρθρο

Ο μισεμός

Μισεύεις για την ξενητειά και μένω μοναχή μουʼ

σύρε παιδί μου στο καλό και σύρε στην ευχή μου!

Τριανταφυλλένια η στράτα σου, κρινοσπαρμένʼ οι δρόμοι,

για χάρη σου νʼ ανθοβολούν και τα λιθάρια ακόμη.

τα δάκρυά μου να γενούν διαμάντια σʼ ότι αγγίσης

και το ποτήρι της χαράς ποτέ να μη στραγγίσης,

να πίνης και να ξεδιψάς και να ʽναι αυτό γεμάτο

σαν νάνʼ η βρύση από ψηλά κι αυτό νάνʼ αποκάτω.

Εκεί παιδί μου που θα πας, σα μακρινά στα ξένα

δίχτυα πολλά και ξόβεργες θα στήσουνε για σέναʼ

η ελπίδα με τους πόθους της, το βιός με τα παλάτια.

κι η ξεγελάστρα η ομορφιά με τα γλυκά τα μάτια.

Η ελπίδα η αχαλίνωτη ξεχνά τα περασμένα

και θα ξεχάσης κάποτε μαζί μʼ αυτά και μέναʼ

το βιός μες στα παλάτια του την περηφάνια κρύβει

και θα ντραπής για το φτωχό, το πατρικό καλύβιʼ

κʼ η ξεγελάστρα η ομορφιά μʼ ένα φιλί στο στόμα

κάνει το νιό νʼ απαρνηθή και την πατρίδα ακόμα.

Παιδί μου αν τη μητέρα σου πάψης να τη θυμάσαι,

με δίχως βαρυγκόμηση συγχωρεμένος νάσαιʼ

κι αν το φτωχό καλύβι μας ντροπή σου φέρνει ως τόσο

και πάλι θα ʽμαι πρόθυμη συγχώρεση να δώσωʼ

μʼ αν την πατρίδα απαρνηθής που τη λατρεύουμε όλοι,

ναν η ζωή σου όπου κι αν πας αγκάθια και τριβόλοι.

Διαφημίσεις

AΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!

Κι εμείς θα μείνουμε, όχι γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε... θα μπορούσαμε κάλλιστα με τα προσόντα μας, απλά δεν θέλουμε βρε παιδί μου να γίνουμε δούλοι των ξένων!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!!

Εκπληκτικο κειμενο!Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ για σενα που το ανεβασες και για το ατομο που το εγραψε!Ευχομαι να δημιουργησει σε ολους συναισθηματα εγωισμου,με την καλη την εννοια!Αυτοι που θα μεινουμε να παλεψουμε για την ψυχη της πατριδας μας!Κανενας δεν εχει το δικαιωμα να μας στερησει το σπιτι μας,την γλωσσα μας,τον πολιτισμο μας!Εδω θα μεινουμε και θα παλεψουμε!Ολοι μαζι ενωμενοι μπορουμε!

ΜΠΡΑΒΟ cateyes....

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Ωχ.....με εκανες την καρδια περιβολι. Ειμαι ενας απο αυτους που εχουν φυγει βλεπεις, και ειναι το αρθρο λες και το γραψε η κολλητουλα μου. Βεβαια εγω εφυγα πριν απο την κριση, το 2008 και ολη η παρεα με την οποια μεγαλωσαμε μαζι ειναι διασκορπισμενοι σε ολη την Ευρωπη. Μια στην Γερμανια, Αλλη στην Αγγλια, εγω Ασια! Θυμαμαι που λεγαμε οτι οταν μεγαλωσουμε, θα χτισουμε σπιτια ο ενας διπλα στον αλλον να μεγαλωσουμε τα παιδια μας ολοι μαζι....λεγαμε....λεγαμε! Καποιοι εχουνε μεινει Ελλαδα, μεταξυ τους και η κολλητουλα μου που μου λειπει τοσο πολυ. Απλα ερχεται μια στιγμη που πρεπει να παρεις δυσκολες αποφασεις για την επιβιωση σου και το μελλον της οικογενειας σου. Δεν ειναι ευκολο για κανενα ουτε για αυτον που φευγει εξω ουτε για αυτους που αφηνει πισω.

Είναι άλλο να φεύγεις από επιλογή και άλλο να φεύγεις επειδή δεν έχεις άλλη επιλογή. Εμείς η γενιά των 40, κάναμε την επιλογή μας. Πολλοί από εμάς αφήσαμε πολλές ευκαιρίες στο εξωτερικό για να δώσουμε το δυναμικό μας στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να ακούμε 'καλημέρα' το πρωί. Και τώρα... ακόμα και όσοι μένουμε (προς το παρόν), χρεωνόμαστε και το λογαριασμό για το πάρτυ που δεν πήγαμε -δεν μας είχαν καλέσει άλλωστε-

Είναι άλλο να φεύγεις από επιλογή και άλλο να φεύγεις επειδή δεν έχεις άλλη επιλογή. Εμείς η γενιά των 40, κάναμε την επιλογή μας. Πολλοί από εμάς αφήσαμε πολλές ευκαιρίες στο εξωτερικό για να δώσουμε το δυναμικό μας στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να ακούμε 'καλημέρα' το πρωί. Και τώρα... ακόμα και όσοι μένουμε (προς το παρόν), χρεωνόμαστε και το λογαριασμό για το πάρτυ που δεν πήγαμε -δεν μας είχαν καλέσει άλλωστε-

Και συνεχίζω τη σκέψη σου.... εμείς η γενιά των 40 δεν έχουμε τώρα πλέον άλλη επιλογή, καθώς έχουμε δώσει τη ζωή μας και την ψυχή μας στην Ελλάδα και έχουμε επενδύσει εδώ και έχουμε τακτοποιήσει τη ζωή μας έτσι ώστε, έστω και αν έχουμε επωμιστεί περικοπές και χαράτσια, δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα αποτινάξουμε και να ρίξουμε μία μούντζα σε όλους και όλα και να φύγουμε. Αντίθετα με τους 25άρηδες που μπορούν να το κάνουν αυτό.

Μπομπονέλα (ε, ρε τι μου θυμίζει το νικ σου λέμε) δε συμφωνώ. Αν θέλεις να φύγεις θα τη βρεις την άκρη σου. Δεν ξέρω αν αυτό που θα βρεις τελικά θα είναι πραγματικά καλύτερο, αλλά ευκαιρίες πάντα υπάρχουν αν τις αναζητήσεις. Τα πεθερικά μου είχαν κάνει το Αμερική Ελλάδα παγκράτι σύνταγμα. Δύο φορές πήγαν κι ήρθαν.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

AΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!

Κι εμείς θα μείνουμε, όχι γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε... θα μπορούσαμε κάλλιστα με τα προσόντα μας, απλά δεν θέλουμε βρε παιδί μου να γίνουμε δούλοι των ξένων!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!!

ενω εδω ..δεν ειμαστε δουλοι (ξενων ή ντοπιων??)

Διαφημίσεις

ενω εδω ..δεν ειμαστε δουλοι (ξενων ή ντοπιων??)

Δεν είναι το ίδιο! Εξω έχεις να αντιμετωπίσεις τραγικό ρατσισμό και απέραντη μοναξιά. Ξέρω παιδί με φοβερά προσόντα που το πήραν σε νοσοκομείο ως ειδικευόμενο με πρώτο μισθό 5000 ! αλλά εκείνος έπαθε κατάθλιψη!!! Γιατί οι συνάδελφοι μπροστά του κανόνιζαν κάτι και τον αγνοούσαν.... γιατί όλοι κλείνονταν μέσα νωρίς και αυτός δεν είχε κανέναν κοντά του.... γιατί μόνο δούλευε χωρίς να ευχαριστιέται κάτι.... γιατί ένοιωθε ένα καλοπληρωμένο ρομποτ που απλά το απομιζούσαν οι ξένοι!!

Εδώ δεν είναι το ίδιο. Βρίζουμε όλοι μαζί, γελάμε όλοι μαζί, βγαίνουμε και ξεχνάμε, έχουμε φίλους και συγγενείς κλπ.

Δεν είναι το ίδιο.

Δεν είναι το ίδιο! Εξω έχεις να αντιμετωπίσεις τραγικό ρατσισμό και απέραντη μοναξιά. Ξέρω παιδί με φοβερά προσόντα που το πήραν σε νοσοκομείο ως ειδικευόμενο με πρώτο μισθό 5000 ! αλλά εκείνος έπαθε κατάθλιψη!!! Γιατί οι συνάδελφοι μπροστά του κανόνιζαν κάτι και τον αγνοούσαν.... γιατί όλοι κλείνονταν μέσα νωρίς και αυτός δεν είχε κανέναν κοντά του.... γιατί μόνο δούλευε χωρίς να ευχαριστιέται κάτι.... γιατί ένοιωθε ένα καλοπληρωμένο ρομποτ που απλά το απομιζούσαν οι ξένοι!!

Εδώ δεν είναι το ίδιο. Βρίζουμε όλοι μαζί, γελάμε όλοι μαζί, βγαίνουμε και ξεχνάμε, έχουμε φίλους και συγγενείς κλπ.

Δεν είναι το ίδιο.

Οπως κ οι μεταναστες εδω βιωνουν το ρατσισμο, ετσι κ οι Ελληνες μεταναστες βιωνουν αναλογο ρατσισμο....γι αυτο, την επομενη φορα που καποιος μειωσει, βρισει, χτυπησει κλπ ενα μεταναστη, ας αναλογιστει πως καπου ενας δικος μας, Ελληνας μεταναστης ισως βιωνει τα ιδια.....αυτο ειναι το τραγικο της υποθεσης.....

Και συνεχίζω τη σκέψη σου.... εμείς η γενιά των 40 δεν έχουμε τώρα πλέον άλλη επιλογή

Καλά, μην το λες. Άσε να δεις πού θα καταλήξουν τα πράγματα... Τα όρια αντοχής του καθενός είναι σχετικά! Και ο πάτος δεν έχει φανεί ακόμα!:confused:

Δεν είναι το ίδιο.

ναι αλλα αυτη η οπτικη που δινεις μ αυτο το ποστ δεν εχει να κανει με το αν ειμαστε ή οχι δουλοι καποιων εδω ή στο εξωτερικο

κ ολα αυτα που περιγραφεις για τον νεαρο πιστεψε με μπορει να σου συμβουν κ στο ελλαντα ..

χμ κ πολυ θα μ αρεζε να μου δινουν 5000 ευρω κ ασ με θεωρουν ρομποτ -ε με τοσα λεφτα λογικο ειναι..- κ ας ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι με αποζιμουν κιολας!!:wink:

ναι αλλα αυτη η οπτικη που δινεις μ αυτο το ποστ δεν εχει να κανει με το αν ειμαστε ή οχι δουλοι καποιων εδω ή στο εξωτερικο

Ο εργατης, ειτε εργαζεται στο ελλαντα, ειτε στο εξωτερικο παντα αισθανεται δουλος του αφεντικου,οτι τον απομυζουν, τον εκμεταλλευονται κλπ οπως κ το αφεντικο δουλος των πελατων, του κρατους(φορολογια-- κλπκλπ,) ειναι φαυλος κυκλος πιστευω

κ ολα αυτα που περιγραφεις για τον νεαρο πιστεψε με μπορει να σου συμβουν κ στο ελλαντα ..

με τη διαφορα οτι εδω, οκ μπορει να μην ταιριαξουμε, να μην κανουμε παρεα--στο εξωτερικο υπαρχει το στιγμα του ξενου, του μεταναστη, θα στιγματιστεις (θα σε βλεπουν οπως βλεπουμε κ εμεις τους αλλοδαπους)κ δεν σου δινουν την ευκαιρια να σε γνωρισουν--κ ειναι σκληρο να ζεις σε μια χωρα μακρια απο συγγενεις, φιλους κ να σε αντιμετωπιζουν κ ασχημα.

οπως κ εδω στο ελλαντα αναλογα--πχ ποσε ςφορες εχουμε ακουσει απο μαμαδες να λενε στα παιδακια τους μην κανεις παρεα στο σχολειο με ξενα παιδακια ,

η βλεπουν εναν κ λενε ειναι Αλβανος, η Αφρικανος, ετσι κ εξω λενε χμμμμ Ελληνας....απλα χαρακτιριζουν εναν ανθρωπο, χωρις να τον γνωριζουν.(οπως κ με τους χοντρους/αδυνατους, ψηλους/κοντους, ατομα με ειδικες αναγκες κλπ--ειμαστε πολυ ρατσιτσες τελικα

χμ κ πολυ θα μ αρεζε να μου δινουν 5000 ευρω κ ασ με θεωρουν ρομποτ -ε με τοσα λεφτα λογικο ειναι..- κ ας ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι με αποζιμουν κιολας!!:wink:

αυτο κ εμενα θα μου αρεζε!!!!!!!:wink:

κι εγω μενω ελλαδα, οσο αντεξω....

Διαφημίσεις

προσωπικα δεν αντιμετωπισα ποτε το ρατσισμο που εχω δει στην Ελλαδα εναντιον των ξενων. Οι συναδελφοι παντα με πλησιαζαν (επειδη ειμαι ντροπαλη δυσκολευομαι να μιλησω πρωτη σε καποιον), παντα εκανα φιλους, αλλαζαμε επισκεψεις, και τωρα με τα παιδια παντα οι αλλες μαμαδες με πλησιαζουν και κανουμε παρεα κι εμεις και τα παιδια μας.

Δεν αμφισβητω οτι πιθανω ς καποιοι ανθρωποι να εχουν βιωσει το ρατσισμο, ανοητοι εξαλλου υπαρχουν σε ολες τις χωρες του κοσμου. Αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα οπως καποιο μηνυμα παραπανω τα δειχνει...

και εμείς προσπαθούμε να ετοιμαστούμε για να φύγουμε...

γιατί απλά δεν έχουμε άλλη επιλογή...

είναι όμως αστείο να ακούω εδώ έχουμε φίλους, βγαίνουμε έξω, κάνουμε αυτό κάνουμε εκείνο... και αισθανόμαστε καλύτερα...

έχω να βγω έξω με τον άντρα μου δεν θυμάμαι από πότε,

οι φίλοι μας είναι σκατά ψυχολογικά, όταν τους βλέπουμε όλο αριθμητική κάνουμε, τόσα έχω, τόσα δεν έχω, τι θα κάνουμε...

οιόλοι, και φίλοι και συγγενείς, έχουν κλειστεί στον ευατό τους, σαν να έχουμε πέσει όλοι σε ένα είδους χειμέρια νάρκη, να συρρικνώσουμε τις ανάγκες μας και να μειώσουμε τις αναπνοές, για να επιβιώσουμε, καμία δύναμη για αλληλοστηριξη..

το κράτος εφαρμόζει πάνω μας τον πιο σκληρό ρατσισμό, είμαι μισθωτή, ιδιωτικού τομέα...

και πολλοί συμαπτριώτες μου ψηφίσαν πάλι πασόκ και νδ

στο γραφείο αυτή την διετία σε αυτή την δουλειά δουλεύω με κάτω των 30, βιώνω πρωτοφανή ρατσισμό, και μετα λύπης μου διαπιστώνω οτι η γενιά αυτή είναι έτοιμη να σε σβήσει μόνο και μόνο για να επικρατήσει, μα και με τόση ανεργία που να περισσέψει μεγαλοψυχία...

ο άντρας μου δεν μπορεί να βρει δουλειά πουθενά (άνω των 40)

το μόνο που έχει για μένα η ελλάδα πια είναι η στενή οικογένεια μου, και η απίστευτη ομορφιά της...

αν τα καταφέρουμε και φύγουμε θα πεθάνω από νοσταλγία, αν δεν τα καταφέρουμε θα πεθάνω από κατάθλιψη ή πείνα - όποιο με προλάβει.

θεματοθέτρια χτύπησες φλέβα...