Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΑΣ

Recommended Posts

Καλησπερα, ειμαι μαμα ενος αγοριου 4 χρονων και ενος 2,5 μηνων....εχουμε και ενα σκυλακι που το πηραμε σπιτι οταν ο γιος μου ηταν 2,5 χρονων και ουσιαστικα μεγαλωσαν μαζι...τους τελευταιους μηνες ο γιος μου δεν τον θελει καθολου γιατι οπως λεει του παιρνει τα παιχνιδια του...η συμπεριφορα του ομως εχει γινει πολυ πιο επιθετικη απο τοτε που γεννησα και ασχολουμαι και με το μωρο συν οτι ο συζυγος μου λειπει γιατι ειναι ναυτικος. Βεβαια ακουει και η γιαγια που ειναι αρνητικη με τον σκυλο και ολη μερα με πριζουν. το σκυλακι δεν ειναι επιθετικο απλα του αρεσει να του κλεβει τα παιχνιδια και να κυνηγιουνται. Ολη μερα μου ζηταει να τον κλεινω στο μπαλκονι ( τον σκυλο ) και μου λεει αστο να ψοφησει και τετοια, του εξηγω με ωραιο τροπο, τον μαλωνω, τον βαζω τιμωρια οταν τον χτυπαει αλλα τιποτα. το διλημμα μου ειναι να δωσω το σκυλακι και να περασει το δικο του η μηπως τωρα που θα παει προνηπιο θα ηρεμησει ? κι αν τον δωσω μηπως μετα θα εχει και αλλες απαιτησεις? ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

μα καλα δεν ειναι πασιφανες οτι το προβλημα του δεν ειναι το σκυλακι αλλα το νεο μωρο, ομως επειδη δεν μπορει να βγαλει επιθετικοτητα εκει την βγαζει στο σκυλακι;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Καλησπερα, ειμαι μαμα ενος αγοριου 4 χρονων και ενος 2,5 μηνων....εχουμε και ενα σκυλακι που το πηραμε σπιτι οταν ο γιος μου ηταν 2,5 χρονων και ουσιαστικα μεγαλωσαν μαζι...τους τελευταιους μηνες ο γιος μου δεν τον θελει καθολου γιατι οπως λεει του παιρνει τα παιχνιδια του...η συμπεριφορα του ομως εχει γινει πολυ πιο επιθετικη απο τοτε που γεννησα και ασχολουμαι και με το μωρο συν οτι ο συζυγος μου λειπει γιατι ειναι ναυτικος. Βεβαια ακουει και η γιαγια που ειναι αρνητικη με τον σκυλο και ολη μερα με πριζουν. το σκυλακι δεν ειναι επιθετικο απλα του αρεσει να του κλεβει τα παιχνιδια και να κυνηγιουνται. Ολη μερα μου ζηταει να τον κλεινω στο μπαλκονι ( τον σκυλο ) και μου λεει αστο να ψοφησει και τετοια, του εξηγω με ωραιο τροπο, τον μαλωνω, τον βαζω τιμωρια οταν τον χτυπαει αλλα τιποτα. το διλημμα μου ειναι να δωσω το σκυλακι και να περασει το δικο του η μηπως τωρα που θα παει προνηπιο θα ηρεμησει ? κι αν τον δωσω μηπως μετα θα εχει και αλλες απαιτησεις? ευχαριστω πολυ

φανταζομαι οτι αντιλαμβανεσαι οτι αυτα που λεει αφορουν το αδερφακι του που μολις ηρθε στην οικογενεια, προφανως ζηλευει αλλα το προβαλει στο ζωο

πες του, κανεις απο την οικογενεια δεν φευγει απο εδω μεσα, ουτε ο σκυλος γιατι ειναι και αυτος μελος της οικογενειας ουτε εσυ ουτε το αδερφακι σου ουτε κανεις, κανεναν εδω μεσα δεν τον εγκαταλειπουμε η αφηνουμε να υποφερει,,,,καταλαβαινω οτι μπορει να ζηλευεις επειδη ασχολουμε με το μωρο αλλα ετσι εκανα και με εσενα

βαλε την μανα σου στη θεση της διοτι δεν ειναι σπιτι της για να λεει διαφορα για τον σκυλο

αν σου ελεγε δεν θελω το μωρο θα το εδιωχνες? προφανως οχι εμμεσως η επιθετικοτητα αυτη αφορα το αδερφακι του κι οχι τον σκυλο

εγω τον σκυλο δεν θα τον εδιωχνα, δεν θα ελυνε αυτη η κινηση το προβλημα του μεγαλου με την ζηλεια που αφορα το μικροτερο αδερφακι

Εγω πιστευω οτι εχει τα νευρα του με το νεο μωρακι αλλα επειδη ειναι μεγαλο παιδακι ξερει οτι το μωρο δεν φταιει σε κατι και τα βαζει με το σκυλακι...για να τραβηξει την προσοχη σου και να περασει καπου το δικο του...γιατι στην ουσια περναει αφου τα καταφερνει και το βγαζετε στο μπαλκονι και εχει και για συμαχο τη γιαγια.

Εγω πιστευω οτι δεν πρεπει να διωξεις το σκυλακι...Θα ειναι κακο παραδειγμα.Οταν μεγαλωσει το μωρο θα του περνει επισης τα παιχνιδια του και θα γινεται χαμος.Θα σου ζητησει το ιδιο?μια φορα θα του εχει περασει και θα το ξανακανει.Οχι οτι ειναι το ιδιο ο αδερφος με το σκυλι αλλα τα παιδια δεν το καταλαβαινουν αυτο...

Σκαρφιζονται τα τερατακια μας τα απιστευτα για να μας τραβηξουν τη προσοχη!!!

Προσφατα η τετραχρονη μου κορη μου εκανε αναλογα νουμερα(με αλλο θεμα βεβαια):P για να τραβηξει την προσοχη απο το μωρο αλλα με το προνηπιο το ξεχασε και εστρωσε.Ειχε αλλα να ασχοληθει βλεπεις:D:D

Διαφημίσεις

το ξερω και γι αυτο δεν το εχω δωσει, απλα εχει γινει τοσο επιθετικος που μου ειναι δυσκολο να τους ελεγχω ολη μερα, φανταστειται οτι θηλαζω το μωρο και πολλες φορρες το εχω αφησει για να παω να τους χωρισω γιατι ο μεγαλος τον χτυπαει...βασικα το σκυλακι θα το εδινα πισω στην εκτροφεα σε μια τεραστια βιλα με δεντρα στον αγιο στεφανο και θα περναγε τελεια δεν ειναι αυτο το θεμα, ισα ισα που νομιζω πως κακοπερναει εδω μαζι μας, αλλα φοβαμαι μηπως επειτα οι απιτησεις του γινουν παραλογες

Εγώ θα έλεγα ότι εσύ, ως μαμά, βάζεις στο σπίτι τους κανόνες... στο χέρι σου είναι το σκυλάκι να μην κακοπερνάει και το αγοράκι να ηρεμήσει.

Φυσικά σου έχουν πέσει πολλά μαζί τώρα, και λογικά θα είσαι κουρασμένη με σπίτι/παιδί/σκυλί/μωρό με θηλασμούς. Μην αγχωθείς, ένα πράγμα τη φορά.

Είναι λογικό να συμπεραίνεις ότι μόλις του περάσει το δικό του μετά θα συνεχίσει να έχει παράλογες απαιτήσεις, οπότε μην ενθαρρύνεις αυτή τη συμπεριφορά. Αντιθέτως, προσπάθησε να τον κάνεις να νιώσει ασφάλεια με κουβέντα, κάποιες ώρες δικές του κ.λπ., χωρίς βιασύνες όμως και χωρίς να υπερβείς τους δικούς σου ρυθμούς, με ήρεμους τόνους. Όλα θα φτιάξουν, πιστεύω!

it's never too late to start all over again

Εγω δεν ξερω αν η επιθετικοτητα που βγαζει προς το σκυλακι εχει να κανει με το μωρο (που ειναι πολυ πιθανο) , ξερω ομως με μεγαλη σιγουρια οτι απο τη στιγμη που αποφασιζουμε να παρουμε σκυλο ή οποιοδηποτε αλλο κατοικιδιο (ισως λιγο παραπανω τα σκυλακια γιατι ειναι απο τη φυση τους πιο συντροφικα πλασματα) , πρεπει να τους φερομαστε ως μελη της οικογενειας γιατι ακριβως αυτο ειναι !

Δεν μπορουμε απλα να διωξουμε ενα ζωο απο το σπιτι ... Ειναι τουλαχιστον απανθρωπο !

Live like it is heaven on earth ..!

S8vKp2.png?0fKsGsow

bcHCp3.png?2xpjfQKo

αυτο ακριβως ειναι το προβλημα, εγω θεωρω τον σκυλο μου παιδι μου και τον θελω μεσα στο σπιτι, στην ζεστασια του και μες τα χαδια αλλα δυστυχως ο μικρος ολο τον χτυπαει , τον κλωτσαει οπως κανουν τα παιδιακια στα μικροτερα αδερφια τους στα υπουλα. δυστυχως η κουραση με ξεπερνα πολλες φορες...του εξηγω οτι ο μικυ ειναι και το σκυλακι αδερφακι του αλλα δυτσυχως δεν τα καταφερνω ουτε με καλο τροπο ουτε με τιμωρια. θα μπορουσα να κλεισω τον σκυλο σε ενα μπαλκονι και να λεω οτι εχω σκυλο αλλα δεν ειναι ετσι...να πω βεβαια πως λεγοντας δινω τον σκυλο εννοω να επιστρεψει στην εκτροφεα απ οπου τον πηρα που κυριολεκτικα τον λατρευει και τον θελει, εχει αναμεσα στα δεκαδες σκυλακια της και την μαμα του και την αδελφη του σε μια τεραστια βιλα στον αγ στεφανο, και ειλικρινα οσα σκυλακια εχει εκει περνανε ζωη χαρισαμενη...πιστευω πως θα ειναι σουπερ ευτυχισμενος εκει, προς θεου δεν εννοω να παρατησω το σκυλι στον δρομο η κατι τετοιο, αλλωστε ειναι πολλα τα σκυλακια που εχω βοηθησει να βρουν σπιτι και δεν θα αφηνα ποτε κανενα στην τυχη του ειδικα αυτο που το εχω μεγαλωσει

το θεμα ειναι ομως αν δινοντας τον κανω καλο η κακο στο παιδι

Πρώτο θέμα: Η άποψή μου είναι ότι δεν θα αποφασίσει το τετράχρονο -πολύ περισσότερο η γιαγιά- για το εάν η οικογένεια θα έχει ζωάκι ή όχι. Εσύ είσαι αυτής της άποψης, ή όχι?

Αν συμφωνείς, πες του ότι αν δεν του αρέσει το σκυλάκι (ενώ άλλα παιδιά παρακαλάνε να έχουν ένα), μπορεί να μην ασχολείται μαζί του αλλά δεν μπορεί να το ενοχλεί και να το χτυπά. Μπορείτε να βάλετε ένα όριο να μην μπαίνει το σκυλάκι στο δωμάτιό του -πίστεψέ με το μαθαίνουν αυτό τα ζωάκια μετά από λίγη προσπάθεια- και είμαι σίγουρη ότι σιγά σιγά θα το λατρέψει....

Επίσης το βρίσκω λίγο υπερβολικό να λέει μία μητέρα στο παιδί της ότι θεωρεί (ΚΑΙ) το ζωάκι παιδί της (συγνώμη αν ακούγεται αυστηρό, δεν το λέω έτσι). Επίσης βρίσκω λίγο υπερβολικό να λες στο παιδί ότι είναι κι αυτό αδερφάκι του (τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τη μεταφορά και φρικάρουν). Επίσης μην θεωρείς δεδομένο ότι τα παιδάκια δίνουν κλωτσιές στα μικρότερα αδερφάκια τους όταν η μαμά δεν είναι μπροστά.

Αν δοκίμαζες να το αντιμετωπίσεις με λιγότερη υπερβολή, δηλαδή σαν οικόσιτο ζωάκι, που το αγαπάμε και το φροντίζουμε αλλά φυσικά δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα μέλη της οικογένειας, πχ. δεν κοιμάται στο κρεβάτι μας, ή δεν το αγκαλιάζει η μαμά για καληνύχτα- μπορεί να σου είναι πολύ χρήσιμο, για να διοχετεύσει την ααγάπη του στο σκυλί. Θέλω να πω, αν θέλεις πραγματικά να κρατήσετε το ζωάκι, ως οικογένεια -και καλά θα κάνετε-, δες το σε μία βάση αγάπης προς τα ζώα, χωρίς υπερβολές, μίλησέ του, πες του ότι έχει την ανάγκη σας (όλης της οικογένειας), δείξε το ταινίες με σκυλάκια κλπ κπ κλπ. Σε ένα χρόνο όλοι οι συμμαθητές του θα τον ζηλεύουν που έχει σκυλάκι.

.

Αν πάλι δεν μπορείς να το διαχειριστείς τώρα, δεν είναι ντροπή. Καθόλου κακό δεν θα κάνει στο παιδί, θα βρεις και μία δικαιολογία ουδέτερη, ούτε να το γεμίσεις ενοχές, ούτε να του δείξεις ότι 'του πέρασε' πχ. τον ζήτησε η μανούλα του και θα πάει για λίγο να τη δει

Βασικά, μία μητέρα με δύο μικρά παιδιά χωρίς καθημερινή παρουσία του μπαμπά, πρέπει να κάνει αυτό που την κάνει να αισθάνεται καλύτερα. Κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει που θέλεις να κάνεις την καθημερινότητά σου λίγο πιο εύκολη.:wink:;-)

Διαφημίσεις

αυτο ακριβως ειναι το προβλημα, εγω θεωρω τον σκυλο μου παιδι μου και τον θελω μεσα στο σπιτι, στην ζεστασια του και μες τα χαδια αλλα δυστυχως ο μικρος ολο τον χτυπαει , τον κλωτσαει οπως κανουν τα παιδιακια στα μικροτερα αδερφια τους στα υπουλα. δυστυχως η κουραση με ξεπερνα πολλες φορες...του εξηγω οτι ο μικυ ειναι και το σκυλακι αδερφακι του αλλα δυτσυχως δεν τα καταφερνω ουτε με καλο τροπο ουτε με τιμωρια. θα μπορουσα να κλεισω τον σκυλο σε ενα μπαλκονι και να λεω οτι εχω σκυλο αλλα δεν ειναι ετσι...να πω βεβαια πως λεγοντας δινω τον σκυλο εννοω να επιστρεψει στην εκτροφεα απ οπου τον πηρα που κυριολεκτικα τον λατρευει και τον θελει, εχει αναμεσα στα δεκαδες σκυλακια της και την μαμα του και την αδελφη του σε μια τεραστια βιλα στον αγ στεφανο, και ειλικρινα οσα σκυλακια εχει εκει περνανε ζωη χαρισαμενη...πιστευω πως θα ειναι σουπερ ευτυχισμενος εκει, προς θεου δεν εννοω να παρατησω το σκυλι στον δρομο η κατι τετοιο, αλλωστε ειναι πολλα τα σκυλακια που εχω βοηθησει να βρουν σπιτι και δεν θα αφηνα ποτε κανενα στην τυχη του ειδικα αυτο που το εχω μεγαλωσει

το θεμα ειναι ομως αν δινοντας τον κανω καλο η κακο στο παιδι

Το θεωρώ μια παράλογη απάιτηση απο ένα παιδάκι τεσσάρων ετων, αλλα το φταίξιμο το ρίχνω αποκλειστικά και μόνο στη μητέρα σου η οποία εξ αρχής του έμαθε οτι υπάρχει και αυτή η διέξοδος (το να διώξετε το σκυλάκι σας). Προσπάθησε να του εξηγείσεις οτι η γιαγιά δεν ξέρει τι λέει και οτι δεν αποφασίζει εκείνη για τα μέλη της οικογένειάς σας.

Αν τελικά πειστείς (που εκεί σε βλέπω να καταλήγεις 'ετσι που παρουσιάζεις το νέο του σπίτι...:oops:) δεν ξέρεις αργότερα τι αντιδραση μπορει να έχει στο νεο του αδερφάκι το οποιο είναι πολύ πιθανο και εκεινο να του παιρνει τα παιχνιδια του...:?:?:?. Τότε τι ακριβώς θα κάνεις? Θα φοβάσαι μονίμως μηπως και λείψεις για ένα λεπτο και το μωρό χτυπηθει??

Παιδάκι σου είναι και εσύ ξέρεις καλύτερα απο όλους πως να χειριστεις το θέμα, παντως το να υποκύψεις σε μια τοσο παράλογη απαιτηση, ενω έχεις προβάλει μια κάποιοα αντισταση μέχρι τώρα, μόνο αρνητικό αντίκτυπο θα έχει στο μεγάλο σου παιδάκι..

Καλή επιτυχία οτι και να αποφασίσεις:-D!!!

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

σας ευχαριστω πολυ ια τις απαντησεις σας, το σκυλακι εγω δεν θελω να το δωσω το ξαναλεω απλα ισως να μην περναει και πολυ καλα μαζι μας γι αυτο το σκεφτομαι λιγο παραπανω, ειναι που λειπει κσι ο συζυγος και δεν μπορω να τον βγαζω καθε μερα βολτα...θα προσπαθησω και παλι να δωσω μια λυση με το σκυλακι στο σπιτι βεβαια...ηθελα να δω αν εχετε την ιδια αποψη με εμενα, οτι δηλαδη δεν πρεπει να του περασει του μικρου και να παρω λιγο κουραγιο να μην λυγισω...http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2300555038273&set=pb.1381091674.-2207520000.1352270624&type=3&theater

Θα ηθελα επισης να πω οτι ο δευτερος γιος μου ζηλευε το σκυλο!!!!! Δεν ξερω γιατι, ο πρωτος τον λατρευε ανεκαθεν....

φυσικα και δεν εδιωξα το σκυλο εφοσον τον αγαπαμε και εχει τη δικη του θεση στο σπιτι μας. Δεν θα μπορουσα να διωξω κατοικιδιο απο τη στιγμη που το εχουμε και μας εχει αγαπησει, εκτος αν οταν γεννουσα τα παιδια εκαναν καποια αλεργια. Και παλι ομως θα το εβγαζα στην αυλη......

Μετα τα 3 ο μικρος τον συνηθισε, τον αγαπησε δεν ξερω.....παντως τωρα τα πανε μια χαρα ( ο σκυλος ανεκαθεν τα πηγαινε, για τον μικρο λεω! χαχαχα).

Ποσο καιρο εχει παρουσιασει αυτην την συμπεριφορα το παιδι? Μηπως θελει το χρονο του?

οταν ηταν πο μικρος δεν ειχα κανενα προβλημα...τωρα το καλοκαιρι προεκυψε...ελπιζω τωρα που θα το παω προνηπιο να ηρεμησει λιγο...τωρα κανονισα να αφησω το μωρο στην γιαγια και να τον παμε βολτα το σαββατο στο παρκο να παιξουν μαζι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...