Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΩ ΤΟΣΟ ΦΟΒΑΜΑΙ

Recommended Posts

Είμαι 37+3 εβδομάδων, δεύτερη εγκυμοσύνη και με έχει πιάσει απίστευτη φοβία. Το πρώτο μου το γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο σε τρεις ώρες. 'Ήμουν αρκετά συνεργάσιμή και ψύχραιμη και έτσι ο τοκετός ήταν σχετικά εύκολος. Το θέμα είναι πως μετά την γέννα έπαθα εσωτερική αιμορραγία την οποία το προσωπικό του νοσοκομείου άργησε να αντιληφθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύσω αρκετά. Τελικά με την βοήθεια της Παναγίας όλα πήγαν καλά. Τώρα όσο πλησιάζουν οι μέρες ναι μεν δεν φοβάμαι τους πόνους αλλά το προηγούμενο γεγονός με κάνει να ανησυχώ μην συμβεί πάλι κάτι, μου έχει δημιουργηθεί φοβία και τρομερό άγχος:cry: δεν μπορώ να ηρεμήσω και να σκεφτώ το μωρό που θα έρθει και να χαρώ λίγο. Δεν ξέρω τι να κάνω το έχω εκφράσει στο στενό οικογενειακό περιβάλλον όπου όλοι μου λένε πως δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα αλλά παρόλαυτα δεν μπορώ να ηρεμήσω. Πολύ άγχος και φόβος που εντείνονται όσο πλησιάζει η γέννα. Είχατε κι εσύς ανάλογο άγχος και φόβο? πως το ξεπεράσατε?

Διαφημίσεις

καλημερα χρυσακι!!! για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω την αναλογη εμπειρια.εγω ειμαι εγκυος στο πρωτο μου και ειμαι 35+3 και φοβαμαι παρα πολυ γιατι δεν ξερω τι θα αντιμετωπισω.μεχρι στιγμης θα γεννησω φυσιολογικα αλλα δεν παυει να φοβαμαι παρα πολυ.πιστευω για σενα πως ηταν ενα τυχαιο γεγονος και πως ολα θα πανε μια χαρα τωρα..μην το σκεφτεσαι καθολου.

γνωμη μου ειναι να ηρεμησεις και να απολαυσεις τις τελευταιες μερες της εγκυμοσυνης σου......ετσι και εγω ειμαι στην 33+1βδομαδες στην δευτερη κυηση και δεν σου κριβω και εγω οτι απο την αρχη ειχα αγχος μεχρι και για τους υπερηχους που εκανα ξερεις β επιπεδου κ.α. λες και ημουν πρωταρα πιο πολυ αγχος ειχα τωρα παρα στο πρωτο αλλα οσο πλησιαζει ο καιρος ειμαι καλυτερα......ηρεμισε και απολαυσε τις μερες που μενουν και ολα θα πανε καλα.........με το καλο το μπεμπε σου.....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, προσπαθώ να ηρεμίσω και να μην σκέφτομαι αρνητικά αλλά να πω την αλήθεια δεν πολυκαταφέρνω να ξεχάσω το φόβο μου. Με το καλό τα μωράκια σας και με έναν πόνο.

καλημερα κι απο εμενα

να σκεφτεσαι οτι ο φοβος που δημιουργεις στον εαυτο σου μπορει αυτος να προκαλεσει προβλημα...ειχες οντως ασχημη εμπειρια αλλα δε σημαινει οτι θα επαναληφθει το ιδιο εργο! λιγες βδομαδες εμειναν, χαιδευε την κοιλιτσα σου, να χαιρεσαι το 1ο παιδακι σου και να κανεις μονο θετικες σκεψεις, το αγχος καταστρεφει τα παντα!

Διαφημίσεις

Ειμαι στην 16η εβδομαδα αλλα η γεννα δεν με τρομαζει καθολου.Ισως επειδη ειναι νωρις ακομα.Ομως εχω μιλησει πολλες φορες με την γιατρο μου,της εξηγησα οτι θελω να μου μιλαει καθ'ολη την διαρκεια για το συμβαινει καθε φορα ωστε να μην με τρομαζει "το αγνωστο και το τι επαθα τωρα?".Νομιζω θα σε βοηθησει και σενα.Λογικο ειναι να πονεσουμε,παιδι θα γεννησουμε,αλλα δεν ειναι τοσο "τραγικα" τα πραγματα!Μην αφησεις τριτους και καλοθελητες να σε επηρεασουν αρνητικα.Ηδη εχεις μια εμπειρια απο την πρωτη γεννα,γεννησες μαλιστα και χωρις επισκληριδιο οποτε πανω κατω ξερεις τι πονους να περιμενεις!Οτι αρνητικο ετυχε απο εκει και μετα,δεν σημαινει οτι θα ξανασυμβει.Αλλωστε τωρα ειναι και ο γιατρος σου πιο "υποψιασμενος".

Ξερω οτι οι σωστες και γρηγορες ανασες μετρανε παρα πολυ.Ρωτα τον γιατρο σου πως να αναπνευεις σωστα και οτι αλλο πληροφορια μπορει να σου δωσει για να εισαι χαλαρη.

Να μην φοβασαι.Χιλιαδες γυναικες γεννανε καθε μερα.Μερικες μαλιστα χωρις ιατρικη βοηθεια ακομα και εν ετη 2012!!Οποτε μην ανυσηχεις.Να ανυσηχουσες αν γεννουσες μονη,χωρις καμια ιατρικη βοηθεια στην μεση της ερημου.Εκει και εγω μαζι σου!

Εφοσον η Παναγια σε βοηθησε μια φορα,θα το ξανακανει και δυο και τρεις και πεντε και χιλιες εικοσι πεντε!

Με το καλο να κρατησεις το παιδακι σου αγκαλια και το κυριοτερο να μην αφηνεις καλοθελητες να σε τρομοκρατουν!!!Αυτοι κανουν την περισσοτερη ζημια.Εσυ να λες "Εγω θα γεννησω αμεσως,χωρις να ταλαιπωρησω κανεναν,σε λιγοτερο απο 2 ωρες,και ολα θα πανε ΤΕΛΕΙΑ!!"

καλημερα!!κ εγω μια απο τα ιδια χρυσακι!!ειμαι 37η στη δευτερη κυηση κ εχω πολυ αγχος!!ευτυχως εμενα ειχαν παει ολα πολυ καλα παρ ολα αυτα εχω αγχωθει!!ισως επειδη ξερω τι να περιμενω!!

επιπλεον επειδη ειμαι απο επαρχια εχω ερθει αθηνα γ τον τοκετο κ ειμαι μονη μου εδω σε φιλους κ αυτο με επιβαρυνει.

απ την μια θελω να γεννησω κ απ την αλλη φοβαμαι πως θα ναι αυτη η γεννα!!

θελει υπομονη κ επιμονη!!

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Εγω διανυω την 40η εβδομαδα (39+3) και δεν φοβαμαι αλλα θελω να τελιωνω... κουραστηκα... δευτερη εγκυμοσυνη. αν δεν γεννησω μεχρι 8 του μηνος μπαινω 9 για προκληση.. θελω να γεννησω

Κ εγώ 38+ την Δευτέρα μπαίνω για παρακολούθηση στο νοσοκομείο κ μετά περιμένω την πρόκληση.... Πρώτο μου παιδάκι, έχω μεγάλη αγωνία κ φόβο για τη γέννα αλλά δεν θέλω να κάνω και επισκληρίδιο... xrisaki δεν έχουν το ιστορικό σου στο νοσοκομείο? Νομίζω ότι θα σε προσέξουν παραπάνω γνωρίζοντας τι είχε συμβεί την προηγούμενη φορά.... Με το καλό σε όλες μας εύχομαι:-D

Διαφημίσεις

καλημερα!!κ εγω μια απο τα ιδια χρυσακι!!ειμαι 37η στη δευτερη κυηση κ εχω πολυ αγχος!!ευτυχως εμενα ειχαν παει ολα πολυ καλα παρ ολα αυτα εχω αγχωθει!!ισως επειδη ξερω τι να περιμενω!!

επιπλεον επειδη ειμαι απο επαρχια εχω ερθει αθηνα γ τον τοκετο κ ειμαι μονη μου εδω σε φιλους κ αυτο με επιβαρυνει.

απ την μια θελω να γεννησω κ απ την αλλη φοβαμαι πως θα ναι αυτη η γεννα!!

θελει υπομονη κ επιμονη!!

Γιατι αγχωθηκες,αφου το εχεις ηδη ζησει μια φορα και ξερεις πως ειναι και τι ειναι η γεννα.Ταλαιπωρηθηκες στην πρωτη γεννα??

Το θέμα είναι πως δεν με τρομάζει ο πόνος και ο τοκετός γενικότερα αλλά μην συμβεί τίποτα απρόοπτο πάλι και κινδυνεύσω εγώ ή το ΄μωρό (ακόμα χειρότερα) όπως την προηγούμενη φορά. Την πρώτη φορά ήταν λάθος γιατρού, δεν είδε την σπασμένη φλέβα που προκάλεσε η έξοδος του μωρού στον κόλπο να την ράψει με αποτέλεσμα την αιμοραγία. Τώρα άλλαξα γιατρό αλλά γενικότερα για να εμπιστευτώ εγώ γιατρό με κλειστά μάτια πρέπει να είναι ο Θεός ο ίδιος.......... Με το καλό τα μωράκια μας και με έναν πόνο σε όλες μας και πάνω απ' όλα να είμαστε και εμείς και τα μωράκια μας υγιή. Όποια γεννήσει πιο σύντομα ας γράψει να παίρνουμε θάρρος οι υπόλοιπες.

Εγω θα σου πρότεινα να είσαι ήρεμη και όλα θα πάνε καλά. Αφού ο καινούργιος γιατρός ξέρει το ιστορικό σου σίγουρα θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που συνέβει ήταν τυχαίο γεγονός και καθαρά θεμα αβλεψίας γιατρού.

Εγώ γεννησα πριν από μια εβδομάδα περίπου το δεύτερο παιδάκι μου. Μετα από μια εγκυμοσύνη που είχα διαφορα προβληματα, είχα απίστευτο αγχος να είναι το μωρό υγιές και ήταν το μόνο που με φόβιζε. Τελικά είχα μια πολύ γρήγορη γεννα, μεσα σε 1,5 ώρα, χωρίς επισκληρίδιο.

Ελπίζω να ηρεμήσεις, να πάνε όλα καλα και σε λίγο να κρατας το παιδάκι σου αγκαλιά.

XRISAKI.....μην φοβασαι!Σε προστατεψε η Παναγιτσα την πρωτη φορα,την δευτερη θα το κανει περισσοτερο!!Εχε εμπιστοσυνη στον γιατρο σου,ολα καλα θα πανε!

Εγω θα σας πω το μικρο μου μυστικο και ισως σας φανει περιεργο,αλλα μου δινει δυναμη και θαρρος.Θα πιω μια μικρη σταγονα βασιλικο (απο του Σταυρου) και θα γεννησω αμεσως.Οσες το εχουν κανει,σε δεκα λεπτα γεννησαν χωρις ταλαιπωρια.Το εκανε η αδερφη μου και φιλες μου!Το συζητησα και με την γιατρο μου και μου ειπε οτι δεν ξερει κατα ποσο βοηθαει,αλλα αν με κανει να νιωθω καλα να το πιω.Μου ειπε επισης οτι ολα τα φαρμακα βγαινουν απο φυτα οποτε ισως να εχει μια ιδιοτητα ο βασιλικος που βοηθα στην γεννα,αλλα σαν γιατρος δεν μπορει να το προτεινει στον κοσμο!

Διαφημίσεις

Εγω τωρα μπαινω στην 33η βδομαδα της δευτερης εγκυμοσυνης!!

και εγω εχω τρομερο αγχος αν και ειχα και εγω ευκολη γεννα χωρις αναισθησια.

απλα τοτε στο νοσοκομειο της περιοχης μου ηταν αλλος γιατρος (πολυ καλος ανθρωπος και καλος γιατρος!!!) μακαρι και αυτη η φορα να ειναι σαν την πρωτη!!!!

YQzpp2.png

Το αγγελουδακι μας !!!!!!

aLLhp2.png

Τα μωρακια μου!!!

Εγω θα σου πρότεινα να είσαι ήρεμη και όλα θα πάνε καλά. Αφού ο καινούργιος γιατρός ξέρει το ιστορικό σου σίγουρα θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που συνέβει ήταν τυχαίο γεγονός και καθαρά θεμα αβλεψίας γιατρού.

Εγώ γεννησα πριν από μια εβδομάδα περίπου το δεύτερο παιδάκι μου. Μετα από μια εγκυμοσύνη που είχα διαφορα προβληματα, είχα απίστευτο αγχος να είναι το μωρό υγιές και ήταν το μόνο που με φόβιζε. Τελικά είχα μια πολύ γρήγορη γεννα, μεσα σε 1,5 ώρα, χωρίς επισκληρίδιο.

Ελπίζω να ηρεμήσεις, να πάνε όλα καλα και σε λίγο να κρατας το παιδάκι σου αγκαλιά.

Να σου ζήσει το μωράκι σου και να χαίρεσαι και τα δύο σου παιδάκια! Μακάρι να έχω τη γέννα σου. Καλή συνέχεια!

• 2 weeks later...

εγω αν κ για πρωτο παιδι,γεννησα μεσα σε 3 μονο ωρες...ποτε στην εγκυμοσυνη δεν ειχα σκεφτει τον τοκετο κ ολα ηρθαν μια χαρα...πιστεψτε με ειναι μοναδικο κ ανετα το ξαναπερνουσα παλι κ παλι...

ntRCp3.png

Xrisaki καταλαβαίνω ποσο φοβιστική θα είναι η σκέψη να ξανά πάθεις το ίδιο αλλα απ'οτι καταλαβαίνω κι ο γιατρός σου δε θεωρεί πιθανο να το ξαναπαθεις, ακούγεται ότι ήταν τυχαίο. Κι όντως είναι κρίμα να χαλαν οι τελευταίες μερες της εγκυμοσύνης σου απο το άγχος. Εμένα μου είπαν ότι τελικα λόγω αντιπηκτικών δε μπορω να κάνω επισκληριδιο (ειμαι 35+ εβδομαδων) κι έχω πάθει πανικό, οπότε καταλαβαίνω ότι άλλο να σου λένε μην αγχωνεσαι και άλλο να το κανεις.

Ομως δεν έχει λόγο ο δευτερος τοκετος να είναι σαν τον πρώτο, ειδικά εφόσον αυτη τη φορα έχεις άλλο γιατρο που εμπιστεύεσαι πιο πολυ.

Να παν ολα καλα κοριτσάκι και με το καλο το μικρουδάκι σου :-)

(Joan + Helen πολυ με ανακουφισατε που υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις χωρίς επισκληριδιο! Μακάρι να μου γίνει κι εμένα έτσι!)

με το καλό να έρθουν τα παιδάκια σας να έχετε μια καλή υγιείς και τελειόμηνη εγκυμοσύνη..

επειδή δεν προλαβάινω να δοιαβάσω όλα τα μυνήματα μόνο τα 2-3 πρώτα δοιάβασα να πω την αλήθεια :oops: σας λέω όχι άγχος

χρισακι να θυμάσαι ότι ο γιατρός έχει το ιστορικό σου όπότε δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο αλλά και να συμβεί να θυμάσαι πως τώρα θα είναι όλοι προετοιμασμενη και πως δεν θα σε αφήσουν να πάθεις κανένα κακό ούτε εσύ ούτε το παιδί σου..

αν έχετε καλο γιατρό όλα θα πάνε καλά..

ευχομαι το καλύτερο σε όλες σας