Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

quaker

vickygirl79

Recommended Posts

η μικρη μου μολις τσακισε ενα μπολακι κουακερ... :D

εσεις τι αλλο δινεται στα λουλουδακια σας ??εκτος απο τα κλασσικα μοσχαροκοτοπουλακια κτλ...?βαρεθηκαμε μαλλον τα ιδια και τα ιδια ....

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Το γιό μου τον μεγάλωσα με κουάκερ( bio), απλή σιμιγδαλένια κρέμα (υπάρχει και βιολογική), άνθος ορύζης βανίλια (υπάρχει και κάτι ανάλογο βιολογικό, χωρίς τα β-καροτένια κ.α. που αναγράφονται στην συσκευασία γιώτης...)

δες και σε αυτό το σάιτ...

http://www.wholesomebabyfood.com/

Το κουάκερ ή αλλιώς porridge είναι καθαρή βρώμη. Εγώ αγοράζω βιολογική, σε μικρές νιφάδες και την φτιάχνω με γάλα. Περίπου 1.5 ποτήρι γάλα και ρίχνω 5-6 κ. της σούπας απο την βρώμη. Τα ρίχνω απο την αρχή μαζί. Τα ζεσταίνω, ανακατέβω συχνά και στο τέλος όταν είναι έτοιμα (8-10 λεπτά) ρίχνω μια κουταλιά ξανθή ζάχαρη , ξανα-ανακατέυω και έτοιμη. (ξανθή ζάχαρη είναι όχι η τελείως μάυρη που περιέχει και μελάσσα και όσο να'ναι αλλιώνει τη γεύση, αλλά η μαύρη που της έχουν βγάλει την μελάσσα αλλα ακόμη κρατάει αρκετά συστατικά απαράιτητα για τον οργανισμό...)

Αλλιώς μπορείς να το φτιάξεις με νερό, χωρίς ζάχαρη και λίγο βούτυρο. Αν γράψεις porridge στο google θα σου βγάλει συνταγές...

είναι πάραααα πολύ θρεπτικό για όλους μας....

Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστικότατη απάντηση. Είχα μπερδευτεί με τις τόσες ονομασίες.

Θα ψάξω αν μπορώ να το δώσω μόνο με φρούτα ή γιαούρτι γιατί προς το παρόν ο μπουμπούκος μου θηλάζει και δεν πίνει ξένο γάλα.

Διαφημίσεις

Πάντως όταν μπορέι πλέον να πίνει να του δίνεις... κάνει πολύ καλό στο σώμα και τρελλαίνονται διότι είναι πολύ νόστιμη κρέμα :wink:

Ναι, Αθηνά με φαντασία μπορέις να κάνεις πολλά... και μπισκότα κ.α.

Ανακάλυψα το κουάκερ εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Σε όλα τα μπιφτέκια κτλ που θέλουν φρυγανιά ή ψωμί βάζω κουάκερ και επίσης απαραιτήτως κάθε πρωί στην φρουτόκρεμά της βάζω και 2 περίπου κουταλιές της σούπας κουάκερ και το αλέθω μαζί με τα φρούτα. "Δένει" την φρουτόκρεμα και δίνει μια πιο γλυκιά γεύση.Η μικρή τρελαίνεται.

Δεν έχω δοκιμάσει βιολογικό παίρνω τη γνωστή μάρκα από το super market (Πόσο επεξεργασμένο μπορεί να είναι αφού λέει ότι είναι μόνο βρώμη;;;;)

Διαφημίσεις

QUAKER με γάλα ,μέλι και μπανάνα τρώει η μαμά για να κάνει γάλα!!!

Πότε πρέπει να δίνουμε στα παιδιά;;;

Το μέλι επιτρέπεται απο ποιά ηλικία και μετά;;;

Θα ρώταγα πρώτα τον γιατρό μου από ποιό μήνα καλύτερα να ξεκινήσω Eve και Felia το κουάκερ μήπως και του πέσει "βαρύ".Εγώ δεν ρώτησα γιατί αν και της το δίνω ωμό καθημερινά το δίνω μετά το χρόνο. Για το μέλι Felia εμάς η γιατρός είχε πει μετά το χρόνο γιατί είχαμε και ιστορίες με πιθανότητα αλεργιών κτλ

Μέλι μετά το χρόνο διότι είναι δυνατόν να εμπεριέχει σπόρους ενός τοξικού βακτηρίου το οποίο λέγεται Clostridium botilunum. Για τους ενήλικες και τα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά τα σπόρια είναι ακίνδυνα κάτι το οποίο όμως δεν ισχύει για τα μωρά που είναι μικρότερα από 12 μηνών.

Η βρώμη δεν είναι πρόβλημα και για μικρότερα μωρά. Εγώ ήδη της δίνω περίπου 1.5 κ.του γλυκού (μαζί με τα φρούτα) που αποτελείται απο βρώμη, κριθάρι και σιτάρι dinkel της βιολογικής εταιρέιας HOLLE (και τα 3 μαζί).

Τα δίνουν απο τον 4ο μήνα, η παιδίατρος μου είπε no problem...

και στο μεσημεριανόεπίσης μαζί με τα αλεσμένα της βάζω 1.5 κ. του γλυκού απο την ίδια εταιρεία, όμως ρυζάλευρο...

Να στε καλά. :!: Μόλις τσάκισε το θηριάκι μου ένα μπολ 310 γρμ κουάκερ με σκέτο νερό. :wink:

Εμφανισιακά λιγο γλοιώδες δεν είναι; :? ή έκανα κάτι λάθος;

Μπορώ να το δίνω εναλλάξ με το γιαούρτι; Από το οποίο με το ζόρι και πολύ καραγκιοζιλίκι τρώει 70 γρμ αντίστοιχα, Ή να δοκιμάσω να προσθέσω και εκεί κουάκερ; Είναι το ίδιο ωμό και βρασμένο σαν γεύση; Παρεμπιπτόντως, του έδωσα μια μέρα επιδόρπιο γιαουρτιού και έφαγε 200 γρμ, :evil: αλλά αυτό το κατσικίσιο με τίποτα.

Δοκιμασα εχθες να του δωσω το quaker με μητρικο γαλα, η αληθεια ειναι οτι μου φανηκε πεντανοστιμο (μυρισε τελεια, δοκιμασα κιολας) αλλα εκεινου δεν του αρεσε καθολου..Αναγουλιαζε και σχεδον εκανε εμετο τις λιγες κουταλιτσες που εφαγε..

Ετσι σταματησα, και του εδωσα το καθιερωμενο γιαουρτάκι...

παει και το γαλατακι μου :cry::cry:

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Καλημερα σας...Για να μην ψαχνω ιδιαιτερα κανω νεο θεμα.Καπου ειχα διαβασει οτι δινετε στα μωρακια σας γαλα με κουακερ.Διευκρινηση: Το κουακερ το κλασσικο απο το σουπερ μαρκετ ή κατι εξειδικευμενο για μωρα?Το μωρο ειναι 6,5μ.

line_line_r_beg_girl_time_1217304000_text_c720e6eff5e6eff5ede9f4f3e120eceff520e5dfede1e9.gif

mg κάλημέρα. Το μωρό σου νομίζω είναι πολύ μικρό για να του δώσεις κουάκερ. Ακόμη πίνεται γάλα 1ης ή 2ης βρεφικής ηλικίας που συνήθως είναι σε σκόνη. Δεν μπορείς να βράσεις το κουάκερ με το γάλα έτσι, εκτός κι αν το βράσεις με νερό σκέτο. Όπως και να χει πάντως ρώτα τον παιδίατρο πριν του δώσεις, γιατί ειναι μικρούλη. Ακόμα δεν τρώει από όλες τις κατηγορίες τροφών.

Οκ.Ευχαριστω...Εγω σκεφτηκα να της το βαζω μεσα στο δικο μου γαλα (θηλαζει) και να το κανω σαν κρεμα,ετσι για αλλαγη.Στην απογευματινη της κρεμα την κανω μιλκσεικ. :D βαζω το γαλα μου μαζι με ενα φρουτο και 2-3 μπισκοτακια.και ειπα μηπως αντ'αυτου της βαζω μεσα κουακερ.

line_line_r_beg_girl_time_1217304000_text_c720e6eff5e6eff5ede9f4f3e120eceff520e5dfede1e9.gif

• 6 months later...

ξερει καμια κοπελα πως φτιαχνουν το κουάκερ? μου ειπε η παιδιατρος να φτιάχνω στη μικρη να φαει κουάκερ.εχει δωσει καμια μαμα κουάκερ στο παιδάκι της να φαει? η δικια μου ειναι τωρα 8 μηνων.

ξερει καμια κοπελα πως φτιαχνουν το κουάκερ? μου ειπε η παιδιατρος να φτιάχνω στη μικρη να φαει κουάκερ.εχει δωσει καμια μαμα κουάκερ στο παιδάκι της να φαει? η δικια μου ειναι τωρα 8 μηνων.

δες τα πρωτα ποστ....

εγω του εδινα ετσι για αλλαγη αντι για τις κρεμες εμποριου(φαριν λακτε)

εγω το εβραζα με λιγο νερο,αλλες φορες εβαζα μητρικο γαλα μεσα.

9a7bp2.pngIm47p2.png

• 2 years later...

Kαλησπέρα! Είναι πολύ νωρίς για να δώσεις στο μωράκι σου κουάκερ! Από τον 8ο μήνα θεωρείται ασφαλές πιο πριν αν το δώσεις ενέχει ο κύνδινος αλλεργίας.;)

Kαλησπέρα! Είναι πολύ νωρίς για να δώσεις στο μωράκι σου κουάκερ! Από τον 8ο μήνα θεωρείται ασφαλές πιο πριν αν το δώσεις ενέχει ο κύνδινος αλλεργίας.;)

ευχαριστώ!

τι να δίνω το απόγευμα ως τον 8ο?

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Γνωμή μου είναι ότι θα μπορούσες να το ξεκινήσεις το απογευματάκι μικρή ποσότητα ρυζάλευρου! Έχω ξαναγράψει ότι έδινα τις βιολογικές κρέμες της φρεζιλάκ που είναι στο φαρμακείο με ρυζαλευρο-γάλα ή ρυζάλευρο βανίλια οι οποίες περιέχουν τα λιγότερα ποσοστά ζάχαρης! Βέβαια έαν η τσεπούλα σου δεν αντέχει προτίμησε της νουτρίτσια! Από 7ο μπορείς να ξεκινήσεις γιαουρτάκι σκέτο κατα προτίμηση, φαρίν λακτε και φρέζυλακ με βρώμη- μήλο η οποία είναι σούπερ και βοηθάει και το εντεράκι να μην στουμπώνει:mrgreen:!

υ.σ Οι φρεζιλάκι κρέμες στοιχίζουν γύρω στα 5 ευρώ αλλά κρατάνε λίγο!

Εύχομαι καλά μαμ!