Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άγχος τεκνοποίησης λόγο ηλικίας. Λύσεις???

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και συγνώμη αν γράφω σε λάθος σημείο αλλά νομίζω οτι δεν βρήκα κάτι παρόμοιο!! Θα ήθελα, αν σας είναι εύκολο, μέσα από τις γνώσεις σας να με συμβουλέψετε σε ενα θέμα που σκέφτομαι πολύ συχνά τελευταία. Ειμαι σχεδον 36 χρονών και σκεφτομαι να κάνω καταψυξη ωαριων για να μπορεσω ισως καποια στιγμη που θα το αποφασισω να κανω ενα παιδακι (γιατι αυτη τη στιγμη ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα)! Ανακάλυψα οτι η διαδικασία ειναι αρκετα ακριβη....και θα ήθελα να ρωτησω αν εχετε καποια αποψη για να γινει η διαδικασια αυτη ποιο οικονομικα!! Εγω ρωτησα σε ενα κεντρο γονιμοτητας και μου ειπαν οτι κοστιζει γυρω στις 5000 ευρω!!! Σας ευχαριστω εκ των προτέρων και σας ευχομαι οτι καλυτερο σε οτι περιμένετε!!!

Διαφημίσεις

athina, συγνωμη αν σε απογοητευσω με αυτό που θα πω αλλά ειναι μια λύση που μονο ψυχολογικά βοηθα. Η καταψυξη ωαρίων δεν έχει πολλες πιθανοτητες επιτυχιας γιατι μετα την αποψυξη μενουν ελαχιστα. Και αυτά αν γονιμοποιηθουν, αν διαιρεθουν, αν εμφυτευτουν τρεχα γυρευε. Εκτος αν πια βγαλεις παρα πολλα που και παλι τιποτα δεν ειναι σιγουρο. Ακομα και η καταψυξη εμβρυων έχει απωλειες και πολυ μικροτερες πιθανοτητες επιτυχιας, φαντασου η καταψυξη ωαριων. Νομιζω ότι μονο με τη μεθοδο της υαλοποιησης υπαρχουν καποιες περισσοτερες πιθανοτητες επιβιωσης. Αυτή την εφαρμοζουν μονο στα μεγαλα κεντρα. Στο κεντρο του Μαστρομηνα, νομιζω την εφαρμοζουν. Απο τιμες δεν γνωριζω τί παιζει.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! Δεν με αγχωνεις πιο πολυ απο οτι ειμαι!!! Δεν εχω καταλαβει ακομα....αν αξιζει τον κόπο!!! Θα μου εφευγε ομως ενα αγχος ειναι η αληθεια....ειναι πιο πολυ ψυχολογικο το θεμα....να κανω κατι εφοσον δεν μπορω να κανω κατι αλλο!!! Εχω ακουσει για ενα 35% επιτυχια με την υαλοποιηση (δεν ειναι πολυ καλο ποσοστο σε σχεση με την τιμη)!! Στον Μαστρομηνα ρωτησα.....θα ρωτησω και αλλου ομως!! Νομιζω ο Μαστρομηνας το εφερε στην Ελλαδα....αλλα ειναι πανακριβος!!! Ειλικρινα δεν ξερω τι να κάνω...

κατα την ταπεινη μου γνωμη,μην κανεις τιποτα...εχω πολλες γνωστες που καναν τα παιδακια τους μετα τα 40...γιατι οχι και συ;;; γιατι να ξοδεψεις τοσα πολλα χρηματα χωρις να υπαρχουν καλες πιθανοτητες επιτυχιας;;; ουτως η αλλως υπαρχει και η λυση της υιοθεσιας...

KgPVp3.png

pzd4p3.png

Αν στη ζωή σου αυτή τη στιγμή δεν έχεις σχέση, κι αν έχεις κάνει ορμονικές που δείχνουν μείωση ΑΜΗ και γονιμότητας, τότε δεν χάνεις τίποτα να καταψύξεις μερικά ωάρια. Είναι πανάκριβη διαδικασία, αλλά κάποια στιγμή μπορεί να πεις ευτυχώς που το έκανα. Ενδέχεται βέβαια και να μη σου χρειαστούν τα κατεψυγμένα ωάρια (που σου το εύχομαι). Αλλά ίσως ψυχολογικά να σε ελαφρύνουν αν τα έχεις στην άκρη.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο!! Αγχωθηκα πολυ και οταν μου ειπε η μαμα μου οτι της σταματησε η περιοδος στα 40!! Φοβαμαι οτι λογο της οικονομικης κρισης......δεν θα τα καταφερω μεχρι τοτε....και ολο αυτο μου φανηκε σαν μια ελπιδα!!! Την υιοθεσία δεν την εχω σκεφτει καθόλου.....μου φαίνεται ξένο σαν ιδεα!!! Α και δεν ειμαι καν παντρεμενη.....και νομιζω οτι οι αντρες γενικοτερα....λογο της οικονομικης καταστασης που επικρατει.....δεν το αποφασιζουν!!! Γιαυτο εκανα αυτη την σκεψη ως μια λυση....που θα μου διωξει αυτο το αγχος!!!! Πριν μερικες μερες ξεκινησα να το ψαχνω.....και δεν ξερω ακομα πολλα πραγματα!!

Έχεις δίκιο!! Αγχωθηκα πολυ και οταν μου ειπε η μαμα μου οτι της σταματησε η περιοδος στα 40!!

Ζήτησε από το γυναικολόγο σου να σου γράψει τις κατάλληλες ορμονικές εξετάσεις που δείχνουν πρόωρη εμμηνόπαυση. Να ξέρεις τι σου γίνεται βρε παιδί μου, ειδικά από τη στιγμή που έχεις τέτοια κληρονομικότητα. Εύχομαι όλα να σου έρθουν δεξιά!:D

Skybeam σε ευχαριστω πολυ και σενα για την απαντηση!! εχω σχεση τωρα....αλλα δεν θέλει να κανει ενα παιδακι τωρα.....μου λεει σε 4 με 5 χρόνια!! Δεν μπορω να στηριχτω σε αυτο που μου λεει.....ασε που τωρα το λεει....αλλα μπορει να αλλαξει και γνωμη (δημοκρατία εχουμε)!! Απλα θα ήμουνα πιο ψυχραιμη με αυτο το θεμα....και δεν θα ειχα αγχος για την αναζητηση συντροφου....και να κανω και λαθος επιλογες λογο βιασυνης!!! Δεν εχω κανει καμμια εξεταση ακομα....υπαρχουν εξετασεις που σου λενε αν εχει πεσει η γονιμοτητα σου?? Το θεμα ειναι να μην το κανω αφου αρχισει και πεφτει η γονιμότητα....αλλα οσο ειναι σε μια καλη κατασταση τα ωαρια (αν ειναι ακομα)!!

Δεν εχω κανει καμμια εξεταση ακομα....υπαρχουν εξετασεις που σου λενε αν εχει πεσει η γονιμοτητα σου??

Ναι. Εξετάσεις που σου λένε αν έχεις αρχίσει να μπαίνεις στην [πρόωρη στην περίπτωσή σου] εμμηνόπαυση. Με το καλό να σε δείξουν φουλ γόνιμη.;)

Αυτο θα κάνω....δεν ήξερα οτι υπαρχει τετοια εξεταση!! (Εδω δεν υπαρχει φράγκο ουτε για μια απλη επισκεψη, περιμενω να πληρωθω για να παω.....και εγω σχεδιαζω όλο αυτο)!! Θα δανειστω για να το κανω αν χρειαστει......ουφ....χαλια τα πραγματα!!! Και σε σας σε όλες ευχομαι οτι καλυτερο......και οτι θέλετε να το αποκτήσετε σύντομα!!!

Διαφημίσεις

Ο σύντροφός σου πρέπει να γνωρίζει οτι σε 5 6 χρόνια θα είσαι 41 και θα είναι λίγο πιο δύσκολο απο οταν θα είσαι 38 ή 36 που είσαι τώρα. Όσο περνάνε τα χρόνια το άγχος θα μεγαλώνει ...

Αν εσύ θέλεις να αποκτήσεις παιδάκι σημερα ή σε 2 χρονάκια και ο συντροφός σου σε αγαπάει πραγματικά θα επισπέυσει την διαδικασία. Εκτός και αν δεν του έχει δημιουργηθεί αυτή η ανάγκη καθολου.

Προσωπικά εγώ ήμουν νωρίτερα έτοιμη απο το σύζυγο και είχα αγχωθεί πάρα πάρα πολύ με όλα αυτά που ακούω για υπογονιμότητα κτλ καθώς είχα και ένα πρόβλημα. Τον είχα λίγο ζαλίζει ... του είχα αναφέρει ακόμα και την υιοθεσία...

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Εγω ήμουν ξεκαθαρη μαζι του....οτι καποια στιγμη θελω ενα παιδι και οτι τα χρονια περνανε και του ειπα οτι τον παρακαλω παρα πολυ να μη μου στερησει αυτο το δικαιωμα και να μου το πει τωρα αν δεν θελει και μου απαντησε....οτι δεν το εχει σκεφτει ποτε (ειναι μικροτερος απο μενα, ειναι 33) και οτι με χρι τα 37 του δεν θα ήθελε να κανει παιδι αλλα εφοσον εγω το θελω και εφοσον θελει να ειναι μαζι μου.....θα αρχισει να το σκεφτεται και ναμπαινει σ3ε αυτη την διαδικασια.....αλλα για αυτον ειναι κατι ξενο και θελει τον χρόνο του!! Ηταν θετικος....αλλα μπορει να αλλαξει γνωμη καποια στιγμη!! Εγω τι να κανω δλδ?? Να τον αφήσω ή να τον εμπιστευτω και να περιμενω??? Και ποιος με διαβεβαιωνει οτι ο επομενος θα ειναι σε αυτη την φαση με την οικονομικη κατασταση που επικρατει??? Τουλαχιστον αυτος ειναι αψογος συντροφος και περναω πολυ καλα μαζι του!! Εχω αγχωθει παρα πολυ.....ολα αυτα νομιζω οτι ειναι λαχειο!! δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει!!! Κάποτε...ειχα παντρευτει...και ο αντρας μου μολις εμαθε οτι ειμαι εγκυος εφυγε απο το σπιτι γιατι υπηρχε αλλη και πηγε να ζησει μαζι της (δεν το ηξερα πιο πριν...δεν μου ειχε δωσει κανενα δικαιωμα) και απαιτουσε να μην κρατησω το παιδι!!Φυσικα και θα το κραταγα αλλα ειχε στιγμα μεσογειακης αναιμίας γιατι ετυχε και ειμασταν και οι δυο φορεις!! Και μετα απο αυτο εχω τρομοκρατηθει πολυ....και δεν εμπιστευομαι ευκολα....και γιαυτο λεω οτι μπορει και αυτος να αλλαξει γνωμη καποια στιγμη και εγω να ειμαι 40....και τοτε?? τι κανουμε??? γιαυτο σκεφτηκα τη λυση με την υαλοποιηση....να μου φυγει λιγο αυτο το αγχος!! Ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω.....

Καταρχήν δεν πρέπει να εξεταστεί ο εν δυνάμει πατέρας αν είναι κι αυτός φορέας του στίγματος? Γιατί τότε πως θα κάνετε παιδί ακόμη κι αν το επιθυμεί?

Δεν γνωρίζω σχετικά, με βάση όσα λες ρωτάω, δηλ. για να ρίξεις το πρώτο λογικά δεν κάνει να έχουν και οι δυό το στίγμα, έτσι?

Να η ευκαιρία του να φανεί αν σε βλέπει σοβαρά, ας κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, όχι το παιδί...

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Εχει κανει εξεταση και δεν εχει στιγμα (απο οτι μου εχει πει και αυτος και η μητερα του)! Αν εχουν και οι δυο εχεις 25% πιθανοτητα να ειναι αρρωστο το μωρο.....εγω τοτε ειχα πεσει σε αυτη την περιπτωση!! 25% να ειναι υγιες και 50% να εχει το στιγμα οπως εμεις....!! Νομιζω οτι πρεπει να περιμενω γιατι δειχνει να αξιζει τον κοπο....αλλα να παρω και τα μετρα μου με την καταψυξη ωαριων.....για να μηνεχω αγχος και να μην πιεζω καταστασεις!!! Αυτα δεν γινονται με το ζόρι....θα πρεπει να το θελει και ο ιδιος απο μόνος του νομιζω....

Διαφημίσεις

εσείς που έχετε το στίγμα τί πάθατε και δεν είστε υγιείς? Μπερδευτηκα...

Οταν έχεις το στιγμα δε νοσείς σωστά? Συγνώμη τώρα που σε ρωτάω όλα αυτά αλλά αν είναι σημαντικό, και γνωρίζει για τον πρώην σύντροφο και το παιδί μπορείς από εκεί να δείς αντιδράσεις του!

Όταν εχεις απλα το στιγμα δεν νοσεις!! Το ξερει για τον γαμο μου και την εγκυμοσυνη μου.....και η αντιδραση του ηταν οτι στεναχωρήθικε για μενα και ηταν παρηγορητικός...αλλα μεχρι εκει!! Δεν ειχε το θεμα παιδι στο μυαλο του μεχρι που το εθεσα εγω....και η αντιδραση του ηταν νομιζω ειλικρινης και θετικη!! Ηθελε χρόνο για να το συνηθίσει ως ιδέα μου ειπε αφου θελει να ειναι μαζι μου και εγω θελω να κανω παιδι.....και γενικοτερα να μην αγχωνομαι γιατι δεν με εχουν παρει και τα χρονια!! Αυτο.... δεν ειπε τπτ άλλο...

α εννοείς ότι είχατε πέσει στην περίπτωση να είναι άρρωστο το παιδί στα σίγουρα, αυτό μπορούν να το δούν μόνο μετά τη σύλληψη έτσι?

Οσο για τον τωρινό Οκ μου ακούγεται, αλλά κι συ βρε παιδί μου αντί να σκας μόνη γιατί δε του το συζητάς? Το πολύ πολύ να γίνει λάγος, τί τώρα τί αργότερα, αν είναι να φύγει ας φύγει, μη νομίζεις ότι αλλάζουν και πολλά με τα χρόνια. Κι αν αλλάζουν τότε ο άντρας δεν το ξέρει εκ των προτέρων τύπου "τώρα δε θέλω παιδί αλλά σε χ χρόνια θα θελήσω".

Nαι μετα τη συλληψη...με μια εξεταση (λήψη τροφοβλαστης την 12η εβδομαδα). Τι άλλο να του πω δλδ....οτι σκεφτομαι να παω για καταψυξη ωαριων??? Δεν του το λεω για να μην επαναπαυτεί.....!! Είναι λίγο τζόγος όλο αυτό με τις σχέσεις μας ή νομίζω εγώ??? Νομίζω οτι τπτ και για κανέναν δεν μπορεις να είσαι σιγουρος ποτε.....ουτε για τον ιδιο μας τον εαυτο!! Αλλα τα χρόνια περνάνε....!! Τωρα προσφατα του εκανα αυτη την συζήτηση......νομιζω οτι δεν ειναι και πολυ καλο να ερχομαι συνεχεια στο ιδιο θεμα....στο τελος θα κουραστω και εγω με μενα που με ακουω!! Θα δειξει....αν τελικα αποφασισω να κανω την καταψυξη ωαριων....νομιζω οτι θα μου φυγει το πιο πολυ αγχος.....αλλα θα μου ερθει αλο αγχος......οικονομικο.....!! Για αρχη πρεπει να μιλησω με τον γιατρο μου.....και να παω να κανω εξετασεις που αφορουν ρη γονικοτητα και την προωρη εμμηνοπαυση....και βλεπουμε τι θα μου πει και αυτος!! Αν δεν ειναι επειγον....μπορει να το καθυστερησω κανα χρόνο και να προσπαθησω να μαζεψω λεφτα...

Φίλη μου.

Η γονιμότητα της γυναίκας όντως πέφτει με την ηλικία και σχεδόν κατακόρυφα στην ηλικία - ορόσημο των 40. Οι ορμονικές εξετάσεις θα σου δώσουν μια ιδέα για το που βρίσκεσαι ΤΩΡΑ, αλλά σε καμία περίπτωση (δυστυχώς) δεν μπορούν να σου εξασφαλίσουν τι θα γίνεται του χρόνου...

Εκτός από την κατάψυξη ωαρίων υπάρχουν κ άλλες λύσεις:

Κατάψυξη εμβρύων πχ, αν ο σύντροφός σου είναι σίγουρος για τη σχέση και απλά θέλει μια μικρή αναβολή λόγω χρόνου (θα έχετε και καλύτερης ποιότητας έμβρυα τώρα απ΄ ότι σε μερικά χρόνια).

Επίσης μπορείς να ... γονιμοποιηθείς μόνη από σπέρμα δότη. Η Ελληνική νομοθεσία το επιτρέπει, απλά χρειάζεσαι ειδική άδεια από συμβολαιογράφο.

Προτείνω όμως το εξής:

Κουβέντιασε τους προβληματισμούς σου μαζί του και δες αν θελήσει να είναι μαζί και σε επισκέψεις σε άλλα κέντρα.

Στο "ΓΕΝΕΣΙΣ" πχ είναι αρκετά εξοικειωμένοι με όλες τις παραπάνω λύσεις που σου ανέφερα.

Μην τον αφήνεις απ΄ έξω.

Από τη στάση του θα καταλάβεις πολλά και για τη μεταξύ σας σχέση, καθώς και το πόσο πρόθυμος είναι να καταλάβει και να δεχτεί ότι ένα μελλοντικό πρόβλημα υπογονιμότητας δικό σου ισοδυναμεί με ένα μελλοντικό πρόβλημα ΔΙΚΟ ΣΑΣ.

Και μην είσαι αυστηρή στην αρχή... πολλοί δυστυχώς δεν κατανοούν το πόσο πραγματικά "ζορίζει" η κατάσταση για τις γυναίκες με το πέρασμα του χρόνου.

Παρουσίασε το σαν κάτι που έχεις καταλάβει εσύ σαν εύκολο, απλό κ συνηθισμένο.

Είμαι σίγουρη πως μόλις ακούσει την πραγματικότητα από επιστημονικά χείλη θα αλλάξει "τροπάριο".

Ή θα αναθεωρήσει αν σε νοιάζεται, ή θα την κάνει με "ελαφρά πηδηματάκια" αν το χρησιμοποιούσε σα δικαιολογία, ή θα καταλάβεις εσύ ότι πρέπει να την κάνεις με "ελαφρά πηδηματάκια"...

Σου εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη!!!

s-age.png

pAfOp2.png

Cristy καλησπέρα,

σε ευχαριστω πολυ που ασχολίθηκες με το θεμα μου!! Την αποψη σου....δεν την ειχα ξανακουσει ουτε καν απο φιλες μου και με προβλημάτισε πολύ!! Νομιζω (ειμαι σχεδον σιγουρη οτι εχεις δικιο)!! Καταρχην δεν ηξερα....απλα υποψιαζόμουνα οτι τα γονιμοποιημενα ωαρια ειναι πιο ανθεκτικα!! Τώρα να σου πω την αληθεια....φοβαμαι να του κανω μια τετοια κουβεντα παρολο που δεν μου εχει δειξει οτι ειναι αρνητικος (φοβαμαι την αντιδραση του αλλα καλο ειναι να ξερω την αληθεια.....φοβαμαι να την αντιμετωπισω ομως αν δεν ειναι αυτη που θα ήθελα)!! Σκεφτομαι και το κοστος (και αυτος θα το σκεφτει δλδ και θα μου το πει)!! Με προβληματισες παρα πολυ....θετικα ομως!! Πιστευεις οτι θα πρεπει να τον βαλω μεσα στο προβλημα εστω και αν δεν του το πω εγω αλλα του το πει ο γιατρος που θα επισκεφτουμε??? Πρεπει να σκεφτω τι θα κανω.....για αρχη λεω τις εξετασεις γονιμοτητας....να δω που περιπου βρισκομαι....γιατι απο οτι καταλαβα.....σε ενα χρονο το αποτελεσμα της ιδιας εξετασης μπορει να ειναι άλλο και οχι ευχάριστο!! Ειναι πιο ανθεκτικα τα κατεψυγμενα εμβρυα απο τα ωαρια??? Σε ευχαριστω παρα πολυ για αυτα που μου ειπες....αισθάνθηκα σαν να ξυπνησα και τωρα πρεπει να σκεφτω τι θα κανω (δεν μου αρεσει καθόλου αυτο γιατι φοβαμαι)! Και σενα σου ευχομαι όλα να σου ερθουν οπως τα θες....και παλι σε ευχαριστω πάρα πολυ!!!

απο τα λεγόμενα σου ο ανθρωπος φαίνεται ειλικρινής μαζί σου.

Δεν είναι "κουραστικό" να μοιράζεσαι τους προβληματισμούς και το άγχος σου με τον άνθρωπό σου!Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξης των σχέσεων.

Ολα αυτα καλό είναι κατα την γνώμη μου να τα συζητήσεις μαζίτου.Μη ποντάρεις στο ότι "θα πρεπει μόνος του να καταλάβει".....δεν υπάρχει περιπτωση!!!

Αν σε αγαπάει πιστευω πως θα βρείτε την λύση..εκτος αν υπάρχει κάποιο άλλο εμπόδιο που τον σταματα πχ οικονομικό.

Ευη μου, σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!! Εισαι και εσυ της αποψης οτι πρεπει να του μιλήσω για αυτο που σκεφτομαι να κάνω??? Οικονομικο θεμα υπαρχει... αλλα ειμαι της αποψης οτι αν υπαρχει θεληση ολα γινονται (εχουμε τις δουλειες μας προς το παρον με μειωμενες αποδοχες οπως όλοι και ειμαστε ιδ. υπαλληλοι που μπορει καποια στιγμη να απολυθουν οπως όλοι)!! Επειδη ειμαι ανασφαλης φοβαμαι να του μιλησω!! Και να σκεφτεις οτι ειχα αποφασισει να μην του το πω!! Αλλα τωρα αλλαζω γνωμη....απλα θελω λιγο χρονο!! ισως να το κανω λιγο αργοτερα...αφου εχω μιλησει με γιατρο!! (δεν εχω μιλησει ακομα ουτε με τον γυναικολογο μου)!! Σε ευχαριστω παρα πολυ που μου ειπες την αποψη σου....και σου ευχομαι τα καλυτερα!!!

Υπάρχει και κάτι ακόμη,

ο κίνδυνος να καταλάβει ότι θες παιδί, κι όχι απαραίτητα το δικό του παιδί...

Και δεν είναι και το καλύτερο...

Επειδή στις μέρες μας το οικονομικό μας κάνει να αγχωνόμαστε ακόμα περισσότερο, να ξέρεις ότι κατάψυξη εμβρύων τουλάχιστον, δεν ξέρω τι γίνετε με τα ωάρια, γίνετε και σε δημόσια νοσοκομεία χωρίς να πληρώσεις τίποτα. Αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου δώσω οποιαδήποτε πληροφορία.

DrHNp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...