Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΩΗΡΟ ΓΙΟ ΜΟΥ

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.Είμαι λίγο στενοχωρημένη γιατί πηγαίνοντας να πάρω τον γιο μου από το νηπιαγωγείο(ολοήμερο), η δασκάλα του μου είπε πως σήμερα του έκανε 2 φορές παρατήρηση για να κάτσει ήσυχος και εκείνος "είχε κατεβάσει ρολά" όπως μου είπε γιατί ήταν κουρασμένος.Στο τέλος την έπιασε το γεροντικορίστικο (δικά της λόγια) και του φώναξε λίγο παραπάνω.Μου είπε πως αντιλαμβάνεται πως για ένα πεντάχρονο οι ώρες του ολοήμερου είναι πολλές και πως η παρατεταμένη ζέστη τα επηρεάζει λίγο , αλλά οφείλει να μην ξεσηκώνει τα υπόλοιπα παιδάκια επειδή κάποια στιγμή βαριέται με τις δραστηριότητες.Κορίτσια καταλαβαίνω πως έχει κάποιο δίκιο αλλά ο γιος μου είναι ένα αρκετά ζωηρό και ατίθασο αγοράκι.Όταν κουράζεται ή βαριέται με μια δραστηριότητα , αρχίζει να γίνεται λίγο ατίθασος(αυτό μου το είχαν επισημάνει και στον παιδικό σταθμό που πήγαινε για 3 χρόνια).Το κουμπί είναι να του βρεις κάτι ενδιαφέρον να κάνει και να μην του μιλήσεις έντονα , αλλιώς αντιδρά περισσότερο.Πραγματικά ένιωσα άσχημα σήμερα ,παρόλο που η δασκάλα τόνισε πως αυτό συμβαίνει λίγες φορές και κυρίως όταν βαριέται.Βρε κορίτσια , στην συζήτηση που του άνοιξα μετά και του είπα να ακούει την δασκάλα του και να μην κάνει αταξίες γιατί παρασύρει και τα άλλα παιδάκια,μου απάντησε επι λέξει:Κι άλλα παιδάκια κάνουν φασαρία και η κυρία φωνάζει.Πως να το αντιμετωπίσω βρε παιδιά?Να προσθέσω εδώ πως επειδή ο γιος μου πέρασε πολύ πρόσφατα αξιολόγηση από το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο λόγω ήπιων προβλημάτων άρθρωσης , δεν εντοπίσθηκε κάποιο πρόβλημα συγκέντρωσης.

Διαφημίσεις

Είχαμε νεώτερα σήμερα.Πήγε σήμερα ο άνδρας μου να πάρει το παιδί από το σχολείο και η άλλη δασκάλα του είπε πως το πρόβλημα είναι ότι όταν δεν τον ενδιαφέρει μια δραστηριότητα, γίνεται ζωηρός και ανυπάκουος , θυμώνει και μουρμουρίζει μόνος του(το κάνει και σπίτι,όταν βαριέται με κάτι ή κουράζεται ,μουρμουρίζει , σε "λιβανίζει").Η δασκάλα μας τόνισε πως αυτό συμβαίνει κυρίως σε ομαδικές δραστηριότητες και μόνο όταν βρίσκει βαρετή την δραστηριότητα.Έχω προβληματιστεί αρκετά γιατί δεν θέλω να δημιουργείται πρόβλημα στην τάξη εξαιτίας του αλλά και γιατί θέλω να τον βοηθήσω να μην τα παρατάει όταν δεν τον ενδιαφέρει κάτι γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες αργότερα π.χ. στο δημοτικό.'Οταν του ξαναμίλησα σχετικά ,μου είπε πως θα ακούει τις κυρίες του και υποσχέθηκε να συμμετέχει ακόμα και όταν βαριέται(πάντως παραδέχτηκε πως βαριέται).

Τι να κάνω βρε κορίτσια?Έχει καμιά σας αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο με το παιδί της?

Ενδεχομένως θα μπορούσε να κάνει η νηπιαγωγός πιο ενδιαφέροντα τα παιχνίδια ώστε και τα πιο απαιτητικά παιδάκια να μη βαριούνται.

Τί να κάνεις? Ετσι είναι ο γιος σου. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.

Κι εμένα θα με προβλημάτιζε πολύ αλλά όλα τα παιδάκια κάποτε βαριούνται. Μπορείς να του εξηγήσεις πως ίσως κάποια πράγματα να μη μας ικανοποιούν αλλά υπάρχουν εκεί κι άλλα παιδάκια και πρέπει να τα σεβαστεί και να μην δημιουργεί θέμα όταν δε του αρέσει κάτι ή το βαριέται.

Ασε που σιγα σιγά δε θα βαριέται γιατί θα ακολουθεί τα άλλα παιδάκια και θα απασχολείται κι αυτός.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σας, το θέμα δεν είναι ότι τα παιδιά βαριούνται οπότε δικαιολογούνται να αποκτούν μία ενοχλητική συμπεριφορά στην τάξη... Άλλωστε σκεφτείτε πως του χρόνου στην πρώτη Δημοτικού θα βρίσκονται μέσα σε μία τάξη και θα κάνουν μάθημα. Δεν είναι ανησυχητική συμπεριφορά αλλά σε αυτή την ηλικία μαθαίνουν να διαχειρίζονται τον εαυτό τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ''μάθημα'' στο νηπιαγωγείο, να μάθουν πως να ελέγχουν τον εαυτό τους.

Εσείς έχετε το μερίδιο σας στο σπίτι, να του μάθετε τις ευθύνες του κτλ. και η νηπιαγωγός έχει το μερίδιο ευθύνης να θέσει τους κανόνες της τάξης εξαρχής σε συνεργασία με τα παιδιά και να αντιμετωπίζει κάθε συμπεριφορά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...