Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μόλις 6η εβδομάδα και σάκχαρο 130...έχει τύχει σε κάποια?

Recommended Posts

Βρε κορίτσια, έχω ήδη ένα παιδάκι και δεν είχα θέμα σακχάρου στην 1η εγκυμοσύνη (είχα άλλα θέματα, όπως πρόωρες συσπάσεις και γέννα στις 29 εβδομάδες!). Τώρα είμαι πάλι έγκυος και σήμερα πήρα τις 1ες εξετάσεις και στη γενική αίματος είχα σάκχαρο 130...φρίκαρα, γιατί δεν είχα ποτέ θέμα (είμαι και 48 κιλά πανάθεμά με) και ξέρω ότι εμφανίζεται στο 2ο τρίμηνο....έκανα και βλακεία, και από τη γέννα μέχρι τώρα (1,5 χρόνο) δεν έκανα check-up, οπότε δεν ξέρω αν είχα και δεν το ήξερα, ή αν είναι από την εγκυμοσύνη. Παίζει να το προκαλέσει η εγκυμοσύνη τόσο νωρίς?????

Διαφημίσεις

Δυστυχώς ναι, παίζει! Κι εγώ έκανα ζαχαρο απο την 7η εβδομάδα και είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη, κι ήμουν κι εγώ 49 κιλά όταν ξεκίνησα. Είναι μεγάλο πακέτο, τι να πεις? μετά την προηγούμενη εγκυμοσύνη δεν ξαναεκανες καμπύλη να δεις αν σου είχε φύγει το ζαχαρο? συνήθως κάνουν ένα εξάμηνο αργότερα να σιγουρευτεις ότι δε σου έμεινε ο διαβητης.

Κουράγιο, είναι λούκι, το ξέρω. Εχουμε κι ένα άλλο μεγάλο ανοιχτό θέμα "Διαβητης κύησης/Διαβητης στο μέλλον" που είχα ανοίξει εγώ πριν καιρό και γράφουμε πολλές έγκυοι με ζαχαρο, κάποιες απο εμάς απο πολυ νωρίς. Μπες να το δεις, μπορεί να βοηθήσει λίγο.

Υ.Γ. Στο πρώτο σου παιδάκι πήγαν όλα καλά με τον πρόωρο τοκετο? διανύω την 29η εβδομάδα και είμαι 12 μέρες στο νοσοκομείο με πρόωρες συσπασεις κι απ'οτι μου λένε μάλλον θα τη βγάλω εδώ μέχρι να γέννησω (πότε δεν έχουμε ιδέα, ελπίζω να το καταφέρω δυο μήνες ακόμη με τα φάρμακα αλλα είναι όλα αβέβαια)

τι να μου μείνει από την 1η, αφού δεν είχα, γιατί να το τσεκάρω μετά? ωραία, έχω και το φόβο του πρόωρου, να έχω και για σάκχαρα και προεκλαμψίες, καλά ξεκινήσαμε....δε μου λες, είναι υποχρεωτική η καισαρική άμα έχεις διαβήτη? γιατί στην 1η γέννησα φυσιολογικά και θα σκάσω....όσο για την προωρότητα πολύ ζόρι, γιατί η μικρή ήταν 1 κιλό και έμεινε σε θερμοκοιτίδα στη ΜΕΝΝ για 2,5 μήνες (και το νοσοκομείο πολύ μακριά από εδώ, εμείς δεν έχουμε για πρόωρα....). Όσο για τις συσπάσεις, δεν πρόλαβα να καταλάβω πολλά, γιατί με το που με έπιασαν πήγαν αμέσως στο 5 λεπτο, ξεκίνησε η αιμορραγία (αποκόλληση λόγω συσπάσεων) και πρόλαβα να μείνω μόνο 2 μέρες ξάπλα με φάρμακα στην κλινική, είχε ξεκινήσει ο τοκετός...τουλάχιστον γέννησα φυσιολογικά και η μικρή είναι πια 20 μηνών και μια χαρά...καταλαβαίνεις όμως ότι δεν αντέχω και πολλά...και τώρα ξεκινάω στραβά από την αρχή...πάντως μην ανησυχείς, και στη χειρότερη να γεννήσεις τώρα το μωρό είναι έτοιμο και μπορεί να ανταπεξέλθει! κάνατε τις ενέσεις για τα πνευμόνια? σώζουν πραγματικά!!!!

Εγώ είχα διαβήτη κύησης από την αρχή και γέννησα κανονικά με φυσιολογικό τοκετό. Οπότε δεν ισχύει ότι κάνεις καισαρική στον διαβήτη.

Το 130 ήταν νηστείας? Αν ναι, τότε έχεις θεματάκι και πρέπει να το ψάξεις μέσω διαβητολόγου να σε κατατοπίσει.

Διαφημίσεις

Mη σκάς, απλά κόψε τελείως τα γλυκά μέχρι να μιλήσεις με τον γιατρό σου. Και κάνε μικρά και συχνά γεύματα, τρώγε ανά τρίωρο, κρατάει το σάκχαρο σε χαμηλά επίπεδα.

Ναι, την κάναμε την κορτιζονη και θα κάνουμε ανά δυο εβδομάδες απο δώ και πέρα. Η κορτιζονη βέβαια μου τίναξε το ζαχαρο στον αέρα αλλά τι να κάνουμε? έχω ξεσκιστει στις ινσουλίνες.

Γενικά αν μια γυναίκα κάνει ζαχαρο κύησης έχει αυξημένες πιθανότητες μέσα στην επόμενη δεκαετία να κάνει και κανονικό ζαχαρο, ακόμη κι αν αμέσως μετά τον τοκετο της φύγει. Γι ' αυτό σου λένε να μετρήσεις έξι μήνες μετά και να κανείς καμπύλη κάθε τρία χρόνια γενικά στη ζωή σου. Και να κανείς και σωστή διαστροφή. Φυσικα πιο πιθανο ειναι να μην κανεις ζαχαρο, παρα να κανεις, σλλσ κσλο ειναι να προσεχεις, να ασκησαι, κλπ.

Αστα, και εγω λατρευω τα γλυκά και τους υδατάνθρακες αλλά το έχω πάρει απόφαση να προσέχω αφού γέννησω για να μην την πατησω μια και καλή αργότέρα

Παιδιά, μη σας ανησυχεί το ζάχαρο. Το 130 ζάχαρο εγώ το θεωρούσα και ...μια χαρά σε σχέση με αυτά που ανέβαζα. Το ξέρω οτι για κάποια κοπέλα που δεν είχε ποτέ διαβήτη φαίνεται πολύ, αλλά με 130 ούτε το παιδί παθαίνει τίποτε, ούτε η μαμά.Εγώ έχω τύπου 2 διαβήτη, και φυσικά όταν έμεινα εγκυος, το ζάχαρό μου πήγε στο ...θεό. Αν το προσέχεις με διατροφή ή και ινσουλίνες δεν παθαίνει τίποτε το παιδί. Εδω εγώ που έπαιρνα ινσουλίνες, συχνα-πυκνά λόγω άγχους για την εγκυμοσύνη μου ανέβαζα 200άρες (και βάλε!!!), και το παιδί μου βγήκε "τζιτζί", χωρίς κανένα πρόβλημα. Ούτε κάν την "καθιερωμένη" υπογλυκαιμια δεν επαθε, που παθαίνουν τα νεογέννητα όταν η μαμά έχει ζάχαρο. Μή σας τρομάζει, το έχω ξαναγράψει εδω. Επίσης, όσον αφορά την καισαρική, ο γιατρός μου μου είχε πει οτι δεν είναι ανάγκη να γεννήσω με καισαρική, κι οτι αυτό θα το αποφασίσει όταν είμαι στον 9ο. Τελικά γέννησα με καισαρική διοτι το μωρό μου ήταν πολύ μεγάλο (δεν είχε μακροσωμία λόγω ζαχάρου, απλά ετσι ήταν), η κοιλιά μου τεράστια κι εγώ πολύ μικρόσωμη, και από τον 8ο είχα δυσκολία ακόμη και να ανασάνω. Οπότε τελικά έκανα καισαρική πιο πολύ για να μην ταλαιπωρηθώ άλλο, αλλα και λόγω του οτι ανέβαζα πολύ ζάχαρο όταν βρισκόμουν σε κατάσταση άγχους, και είμαι και 37 χρονών.

Μην αγχώνεστε λοιπόν! Σκεφτείτε πόσες μαμάδες στα πιο παλιά χρόνια είχαν ζάχαρο και δεν το ήξεραν και τα παιδιά τους ήταν μια χαρά. Το οτι έχει κάποιος ζάχαρο, δε σημαινει ντε και καλά οτι το παιδι θα βγάλει πρόβλημα. Προληπτικά όμως πρέπει να το προσέχουμε.

Αυτά, ελπίζω να σες ξε-άγχωσα λίγο

Τελικά και να νομίζεις οτι δε θες παιδιά, ΘΕΛΕΙΣ απλά δεν το ξέρεις μέχρι να κάνεις... Δε σ' αλλάζω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πιθηκάκι μου!!!!!

guqZp3.png

Γεια σου LadyBi, ευχάριστα αυτά που λες. Πως όμως ήξερες ότι το μωρό δε βγήκε μεγάλο λόγω ζαχάρου κι ότι ήταν απλά τυχαίο?

Καταλαβαίνω επίσης ότι ένας λόγος που θέλει κανείς να ειναι χαμηλά τς ζαχαρα του ειναι ότι στο μέλλον (στα δεκα ή εφηβεία πχ) ένα παιδί πού έχει "ζήσει" ψηλά ζαχαρα της μαμάς στη μήτρα, ακόμη κι αν αυτή δεν έχει διαβήτη τύπου Ι ή ΙΙ που αυξάνουν την κληρονομικότητα, έχει αυξημένες πιθανότητες για ζαχαρο ή παχυσαρκία. Οπότε πάντα ειναι καλό να ειναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλα τα ζαχαρα στην κυηση

Διαφημίσεις

Γεια σου LadyBi, ευχάριστα αυτά που λες. Πως όμως ήξερες ότι το μωρό δε βγήκε μεγάλο λόγω ζαχάρου κι ότι ήταν απλά τυχαίο?

Καταλαβαίνω επίσης ότι ένας λόγος που θέλει κανείς να ειναι χαμηλά τς ζαχαρα του ειναι ότι στο μέλλον (στα δεκα ή εφηβεία πχ) ένα παιδί πού έχει "ζήσει" ψηλά ζαχαρα της μαμάς στη μήτρα, ακόμη κι αν αυτή δεν έχει διαβήτη τύπου Ι ή ΙΙ που αυξάνουν την κληρονομικότητα, έχει αυξημένες πιθανότητες για ζαχαρο ή παχυσαρκία. Οπότε πάντα ειναι καλό να ειναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλα τα ζαχαρα στην κυηση

φαινεται στις μετρησεις ποδια-κοιλια-κεφαλι και στις σχεσεις τους αν ειναι απλά μεγαλο.

Εγω βεβαια τα είπα αυτα για να μην τρελαινονται οι κοπέλες, οχι για να μην προσεχουν, να εξηγούμεθα. Εγω π.χ. κανω διατροφη εδω και 8 χρονια, δεν το αφηνω στην τυχη του....

αααααα, και κατι άλλο! Οσες έχετε τυπου 2, αφού γεννήσετε ΘΗΛΑΣΤΕ!!!! Βοηθάει το μεταβολισμό και κατεβάζει το ζάχαρο! Εγώ τρώω πολλά προϊοντα σιταριου λόγω του οτι βοηθουν στην παραγωγή γάλακτος. Σε κανονικές συνθήκες θα είχα πολύ ζαχαρο αν ετρωγα ψωμί και μακαρόνια. Τώρα με το που βγάζω γάλα, κατεβαίνει, κι ετσι σχεδόν όλη την ημέρα είναι σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα

Τελικά και να νομίζεις οτι δε θες παιδιά, ΘΕΛΕΙΣ απλά δεν το ξέρεις μέχρι να κάνεις... Δε σ' αλλάζω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πιθηκάκι μου!!!!!

guqZp3.png

Οταν λες ότι κανείς διατροφή εννοείς ότι παρόλο το διαβήτη τα καταφέρνεις χωρίς φάρμακο, μόνο προσέχοντας? κι αυτο σημαίνει ότι δεν τρως καθόλου μακαρονάδες και γλυκά? δύσκολο να το συνηθισεις ε?

Κοιτάξτε κορίτσια, μετά την πρώτη κρυάδα, το φιλοσόφησα, και LadyBi αυτό σκέφτηκα: τόσοι και τόσοι το αντιμετωπίζουν μια ζωή, κι εγώ δε θα μπορέσω για 9 μήνες? Είναι το ξεβόλεμα που σε ξενερώνει, και μιας και η προηγούμενη εγκυμοσύνη με τον πρόωρο τοκετό και τα νοσοκομεία με κούρασε, ήθελα κάτι πιο χαλαρό βρε παιδάκι μου...κι αυτό μου έσκασε με το καλημέρα σας!

Θα επαναλάβω βέβαια την εξέταση για διασταύρωση, θα πάω και στο γυναικολόγο και είδωμεν...

Lydias12 πώς είσαι εσύ με τις συσπάσεις?

Συσπασεις σταθερά, νοσοκομείο, ζαχαρα στα ύψη λόγω των φαρμάκων παρά τις πολυ μεγάλες πλέον δόσεις ινσουλινης- κάθε μέρα ανεβάζουμε την ινσουλίνη αλλα ανεβαίνει και το ζαχαρο. Και μου είπαν ότι μάλλον θα τη βγάλω εδώ μέχρι να γέννησω. Στην καλή περίπτωση, δηλαδή στο να γέννησω έχοντας μόλις μπει στον 9ο, αυτό σημαίνει ότι θα μείνω εδώ άλλους δυο μήνες. Ουμφφφφφφφφ..... Υπομονή Βουδα!

Οταν λες ότι κανείς διατροφή εννοείς ότι παρόλο το διαβήτη τα καταφέρνεις χωρίς φάρμακο, μόνο προσέχοντας? κι αυτο σημαίνει ότι δεν τρως καθόλου μακαρονάδες και γλυκά? δύσκολο να το συνηθισεις ε?

ωωωωωω, ναι.... και όχι μόνο αυτό: 1 ωρα την ημέρα γρηγορο περπάτημα στο διάδρομο (έχω στο σπίτι), συγκεκριμένα ωράρια και δόσεις φαγητού... Ντάξει , τώρα που έχω πείρα καμιά φορά τη σπάω τη διατροφή, αλλά όχι με γλυκά βέβαια (γιατί έτσι και φάω γλυκό θα ...ψοφήσω).

Γι αυτό άλλωστε και η εγκυμοσύνη και η διατροφή μου φάνηκε παιχνιδάκι σ αυτό το θέμα. Ο βρεμένος δε φοβάται το νερό! Και ίσα - ισα που στην εγκυμοσύνη μου αυξησαν πολύ τις θερμίδες και τελικά φορτώθηκα και παραπάνω κιλάκια, γιατι δεν μπορούσα να κάνω πια διάδρομο και γιατί οταν μια ζωή είσαι συνηθισμένος στη δίαιτα, παίρνεις κιλά για ψύλλου πήδημα.

Παντως, ναι, όταν μου διαγνώστηκε ο διαβήτης έπαθα στερητικό σύνδρομο από γλυκά και υδατάνθρακες, είχα συνέχεια νεύρα και έκλαιγα τη μοίρα μου γιατι γούσταρα πολύ να τρώω και ΕΙΔΙΚΑ όλων των ειδών τα γλυκα, junkfood, πιτσες και άλλα τετοια. Έκανα καιρο να συνηθίσω, το φύσαγα και δεν κρύωνε που τα κοψα όλα αυτα!

Υ.Γ. Επειδή βλέπω οτι έχεις κάποια ψιλοπροβληματάκια, περαστικά σου εύχομαι και η ώρα η καλή!

guqZp3.png

Διαφημίσεις

Κοιτάξτε κορίτσια, μετά την πρώτη κρυάδα, το φιλοσόφησα, και LadyBi αυτό σκέφτηκα: τόσοι και τόσοι το αντιμετωπίζουν μια ζωή, κι εγώ δε θα μπορέσω για 9 μήνες? Είναι το ξεβόλεμα που σε ξενερώνει, και μιας και η προηγούμενη εγκυμοσύνη με τον πρόωρο τοκετό και τα νοσοκομεία με κούρασε, ήθελα κάτι πιο χαλαρό βρε παιδάκι μου...κι αυτό μου έσκασε με το καλημέρα σας!

Θα επαναλάβω βέβαια την εξέταση για διασταύρωση, θα πάω και στο γυναικολόγο και είδωμεν...

Lydias12 πώς είσαι εσύ με τις συσπάσεις?

ε, έτσι είναι... δε βλέπεις εμένα που αναγκαστικά το κάνω μια ζωή; Οσο για το ξεβόλεμα, η εγκυμοσύνη από μόνη της ξεβόλεμα είναι. Εγώ θυμάμαι μέτραγα μέρες να "λευτερωθώ" και δεν περνάγανε οι άτιμες. Και ειδικά μες στο κατακαλόκαιρο να μην μπορώ να αναπνεύσω από τον 8ο και πέρα, μου ειχε βγει το λάδι αδελφούλα.... παπαπαπαπα το σκέφτομαι και δε θυμαμαι πως άντεξα!

guqZp3.png

και στις 2 εγκυμοσυνες μου ειχα σακχαρο..μαλιστα εκανα κ ινσουλινη κ μου παρουσιαστηκε στην πρωτη εγκυμοσυνη οταν ημουν 13 βδομαδων κ στην δευτερη οταν μουν 8 βδομαδων...μπορει να σε βαλει να κανεις μια μικρη καμπυλη σακχαρου η να το ελεγχεις απο μονη σου,,130 νηστικη ειναι ανεβασμενο,θα πρεπει να το μετρας κ μετα απο 1 ωρα μετα το φαγητο..μια συνηθεια ειναι,,εγω μετριομουν 4 φορες την ημερα..ειχα κ υπογλυκαιμιες συχνα,,,αλλα ολα πηγαν πολυ καλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!με το καλο το μωρακι σας!!!!!

line_line_b_beg_17_time_1159329600_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

line_feet_beg_39_time_1281412800_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

Λοιπόν παιδιά, 2-3 μέρες μετά το 130άρι έκανα μια γενική αίματος να δω πάλι την τιμή νηστείας, και βγήκε 97. ο γυναικολόγος μου φυσικά μου είπε να κάνω τη μικρή καμπύλη να δούμε, την οποία και έκανα σήμερα:

0 98

60' 130

Τίποτα παθολογικό προς το παρόν τουλάχιστον. Αλλά όταν συνειδητοποίησα πόσο ρόλο παίζει η σύγχιση και τα νεύρα στο σάκχαρο σοκαρίστηκα....μου το είχαν πει στο μικροβιολογικό, αλλά μου φάνηκε υπερβολή. Το πρωί πριν πάω να κάνω την εξέταση που έβγαλε το 130 είχα τσακωθεί με τον άντρα μου πολύ άσχημα, και είχα φύγει για το μικροβιολογικό σε άθλια κατάσταση. Γι' αυτό να είστε ήρεμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες!!!!!!!!!!

τελικά του γιατρού μου δεν του άρεσε η καμπύλη (οριακά κάτω από το όριο) και σε 2 εβδομάδες θα κάνω τη μεγάλη...δε με βλέπω να γλιτώνω "ζαχαράκι" τελικά...

• 5 months later...

Καλησπέρα σε όλες! Είμαι 9 εβδομάδων κ η γιατρός μου με έβαλε να κάνω την καμπύλη σακχάρου με 50γρ γλυκόζης. Οι τιμές ήταν: νηστείας-75, 60'-126.

Ο μικροβιολόγος (τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα) μου είπε ότι δεν είναι πολύ καλή η δεύτερη τιμή και ότι ο γιατρός μου θα μου ζητήσει τη μεγάλη καμπύλη.

Όταν πήρα τη γιατρό χθες τηλ. μου είπε ότι το 126 είναι μια πολύ καλή τιμή γιατί το ανώτερο επιτρεπτό όριο είναι το 140.

Παρόλαυτα, δεν έμεινα ικανοποιημένη και βρήκα στο διαδίκτυο ότι η καμπύλη σακχάρου γίνεται συνήθως στην 24-28 εβδομάδα οπότε και οι ορμόνες του πλακούντα (που αυξάνουν την γλυκόζη) τότε είναι στη μέγιστη τιμή τους και τότε (24-28 εβδομ) το όριο είναι 140.

Άρα, αναρωτιέμαι, αν είμαι μόλις στην 9η και έχω 126 πόσο θα φτάσει σε 4 μήνες από τώρα;;;;! Μήπως πρέπει άμεσα να αλλάξω διατροφή για να μην τρέχω με ινσουλίνη και το φόβο διαβήτη για μια ζωή;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! :-)