Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εοππυ και ιδιωτικες κλινικες

Recommended Posts

Καλησπέρα. Μόλις διαβασα οτι θα κοπούν οι συμβάσεις με τον εοππυ. Ισχύει κατι τέτοιο? Σε ένα μήνα γεννάω στι Ιασώ και ήδη αγχώθηκα αρκετά! Γνωρίζετε κάτι? Στο ιασώ που τηλεφώνησα δεν εχουν κάποια ενημέρωση μου είπαν.

Διαφημίσεις

Εχουν ξεκινήσει διαδικασίες επίσχεσης εργασίας. Η πρώτη ξεκινάει 5-12 Οκτώβρη και θα γίνονται αλλεπάλληλες πενθήμερες επισχέσεις..Οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν στο ιδιωτικό νοσοκομείο το 100% του ποσού βάση του κρατικού τιμολογίου, και στην συνέχεια θα παίρνουν τα χρήματα από το ΙΚΑ..

Απλά, μου χρωστάνε από το ΙΚΑ 80€ για ένα ζευγάρι γυαλιά από τον Μαιο...

Οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν στο ιδιωτικό νοσοκομείο το 100% του ποσού βάση του κρατικού τιμολογίου, και στην συνέχεια θα παίρνουν τα χρήματα από το ΙΚΑ..

Είναι βέβαιο αυτό; Αν είναι δυνατόν! Τι μπου...λο είμαστε!!!(συγγνωμη για την εκφραση). Εγώ γεννάω τον Γενάρη στην Θεσσαλονίκη και προσπαθούμε εδώ και μήνες να μαζέψουμε 2000Ε (κλινική & γιατρό) και τώρα θα πρέπει να καταβάλλουμε όλο το ποσό στην κλινική;;; Έλεος... Πως θα τα βγάλουμε πέρα με τόσες μείωσεις που έχουν υποστεί οι μισθοί μας και τόσες αυξήσεις που γίνονται σε όλα τα άλλα (βλέπε ημιυπαίθριοι, χαράτσια, εφορία κλπ,κλπ). Σύν όλα τα έξοδα που έχει ένα παιδί και ειδικά το πρώτο!

Μολις διαβασα το αρθρο και ημουν ετοιμη να το ποσταρω! Τι αλλο θα μας συμβει βρε παιδια, ελεος! Εχουμε μεινει με αποδοχες τυπου χαρτζιλικι και τωρα βρηκαν και αυτοι να πιεσουν για καταβολη δεδουλευμενων στην πλατη μας! Δηλαδη κανονικα πρεπει να εχουμε ευρωδεντρο για να ανταποκρινομαστε στις αναγκες που υπαρχουν- φροι, χαρατσια, λογαριασμοι, φαρμακα, αμοιβες γιατρων, νοσήλεια, δανεια. Κατι ηταν και τα 900Ε που ειχαμε εκπτωση στο μαιευτηριο, καπως ξαλαφρωνε το πραγμα! Ειμαι καταστενοχωρημενη, ουτε το οτι κανεις παιδι δεν μπορεις να χαρεις πια- Θεε μου συγχωρεσε με!!!!

Για μενα ειναι και αργα να βρω γιατρο στο Δημοσιο πλεον, ποιος να με αναλαβει στον 8ο μηνα; Μακαρι να βρεθει μια λυση για ολους μας!

Αργά δεν είναι ποτέ για γέννα στο δημόσιο, ειδικά αμα έχεις καλή εγκυμοσύνη..Σίγουρα θα κάνουν ευκολίες πληρωμής με δόσεις ή στο κάτω κάτω, ζητείστε μια πίστωση χρόνου από τον γιατρό αναφορικά με την πληρωμή του..

Μια φίλη μου γέννησε πέρυσι τον Σεπτέμβρη με καισσαρική(προ του ΕΟΠΥΥ) κι ακόμα δεν έχει αποζημιωθεί πλήρως από το ΙΚΑ..Υπομονή ή Δημόσιο..

Διαφημίσεις

Ομοιοπαθουσα με όλες τις προηγουμενες κοπέλες .Σημερα σε μια παρεα κατι πήρε το αυτι μου.

Γενναω το Γενάρη και στην κυριολεξια με αιματηρη οικονομια στα εξοδα προσπαθω να μαζεψω τα 900 της Κλινικης. Αν τωρα πρεπει να το πληρωσουμε όλο το ποσο ξεχνατο. Δεν πιστευω οτι οτι ο Εοπυυ θα επιστεψει ποτε το ποσο ειδικα με την παρουσα κατασταση στα ασφαλιστικα ταμεια.

Και το φοβομουν παραπολυ αυτο αφου ο εοπυυ χρωστα παντου -φαρμακοποιους γιατρους -πώς γινοταν να μη χρωστα σε ιδωτικες κλινικές?????????

Ειμαι πολυ απογοητευμενη. Ειμαι απο επαρχια και μ ειναι πολυ δυσκολο να γυριζω τα μεγαλα δημοσια νοσοκομεια της Αθηνας να βρω καινουριο γιατρο .Πολυ πιθανο να καταλήξω στο επαρχιακο νοσοκομειο της πολης μου και απλα να κάνω το σταυρο μου να πάνε ολα καλα. Αυτο που με φοβιζει πολυ ειναι η αλλαγη γιατρο τελευταια στιγμη. ΔΕν ειναι ευκολο ρε γμτ.Οπως και να το κανεις δενομαστε με το γιατρο μας ετσι δεν ειναι ρε κοριτσια...........

Απλα να σημειωσω σε ενα αρθρο της καθημερινης που διαβασα μιλούσαν για μειωση της συμμετοχης του εοπυυ στα νοσηλεια οχι οριστικη διακοπη της συμβασης. Βεβαια εξαρταται το καθε μαιευτηριο τι θα αποφασισει.

Πάντως αν ισχυσει κατι τετοιο θα εχουν μεγαλη χασουρα και τα μαιευτηρια και οι ιδιωτες γιατροι αφου μεχρι σημερα δουλευαν ακομη εξαιτιας αυτης της εκπτωσης που ισχυε στα μαιευτηρια. και φυσικα κ ολες εμεις ζημιωνομαστε με την αναστατωση που θα μας προκαλέσουν ..............:(:(

Αν καποια κοπέλα βρει κάποια πληροφορια ας μας πει:?:

Εχουν ξεκινήσει διαδικασίες επίσχεσης εργασίας. Η πρώτη ξεκινάει 5-12 Οκτώβρη και θα γίνονται αλλεπάλληλες πενθήμερες επισχέσεις..Οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν στο ιδιωτικό νοσοκομείο το 100% του ποσού βάση του κρατικού τιμολογίου, και στην συνέχεια θα παίρνουν τα χρήματα από το ΙΚΑ..

Απλά, μου χρωστάνε από το ΙΚΑ 80€ για ένα ζευγάρι γυαλιά από τον Μαιο...

οταν λες βαση κρατικου τιμολογιου τι εννοεις??? γιατι το κρατικο τιμολογιο εχει πολυ μεγάλη διαφορα απο το ιδιωτικο τιμολόγιο.

Καλησπέρα. Μόλις διαβασα οτι θα κοπούν οι συμβάσεις με τον εοππυ. Ισχύει κατι τέτοιο? Σε ένα μήνα γεννάω στι Ιασώ και ήδη αγχώθηκα αρκετά! Γνωρίζετε κάτι? Στο ιασώ που τηλεφώνησα δεν εχουν κάποια ενημέρωση μου είπαν.

μην ανχώνεσαι .. έχε τα αυτιά σου ανοιχτά και μάθε όσο πιο πολλά μπορείς ... συζήτησε και με τον γιατρό σου αυτός είναι μέσα στα πράγματα... όταν έρθει η ώρα εσύ πάνε με το καλό να γεννήσεις και όταν θα φεύγεις δώσε το βιβλιάριο σου και κάνε την κότα ... και έμενα μου έλεγαν απο το τεβε ότι δεν δικαιούμαστε τίποτα και να μην μπω στον κόπο να δώσω το βιβλιάριο μου στην κλινική που γέννησα γιατί είμαι στο πρόγραμμα ανέργων αλλα φεύγοντας εγω το έδωσα δεν είπα τίποτα και μια χαρά το δεχτήκανε ...

Και άλλες κλινικές εισπράττουν από τον ΕΟΠΥΥ το ποσό αλλά κάνουν τις πάπιες και εισπράττουν κ όλο το ποσό από τους πελάτες τους! Δηλ. δεν αφαιρουν τα 900 ευρω από το συνολικό κόστος. ΓΙα αυτό ρωτατε διαρκώς και μην ντρέπεστε για τπτ. Είμαστε μεν κ@λοχανείο ως κράτος, αλλά ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ας μην το αφήνουμε. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ισχύει αυτό που ξέρετε δηλ. το επίδομα ισχύει για όσες γυναίκες γεννάνε σε κλινικές συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ.

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

Διαφημίσεις

Κοιταξτε και αυτη την ιστοσελίδα. Ειναι η πανελληνια ενωση ιδωτικών κλινικών κ εχει ΄πληροφοριες σχετικα με τις εξελιξεις στον εοπυυ

http://peik.gr/

Παντως οντως ξεκιναει επισχεση εργασιας απο 8 οκτοβριου και θα κρατησει επ αοριστον εως οτου βγει καποιο θετικο αποτελεσμα στο μεταξυ στο διαστημα αυτο θα πληρωνουμε ολοκληρο το ποσο και την αποδειξη θα την καταθετουμε στο ταμειο για επιστροφη

Τωρα αν αυτη η επιστροφη ερθει ποτε ειναι αγνωστο............

ο θεος βοηθος για εμας που εχουμε προφραμματισει να γεννησουμε σε ιδιωτικη κλινικη

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΩΤΙΚΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ.ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΧΤΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ.ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΟΠΥΥ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ.ΕΤΣΙ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΣΤΕΙΛΑ mail ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΗΤΩ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΕΟΠΥΥ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΓΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΟΤΕΡΟ,ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ.ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ.ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ,ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Κορίτσια κι εγώ γεννάω σε λίγες μέρες σε ιδιωτική κλινική. Ευτυχώς αναβάλλεται η διακοπή συνεργασίας με ΕΟΠΥΥ, αλλά και να μην αναβαλλόταν, είχα σκεφτεί να τους πω ότι απλά δεν έχω όλα τα χρήματα και να πληρώσω όποτε έχω. Θα έλεγα και στο γιατρό μου ότι είναι αδύνατον 2 εβδομάδες πριν να βρω τα λεφτά που ζητάει ο καθένας.

Αλλά ήμαρτον πια! Μας έχουν αποτελειώσει ρε παιδί μου!

• 3 weeks later...

Καλησπέρα, έχω την εξής απορία

υπάρχουν συμβεβλημένες πλέον ιδιωτικές κλινικές οι οποίες αφορούν και άλλα θέματα εκτός από μαιευτήρια πχ ιατρικό αθηνών.

Αυτό τι σημαίνει?ότι σε περίπτωση ανάγκης (έκτακτο περιστατικό ίσως) κάποιος μπορεί να πάει απευθείας στην ιδιωτική κλινική και να νοσηλευτεί εκεί αν χρειαστεί με κάποιο μειωμένο κόστος φυσικά?

Μήπως ξέρει κάποιος τι γίνεται?

Γιατι σκεφτόμασταν να κάνουμε ασφάλεια υγείας στα παιδιά μας αλλά αν είναι διαφορετικά τα πράγματα μάλλον δεν συμφέρει.

Δώστε πληροφορίες αν έχετε

peppi Eχω την εντυπωση πως οτι ισχυει για τα ιδιωτικα μαιευτρια ισχυει και για τις ιδιωτικες κλινικες αφου κ τα ιδ μαιευτ ειναι ιδιωτικες κλινικες

Αν μπεις στην ιστοσελιδα του Πανελληνιου συλλογου ιδιωτικων κλινικων μπορει να βρεις απαντησεις

Διαφημίσεις