Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Mειωμενο αμνιακο,γερασμενος πλακουντας και κινδυνος προωροτητας!

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολα τα μελη του φορουμ.χθες μπηκα 34 εβδομαδα.Την δευτερα που μας περασε στον υπερηχο μου ειπαν οτι εχω μειωμενο αμνιακο υγρο (9,1)και πλακουντα γερασμενο σε σταδιο 3.Με εστειλε για ενεσεισ κορτιζονης κατευθειαν και 2 για την επομενη μερα...εκανα καρδιοτοκογραφημα επισης την ιδια μερα και αυτο βγηκε πολυ καλο ουτε συσπασεις εχω.Επισης στο ντοπλερ φανηκε οτι το εμβρυο ειναι καλα 2.250γρ και οξυγονωνεται επισης.Αυτο που με προβληματιζει ειναι γιατι η γιατροσ μου θελει να με βλεπει σχεδον καθε μερα!!!!???Ηδη εχω παει 2 φορες αυτη τη βδομαδα και σημερα θελει παλι να με δει!!!Και καθε φορα βρισκει μειωμενο το αμνιακο!!!Μου ειπε οτι μαλλον ως 37 εβδομαδες θα εχω γεννησει!!!!Δηλαδη τι διαφορα θα μπορουσε να δει απο χθες μεχρι σημερα??????Ξερει καμια απο σας τι μπορει να συμαβαινει γιατι για να θελει να με παρακολουθει τοσο συχνα ειναι μηπως πιο σοβαρο???

Διαφημίσεις

na mhn anxonesai k na hremiseis thelei na se vlepei giati olh thn eythynh gia to mwro mexri na gennitheinthn exei ekeinh.apla thelei na parakoloythei ta amniaka ygra poy einai meiwmena k ton ligo gerasmeno plakoynta s.esy prospathise na xalarwseis k na ksekoyrazesai.eimaste stin idia vdomada k kserw oti to anxos kyrievei alla prospathise na xalarwseis gia to mwraki s mono

Η Ματζικ εχει δικιο.Θελει να παρακολουθει το αμνιακο υγρο και αν το παιδι τρεφεται σωστα απο τον γερασμενο πλακουντα και μπραβο της που σε φωναζει τοσο συχνα και δεν σε αφηνει στην μοιρα σου.

Μην ανησυχεις κι εγω με μειωμενο αμνιακο ημουν απο την 22η εβδ και γεννησα μια χαρα. Κι εγω απο την 34η εβδ καθε τρεις και λιγο πηγαινα στο γιατρο, βαρεθηκα να τον βλεπω!

Και το οτι το καρδιοτοκογραφημα ηταν καλο ειναι πολυ θετικο! Το βαρος του εμβρυου μια χαρα!

Σου εδωσε εξετασεις να κανεις;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Η Ματζικ εχει δικιο.Θελει να παρακολουθει το αμνιακο υγρο και αν το παιδι τρεφεται σωστα απο τον γερασμενο πλακουντα και μπραβο της που σε φωναζει τοσο συχνα και δεν σε αφηνει στην μοιρα σου.

Μην ανησυχεις κι εγω με μειωμενο αμνιακο ημουν απο την 22η εβδ και γεννησα μια χαρα. Κι εγω απο την 34η εβδ καθε τρεις και λιγο πηγαινα στο γιατρο, βαρεθηκα να τον βλεπω!

Και το οτι το καρδιοτοκογραφημα ηταν καλο ειναι πολυ θετικο! Το βαρος του εμβρυου μια χαρα!

Φυσικα,εκανα εξεταση αιματος την ιδια μερα για να δει αν εχω καποια φλεγμονη,ενα τεστ με χαρτακι που δειχνει αν εχω απωλεια αμνιακου υγρου και doppler για να δει αμα οξυγωνονεται το εμβρυο...ολα καλα βγηκαν εκτοσ απο πλακουντα οπως ειπα και αμνιακο....απλα αυτη η εβδομαδα ηταν πολυ επεισοδιακη για μενα καθε μερα εξετασεις κλπ.τουλαχιστον εκανα τισ κορτιζονες οπου απο οτι διαβαζω ειναι για καλο του εμβρυου....απλα 3 φορες τη βδομαδα δεν παραειναι?????ξερω γω...?

Διαφημίσεις

Μπουρμπουρ το αμνιακο υγρο πως το ανεβαζεις????η τουλαχιστον να κρατηθει στα ιδια επιπεδα να μην πεσει αλλο?Υπαρχει τροπος να το κρατησω καπως?εσυ σε ποια εβδομαδα γεννησες τελικα?

Μπουρμπουρ το αμνιακο υγρο πως το ανεβαζεις????η τουλαχιστον να κρατηθει στα ιδια επιπεδα να μην πεσει αλλο?Υπαρχει τροπος να το κρατησω καπως?εσυ σε ποια εβδομαδα γεννησες τελικα?

Βοηθάει να μένεις ξαπλωμένη, να μην κάνεις πολλές δουλειές και να μη σηκώνεις βάρη. Επίσης βοηθάει να πίνεις πολλά νερά!!

Συγνωμη για την αργοπορια, σημερα ειδα το μηνυμα σου.

Να μην εχεις αγχος! Ειδικα τις τελευταιες εβδομαδες ειναι φυσιολογικα αυτα. Αφου σε παρακολουθει η γιατρος σου να μην ανησυχεις. Αν δεις οτι σου λεει κατι που δεν σου αρεσει να παρεις δευτερη γνωμη.

Εμενα με επιασαν οι πονοι στην 39η εβδ και γεννησα φυσιολογικοτατα.

Βασικα δεν ειναι στο χερι σου να αναβασεις τις τιμες. Οπως ειπε το Λινακι να ξεκουραζεσαι πολυ και να πινεις πολλα υγρα.Εγω ετρωγα πολλα καρπουζια( με προσοχη στο ζαχαρο) που ειναι διουρητικα για να κατουραει, ελεγα, το μωρο...:-P:wink::wink: Χαζομαρες βεβαια...

Κορτιζονες κι εγω ειχα κανει, ο καθε γιατρος εχει τις δικες του δοσεις, εγω εκανα δυο, αλλοι κανουν τεσσερις.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Συγνωμη για την αργοπορια, σημερα ειδα το μηνυμα σου.

Να μην εχεις αγχος! Ειδικα τις τελευταιες εβδομαδες ειναι φυσιολογικα αυτα. Αφου σε παρακολουθει η γιατρος σου να μην ανησυχεις. Αν δεις οτι σου λεει κατι που δεν σου αρεσει να παρεις δευτερη γνωμη.

Εμενα με επιασαν οι πονοι στην 39η εβδ και γεννησα φυσιολογικοτατα.

Βασικα δεν ειναι στο χερι σου να αναβασεις τις τιμες. Οπως ειπε το Λινακι να ξεκουραζεσαι πολυ και να πινεις πολλα υγρα.Εγω ετρωγα πολλα καρπουζια( με προσοχη στο ζαχαρο) που ειναι διουρητικα για να κατουραει, ελεγα, το μωρο...:-P:wink::wink: Χαζομαρες βεβαια...

Κορτιζονες κι εγω ειχα κανει, ο καθε γιατρος εχει τις δικες του δοσεις, εγω εκανα δυο, αλλοι κανουν τεσσερις.

Ακριβώς αυτο μου είπε κ αυτη να είμαι σε κατακλιση στο κρεβάτι κ πολυ ξεκούραση.προσπαθω να πινω Πολλά υγρα κ τρώω μπόλικα φρούτα.επισης μου συνέστησε να μέτραω κινησεις ανα 2ωρο 10 τουλάχιστον.εγω το ακούω συνεχεια ευτυχώς κ πολυ δυνατές κινησεις.παντως αυτη τη βδομάδα θα πάω κ σε άλλο γιατρό Όχι γτ δεν εμπιστεύομαι αλλα για να ταυτοποίησω τα Αποτελεσματα.σε ευχαριστω πολυ Μπουρμπουρ παντως

Βοηθάει να μένεις ξαπλωμένη, να μην κάνεις πολλές δουλειές και να μη σηκώνεις βάρη. Επίσης βοηθάει να πίνεις πολλά νερά!!

Σε ευχαριστω Λινακι και εσένα...

Διαφημίσεις

• 1 month later...