Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΣΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ;

Recommended Posts

Είναι απαραίτητο να παίρνουμε τόσες βιταμίνες στην εγκυμοσύνη, Φυλλικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλες.

Υπάρχουν εναλλακτικές; τα σιχαίνομαι τα φάρμακα…..

Διαφημίσεις

Απ' όσο ξέρω απαραίτητα είναι σίγουρα το φυλλικό και ο σίδηρος (αν πάλι ξεκινάς με πολύ υψηλό αιματοκρίτη δεν είναι απαραίτητο να το πάρεις από την αρχή). Το ασβέστιο δε μου το έγραψε ο γιατρός, εγώ το ζήτησα γιατί δεν πίνω καθόλου γάλα και δεν τρώω επαρκή ποσότητα γακακτοκομικών. Ούτε μαγνήσιο μου έδωσε. Νομίζω ότι το δίνουν όταν έχεις συσπάσεις... Κι εγώ είχα και έχω φοβερό πρόβλημα με τα χάπια... Δεν μπορώ να καταπιώ με τίποτα.. Δοκίμασα σχεδόν όλα τα σκευάσματα σιδήρου που υπάρχουν στο εμπόριο μέχρι να καταλήξω.. Καλή εγκυμοσύνη σου εύχομαι!

age.png

To Φυλλικο το δινουν (απο μελετες) πολλοι γιατροι ιδιαιτερα στο πρωτο τριμηνο επειδη βοηθα στο νευρικο συστημα του ταχεως αναπτυσσομενου εμβρυου μιας και τοτε λαμβανουν χωρα ολες οι σημαντικες διαπλαστικες διαδικασιες.Καποιοι ανεπισημα εικαζουν οτι μειωνει και τα ποσοστα αποβολων στο α τριμηνο. Μετα καποιοι το συνεχιζουν ως το τελος της κυησης. Για τον σιδηρο ενδεικνυται κυριως απο ατομο με χαμηλο αιματοκριτη κατι το οποιο αναποφευκτα συμβαινει στις περισσοτερες εγκυους μιας ακομη και η πιο υγιης με την εξελιξη της κυησης οι απαιτησεις γινονται μεγαλυτερες αρα και ο αιματοκριτης πεφτει.

Το ασβεστιο δινεται και για την αναπληρωση ποσοτητας ασβεστιου στον οργανισμο και για την αντιμετωπιση τυχον μουδιασματων των ακρων λογω της αυξημενης κυκλοφοριας αιματος ομοια και το μαγνησιο το οποιο δινεται και για την μειωση των συσπασεων (αυτο οχι απαραιτητα, πολλοι γιατροι μενουν στη χρηση χαπιων πχ pre par)..οσον αφορα τις βιταμινες σε κατασταση κυησεως απο οσο εχω καταλαβει και συμφωνα με τις τακτικες αιματολογικες και ουρολογικες εξετασεις ο οργανισμος αναπληρωνει οπου τις χρειαζεται και σε περιπτωση υπερδοσολογιας τις αποβαλλει χωρις να βλαπτει το κυημα η την μητερα. Ολα αυτα ειναι σχετικα και πιστεψτε με υπαρχουν γιατροι που δινουν απιστευτες δοσεις βιταμινων και μαλιστα καποιοι δινουν και χαπια με συμπληρωματα διατροφης που συνηθως εχουν συμπλεγματα παραπανω βιταμινων, οι παλιοτεροι και μεγαλυτεροι σε ηλικια γιατροι δινουν δυσκολοτερα φαρμακα (μαλλον..)

οπως και να χει καλη υπομονη και ολα γινονται για μας και τα μωρα μας..

Εκτός από το φυλλικό, αν έχεις θεματάκι με το σίδηρο, καλό είναι να παίρνεις...για να μειωθεί η αηδία, με το που το καταπιώ (απο φιαλίδιο) πίνω μια φρεσκοστυμμένη προτοκαλάδα-κάνει και για την απορρόφηση, απ'όσο ξέρω.

Για το ασβέστιο που το σιχαινόμουν, -έλεγα στον άντρα μου ότι είναι σαν να τρώω τοίχο- ρώτησα την Αγλαϊα και μου είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα...κι έτσι αποφάσισα να το κόψω (άλλο που δεν ήθελα) και βρήκα το εξής..

Το πάντα πολύτιμο ασβέστιο περιέχεται όχι μόνο στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και σε πολλές άλλες τροφές.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αντιπροσωπεύουν πλούσιες και απορροφήσιμες πηγές ασβεστίου, αλλά ορισμένα λαχανικά και σπόροι παρέχουν επίσης ασβέστιο. Εντούτοις, η βιολογική διαθεσιμότητα εκείνου του ασβεστίου πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ενώ τα πλούσια σε ασβέστιο φυτά της οικογένειας του λάχανου (μπρόκολο, λάχανο, μουστάρδα και τα πράσινα από τα γογγύλια) περιέχουν ασβέστιο που είναι τόσο βιοδιαθέσιμο όσο αυτό στο γάλα, μερικά συστατικά τροφίμων έχει βρεθεί ότι εμποδίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου. Πλούσια σε ασβέστιο είναι επίσης τα ψάρια με κόκαλα που τρώγονται (σαρδέλες, γαύρος), τα μύδια, τα στρείδια και ο σολομός, αλλά και τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα ξερά σύκα και το σουσάμι. και ταχίνι!!! :wink:

από http://annatrofi.blogspot.com/2008/05/ca.html

Από εκεί και πέρα, απόφαση του καθενός/καθεμιάς...

Υ.Γ για το μαγνήσιο δεν έχω εμπειρία ακόμα!

Υ.Γ.2 για μας τις εγκυούλες οι γιατροί λένε προσοχή σε μύδια, στρείδια, σολωμό...τα ξέρετε...

Eγω κορίτσια είμαι στην 13 εβδομάδα και έχω κάνει ουκ ολίγες εξετάσεις γιατί προέκυψε κι ένα θεματάκι... Τεσπα! Ο γιατρός δεν μου έδωσε τ'ίποτα ούτε φυλλικό οξύ..πώς το λέτε.. Στην αρχή μου είχε πει ότι θα μου έδινε σίδηρο και ασβέστιο αλλά τελικά μετά τις εξετάσεις μου είπε ότι δεν χρειάζομαι τίποτα, ούτε καν βιταμίνες. Είχα ψηλό αιματοκρίτη, όσο για τα γαλακτομικα΄τα καταναλώνω από μικρή σε τεράστιες ποσότητες. Αλλά το φυλλικό που λέτε μήπως πρέπει να το πάρω? Τί ακριβώς κάνει?

Διαφημίσεις

Νεαμανουλα ειδικα το φυλικο ή φολικο οξυ δινεται στο πρωτο τριμηνο και βοηθα στην αποφυγη της δισχιδους ραχης στο εμβρυο. Εγω μεχρι τωρα επαιρνα ολες αυτες τις αηδιες και εξακολουθω βεβαια μεχρι να τελειωσουν τα φαρμακα που ειχα, υπολογιζω μεχρι το τελος της βδομαδας. Ποτε δεν ημουν υπερ των φαρμακων χωρις λογο αλλα στην περιπτωση της εγκυμοσυνης δινουν στον οργανισμο στοιχεια που ισως τα χρειαζεται, στο κατω κατω δεν ειναι χημικα βιταμινες ειναι! Οτι δεν ειναι ευγεστα δεν ειναι, ανυπομονω να μην ξαναπαρω τιποτα απο αυτα αλλα οπως λεει κι ο γιατρος μου κακο δεν κανουν..........

Χριστινα

Eγω κορίτσια είμαι στην 13 εβδομάδα και έχω κάνει ουκ ολίγες εξετάσεις γιατί προέκυψε κι ένα θεματάκι... Τεσπα! Ο γιατρός δεν μου έδωσε τ'ίποτα ούτε φυλλικό οξύ..πώς το λέτε.. Στην αρχή μου είχε πει ότι θα μου έδινε σίδηρο και ασβέστιο αλλά τελικά μετά τις εξετάσεις μου είπε ότι δεν χρειάζομαι τίποτα, ούτε καν βιταμίνες. Είχα ψηλό αιματοκρίτη, όσο για τα γαλακτομικα΄τα καταναλώνω από μικρή σε τεράστιες ποσότητες. Αλλά το φυλλικό που λέτε μήπως πρέπει να το πάρω? Τί ακριβώς To Φυλλικο το δινουν (απο μελετες) πολλοι γιατροι ιδιαιτερα στο πρωτο τριμηνο επειδη βοηθα στο νευρικο συστημα του ταχεως αναπτυσσομενου εμβρυου μιας και τοτε λαμβανουν χωρα ολες οι σημαντικες διαπλαστικες διαδικασιες.Καποιοι ανεπισημα εικαζουν οτι μειωνει και τα ποσοστα αποβολων στο α τριμηνο. Μετα καποιοι το συνεχιζουν ως το τελος της κυησης. κάνει?

συν οτι σου εγραψε και η christina..

παντως να θυμισω οτι υπαρχουν διαφορα πρωτοκολλα εετασεων και συνταγολογησης φαρμακων και καθε γιατρος ακολουθει αυτο που θεωρει αποτελεσματικο η αυτο που εχει διδαχθει..πχ αλλα πρωτοκολλα ακολουθουν οι Πανεπιστημιακοι και αλλα η μοι πανεπιστημιακοι γιατροι..το ξερω απο πρωτο χερι και αυτο με ειχε φερει σε διχασμο..παντως τιποτε απο αυτα τα βιταμινουχα κακο δεν κανει..ετσι πιστευω..