Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιδέες για πρωινό όταν δεν πίνει γάλα

Recommended Posts

Γεια σε όλες!

Ο Νικόλας μου από 1 έτους έχει κόψει το γάλα. Μέχρι τώρα (3 σχεδόν χρονών) του έκανα κρέμες άνθος αραβοσίτου με γάλα για πρωινό και γάλα Nounou KID με βρεφικές κρέμες για βράδυ. Εδώ και λίγες μέρες όμως βαρέθηκε την πρωινή κρέμα και του φέρνει αναγούλα.

Έχετε καμιά ιδέα τι να τρώμε για πρωινό με γάλα; Κάτι που να πίζει και να τρώγεται με κουτάλι.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Διαφημίσεις

Γεια σε όλες!

Ο Νικόλας μου από 1 έτους έχει κόψει το γάλα. Μέχρι τώρα (3 σχεδόν χρονών) του έκανα κρέμες άνθος αραβοσίτου με γάλα για πρωινό και γάλα Nounou KID με βρεφικές κρέμες για βράδυ. Εδώ και λίγες μέρες όμως βαρέθηκε την πρωινή κρέμα και του φέρνει αναγούλα.

Έχετε καμιά ιδέα τι να τρώμε για πρωινό με γάλα; Κάτι που να πίζει και να τρώγεται με κουτάλι.

Δοκιμάστε το ρυζόγαλο...

Δυστυχώς δεν του αρέσει. Οτιδήποτε με κομματάκια το πρωί τον αναγουλιάζει. Ευχαριστώ πάντως. Λέω να του χτυπήσω στο μίξερ 1 μπανάνα, γάλα και μπισκότα. Αλλά πόσα μπισκότα πρέπει να βάλω μέχρι να πήξει και να πιάνεται με το κουτάλι;

Εγώ δεν θα τον επιβάρυνα με μπισκότα και βρεφικές κρέμες και τόση ζάχαρη προκειμένου να πιει γάλα.

Τυρί, γιαούρτι τρώει;

Και γιατί πρωινό; Αφού αναγουλιάζει, ας πιει γάλα, φάει γιαούρτι ή τυρί το απόγευμα.

Από κιλά γενικώς πως είναι;

Nothing you would take... Everything you gave...

Επειδή στον παιδικό σταθμό δεν τρώει φρούτα του δίνω φρουτόκρεμα το απόγευμα. Το γιαούρτι το τρώει(παιδικό Tedi), αλλά λές να κάνει εμετό άμα το φάει πρωινιάτικα;

Διαφημίσεις

Επειδή στον παιδικό σταθμό δεν τρώει φρούτα του δίνω φρουτόκρεμα το απόγευμα. Το γιαούρτι το τρώει(παιδικό Tedi), αλλά λές να κάνει εμετό άμα το φάει πρωινιάτικα;

Τυρί τρώει; Αυτό το γιαούρτι έχει ζάχαρη; Εγώ σου λέω, δεν θα φόρτωνα το παιδί με ζάχαρη για να φάει γάλα. Θα προσπαθούσα να τον καλύψω με άλλες τροφές.

Πρωινό με ζάχαρη, βραδυνό με ζάχαρη, υπερβολή δεν είναι;

Nothing you would take... Everything you gave...

στα παιδια μου εδω και χρονια δεν δινω γαλα απο επιλογη.μονο τωρα τελευταια δινω στην κορη μου γιατι πλεον πινει δικο μας κατσικισιο γαλα. οι εξετασες τους ηταν παραπανω απο τελειες. μπορειτε να τρωτε αλεσμενους ξηρους καρπους οπως αμυγδαλα ωμα και φουντουκια (π.χ μεσα σε χαλβα σιμιγδαλενιο),τυρι, γαλα αμυγδαλου (δεν υπαρχει παιδι που να μην το πινει!),να τρωει γαριδες και θαλασσινα και φυσικα οσπρια και πρασινα λαχανικα.

να ανησυχεις αμα πινει γαλα γιατι το γαλα αυτο που πουλανε μονο γαλα δεν ειναι! αυτα βεβαια δεν ειναι για πρωινο αλλα αν απελευθερωσεις τα γευματα σας απο το γαλα δεν εχει σημασια ποτε θα παιρνει το ασβεστιο οποτε υπαρχει ελευθερια στο πρωινο για φρουτα σπιτικες πιτες. κ.λ.π

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

στα παιδια μου εδω και χρονια δεν δινω γαλα απο επιλογη.μονο τωρα τελευταια δινω στην κορη μου γιατι πλεον πινει δικο μας κατσικισιο γαλα. οι εξετασες τους ηταν παραπανω απο τελειες. μπορειτε να τρωτε αλεσμενους ξηρους καρπους οπως αμυγδαλα ωμα και φουντουκια (π.χ μεσα σε χαλβα σιμιγδαλενιο),τυρι, γαλα αμυγδαλου (δεν υπαρχει παιδι που να μην το πινει!),να τρωει γαριδες και θαλασσινα και φυσικα οσπρια και πρασινα λαχανικα.

να ανησυχεις αμα πινει γαλα γιατι το γαλα αυτο που πουλανε μονο γαλα δεν ειναι! αυτα βεβαια δεν ειναι για πρωινο αλλα αν απελευθερωσεις τα γευματα σας απο το γαλα δεν εχει σημασια ποτε θα παιρνει το ασβεστιο οποτε υπαρχει ελευθερια στο πρωινο για φρουτα σπιτικες πιτες. κ.λ.π

Κι εμεις πριν κανουμε παιδια πιναμε με τον αντρα μου γαλατα,διαβασα 5 πραματα το κοψαμε και βρηκαμε την υγειά μας.

Τρωμε βεβαια γαλακτοκομικα κατσικισια και προβεια,εχουμε κι εμεις δικο μας κατσικισιο και προβειο γαλα,αλλα για την ωρα πινουν της μαμας.Η κορη μου το εχει πιει σε ρυζογαλο,της αρεσει πολυ η γραβιερα και το γιαουρτι(στο πηλινο με την πετσα),αγελαδινα δεν εχει φαει-πιει ποτε.

Αpricot συμφωνω απολυτα με οσα λες για τα αγελαδινα..

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Αισθάνομαι λίγο καλύτερα με αυτά που λέτε. Το γάλα αμυγδάλου πού το βρίσκουμε; Ιδέες γενικά για πρωινό θρεπτικό; Τη φρουτόκρεμα την τρώει, αλλά φοβάμαι μην κάνει κανένα εμετό πρωί πρωί. Έχουμε και το άγχος του σχολικού και πρέπει να φάμε κάτι σχετικά γρήγορα. Σας ευχαριστώ κορίτσια για την ανταπόκριση!

το γαλα αμυγδαλου θα το βρεις σε μαγαζια με βιολογικα προιοντα. μπορεις να του φτιαξεις μπισκοτακια με μελι για πρωινο ή ψωμακι με μελι πιστευω οτι θα τα φαει και μαλιστα γρηγορα:-D

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

Apricot σου μιλάω για παράξενο παιδί. Το μέλι δεν το θέλει για να μην λερωθεί, γενικά δεν τρώει αυτά που αλείφονται. Το γάλα αμυγδάλου θα το δοκιμάσω. Έχει καλή γεύση; Θα του το δίνω με καλαμάκι στο ποτηράκι του. Καμιά άλλη ιδέα αν δεν το θέλει; Sorry αλλά έχω αγχωθεί πολύ, γιατί και στο σχολείο συνήθως δεν τρώει πρωινό (όταν έχουν αβγό ή ψωμί με μέλι κτλ.)

το γαλα αμυγδαλου εχει γλυκια γευση και πιστευω θα του αρεσει. τα μπισκοτακια δεν θα τα ετρωγε? να εφτιαχνες σπιτικα εννοω φυσικα! τα δικα μου τρωνε φουντουκια-αμυγδαλα , φρουτα για πρωινο και η κορη μου κατσικισιο γαλα με δημητριακα ολικης αλεσεως. δυστυχως ο γιος μου εχει αλλεργια στο κατσικισιο γαλα...εσενα τωρα ειναι ακομη μικρο για ολοκληρους καρπου αλλα σε μπισκοτα θα ετρωγε? επισης εγω φτιαχνω και τυροψωμο με αλευρι ολικης,αυγα γαλα και φετα γινεται αφρατο και τους αρεσει.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png