Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

10 μηνών δεν κοιμαται ευκολα


budekina

Recommended Posts

Το παιδί μου είναι 10 μηνων. Θα κοιμηθει απο τις 10:30 ως τις 7 με ένα διάλλειμα το βραδυ που συνήθως του δίνω γάλα ή τσαι και μετά απο 30 λεπτα που τσιφογυρνάει κοιμαται ξανα.

Το πρόβλημα είναι πως για να τον πάρει ο ύπνος παιδεύομαι 1 με 1 μιση ώρα. Απο τις 9 αρχίζει να νυστάζει και να πεινάει. Πείνουμε το γάλα μας στις 9:15 μέσα στο ριλαξ και παράλληλα τον κουνάω. Όταν τελειωσει το γάλα βγαίνει απο το ριλαξ και αρχίζει ...μπουσουλάει, τρέχει, γαλάει αλλα φαίνεται πως είναι νυσταγμένος...για παραδειγμα παραπατάει και πεφτει κλαίει και μετά γελάει. Τον παίρνω αγκαλια βάζω ένα cd με ναουρισματα και αρχίζουμε. Στην αρχή γέρνει το κεφαλακι του δείχνει πως παει να κοιμηθει...ξαφνικά αρχίσει και τεντώνεται και να κλαιει και να θελει να κατεβει κάτω. Τον αφήνω κάτω μπουσουλάει λίγο και μετά έρχεται στα πόδια μου και κλαιει, τον ξαναπαιρνω αγκαλια και ξανα τα ίδια.Αυτο γίνεται 7 φορές τουλάχιστον μέχρι που κάποια στιγμη θα κοιμηθει. και πρεπει να κοιμηθεί καλα για να τον αφήσω στο κρεβατι γιατι αλλιως θα ξαναξυπνησει και φτου απο την αρχη.

Είναι αδύνατο να κοιμηθει μόνος του.Το έχω δοκιμάσει γυρνάει γύρω γυρω στο κρεββατακι, πεφτει και χτυπαει το κεφαλι του στα καγκελα και μετα απο ένα τεταρτο κλαίει αφου δε μπορει να κοιμηθει. Δε μπορω να τον αφησω να χτυπαει συνεχεια το κεφαλι του.

Εχω αποδεχτει πως θα τον κοιμιζω εγώ αυτό που δε μπορω να καταλαβω είναι γιατί ενω νυσταζει κλαιει τόσο πολυ και δεν την αραζει στην αγκαλια μου να κοιμηθει εξ' αρχης. Εχω μεγαλω προβλημα με τη μεση μου και σηκωσε με αφησε με, ξανασηκωσε με με κουραζει παρα πολυ. Ειναι και 10 κιλα το παιδι...

Σας συμβαινει το ίδιο;;;

Μη μου πείτε για το βιβλίο κοιμίσουν παιδι μου, το διαβασα και για εμενα είναι ανεφαρμοστο.Δε συμφωνει και ο άντρας μου αλλα γι αν πω την αληθεια δεν λεει και κάτι καινουριο ... αν τον αφησω να κλαιει καποια στιγμη απο το κλαμα θα κουραστει.Εμενα βέβαια δεν κουραζεται αλλα σηκωνεται όρθιος , παραπαταει, πεφτει χτυπαει στα καγκελα κτλ.Υπαρχει κατι να κανω το βραδυ που να τον κουραζει πολυ και να κοιμαται αμεσως;

vaisp2.png

xrxup2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εμένα ο δικός μου είναι μικρότερος, οπότε δε θα σου δώσω συμβουλή από την εμπειρία μου. Νομίζω πάντως ότι ο δικός σου κλαίει ακριβώς επειδή είναι κουρασμένος και δεν μπορεί να κοιμηθεί.

Μήπως να δοκιμάσεις να τον κοιμίζεις με άλλο τρόπο; Μήπως να μην τον βάζεις στο ριλάξ, αλλά να του δίνεις το γάλα έχοντάς τον αγκαλιά και μετά έτσι όπως είναι γλαρωμένος (ή και να περιμένεις να αποκοιμιθεί) να τον βάζεις στην κούνια; Γιατί νομίζω ότι η διαδικασία που βγαίνει από το ριλάξ τον ξυπνάει και αρχίζει τα παιχνίδια και μετά τον πιάνει νευρικότητα.

Link to comment
Share on other sites

εγω να δεις καλη μου τι τραβαω.τρεις φορες την ημερα κουναω στο καροτσι και κουναω εχουν ξεραθει τα χερια μου.τι να κανω.μιαμιση ωρα εκανα αποψε να την κοιμησω...καμια συμβουλη?

7Ggjp2.png

 

Link to comment
Share on other sites

να σε ρωτησω κατι?σε ποιο χωρο του σπιτιου πινει το γαλα?εχεις αναμενα φωτα?πριν του δωσεις το γαλα τι κανετε?στο κρεβατι του εχεις παντα ωσττε να μην χτυπαει?

Link to comment
Share on other sites

Στο ριξαν πίναμε το γαλα μας αλλα οχι δεμενος.Απο το ριλαξ πλεον φευγει (είναι έτοιμος να περπατήσει). Στο κρεββατακι έχω πάντα αλλα πάλι χτυπαει στα ποιο ψηλα σημεια του κρεββατιου. το ξερω πως κλαίει απο νύστα.. απο ημερών έτσι έκανε , εκλεγε γιατί δεν μπορουσε να κοιμηθει και ξαφνικά εκεί που έκλεγε στα- ματουσε και τον έπερνε ο ύπνος. Οχι έχω χαμηλο φωτισμό και cd με παιδικά νανουρισματα.

Τελικα κορίτσια τιε τελευταίες μέρες βρηκα άλλη τεχνική... Του δίνω το γάλα του αγκαλια, μετά πάμε στη κρεββατοκαμμαρα και τον αφήνω στο κρεββατί, ξαπλωνω κι εγω σε μια γωνια. Αυτος αρχίζει...γυριζει ξαναγυρίζει, σηκώνεται όρθιος, ξαναξαπλώνει, μια κλαιει , μια νανουριζεται κτλ. όταν πάει να πέσει απότ ο κρεββάτι ή να κατεβεί, τον περνω και τον ξαναφάζω στο κρεββατι και του λεω νάνι. Την πρωτη μέρα κοιμήθηκε στο 15, τη δευτηρη στα 30 ' και τη τριτη(δυστυχως) στη μια ώρα. Ελπιζω σήμερα να κοιμηθει νωριτερα.Τουλαχιστον έτσι δε χρειαζεται να τον έψω αγκαλια γιατί δεν βασταν άλλο τα χαρια μου και η μεση μ ου

vaisp2.png

xrxup2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Eάν δοκιμάσεις να του δώσεις το γάλα, στη δωμάτιό του με ένα πολύ μικρό φωτάκι και μετά στη κούνια του και να κάτσεις να τον νανουρίζεις εκεί.

Η αληθεια είναι ότι κι' εμάς ό μικρός μας μετά τους 10 μήνες έχει στρώσει στον ύπνο του. Είχα μάθει από το μεγάλο μας που μέχρι τώρα για να κοιμηθεί θέλει παρέα κουβέντα κλπ. κι' έτσι τον μικρό τον έμαθα να κοιμάται μόνο του στη κούνια του.

Κάποια βράδια που είναι ανήσυχος, δεν τον σηκώνω αλλά τον χαϊδεύω και τον νανουρίζω στη κούνια του.

Link to comment
Share on other sites

Ποσο σε καταλαβαινω καλή μου, δεν φαντάζεσαι. Ημουν έτοιμη να σου γράψω να κάνεις αυτο ακριβώς που έκανες. Τα ίδια τραβούσα και εγώ με τον μικρό μου. Από μικρός αντιδρούσε στην ώρα του ύπνου. Ακόμα και τώρα την ίδια στιγμή που αποκοιμιέται μου λέει "δεν θέλω κοιμηθώ μαμά" και μετά τέζα!:shock: Ακριβώς επειδή και ο δικός μου ήταν μεγάλο μωρό δεν μπορούσα να τον έχω αγκαλιά. Πίναμε το γάλα μας αγκαλιά πάνω στο κρεβάτι του, (κοιμόταν από 8 μηνών σε 1,5άρι κρεβάτι) και μετά τον ξάπλωνα δίπλα. Καθόμουν λίγο μαζί του στην αρχή, πολλές φορές όταν αργούσε να κοιμηθεί με έπαιρνε και μένα ο ύπνος από δίπλα. Μετά από ένα διάστημα με το που πίναμε το γάλα σηκωνόμουν αμέσως, αυτός έκλαιγε αλλά προφασιζόμουνα ότι θα πάω να πιώ νερό ή κάτι άλλο και θα γυρίσω. Κάθε φορά αργούσα και πιο πολύ να γυρίσω και έτσι έφτασε η στιγμή που κοιμόταν μόνος του. Υπομονή....απλά θέλει να παίξει και να μη χάνει ούτε στιγμή από αυτό!

Link to comment
Share on other sites

Να προσεχεις πριν τον βαλεις για υπνο να μην παιζει πολυ γιατι φερνει υπερενταση.Αυτο το εκανε ο αντρας μου και δεν ηρεμουσε το μωρο με τπτ!Εγω τον εκανα μπανακι τον χαλαρωνα και μετα γινονταν παταγος και αντε να ηρεμησει το μωρο!

Τωρα πια παθαμε και μαθαμε(ας πουμε)!

Σε μας αυτοπου επισε ηταν:χαλαρο μπανακι,αγκαλιτσα σε μια πολυθρονα στο δωματιο του με μικρο φωτακι και χαλαρη μουσικουλα να πινει το γαλα του η να θηλαζει και μετα στην κουνια του.εγω καθομουν ξαπλα σε ενα στρωμα διπλα στην κουνια και του κραταγα το χερι μεσα απο τα καγκελα μεχρι να κοιμηθει.Στις αρχες παραπονιοταν αλλα δεν εκλαιγε πολυ,ισα που γκρινιαζε.Σηκωνομουν και τον ξαπλωνα οποτε σηκωνοταν.Με τονκαιρο σταματησε να παραπονιεται κι εγω αρχισα να φευγω απ το δωματιο και κοιμοταν μονος του!Στον μικρο αρεσει παρα μα παρα πολυ να πινει ο γαλα μονος του στο κρεβατι του απο 13 μηνων που κοψαμε τον θηλασμο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις συμβουλες σας.Τελικά συμβαίνει και σε άλλες, δεν είμαι η μόνη...γιατί ακουγα για κάτι μωρα που ήταν τόσο ευκολα στον ύπνο και δε μπορουσα να το πιστεψω, νομισα πως είμαι η μονη που τραβαω αυτα στον υπνο του.

Αυτο με το παιχνιδι δυστυχως το κάνει ο άντρας μου καμια φορα, επειδή γυρνάει αργα στο σπιτι και θελει να τον δει αμα τον πετύχει ξυπνιο...αυτό ήταν...μετα το παιδι ξαγρυπναει...παιζουν, τον κανει αεροπλανακι, γελαει αυτός και μετα δε κοιμαται αν δεν παει 11. Ευτυχως δε γίνεται τακτικά αυτό.

Τωρα με αυτή την τακτική είδα αποτελεσματα αργει πάλι να κοιμηθει αλλα τουλαχιστον τον παίρνει ο ύπνος σε κρεββάτι και όχι στην αγκαλια μου.

nikolga αυτο με το 1,5 κρεββατι με ενδιαφερει αλλα φοβαμαι μήπως πέσει από εκει; Μαλλον την κουνια τσαμπα την πηραμε νομιζω νιωθει εγκλωβισμένος εκει μεσα.

vaisp2.png

xrxup2.png

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω Budekina, εγω δεν ειχα προβλημα με το 1,5αρι. Ειναι κολλημενο από τη μια πλευρα στον τοιχο και απο την άλλη εχω κάγκελα (αυτά τα πτυσσόμενα που πουλάνε παντού με σκελετό αλουμινίου και δίχτυ). Όσο για την κάτω πλευρά των ποδιών έβαζα μαξιλάρια. Βέβαια, θα ανεβοκατεβαίνει μόνος του πλέον και μπορεί να τον δεις να γυροφέρνει στην αρχή.....αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας!:wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 months later...

kalimera k kali hronia emena i beboula mou einai 7 minwn k den thelei na koimithei nistazei trivei ta matakia tis klaei apistefta poly k koimatai meta apo polyyyyyyyyyyy wra kounimatos sto karotsi k tin nihta prin tis 1 pote!!!!!den kserw ti nakanw ehw kourastei poly

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πήρα ένα mei-tai όταν ήταν 6-7 μηνών και από τότε τον κοιμίζω στην πλάτη. Δεν διαμαρτύρεται καθόλου, ακούμε ενα τραγούδι συνεχόμενα και αποκοιμιέται γαλήνια εκεί. Στην αρχή τον κοίμιζα στα χέρια και πήγαινα πέρα δώθε, αλλά μετά από λίγο κουραζόμουν να τον κραταω κι εκνευριζόμουν, γι'αυτό και αποφάσισα να πάρω μάρσιππο με κίνδυνο να μη μας βολέψει. Πραγματικά έβγαλε τα λεφτά του στο νανούρισμα! Δεν ξέρω για πόσο θα τον κοιμίζω έτσι.

 

Πάντως όσες φορές προσπάθησα να τον βάλω στο κρεβάτι του ξύπνιο, ούτε για αστείο δεν ήθελε να ξαπλώσει. Εδώ καθιστός δεν θέλει. Όλο όρθιος είναι στο κρεβάτι του. Κι αν νυστάζει, είναι μεσα στη γκρίνια. Ονειρεύομαι τη μέρα που θα τον αφήνω στο κρεβάτι του και θα κοιμάται μέχρι το πρωί (κυρίως ονειρεύομαι το τελευταίο)!!:)

8noIp2.pngjOU4p3.png

 

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα μανούλες!

καλή χρονιά!

εμείς κλείνουμε τους 10 μήνες την Τρίτη

ήμασταν πολύ πιο εύκολες στον ύπνο

την άφηνα στο κρεβάτι,της έβαζα νανούρισμα ,έπαιζε λίγο και κοιμόταν μέχρι το πρωι!

τελευταία,και όσο μεγαλώνει,θέλει να παίζει!ξυπνάει κάθεται ή σηκώνεται στην κούνια και κλαίει!πολλές φορές κάνει και 2 ώρες να κοιμηθεί!:shock:

ευτυχώς τα βράδια που ξυπνάει δεν είναι πολλά ούτε και συχνά οπότε την παλεύουμε!:P

φάσεις που περνάνε είναι!θέλει υπομονή!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...