Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τοκετός & Μαιευτήριο (θηλαστρο μαζι;)

Recommended Posts

Κορίσια καλησπέρα!Θα γεννήσω τα δίδυμα αγοράκια μου στο τέλος του Σεμπτέβρη.Το θήλαστρο που αγόρασα πρέπει να το έχω απαραίτητα μαζι μου στο μαιευτήριο? :?:

Διαφημίσεις

Κορίσια καλησπέρα!Θα γεννήσω τα δίδυμα αγοράκια μου στο τέλος του Σεμπτέβρη.Το θήλαστρο που αγόρασα πρέπει να το έχω απαραίτητα μαζι μου στο μαιευτήριο? :?:

με το καλο.Συνηθως ναι,θα σου χρειαστει αρκει να κανει και σωστη δουλεια.ποιο επελεξες;

Καλωσόρισες στην παρέα μας και η ώρα καλή!

Τα θήλαστρα που αγοράζουμε είναι κατάλληλα για μαμάδες που έχουν εδραιώσει γαλουχία. Στις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό είναι κατάλληλα μόνο τα νοσοκομιακά θήλαστρα, τα οποία είτε παρέχει το μαιευτήριο εφόσον το χρειάζεσαι, είτε τα νοικιάζεις όταν επιστρέφεις σπίτι (στο σχετικό τόπικ για τα θήλαστρα θα βρεις και πληροφορίες επικοινωνίας).

Για ποιό λόγο σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις από τόσο νωρίς θήλαστρο;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Σκέφτομαι να το πάρω μαζι μου στο μαιευτήριο για να δώ και την αποτελεσματικότητά του.Όταν το αγόρασα απο τα Mothercare μου είπαν οτι λειτουργεί σαν τα νοσοκομειακά.

Διαφημίσεις

Νανακ μου, καλύτερα να θέσεις τα ερωτήματα που έχεις για το θήλαστρο στο ακόλουθο τόπικ: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7982

Πάντως, από οτι μέχρι στιγμής έχω μάθει εδώ στο φόρουμ, κανένα χειροκίνητο θήλαστρο δεν μπορεί να έχει αντίστοιχη λειτουργικότητα - και άρα αποτελεσματικότητα - με ένα νοσοκομειακό. Φοβάμαι οτι σε παραπληροφόρησαν προκειμένου να πουλήσουν - δεν νομίζω οτι είναι κατάλληλο μέχρι να εδραιώσεις την παραγωγή σου.

Είμαι κατά 99.9% βέβαιη. Δες όμως τι θα σου πουν και άλλες πιο έμπειρες μανούλες.

Και κάτι τελευταίο, για το οποίο είμαι εντελώς βέβαιη: τις πρώτες 6 εβδομάδες η χρήση θηλάστρου θα πρέπει να αποφεύγεται. Κανένα θήλαστρο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό για τον θηλασμό όσο οι θηλαστικές κινήσεις του ίδιου του μωρού!

Όλα θα πάνε καλά! Ο,τι θες, τα ξαναλέμε :)

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Σκέφτηκα οτι το θήλαστρο θα μου χρειαστεί από τις πρώτες κιόλας ημέρες μιας και είναι δίδυμα και μπορεί να πεινάνε συγχρόνως...Λέτε έκανα βλακεία που το πήρα? :oops:

Μάλλον θα δείξει...Βλέπετε, με έχει πιάσει ένας πανικός οτι θα θέλουν τάισμα συγχρόνως και δεν θα προλαβαίνω...ειδικά την νύχτα!Γι' αυτό και το πήρα...

Πάντως ευχαριστώ για την ανταπόκριση...

Είναι πολύ καλό τελικά να συζητάς τις ανησυχίες σου με άλλες μητέρες!

Thanks!!!!

Νομίζω ότι το ηλεκτρικό θα είναι πιο ξεκούραστο.... ελπίζω να μην σε στεναχωρώ :?

Εγώ είχα και χειροκίνητο και ολες οι γνωστές μου ειπαν καλύτερα το ηλεκτρικό απο αυτά που ρυθμίζεις την ενταση και τη συχνότητα για να ειναι πιο ξεκούραστα τα πραγματα για σενα.

Λογικά στο μαιευτήριο εάν ζητήσεις θα σου δώσουν. Ισως όμως να μη χρειαστεί.... :roll:

Pare ena ηλεκτρικο καλο........ασε το χειροκινητο......και κανει ωρες να βγαλει γαλα και θα σε ποναει.......

Προετοιμασου καταλληλα για θηλασμο για διδυμα....υπαρχουν στασεις να θηλαζεις και τα δυο ταυτοχρονα.......

Το θηλαστρο αν σου χρειαστει θα ναι μονο για την περιπτωση που κρατησουν ενα μωρο για παρακολουθηση και δεν μπορεις να το θηλασεις με την ησυχια σου.....τοτε θα βγαζεις γαλα και θα του το πηγαινεις......

Δεν ξερω για το μαιευτηριο σου, καποια εχουν θηλαστρα αλλα δεν σου εξασφαλιζουν αποστειρωση......ρωτα σχετικα...δλδ ισως χρειαστει να εχεις εσυ συστημα αποστειρωσης και το μπιμπερο που συνδεεται με το θηλαστρο.....στο νοσοκομειο Αέξανδρα που γεννησα εγω, ετσι ηταν και χρησιμοποιησα τελικα το νοσοκομειακο θηλαστρο μονο για να βγαζω γαλα και να το πεταω. :?

Γνωμη μου ειναι πως καλο ειναι να χεις θηλαστρο μαζι σου για περιπτωση αναγκης......μεχρι να νοικιασεις ενα εχεις χασει την μπαλα.....εγω προσωπικα δεν το πηρα, παρασυσρθηκα απο συμβουλες, το χρειαστηκα, δεν εβρισκα να νοικιασω και ολη την δουλεια (να βγαζω δλδ το γαλα που κατεβηκε αποτομα και πετρωσε στα στηθη) την εκανα με χειροκινητο της πλακας.......δεν επαθα κατι, δεν κοπηκε το γαλα, δεν χαλασε ο θηλασμος (ακομα θηλαζουμε) αλλα ταλαιπωρηθηκα αφανταστα χωρις λογο..... :? ...

Οποτε αφου περιμενεις διδυμα παρε ενα καλο ηλεκτρικο (εγω εχω το swing medela) θα βγαλει τα λεφτα του........ :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

• 2 weeks later...

Επειδή έχω αγοράσει ήδη το χειροκίνητο θήλαστρο, θα δώ τι μπορώ να κάνω με αυτό τις πρώτες μέρες και εν ανάγκη θα αγοράσω ένα ηλεκτρικό...

Αλήθεια, υπάρχει τρόπος να θηλάσεις και τα δύο μωρά....θέλω να πιστεύω οτι θα μου δείξουν στο μαιευτήριο... :shock:

Ωστόσο, με έχει πιάσει απίστευτη αγωνία...βλέπετε έχουν μείνει μόνο 8 ημέρες μέχρι τον τοκετό... :oops:

Αντε και να δώ πώς θα περάσουν!

Διαφημίσεις

Νανακ μου, όλα θα πάνε καλά :)

Θέσε όλες σου τις ανησυχίες στην ενότητα του Θηλασμού - δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλυφθείς.

Διαβάζοντας εκεί θα ανακαλύψεις οτι - εφόσον χρειαστείς θήλαστρο - η καλύτερη ιδέα είναι να νοικιάσεις ένα νοσοκομιακό (το symphony medela) είναι το καλύτερο. Ο,τι και αν έχεις αγοράσει, θα το χρησιμοποιήσεις αργότερα, μην ανησυχείς!

Διάβασε τώρα που προλαβαίνεις, ε; Η ενημέρωση είναι η απόλυτη συνταγή επιτυχίας για τις μαμάδες που θέλουν να θηλάσουν (σου μιλάει μια "καμμένη" ;) )..

Η ώρα η καλή! Μη φοβάσαι τίποτα - θα είσαι μια φοβερή μαμά!

Φιλικά,

Ηρώ

Νανα ολα θα πανε καλα...μη φοβασαι!!!!

Θα σου προτεινα να πας ηδη προετοιμασμενη για θηλασμο διδυμων.......μπορεις να δεις βιντεακια στο ιντερνετ και στασεις......μη περιμενεις να σου δειξουν εκει καλη μου....ευχομαι να βρεθουν τα καταλληλα ατομα και να χουν τη διαθεση, αλλα επειδη δεν συνηθιζεται καλο να εισαι προετοιμασμενη απο το σπιτι!!! :wink:

Εγω αν περιμενα να μου δειξουν και να με ενημερωσουν στο μαιευτηριο, δεν θα θηλαζα.....

Ενημερωτικα σου λεω οτι το χειροκινητο και το ηλεκτρικο θηλαστρο δουλευουν με διαφορετικο τροπο....το χειροκινητο ρουφαει με βια το γαλα, ενω το ηλεκτρικο το κανει ηρεμα προσομειωνοντας τον θηλασμο απο ενα μωρο και διεγειρει τους γαλακτοφορους αδενες........το ενα ποναει και βγαζει δυσκολα γαλα, το δευτερο δεν το καταλαβαινεις.......επισης βγαζει γαλα σε λιγο χρονο πραγμα πολυ σημαντικο οπως θα διαπιστωσεις....

Ειχα κι εγω ενα χειροκινητο ως δωρο και γι αυτο δισταζα να παρω ηλεκτρικο (ειναι σαφως ακριβοτερα) αλλα πραγματικα αξιζουν τα λεφτα τους.......καμμια σχεση!!! Και αξιζει λιγη ανεση και πολυτελεια μια νεα μανουλα!!! :wink:

Καλη λευτερια σου ευχομαι!!! :D

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth