Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να την ξυπναω τη νύχτα η όχι??

Recommended Posts

Αγαπημένες φίλες,

γέννησα και γω με τη σειρά μου 10 Αυγούστου τη δεύτερη μπεμπουλα μου.H μικρη γεννήθηκε 2900 με καισαρικη, βγήκαμε από το μαιευτήριο 2780,θηλαζοντας και μόνο.Δεν πήρε σταγόνα συμπλήρωμα. Τρεις μέρες αργότερα ζυγιστηκαμε και ήταν 2870, αυτό στις 17 Αυγούστου. Σήμερα, 24 του μήνα,δηλαδή μια βδομάδα μετα, ήταν 3230, πήρε δηλαδή 350γρ σε μια βδομάδα!!!

Η ερώτηση μου είναι,....να την ξυπναω τη νύχτα η να την αφήσω να γκρινιαξει οπότε εκείνη πεινασει στο διάστημα 12 με 6 μιας καί η πρόσληψη βάρους μου το επιτρέπει η θα θέσω σε κίνδυνο τον αποκλειστικό θηλασμο.Να σημειώσω ότι κοιμόταν ήρεμη και έδειχνε μπουχτισμενη τη νύχτα, εγώ παρ ολα αυτά τη θηλασα φοβούμενη μήπως και δεν πάρει τα 200γρ τη βδομάδα. Απο την άλλη μήπως είναι πολυ νωρίς να θεώρησω ότι εκείνη απο μονη της μπορεί να κανονίσει το φαΐ της???

Τι λέτε μανουλες και ειδικές επι του θηλασμου?????

Διαφημίσεις

Αγαπημένες φίλες,

γέννησα και γω με τη σειρά μου 10 Αυγούστου τη δεύτερη μπεμπουλα μου.H μικρη γεννήθηκε 2900 με καισαρικη, βγήκαμε από το μαιευτήριο 2780,θηλαζοντας και μόνο.Δεν πήρε σταγόνα συμπλήρωμα. Τρεις μέρες αργότερα ζυγιστηκαμε και ήταν 2870, αυτό στις 17 Αυγούστου. Σήμερα, 24 του μήνα,δηλαδή μια βδομάδα μετα, ήταν 3230, πήρε δηλαδή 350γρ σε μια βδομάδα!!!

Η ερώτηση μου είναι,....να την ξυπναω τη νύχτα η να την αφήσω να γκρινιαξει οπότε εκείνη πεινασει στο διάστημα 12 με 6 μιας καί η πρόσληψη βάρους μου το επιτρέπει η θα θέσω σε κίνδυνο τον αποκλειστικό θηλασμο.Να σημειώσω ότι κοιμόταν ήρεμη και έδειχνε μπουχτισμενη τη νύχτα, εγώ παρ ολα αυτά τη θηλασα φοβούμενη μήπως και δεν πάρει τα 200γρ τη βδομάδα. Απο την άλλη μήπως είναι πολυ νωρίς να θεώρησω ότι εκείνη απο μονη της μπορεί να κανονίσει το φαΐ της???

Τι λέτε μανουλες και ειδικές επι του θηλασμου?????

το μωρο ξυπναει η' οχι??δεν καταλαβα συγνωμη!:oops::oops: στον θηλασμο δεν επεμβαινουμε καθολου..δλδ εαν το μωρο ζηταει να πιει δεν την αφηνεις να γκρινιαξει η' να δωσεις πιπιλα γιατι ετσι υπαρχει περιπτωση να αποθηλασεις χωρις να το καταλαβεις..εαν ομως το μωρο κοιμαται τοτε δεν το ξυπνας για να φαει γιατι οντως το βαρος του ειναι πολυ καλο

Xc60p3.png ghL0p3.png

μεχρι να παρει το πρωτο της κιλό, πρεπει να την ξυπνάς το βραδυ αν δεν ξυπνάει από μόνη της, καθε 3-4 ωρες

μετά, αν ολα πανε καλά, βαρος/πανες κλπ αστην να κανει το πρόγραμμά της

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Η μικρη μου ΔΕΝ ξυπνάει απο μονη της τη νύχτα, γιατί μέχρι στιγμής την έχω προλάβει εγώ και στο τρίωρο,τρεισήμισι μάξιμουμ τη θηλαζω, άρα δεν της έχω αφήσει το περιθώριο να μου δείξει ποτέ πειναει.

Όταν λέμε το πρώτο κιλό, δηλαδή μέχρι να φτάσει τα 3900 προτείνεις zouzounel την ξυπναω τη νύχτα-αν κατάλαβα καλά???

Ευχαριστώ για τη βοηθεια σας!!!!!

ναι, απ' όσο θυμαμαι ετσι έλεγε το βιβλίο της πατσούρου, ξυπναμε το μωρό τη νύχτα μεχρι να παρει ενα κιλό ή μεχρι να σαραντήσει. ε, με τους δικούς σας ρυθμούς το κιλο βλεπω να το παιρνει πολύ νωρίτερα! :D

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολυ πολυ, και ο άντρας μου ήλπιζε ότι θα κοιμηθούμε λίγο παραπάνω,μιας και ξυπνάει και ο ίδιος και βοηθάει με το ρεψιμο και αλλαγή πάνας, για να ξεκλεβω εγώ κάποια λεπτά ξεκουρασης:-P

Άραγε υπάρχει περίπτωση να τη συνηθίσω μετα στο να ξυπνάει νύχτα παρόλο που δε θα το έχει ανάγκη???

Πολύ φοβάμαι ότι μάλλον εσύ θα πρεπει να συνηθίσεις να ξυπνάς τη νύχτα :D

Ειναι πολύ-πολυ μωράκι ακόμα για να πεις ότι εχει προγραμμα και δεν ξυπνάει τη νύχτα. Ακομα και αν βαλει προγραμμα για μια εβδομαδα ή ενα μήνα, ειναι πολύ πιθανό να αλλάξει παλι... και πάλι... και πάλι... :)

Σου ευχομαι βεβαια να εισαι τοσο τυχερη και να μη σου ξυπνήσει κανενα βραδυ!

Ο γιος μου μεχρι 6 μηνων δεν ξυπναγε καθολου, κοιμοταν 10-12 ωρες συνεχόμενες. Από τον 6ο μήνα και μεχρι να χρονίσει, που αρχισε να βγάζει δόντια, ξύπναγε καθε μια ωρα. Γυρω στα 2,5 μπορώ να πω ότι αρχισε να κοιμαται συνεχόμενα.

Η κόρη μου παλι δεν κοιμήθηκε κανενα βραδυ συνεχόμενα. Τωρα το πασχα που αποθηλάσαμε ενιωσα κι εγώ την εμπειρία του συνεχόμενου υπνου μετά από 3,5 χρόνια! :-D:oops::shock:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Και γω μια απο τα ίδια με την πρώτη μου κόρη.Απο 2μιση χρόνων και μετα κοιμόμαστε καλά καλά, και τώρα πάλι απο την αρχή. Αξίζει όμως τον κόπο!!!!

Α, και να γράψω και το ακόλουθο που ίσως βοηθήσει και άλλες μανουλες.Υπηρξαν αρκετοί που πρότειναν να δώσω στην κλινική και λίγο συμπλήρωμα για να πάρει τα πάνω του το μωρό, δεν τους άκουσα, ακολούθησα το ένστικτο μου και τις συμβουλες του φορουμ και παρά την καισαρικη τη θηλασα αμέσως μετα την επέμβαση και πολυ συχνά......και να το γάλα!!!!!!!

Δίπλα μου βρισκόταν και άλλη μια κοπέλα με καισαρικη, ήθελε να θηλασει και όλοι εκτός απο τις μαιες την απέτρεψαν, ο γυναικολογος της ερχόταν στο δωμάτιο και της έλεγε ότι είναι επίπονη διαδικασία, ότι δε θα τα καταφέρει λόγω θηλων, ειλικρινά άκουγα τις συμβουλές του και φρικαρα.Μετα έμπαιναν οι μαιες τη βοηθούσαν με θηλαστρο, με το στήθος, με θηλες σιλικονης να πιάσει το μωρό, μετα έμπαινε ο παιδιατρος και έλεγε για συμπλήρωμα, το κορίτσι είχε τρελαθεί.

Εγώ με τροπο της μίλησα για τη δική μου εμπειρία και της είπα να μη το βάλει κάτω!!!!!!!

Σας φιλω και πάω την μπεμπα για μπανακι!!!!!

Ξυπναμε το μωρο μέχρι να ανακτήσει το βάρος γέννησης και 200 γρ επιπλέον, να γίνει 2 εβδομάδων και να βρέχει 6-8 πάνες (οποιο συμβεί πρώτο).

http://www.perithilasmou.gr/articles_and_news/78-συμβουλες-θηλασμού/269-οδηγίες-θηλασμού-για-τις-πρώτες-40-ημέρες

Να σου ζησει!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

δεν χρειάζεται ξύπνημα.

το παιδί οταν κοιμάτε και του ακουμπίσεις μπιμπερό θα το "αρπάξει". Προσοχή με μαξιλάρι στο κεφάλι γιατι μπορει να δημιουργηθεί οτίτιδα

Διαφημίσεις

Να στε καλα κορίτσια για τις απαντήσεις σας.Σημερα,24 μέρες μετα τη γέννα , είμαστε 3800, η μικρη γεννήθηκε 2900, παίρνει 300 me 35O γρ τη βδομάδα, μιας και βγήκαμε με 2780 απο το μαιευτήριο.Λεω σήμερα να μην την ξύπνησω και να μας ξυπνήσει εκείνη.....

Ο παιδιατρος που ναι πολυ υπέρ του θηλασμου, μου πε σήμερα που την εξέτασε πως να μην την ξυπνω πια, παίρνει βάρος και με το παραπάνω...εννοείται πως καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας οπότε γκρινιαξει, στήθος.......

Είμαι πολυ χαρουμενη γιατί νομίζω πως είμαστε σε καλο δρόμο.Βεβαια τσουζουν τα ματιά μου απο τα ξενύχτια και την κούραση, αλλά χαλάλι.

Σας φιλω!!!!

• 3 weeks later...

Ξυπνάει μονη της κοντά στο πενταωρο με εξαωρο αλλα μάλλον πρέπει να την ξυπναω εγώ νωρίτερα λόγω ερεθισμενου στήθους όπως ανέφερα σε άλλο θέμα του φόρουμ. Και μου καλο άρεσε που επιτέλους κοιμομουν καλα....