Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πληροφορίες για αυτισμό!!!Σ.Ο.Σ

Recommended Posts

Θα ήθελα τα φώτα όσων γνωρίζουν για τον αυτισμό!

Το σχεδόν τεσσάρων ετών ανιψακι μας μάλλον πάσχει απο αυτισμό!Ειχαμε να το δούμε καιρο γιατι μένουν Θεσσαλονίκη και δεν είχαμε και πολλα πολλα απο το τηλεφωνο.Οταν αντικρισαμε το παιδι προ λίγων ημερών,εγώ πραγματικά έπεσα απο τα σύννεφα.Μας έλεγαν οτι εχει μια καθυστέρηση και μια τεμπελιά να κάνει πράγματα αλλα αυτο που είδα δεν το πίστευα στα ματιά μου.Οπως προειπα το παιδι Ειναι 4 ετών σχεδόν,ακόμη φοράει πανα,δεν λέει ούτε μια λέξη τρέχει δεξιά αριστερά σαν παλαβο,δεν εχει βλεματικη επαφή,δεν ακούει το όνομα του,δεν δείχνει,δεν συνεργάζεται,φωνάζει ολη την ώρα ααααααααα ή ωωωωωωωωωω και κουναει το κεφαλακι του δεξιά αριστερά!με την ελάχιστη γνώση μου πάνω στο θέμα,το παιδι φαίνεται να εχει πολλα σημάδια αυτισμου.Οταν το συζητησα διακριτικά με την κοπέλα,μου είπε πως έχουν παει σε κάποιο κέντρο στην πόλη τους και το παιδι παει σε ειδικό σχολείο.Οταν την ρώτησα αν το διαγνωσανε για κάποια πάθηση μου είπε πως όχι οτι απλα της λένε πως Ειναι τεμπελης:shock:και Οτι δεν έχουν κάνει καμία εξέταση.Ουτε ΟΡΛ ούτε οφθαλμίατρο ούτε παιδοψυχολογο.Δεν της έχουν καν αναφέρει μια τέτοια πάθηση.Ζητησαμε απο τον παιδιατρο μας μιας και τα παιδια Ειναι τώρα εδω στην Αθήνα να μας συστήσει κάποιον ειδικό Οπως και έκανε.Πηγαν σήμερα να το δει το παιδι ένας νευρολόγος και τους είπε οτι το παιδι εχει στοιχεία αυτισμου και πρέπει να κάνουν ένα κάρο εξετάσεις.Επισης τους παρέπεμψε στο ίδιο κέντρο στην Θεσσαλονίκη εκει δηλαδη που δεν βρήκαν βοήθεια.Το άλλο θέμα ειναι πως δυστηχως η Μαμα του παιδιού δεν το ψάχνει σχεδόν καθόλου το θέμα ενω την βλέπω πως καταλαβαίνει Οτι το παιδι κάτι εχει,σαν να μην θέλει να το δεχτεί.Ειναι ολη μέρα απο πισω του,το μαλωνει που κάνει ολη την ώρα ζημιές,και εχει μόνιμα μια θλίψη στο πρόσωπο της και μια στάση παθητική.Προφανως εχει καταθλιψη γιατι πριν το παιδι δεν ήταν έτσι.Στο δια ταύτα τώρα.Ξερει κάποιος να μου δώσει τα φώτα του για το θέμα?Πως πρέπει να κινηθούν αυτοί οι γονείς?Με ποια σειρά?Αν ξέρει επισης κάποιος απο Θεσσαλονίκη να μου πει κάποιος καλούς γιατρούς η κάποιο κέντρο?Δεν Εχω ιδέα και έχουμε στεναχωρεθει ολη η οικογένεια!Επισης και για την κοπέλα αν υπάρχει κάποιος ειδικός στην Θεσσαλονίκη πάλι να μπορει να παει για τον εαυτό της!Σας Ευχαριστω πολυ!!!

adEup3.png

Διαφημίσεις

Θα ήθελα τα φώτα όσων γνωρίζουν για τον αυτισμό!

Το σχεδόν τεσσάρων ετών ανιψακι μας μάλλον πάσχει απο αυτισμό!Ειχαμε να το δούμε καιρο γιατι μένουν Θεσσαλονίκη και δεν είχαμε και πολλα πολλα απο το τηλεφωνο.Οταν αντικρισαμε το παιδι προ λίγων ημερών,εγώ πραγματικά έπεσα απο τα σύννεφα.Μας έλεγαν οτι εχει μια καθυστέρηση και μια τεμπελιά να κάνει πράγματα αλλα αυτο που είδα δεν το πίστευα στα ματιά μου.Οπως προειπα το παιδι Ειναι 4 ετών σχεδόν,ακόμη φοράει πανα,δεν λέει ούτε μια λέξη τρέχει δεξιά αριστερά σαν παλαβο,δεν εχει βλεματικη επαφή,δεν ακούει το όνομα του,δεν δείχνει,δεν συνεργάζεται,φωνάζει ολη την ώρα ααααααααα ή ωωωωωωωωωω και κουναει το κεφαλακι του δεξιά αριστερά!με την ελάχιστη γνώση μου πάνω στο θέμα,το παιδι φαίνεται να εχει πολλα σημάδια αυτισμου.Οταν το συζητησα διακριτικά με την κοπέλα,μου είπε πως έχουν παει σε κάποιο κέντρο στην πόλη τους και το παιδι παει σε ειδικό σχολείο.Οταν την ρώτησα αν το διαγνωσανε για κάποια πάθηση μου είπε πως όχι οτι απλα της λένε πως Ειναι τεμπελης:shock:και Οτι δεν έχουν κάνει καμία εξέταση.Ουτε ΟΡΛ ούτε οφθαλμίατρο ούτε παιδοψυχολογο.Δεν της έχουν καν αναφέρει μια τέτοια πάθηση.Ζητησαμε απο τον παιδιατρο μας μιας και τα παιδια Ειναι τώρα εδω στην Αθήνα να μας συστήσει κάποιον ειδικό Οπως και έκανε.Πηγαν σήμερα να το δει το παιδι ένας νευρολόγος και τους είπε οτι το παιδι εχει στοιχεία αυτισμου και πρέπει να κάνουν ένα κάρο εξετάσεις.Επισης τους παρέπεμψε στο ίδιο κέντρο στην Θεσσαλονίκη εκει δηλαδη που δεν βρήκαν βοήθεια.Το άλλο θέμα ειναι πως δυστηχως η Μαμα του παιδιού δεν το ψάχνει σχεδόν καθόλου το θέμα ενω την βλέπω πως καταλαβαίνει Οτι το παιδι κάτι εχει,σαν να μην θέλει να το δεχτεί.Ειναι ολη μέρα απο πισω του,το μαλωνει που κάνει ολη την ώρα ζημιές,και εχει μόνιμα μια θλίψη στο πρόσωπο της και μια στάση παθητική.Προφανως εχει καταθλιψη γιατι πριν το παιδι δεν ήταν έτσι.Στο δια ταύτα τώρα.Ξερει κάποιος να μου δώσει τα φώτα του για το θέμα?Πως πρέπει να κινηθούν αυτοί οι γονείς?Με ποια σειρά?Αν ξέρει επισης κάποιος απο Θεσσαλονίκη να μου πει κάποιος καλούς γιατρούς η κάποιο κέντρο?Δεν Εχω ιδέα και έχουμε στεναχωρεθει ολη η οικογένεια!Επισης και για την κοπέλα αν υπάρχει κάποιος ειδικός στην Θεσσαλονίκη πάλι να μπορει να παει για τον εαυτό της!Σας Ευχαριστω πολυ!!!

Πρώτα από όλα ηρεμία! Όλα λύνονται και ο αυτισμός έχει μπει στη ζωή μας πια...Το βασικότερο είανι να συνεργάζεται η μαμά, όμως μην την παρεξηγείς αν δυσκολεύεται να το αντιμετωπίσει, δεν είναι εύκολο να είσαι μέσα στο πρόβλημα και οι θεωρίες για το ότι πρέπει να είμαστε δυναμικοί να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις είναι πολύ εύκολες όταν είμαστε έξω από την κατάσταση. Πιστέυω ότι πρέπει να πάρει στα χέρια του ο σύζυγος ή κάποιο άτομο εμπιστοσύνης την κατάσταση και η μανούλα να ακολουθεί. Άλλωστε, πήγε στον παιδονευρολόγο, δεν αντιστάθηκε.

Μπορώ να σου προτείνω γιατρούς και ειδικούς (έχω προσωπική εμπειρία) αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς. Αν θέλεις στείλς μου στο [email protected] να τα πούμε, γιατί δεν θέλω να φανεί ότι διαφημίζω ανθρώπους και πράγματα.

Πάνω απ'όλα ψυχραιμία!

Σε φιλω,

Αντιγόνη.

Αγαπητη φιλη, με ολη τη φιλικη διαθεση, ουτε εγω θα "ανοιγα την καρδια μου" σε καποιον που εβλεπε το παιδι μου να "τρεχει πανω κατω σαν παλαβο".

Δεν ξερω τι ακριβως συγγενεια εχετε, ειπες ανιψακι σου αλλα δεν νομιζω να ειναι κοντινη η σχεση σας (πχ αδερφης -ου σου παιδι).

Ο τροπος που εκφραστηκες, στ'αυτια μου, ήταν πολυ επικριτικος και για το παιδι και για τη μαμα. Ισως να κανω λαθος εγω, αλλα αυτην εντυπωση μου εδωσες. Και ισως και αυτην να δινεις στην ιδια τη μητερα και για αυτο να μην θελει να σε κανει μερος του προβληματος της.

Προσπαθησε να βαλεις στη θεση της την αδερφη σου αν εχεις η ακομη και τον εαυτο σου και μετα κανε τις οποιες σκεψεις και συζητα μαζι της.;)

Πρώτα από όλα ηρεμία! Όλα λύνονται και ο αυτισμός έχει μπει στη ζωή μας πια...Το βασικότερο είανι να συνεργάζεται η μαμά, όμως μην την παρεξηγείς αν δυσκολεύεται να το αντιμετωπίσει, δεν είναι εύκολο να είσαι μέσα στο πρόβλημα και οι θεωρίες για το ότι πρέπει να είμαστε δυναμικοί να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις είναι πολύ εύκολες όταν είμαστε έξω από την κατάσταση. Πιστέυω ότι πρέπει να πάρει στα χέρια του ο σύζυγος ή κάποιο άτομο εμπιστοσύνης την κατάσταση και η μανούλα να ακολουθεί. Άλλωστε, πήγε στον παιδονευρολόγο, δεν αντιστάθηκε.

Μπορώ να σου προτείνω γιατρούς και ειδικούς (έχω προσωπική εμπειρία) αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς. Αν θέλεις στείλς μου στο [email protected] να τα πούμε, γιατί δεν θέλω να φανεί ότι διαφημίζω ανθρώπους και πράγματα.

Πάνω απ'όλα ψυχραιμία!

Σε φιλω,

Αντιγόνη.

Καλημέρα και απο μένα κορίτσι μου.Προς Θεού να μην παρεξηγηθώ,δεν κρίνω την μαμα του,κάθε άλλο την καταλαβαίνω απόλυτα!Απλα έδωσα μια περιγραφή της αντιμετώπισης της προς το παιδι,για να καταλαβετε οτι εχει μια παθητική στάση απέναντι στο πρόβλημα και αυτο κάθε άλλο παρα βοηθα το παιδι και την ίδια βέβαια να το αντιμετωπίσει.Σαν να προσπαθεί να το κουκουλώσει λέγοντας απλα οτι το παιδι ειναι τεμπελικο.Και ειναι ανεύθυνο απο μεριά της υπόλοιπης οικογένειας δηλαδη εμάς να μην βοηθήσει ενω βλέπει οτι δεν γίνεται κάποια σοβαρή ενέργεια για την υγεία του παιδιου.Για αυτο ζητω ενημέρωση.Θα σου στείλω και π.μ να τα πούμε.

adEup3.png

Αγαπητη φιλη, με ολη τη φιλικη διαθεση, ουτε εγω θα "ανοιγα την καρδια μου" σε καποιον που εβλεπε το παιδι μου να "τρεχει πανω κατω σαν παλαβο".

Δεν ξερω τι ακριβως συγγενεια εχετε, ειπες ανιψακι σου αλλα δεν νομιζω να ειναι κοντινη η σχεση σας (πχ αδερφης -ου σου παιδι).

Ο τροπος που εκφραστηκες, στ'αυτια μου, ήταν πολυ επικριτικος και για το παιδι και για τη μαμα. Ισως να κανω λαθος εγω, αλλα αυτην εντυπωση μου εδωσες. Και ισως και αυτην να δινεις στην ιδια τη μητερα και για αυτο να μην θελει να σε κανει μερος του προβληματος της.

Προσπαθησε να βαλεις στη θεση της την αδερφη σου αν εχεις η ακομη και τον εαυτο σου και μετα κανε τις οποιες σκεψεις και συζητα μαζι της.;)

Αγαπητή Λαιδα,με ολη την φιλική διάθεση και το δικο μου παιδι τρέχει πάνω κάτω σαν παλαβο και δεν θεωρώ οτι ο όρος που πιαστηκες για να κρίνεις τα λεγόμενα μου ειναι προσβλητικος!Μια περιγραφή πήγα να δώσω της συμπεριφοράς του παιδιου και αμέσως κάποιος κοιτάει όχι να βοηθήσει αλλα να κατακρίνει ίσως όχι μια τόσο επιτυχημένη περιγραφη.

Οσο για την συγγένεια,όχι δεν είμαστε πολυ κοντινοι συγγενής.Η κοπέλα Ειναι η ξαδερφη του άνδρα μου και μένουν Θεσσαλονίκη και ήρθαν για διακοπές στην Αθήνα.Η οικογένεια μας συμπεριλαμβανομένου και του άνδρα μου ειναι πολυ μικρή και τα παιδια μας ειναι τα μόνα εγγόνια!Ισως είμαι η μονη απο τους υπόλοιπους της οικογένεια της που της εχει πει τα περισσότερα για το θέμα επειδή Εχω και εγώ παιδάκι Αρα δεν νομίζω να μην θέλει να μου ανοίξει την καρδιά της.

Ευχαριστω για την απάντηση πάντως και τα περισσότερα τα Εχω περιγράψει στο παραπάνω ποστ που απαντώ στην Αντιγονη!

adEup3.png

Διαφημίσεις

στη θεσσαλονικη δεν εχει πολλα τμηματα δημοσια. το καλυτερο ειναι στο ιπποκρατειο αλλά κανεις πολλους μηνες να βρεις ραντεβου

υπαρχει και ενα κεντρο για θεματα αναπτυξιολογικα - διαταραχων κλπ που βρισκεται στην δωδεκανησου. απο το ικα της πυλης αξιου μπορουν να σας πουν που ειναι ακριβως και τα τηλεφωνα

απο την αλλη ειναι και το ελεπαπ. ας καλεσει κι εκει μηπως την εξυπηρετησουν. το ελεπαπ ειναι κυριως για παιδια με κινητικα προβληματα αλλά υπαρχει ολοκληρη ομαδα αξιολογησης εκει. δεν χανει τιποτα να καλεσει

μπορει να ξεκινησει ιδιωτικα με καποιον αναπτυξιολογο ή παιδοψυχιατρο αλλά αν υπαρχει θεμα θα χρειαστει χαρτια απο γιατρους του δημοσιου για να ξεκινησει καποιες θεραπειες. πολυ καλος αναπτυξιολογος ειναι ο κυριος τσικουλας και παιδοψυχιατρος με ειδικευση στον αυτισμο η παπαγεωργιου βαγια

βασικα το θεμα ειναι να παρει αποφαση η μαμα οτι κατι συμβαινει και να αρχισει το ψαξιμο... πολλοι γονεις παθαινουν ενα σοκ οταν διαπιστωνουν οτι το παιδι τους εχει καποιο θεμα.... πρεπει ομως να σταθουν στα ποδια τους για να μπορεσουν να τα στηριξουν...

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Να βοηθησω κοιταω! ;)....Να σου δωσω και μια αλλη γνωμη για το λογο που πιθανων η μητερα του παιδιου σου λεει οτι δεν εχει κατι. Ισως δηλαδη να γνωριζει η ιδια αλλα να μην εχεις κερδισει την εμπιστοσυνη της.

Δεν πιαστηκα απο μια κουβεντα, γιατι να το εκανα? Ολο το μηνυμα με εκανε να νιωσω ετσι για αυτο και στο εγραψα. Θα μπορουσα να αγνοησω απλως το μηνυμα οπως κανω σε αλλες περιπτωσεις αλλα σκεφτηκα μηπως αν το σκεφτοσουν και ετσι, να βοηθουσες περισσοτερο τη μητερα του. ;)

Καλη εκβαση να εχει η υποθεση σας ευχομαι και μακαρι απλα να ειναι το παιδι "τεμπελικο'! :D

στη θεσσαλονικη δεν εχει πολλα τμηματα δημοσια. το καλυτερο ειναι στο ιπποκρατειο αλλά κανεις πολλους μηνες να βρεις ραντεβου

υπαρχει και ενα κεντρο για θεματα αναπτυξιολογικα - διαταραχων κλπ που βρισκεται στην δωδεκανησου. απο το ικα της πυλης αξιου μπορουν να σας πουν που ειναι ακριβως και τα τηλεφωνα

απο την αλλη ειναι και το ελεπαπ. ας καλεσει κι εκει μηπως την εξυπηρετησουν. το ελεπαπ ειναι κυριως για παιδια με κινητικα προβληματα αλλά υπαρχει ολοκληρη ομαδα αξιολογησης εκει. δεν χανει τιποτα να καλεσει

μπορει να ξεκινησει ιδιωτικα με καποιον αναπτυξιολογο ή παιδοψυχιατρο αλλά αν υπαρχει θεμα θα χρειαστει χαρτια απο γιατρους του δημοσιου για να ξεκινησει καποιες θεραπειες. πολυ καλος αναπτυξιολογος ειναι ο κυριος τσικουλας και παιδοψυχιατρος με ειδικευση στον αυτισμο η παπαγεωργιου βαγια

βασικα το θεμα ειναι να παρει αποφαση η μαμα οτι κατι συμβαινει και να αρχισει το ψαξιμο... πολλοι γονεις παθαινουν ενα σοκ οταν διαπιστωνουν οτι το παιδι τους εχει καποιο θεμα.... πρεπει ομως να σταθουν στα ποδια τους για να μπορεσουν να τα στηριξουν...

Σ΄ευχαριστω πολυ που με κατάλαβες!Αυτο ακριβώς εχει η κοπέλα,εχει πάθει σοκ και δεν ξέρει πως να το αντιμετωπίσει και προσπαθω να ψάξω να βρω για να την βοηθήσω πρώτα εκείνη και εκείνη με την σειρά της το παιδι.Να την(σπρωξουμε)λιγο δηλαδη να αρχισει να το ψαχνει λιγο πιο εντατικα.Ιδιωτικα ειναι λίγο δύσκολο να κινηθεί μιας και οικονομικά ειναι δύσκολο.Θα ψάξω όμως τα ονοματα που μου έδωσες και ελπίζω να βρω μια άκρη.Αυτο που επισης θα ήθελα να μου πεις ειναι η σειρά των γιατρών που πρέπει να δουν το παιδι πρώτα.Και αν επισης ξέρεις και κάποια βοήθεια ψυχολογική για την μητέρα χωρίς Οικονομική επιβάρυνση!

adEup3.png

τα ονοματα που σου εδωσα εχουν λιγο ακριβη επισκεψη ...

ας ψαχτει τοτε προς ελεπαπ και στο ικα που σου ειπα

δεν εχει σημασια με ποια σειρα πρεπει να δει τους γιατρους. αμα το παιδι εχει τετοιο θεμα, και ενας λογοθεραπευτης που λεει ο λογος μπορει να σου χτυπησει το καμπανακι....

την ξερω την ψυχολογια πως ειναι. και μενα οταν μου ειπαν οτι το παιδι μου εχει καποιο προβλημα εχασα την γη κατω απο τα ποδια μου. αλλά εγω ετρεξα... πολυ... δεν αφησα γιατρο για γιατρο

για την ιδια δεν ξερω καποιον γιατρο...

και μου ρθε και μια ιδεα.... σου στελνω ενα πμ

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Να βοηθησω κοιταω! ;)....Να σου δωσω και μια αλλη γνωμη για το λογο που πιθανων η μητερα του παιδιου σου λεει οτι δεν εχει κατι. Ισως δηλαδη να γνωριζει η ιδια αλλα να μην εχεις κερδισει την εμπιστοσυνη της.

Δεν πιαστηκα απο μια κουβεντα, γιατι να το εκανα? Ολο το μηνυμα με εκανε να νιωσω ετσι για αυτο και στο εγραψα. Θα μπορουσα να αγνοησω απλως το μηνυμα οπως κανω σε αλλες περιπτωσεις αλλα σκεφτηκα μηπως αν το σκεφτοσουν και ετσι, να βοηθουσες περισσοτερο τη μητερα του. ;)

Καλη εκβαση να εχει η υποθεση σας ευχομαι και μακαρι απλα να ειναι το παιδι "τεμπελικο'! :D

Λαιδα μου δεν ειναι Οτι η κοπέλα δεν λέει κάτι αλλα λέει οτι εκει που απευθύνθηκε της είπαν οτι το παιδάκι ειναι τεμπελικο.Και δεν το ψάχνει παραπάνω.Αν δεις και στο πρώτο μου ποστ λέω οτι ρωτήσαμε τον παιδιατρο μας να μας κατευθεινει που να παει εδω στην Αθήνα και εκείνη την επόμενη μέρα αντι να εκμεταλλευθεί την γνωριμία Οσο Ειναι στην Αθήνα προτίμησε να παει διακοπές στο χωριό.Σαν να επαναπαύεται δηλαδη στην τελευταία διάγνωση των γιατρών στην Θεσσαλονίκη οτι δηλαδη το παιδι ειναι απλα τεμπελικο.Αυτο που πιστεύω πως θα βοηθήσει την μητέρα ειναι λίγο (σπρώξιμο) και για αυτο ψάχνω απο που να ξεκινήσει.Ο νευρολόγος που το είδε είπε κατευθείαν οτι εχει πολλα δείγματα αυτισμου και τους κατευθηνε στο ίδιο κέντρο που δεν ασχολήθηκαν εξ΄αρχης με το παιδι στην συμπρωτεύουσα.Και εγώ πάντως το ελπίζω οτι η τελική διάγνωση θα ειναι όχι αυτη που πιστεύουμε αλλα κάτι πιο απλό.

adEup3.png

Διαφημίσεις

Λαιδα μου δεν ειναι Οτι η κοπέλα δεν λέει κάτι αλλα λέει οτι εκει που απευθύνθηκε της είπαν οτι το παιδάκι ειναι τεμπελικο.Και δεν το ψάχνει παραπάνω.

Αποκλείεται να της είπαν ότι το παιδί είναι τεμπέλικο.

Αποκλείτεται να πηγαίνει το παιδί σε ειδικό σχολείο λόγω τεμπελιάς.

Αποκλείτεται να είδε κάποιος ειδικός (παιδοψυχίατρος, παιδίατρος, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, λογοθεραπευτής) το παιδί με τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις, και να μην πήγε το μυαλό του στον αυτισμό.

Είναι πιθανό να μην έκαναν επίσημη διάγνωση, γιατί συνήθως αποφεύγουν να κάνουν διαγνώσεις αυτισμού σε τέτοια ηλικία.

Είναι πιθανό να της είπαν ότι το παιδί χρειάζεται να δουλευτεί εντατικά, χωρίς να τεμπελιάζει (ή κάτι τέτοιο) για να μην χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Είναι πιθανό η μητέρα να μην θέλει να αποδεχτεί τη διάγνωση και να βρίσκει δικαιολογίες τύπου τεμπελιά.

Πιστεύω ότι σε πρώτη φάση πρέπει να στηριχτεί η μητέρα ώστε να μπορέσει με τη σειρά της να στηρίξει το παιδί. Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να δουλευτεί άμεσα και εντατικά. Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας γονιός στην περίπτωση αυτή είναι να μην το ψάξει παραπάνω.

• 2 months later...

Καλησπέρα...

Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο στην ελλάδα να έχεις να αντιμετωπίσεις μία τέτοια κατάσταση, λόγω κακών διαγνώσεων, έλλειψη υποδομών κτλ.

Οι γονείς οφείλουν να βοηθήσουν το παιδί τους όσο νωρίτερα γίνεται, γιατί ο αυτισμός χρειάζεται εκπαίδευση για να υπάρξει βελτίωση. Είναι μία πάθηση η οποία μπορεί παρά μόνο να βελτιωθεί σε όποιο βαθμό είναι δυνατόν. Το παν είναι η επιλογή μιας ομάδας ειδικά καταρτισμένων ανθρώπων, ειδικός παιδαγωγός, ψυχολόγος κτλ. ώστε να βοηθήσουν το παιδί και την οικογένεια. Συνήθως σε αυτή την ηλικία η διάγνωση είναι ΔΑΔ και εκεί τελειώνει η υπόθεση. Το θέμα είναι η εκπαίδευση.