Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS!Είναι ανησυχητικό ή σας έχει συμβεί?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω 2 δίδυμα αγοράκια μονοζυγωτικά ηλικίας 2 ετών ολόιδια.Ο ένας λέγεται Άγγελος και ο άλλος Νίκος.Όμως έχω παρατηρήσει ότι όταν ρωτάω τον καθένα πως τον λένε μου απαντάνε και οι δύο ότι τους λένε Άγγελο.

Αυτό πρέπει να με προβληματίσει?Γιατί τα ονόματα Νίκος και Άγγελος δε μοιάζουν καθόλου για να πω ότι μπερδεύτηκαν...Και όσες φορές εξηγώ στον Νίκο ότι τον λένε Νίκο και όχι Άγγελο, εκείνος επιμένει και λέει πιο δυνατά

Άγγελο.

Υπάρχει περίπτωση να μην ξεχωρίζει τον εαυτό του ως διαφορετικό από το δίδυμο αδερφό του ή είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός?

Αχ!κορίτσια σας παρακαλώ θέλω τα φώτα σας!!!!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω 2 δίδυμα αγοράκια μονοζυγωτικά ηλικίας 2 ετών ολόιδια.Ο ένας λέγεται Άγγελος και ο άλλος Νίκος.Όμως έχω παρατηρήσει ότι όταν ρωτάω τον καθένα πως τον λένε μου απαντάνε και οι δύο ότι τους λένε Άγγελο.

Αυτό πρέπει να με προβληματίσει?Γιατί τα ονόματα Νίκος και Άγγελος δε μοιάζουν καθόλου για να πω ότι μπερδεύτηκαν...Και όσες φορές εξηγώ στον Νίκο ότι τον λένε Νίκο και όχι Άγγελο, εκείνος επιμένει και λέει πιο δυνατά

Άγγελο.

Υπάρχει περίπτωση να μην ξεχωρίζει τον εαυτό του ως διαφορετικό από το δίδυμο αδερφό του ή είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός?

Αχ!κορίτσια σας παρακαλώ θέλω τα φώτα σας!!!!!!

ερώτηση.. μήπως στον άγγελο ΄δείχνει κανείς απο την οικογένεια περρισότερη αδυναμία και το παιδί λέγοντας πως είναι ο άγγελος απλά επιζητάει πιο πολύ προσοχή???

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας..

Όχι polina26 δε νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο εσκεμμένα τουλάχιστον...αλλά αν το παιδί ζητάει περισσότερη προσοχή ακόμη...αυτό δεν το ξέρω.

Πάντως αυτήν την εκδοχή δεν την είχα σκεφτεί!!

δεν νομιζω οτι ειναι παιχνιδι, ειναι μικρα και ειναι στη φυσολογικοτατη φαση του αυτοπροσδιορισμου οπως ολα τα παιδακια,,,,ομως επειδη ειναι ομοζυγωτικα διδυμακια θελει προσοχη απο το περιβαλλον και λεπτους χειρισμους ωστε να αποφευχθει αυτο που φοβασαι

να μην κοιμουνται στην ιδια κουνια ας πουμε η φορανε τα ιδια ρουχα, να μην τους παιρνετε τα ιδια παιχνιδια ακομα κι αν ζητανε τα ιδια,,,εφερα αυτο στον αγγελινο και αυτο στον,,,ειδες δεν θυμαμαι ουτε εγω το ονομα του αλλου,,,συγκρατησα αυτο

εξαρταται απο το περιβαλλον, απο εσας το πως θα ενδοβαλλουν την εικονα τους ανεξαρτητα απο τον αλλον,,,εσεις στεκεστε διπλα τους υπογραμμιζοντας την μοναδικοτητα-διαφορετικοτητα του ενος σε σχεση με τον αλλον κι οχι επισημαινοντας την ομοιοτητα,,,εννοειται οτι δεν αφηνεις στην τυχη του κατι τετοι

αυτα τα λεω γενικα δεν λεω οτι δεν τα κανετε,,,,η ανησυχια σου ειναι και λογικη και εποικοδομητικη το περιεργο θα ηταν να μην την ειχες,,,εφοσον την εχεις λοιπον θα βρεις και τον σωστο τροπο να το χειριστεις

κι εννοειται οτι ρωτας και κανεναν της δουλειας

Διαφημίσεις

και κατι αλλο, στο ερωτημα¨" σας εχει ξανασυμβει αυτο?" πολλοι θα σου πουν ναι μην ανησυχεις,,,εγω λεω σημασια δεν εχει τι σου συμβαινει αλλα πως το χειριζεσαι,,,,αυτο γενικα και για ολα τα θεματα

Μου έχει πει μια ιστορία η μητέρα μου από τα παιδικά της χρόνια, για τους ομοζυγωτικούς θείους μου: Κάποτε που ο ΕΝΑΣ κρυβόταν σε κάτι χωράφια κι ο ιδιοκτήτης του χωραφιού τον πήρε είδηση και ρώτησε "ποιος είναι εκεί"? ο μικρός απάντησε: "εγώ είμαι ο Μηνάς κι ο Θόδωρος, εσύ ποιος είσαι?" χρησιμοποιώντας και τα δυο ονόματα ενώ στην ουσία ήταν μόνο ο ένας...

Η ψυχοσύνθεση των ομοζυγωτών καθώς και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την δυαδικότητά τους, αποτελεί ακόμη και σήμερα πολλές φορές μυστήριο.

Δεν νομίζω πάντως ότι τίθεται θέμα ζήλιας του Νίκου προς τον Άγγελο, μάλλον στη φάση που είναι, που βλέπουν τον αδερφό τους σαν τον εαυτό τους σε καθρέπτη, θα προτιμούσαν να είχαν και το ίδιο όνομα. Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ.

s-age.png

pAfOp2.png