Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σχόλια από τρίτους...

Recommended Posts

Kαλησπέρα σας. Χθες βάφτιζε η ξαδέλφη μου την 9 μηνών κόρη της. Η συγκεκριμένη ξαδέλφη μου δε θήλασε ούτε και μία μέρα, κι εμένα μου έκανε εμμέσως πλην σαφώς, πόλεμο που αποφάσισα να θηλάσω. Κάθε φορά που κλαψούριζε λίγο το μωρό μου έλεγε "εγώ νομίζω ότι δε χορταίνει" ή "δώσε του και λίγο μπιμπερό να ηρεμήσει" και τέτοια. Το αποκορύφωμα ήταν φυσικά η δήλωση της "ο θηλασμός είναι η καταπίεση της γυναίκας". Και μιλάμε για γυναίκα 33 χρονών και ΤΡΟΜΕΡΑ μορφωμένη. Χθες στο τραπέζι μετά τη βάπτιση το κοριτσάκι μου (4 μηνών) άρχισε να κλαίει απότομα. Δε μου το έκανε ποτέ ξανά αυτό κι ακόμα δεν έχω καταλάβει τί την ενόχλησε. Ίσως να νύσταζε, ίσως να την ενόχλησε ότι εκεί που καθόμαστε ήταν πολύ σκοτεινά...το μόνο που ξέρω είναι ότι έκλαιγε τόσο πολύ που πανικοβλήθηκα. Όταν είδαμε ότι δεν ηρεμούσε, την πήραμε και φύγαμε, και τελικά ηρέμησε στο αυτοκίνητο. Όταν φύγαμε, η θεία μου και η ξαδέλφη μου ρώτησαν τη μαμά μου "Μα καλά δεν το βγάζει έξω από το σπίτι το μωρό και κάνει έτσι;" Ένιωσα πραγματικά απαίσια. Κάποιες φορές νιώθω ότι όλοι αυτοί οι συγγενείς περιμένουν να αποτύχω, και λόγω του νεαρού της ηλικίας μου (24 χρονών) και λόγω του ότι διατηρούν για μένα ακόμα την εντύπωση που τους άφησα κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου...Το τελευταίο που θέλω είναι να δίνω τροφή για τέτοιου είδους σχόλια. Δεν απάντησα στο σχόλιο και τώρα νιώθω χάλια... Μήπως θα έπρεπε να τους πω ότι με ενόχλησε;

Διαφημίσεις

Kαλησπέρα σας. Χθες βάφτιζε η ξαδέλφη μου την 9 μηνών κόρη της. Η συγκεκριμένη ξαδέλφη μου δε θήλασε ούτε και μία μέρα, κι εμένα μου έκανε εμμέσως πλην σαφώς, πόλεμο που αποφάσισα να θηλάσω. Κάθε φορά που κλαψούριζε λίγο το μωρό μου έλεγε "εγώ νομίζω ότι δε χορταίνει" ή "δώσε του και λίγο μπιμπερό να ηρεμήσει" και τέτοια. Το αποκορύφωμα ήταν φυσικά η δήλωση της "ο θηλασμός είναι η καταπίεση της γυναίκας". Και μιλάμε για γυναίκα 33 χρονών και ΤΡΟΜΕΡΑ μορφωμένη. Χθες στο τραπέζι μετά τη βάπτιση το κοριτσάκι μου (4 μηνών) άρχισε να κλαίει απότομα. Δε μου το έκανε ποτέ ξανά αυτό κι ακόμα δεν έχω καταλάβει τί την ενόχλησε. Ίσως να νύσταζε, ίσως να την ενόχλησε ότι εκεί που καθόμαστε ήταν πολύ σκοτεινά...το μόνο που ξέρω είναι ότι έκλαιγε τόσο πολύ που πανικοβλήθηκα. Όταν είδαμε ότι δεν ηρεμούσε, την πήραμε και φύγαμε, και τελικά ηρέμησε στο αυτοκίνητο. Όταν φύγαμε, η θεία μου και η ξαδέλφη μου ρώτησαν τη μαμά μου "Μα καλά δεν το βγάζει έξω από το σπίτι το μωρό και κάνει έτσι;" Ένιωσα πραγματικά απαίσια. Κάποιες φορές νιώθω ότι όλοι αυτοί οι συγγενείς περιμένουν να αποτύχω, και λόγω του νεαρού της ηλικίας μου (24 χρονών) και λόγω του ότι διατηρούν για μένα ακόμα την εντύπωση που τους άφησα κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου...Το τελευταίο που θέλω είναι να δίνω τροφή για τέτοιου είδους σχόλια. Δεν απάντησα στο σχόλιο και τώρα νιώθω χάλια... Μήπως θα έπρεπε να τους πω ότι με ενόχλησε;

οτι σε ενοχλει να απαντας για να μην σου μενουν καταλειπα!

Οσο για τα σχολια συνηθησετα και σκληραγωγησε το πετσι σου ωστε να μην σου κανουν αισθηση!Οθηλασμος εχει υπερμαχους και αντιθετους εσυ κανε αυτο που νομιζεις καλυτερο αλλωστε εχεις παιδιατρο και εκεινη ξερει εαν πραγματικα δεν χορταινε το μωρο σου δεν θα επαιρνε και βαρος!

Οσον αφορα για την συμπεριφορα του το μωρο σου ακομα ειναι βρεφακι και δεν μπορεις να ξερεις τι το πειραξε δεν ειναι μεγαλο για να του εξηγησεις να κατσει ηρεμα στα βαφτησια ουτε μπορει να καταλαβει!

Εαν το εχεις κοινωνηκοποιησει μπορει να ηταν απλα ενα ατυχες γεγονος , πιστεψε τους αρεσει η βολτα και η αλλαγη περιστασεων αλλα κουραζονται γρηγορα και θελουν το κρεβατακι τους τις μυρωδιες τους, το σπιτι τους!

Εμενα το μωρο μου το εβγαζα εξω απο 7 ημερων και ηταν και κατα χειμωνο και πηγαιναμε καθε μερα μια με δυο ωρες για περπατημα!

η αληθεια ειναι οτι οσο θηλαζα δεν ειχε προγραμμα και τους 7.5 μηνες!

Αλλα δεν με ενοιαζε αυτο!

Μπορει να το χειρηστικες λαθος το μωρο λογω αγχους να ξερεις οτι τα μωρα εχουν συναισθηματικη νοημοσυνη αυτο συνεπαγεται οτι εισπρατουν ολα τα συναισθηματα, μπορει απλα να κουραστηκε ειναι μωρο για ονομα του Θεου!

Το δικο μου το βαφτισα 3 μηνων και γκανιαξε ενω ειχε συνηθησει τον κοσμο εκεινη την ημερα γκανιαξε!

μην δινεις σημασια και να μαθεις να απαντας εχεις ακονμα να ακουσεις διαφορα!!

Επισης τα ποιο σκληρα σχολια τα εχω ακουσει απο τα ποιο κοντινα μου ατομα και απο απειρα ατομα σε θεμα παιδι!

Παντα απανταω ομως γιατι δεν θελω να εκνευριζομαι και να το μεταδιδω στην ψυχουλα μου δεν μου φταιει σε κατι!

Να σου ζησει το μωρακι σου!!!

Πείτε μου βρε κορίτσια γιατί θα τρελαθώ.... Επειδή είμαι μικρή σε ηλικία σημαίνει ότι υστερώ ως μάνα; Υστερώ λόγω απειρίας, αυτό το καταλαβαίνω και μαθαίνω σιγά σιγά, αφήνω τη μικρή να με καθοδηγεί. Κάνω όμως τα πάντα για εκείνη, και δε μου αρέσει να κλωνίζεται η εμπιστοσύνη που έχω στον εαυτό μου...

Διαφημίσεις

αφησε τους συγγενεις στην ακρη και συναναστρεψου φιλους

κι οταν θα τους βλεπεις 3 φορες τον χρονο και λενε τετοια, πες ενα ψυχρο καντε τη δουλεια σας και ασχοληθειτε με τα δικα σας παιδια,,το παιδι μου εχει και μανα και πατερα

βγαλε γλωσσα, να σε φοβουνται,εισαι μικρη οκ αλλα δεν εχεις αναγκη να παριστανεις το καλο κοριτσι,,ΓΙΝΕ ΣΚΥΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΥΛΕΣ

Πείτε μου βρε κορίτσια γιατί θα τρελαθώ.... Επειδή είμαι μικρή σε ηλικία σημαίνει ότι υστερώ ως μάνα; Υστερώ λόγω απειρίας, αυτό το καταλαβαίνω και μαθαίνω σιγά σιγά, αφήνω τη μικρή να με καθοδηγεί. Κάνω όμως τα πάντα για εκείνη, και δε μου αρέσει να κλωνίζεται η εμπιστοσύνη που έχω στον εαυτό μου...

απο αυτα που λες εισαι μια καλη μανουλα,,,,το αν θα σε πειραζουν τα σχολια του καθενα ειναι δικο σου ομως θεμα,,,δηλαδη αν καποιος υπονοησει οτι ειμαι χαζη σημαινει οτι ειμαι κιολας?

ξεκολλα κι αν η εμπιστοσυνη σου κλονιζεται συχνα πηγαινε σε εναν ψυ για να την δεις διαφορετικα

Rob μου, αν κάποιος θέλει να σ' το παίξει έξυπνος ή να πει την κακία του, θα το κάνει ακόμα και η τέλεια μάνα να είσαι, μην ανησυχείς.. :rolleyes:

Σήμερα είναι ο θηλασμός, αύριο θα είναι η κρέμα, το δόντι, η πιπίλα, η πάνα..Μετά το σχολείο, το πανεπιστήμιο, ο γαμπρός κοκ...το πιάνεις το νόημα ;)

Το ότι αφήνεις τη μικρή σου να σε καθοδηγεί, για μένα είναι η καλύτερη τακτική.. :)

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Δεν υστερείς σαν μάνα επειδή είσαι 24.Το πρώτο παιδί για μιά γυναίκα στα 24 ή στα 50 είναι το ίδιο πρωτόγνωρο.Η ξαδέρφη και η θεία προφανώς ήθελαν να πούν την κακιούλα τους.Μήπως στη λέει τόσο στο θέμα του θηλασμού επειδή η ίδια ήθελε να θηλάσει αλλά δεν τα κατάφερε;Γιατί εμένα σαν αντίδραση μου κάνει η όλη στάση της.Αν όντως εκείνη είναι σίγουρη για το γονεικό της ρόλο,δεν έχει καμία αμφιβολία ότι τα κάνει όλα σωστά για το παιδάκι της,γιατί ασχολείται με εσένα; :wink: Άσ'το,το θέμα της είναι αλλού.Η τρομερή της μόρφωση δεν σημαίνει τίποτα.Ο γονεικός ρόλος υπάρχει από κτήσεως κόσμου και βασίζεται στο ένστικτο.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τις βλέπεις όσο λιγότερο μπορείς για να μην εκνευρίζεσαι χωρίς λόγο.

[/url]

Τι λες βρε κοριτσακι τωρα? Μαλλον παραεισαι ανεκτικη και δεκτική.Βρισκουνε και τα λενε. Κι εγω την κορη μου την απεκτησα στα 25 και κατι..κατ'επιλογην φυσικα. Μην αφηνεις να σε επηρεαζουν τα οποια σχολια ανθρωπων που εσυ η ιδια δεν εκτιμας. Κι εγω ειχα φιλες που μου ελεγαν οτι δεν θα μπορουσαν ποτε να κανουν τις ''υπηρετριες'', δηλ. να φροντιζουν το σπιτι τους, να ταιζουν και να πλενουν τα ρουχα του παιδιου τους. Αυτο το ερμηνευαν ως δουλεια υπηρετριας.. Τι να πεις? Οσο για το θηλασμο, απο το μαιευτηριο θυμαμαι τη διπλανη μου που επειδη εκεινη ζητησε χαπια για να κοψει το γαλα, μου ελεγε ολη την ωρα οτι πρεπει κι εγω να της δωσω μπιμπερο για να χορταινει, να μετραω ποσο τρωει κλπ. Κι εγω θηλασα γυρω στο 7μηνο και μεχρι 6 μηνων την ειχα βγαλει λιγες φορες απο το σπιτι.Ετσι εκρινα σωστο ετσι εκανα.Τωρα που ειναι 3 μου λενε ολοι οτι πρεπει να παει σταθμο γιατι αλλιως θα γινει μαμοθρευτο και αλλα παρομοια.. Ο καθενας κανει τις επιλογες του και ειναι σεβαστες. Τωρα την κακη συνηθεια του να κανουν σχολια και να λενε τη γνωμη τους ντε και καλα απλα αγνοησε τη ή δεν θα εβλαπτε να απαντησεις και καμια φορα, κοψε λιγο τον αερα.

Διαφημίσεις

Εγω θελω να σου συστήσω 2 πολυ καλους μου φιλους κρητικους "μπενακης και βγενακης" λεγονται τα παιδια! δεν με εχουν απογοητευσει ποτε. Απο το ενα αυτι θα μπαινουν και απο το αλλο θα βγαινουν, και αν το νιωσεις ριξε και κανα μπινελικι δεν κανει κακο.

Νομίζεις ότι εγώ που γέννησα μεγάλη είχα εμπειρία?....ΚΑΘΟΛΟΥ

Δεν έχει σημασία η ηλικία κοπέλα μου...γράψτους κανονικά και κάνε ότι σου λέει το ένστικτό σου;)

Είχα κι εγώ μια στενή συγγενή μου που δεν θήλασε τα παιδιά της και φυσικά απαξίωνε το θηλασμό. Όταν η μικρή μου ήταν τριών μηνών και τη θήλαζα αποκλειστικά γύρισε και μου είπε: "φτάνει τόσο που τη θήλασες δώστης μπουκάλι":shock:. Ναι όντως το είπε έτσι! Το πόσο νευρίασα δεν λέγεται, δηλαδή ενώ έχω γάλα και εδραιώθηκε ο θηλασμός μετά από πολλή προσπάθεια τότε χωρίς λόγο να το κόψω; Νευρίασα που δεν της απάντησα αναλόγως:mad: Κάποια άλλη στιγμή όταν ήταν μπροστά και μια άλλη ξαδέρφη έτοιμη να γεννήσει πιάσαμε συζήτηση για το θηλαμό και της έλεγα για όλα τα θετικά. Η συγγενής μου αυτή πετάχτηκε και είπε:'Κι εμείς με μπουκάλι μεγαλώσαμε, πάθαμε τίποτα; Δεν μπορώ να είμαι συνεχώς με ένα στήθος από έξω.":shock:

Τότε της απάντησα αναλόγως και το ευχαριστήθηκα:wink:

Ένα έχω να πω: όσα δεν φτάνει η αλεπού να κάνει κρεμαστάρια!

Είναι επιλογή κάθε γυναίκας να θηλάσει ή όχι, αλλά το να κατακρίνει κανείς το θηλασμό δείχνει ή έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων ή ζήλια.

Στο κάτω κάτω αφού η ξαδέρφη σου δεν θήλασε τότε δεν έχει ιδέα για τη διαδικασία του θηλασμού και δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη, αυτό να της πεις

χωρίς να έχω δοιαβάσει τι σου έχουν πει οι άλλες μανούλες θα σου πω το εξής.. ΜΗΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΠΑΝΤΑ... μην γίνεσαι θύμα .. δεν θα τους πεις ότι σε πείραξε μιας και αυτό το περιστατικό έχει περάσει αλλα απο εδώ και πέρα θα μιλάς όταν κάτι σε ενοχλεί... όσο για τον θηλασμό αμα στο ξαναπεί απάντησε της πως επειδή εσύ δεν θήλασες το παιδί σου δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο κλπ... γενικά άσε την σκέψη και την γλώσσα σου ελεύθερη... Ένα θα σου πω εμένα με κριτικάρανε σήμερα οι γονείς του άντρα μου επειδή θα γεννήσω καισαρική,.. και λέγανε ένα σωρό μέχρι που τους το έκοψα λέγοντας τους ότι δεν θα σας κάνω το χατίρι γιατί ούτε γιατροί είστε ούτε τίποτα και κάνω καισαρική γιατί ανέβασα πίεση1!!! κατέβασαν τα αυτιά τους απο εκείνη την ώρα και δεν έιπανε τίποτα απο εκεί και μετά... και θα σου πω και το άλλο να ταν η ζήλια ψόρα να γέμιζε όλη η χώρα.. αυτοί που λένε άσχημο λόγο για σένα σε ζηλεύουν.. αα και να χέρεσε και το μωρό σου ;)

ΌΧΙ βέβαια.. μην νομίζεις ότι μια γυναίκα 35 χρονών είναι πιο έμπειρη απο σένα στο θέμα της μάνας όταν έχει μόνο ένα παιδάκι ή και καθόλου... μεγαλωνόντας το μωρό μαθαίνεις απο αυτό και αυτό απο σενα

Διαφημίσεις

Εγω θελω να σου συστήσω 2 πολυ καλους μου φιλους κρητικους "μπενακης και βγενακης" λεγονται τα παιδια! δεν με εχουν απογοητευσει ποτε. Απο το ενα αυτι θα μπαινουν και απο το αλλο θα βγαινουν, και αν το νιωσεις ριξε και κανα μπινελικι δεν κανει κακο.

Χαχαχα!!!Καταπληκτικοι φίλοι!!Και μεις κάνουμε αρκετή παρέα!!!

Συμφωνώ απόλυτα!!!

BmA2p2.png

Η εμπειρια στην μητροτητα δεν ερχεται με την ηλικια αλλα με τα παιδια! Κι εγω 25,5 εκανα τον μικρο μου. Παντα θα εχεις εναν φοβο ενδομυχα μηπως δεν κανεις κατι καλα,μηπως δεν εισαι καλη μαμα κτλ αλλα με τον καιρο το νιωθεις ολο και πιο σπανια.

Πολλες φορες η εικονα που εχουμε για τον εαυτο μας προβαλεται και στους αλλους. Μπορει η ξαδελφη σου να μην ζηλευει, ουτε να ειναι κακια, απλα να ειναι ισχυρογνωμων και να πιστευει πως οτι κανει εκεινη ειναι το σωστο. Αν σε βλεπει ευαλωτη και ''χαμενη'' μπορει να πεταγεται και να λεει την αποψη της πιο εντονα ή να κατακρινει αυτο που κανεις πιστευοντας οτι σε βοηθαει γιατι δεν ξερεις τι κανεις. Ειναι στο χερι σου και στην αυτοπεποιθηση που προβαλεις να τους κοψεις τον αερα. Ειδικα για το θηλασμο το εζησα και εγω με καποιες ξαδελφο/θειες (μια δεκαετια και βαλε μεγαλυτερες) που δεν ειχαν καθολου καλη ενημερωση για το θηλασμο και ξεκινησαν να με ''ενημερωνουν'' για το νερομενο γαλα μου και την καλυτερη ποιοτητα της σκονης για το 6 μηνων τοτε μωρο μου... ημουν ομως τοσο σιγουρη για την επιλογη μου να θηλασω οποτε απλα γελασα και τις ενημερωσα. Τοτε ειδα οτι με πηραν πολυ πιο σοβαρα γιατι τους εδειξα οτι ξερω τι κανω. Δεν ειναι θεμα γνωσης και εμπειριας αλλα πιστης στον εαυτο σου, στο μωρο σου και στο ενστικτο σου.

Δεν φταις εσυ που το τεσσαρων μηνων (!!) μωρακι σου αρχισε να κλαιει, ουτε εχει σχεση η διαπαιδαγωγηση του! Ειναι τοσο μικρουλι ακομα, χιλια δυο μπορει να του φταιξανε! Μην ακους κανεναν, τα πας τελεια! Να σας ζησει!

Rob μου είμαστε συνομήλικες!;) Θυμάμαι και τα άλλα σου θέματα και ότι είχες ταλαιπωρηθεί με το θηλασμό. Πρέπει λοιπόν να νιώθεις περίφανη που τα κατάφερες. να σου πω ότι εγώ από μικρή ήμουν πολύ ντροπαλή και εσωστρεφής και δεν αντιδρούσα όταν με προσβάλλανε γιατί δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Σιγά σιγα όταν έπιανα τον εαυτό μου να μην είμαι ευχαριστημένη με τον τρόπο που αντιμετώπισα ένα σχόλιο καθόμουν και σκεφτόμουν ποιός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να αντιδράσω και τι θα έπρεπε να είχα πει. Τώρα δε μου συμβαίνει πια να με φέρνουν οι άλλοι σε δύσκολη θέση γιατί έμάθα πώς να τους συμπεριφέρομαι. Αυτό δε σημαίνει ότι μιλάω πάντα. Επίσης προσέχω να είμαι πάντα ευγενική γιατί όποιος θυμώνει χάνει το δίκιο του.

Στην περίπτωση της ξαδέρφης σου θα της έλεγα ότι διαφωνώ με τον τρόπο που βλέπει το θηλασμό. Επίσης ότι αυτή εκανε την επιλογή της κι εσύ τη δική σου. Χωρίς να μπω στη διαδιακσία να της εξηγήσω και να προσπαθήσω να της αλλάξω άποψη. Αν σου πει τίποτα ανακρίβειες σχετικά με το θηλασμό πες της ότι ο τάδε δημόσιος φορέας υγείας τα λέει αλλιώς. Γενικά όσο πιο διαβασμένη είσαι τόσο καλύτερα μπορείς να τεκμηριώσεις αυτά που λες.

Όσο για τη θεία σου και την ξαδέλφη σου προσωπικά δε θα με πείραζε αυτό που είπαν γίατί έχω ακούσει πολύ χειρότερα. Το μωρό μου τυχαίνει να είναι πολύ γκρινιάρικο και το περιστατικό που προανεφερες μου έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές. Αν σε πείραξε όμως καλό είναι να τους πεις ότι σε ενόχλησε και να τους ξεκόψεις τον αέρα να σχολιάζουν δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι εσύ είσαι μάνα του παιδιού σου και άρα εσύ ξέρεις καλύτερα ποιο είναι το καλό του.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά