Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γεννέθλια πριν την βάπτιση???

marilita

Recommended Posts

Η μικρούλα μου γίνεται 1 έτους τον οκτώβριο (η νον΄'α μας είναι έγκυος και αργεί η βάφτιση)και θα ήθελα να της κάνω ένα πάρτυ - με τόσες ιδέες που έχω και απο εδώ....- . Ενώ εγώ είμαι ενθουσιασμένη με την ιδέα της προετοιμασίας η μαμά μου με ξενερώνει γιατί μου λέει ότι είναι αβάπτιστη και "δεν κάνει".

Τι θα τραγουδάμε μου λέει .. να ζήσεις αβάπτιστο και χρόνια πολλά????

Μου φαίνεται λίγο απίθανο να μην μπορείς να γιορτάσεις την χαρά σου. ΟΥΦ!!!!!Ξέρετε κάτι τέτοιο???

εχω ενα μπεμπουλινι ομορφο γλυκο κουκλινι!

Διαφημίσεις

Marilita αυτό που σου είπε η μαμά σου το έχω ακούσει κι εγώ από διάφορους και δεν σου κρύβω πως μου φαίνεται εντελώς γελοίο!

Εμένα με βάφτισαν οι γονείς μου όταν ήμουν σχεδόν 2 χρόνων και φυσικά και μου έκαναν γενέθλια και μου τραγούδησαν

λέγοντας το όνομά μου κι ας μην είχα βαπτιστεί!

Εάν δεν έχεις αποφασίσει τι όνομα θα δώσεις στην κορούλα σου, πάλι θα της τραγουδήσετε λέγοντας "να ζήσεις μπέμπα και χρόνια πολλά..."

Όπως και να'χει, εννοείται πως,

πρέπει να κάνεις τα γενέθλια της μικρής όπως ακριβώς τα έχεις στο μυαλό σου!!! party-smiley-540.gif

και μην αφήνεις να σου χαλάνε την διάθεση!!! :wink:

party-smiley-530.gif party-smiley-7681.gif

.png.png

"Να ζησεις μπεμπούλα και χρονια πολλα " θα τραγουδάτε ή το όνομα αν το εχετε αποφασισει και δνε το αφηνετε για ..εκπληξη :D

Που το βρηκε η μαμα σου ..ακου αβαπτιστο :lol:

Στα γενέθλια γιορτάζετε η γέννηση του μωρού δεν έχει καμια σχέση με το όνομα ! Οταν με το καλο βαφτιστεί τοτε θα γιορτάζει και το ονομα της την ημέρα της ονομαστικής της εορτής ! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Eμείς έχουμε την βάπτιση στις 28/9 και τα γεννέθλια τα είχαμε 1 μήνα πριν στις 21/8. Ε, λοιπόν όχι μόνο τα γιόρτασα τα διπλογιόρτασα! Έκανα ένα τραπέζι ανήμερα μόνο με παπούδες και εμάς και έσβησε μια τούρτα απλή που έγραφε να ζήσεις μπεμπάκι (όπως την φωνάζω εγώ) και μετά από μια βδομάδα έκανα μεγάλο σουαρέ με 20 άτομα και 6 μωρά-νήπια όπου της σβήσαμε μια τουρτα σε σχήμα 1 από την πασαρέλα και τραγουδώντας να ζήσεις μπεμπούλα και χρόνια πολλά. Πάνω είχα γράψει να ζήσεις ζουρμπούλι όπως την λένε οι γονείς μου. Περιττό να σου πω ότι το καταχάρηκε και εκείνη και εμείς παρά την φασαρία και τα έξοδα. Και να φανταστείς ότι είχα σκεφτεί να σβήσω τούρτα στην δεξίωση της βάφτισης. Καλύτερα που δεν το έκανα.

άσε που περπάτησε ανήμερα των γεννεθλίων της και στο πάρτυ της χόρευε τα ζουζούνια κανονικότατα!!!!!

tt1724b1.aspx

Διαφημίσεις

Μπράβο βρε κορίτσια με βοηθήσατε κι εμένα πολύ γιατί ο μικρός μου δεν πρόκειται να βαπτιστεί πριν από τον Απρίλη-Μάη του χρόνου και τον Γενάρη θα γίνει ενός έτους. Μέσα από την απορία της Marilitas λύθηκε και μία δική μου. :lol:

Στα γενέθλια γιορτάζετε η γέννηση του μωρού δεν έχει καμια σχέση με το όνομα ! Οταν με το καλο βαφτιστεί τοτε θα γιορτάζει και το ονομα της την ημέρα της ονομαστικής της εορτής ! :D

Αυτό ακριβώς! κι εμένα μου λέγανε κάτι τέτοια χαζά... και τα έπερνα άσχημα με τη βλακεία τους! Αυτό το "δεν κάνει" το έχουν καραμελίτσα για πολλά θέματα!! κάτι ακούνε... και το δένουν κόμπο! Αμάν πιά!!

εμείς πάντως κάναμε ένα ωραιότατοο πάρτυ γεννεθλίων και μετά από 2 εβδομάδες μια υπέροχη βάφτιση!!

Με το καλό να σβήσετε το πρώτο σας κεράκι!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για την εμψύχωση !!!!!!!!!!

Ήδη άρχισε να ταξιδεύει το μυαλό μου..... σε ροζουλονεραίδοπριγκιπο θέματα.

Τι καλά θα κάνουμε γεννέθλια!!!

Αλήθεια τι σερβίρουν στα πάρτυ αυτά? Όλο σε παιδότοπους με τρέχουν τα πιτσιρίκια των φιλενάδων μου!!!

Διαφημίσεις

marilita το δικό μας μενού ήταν:

* Σε μιά γυάλα έβαλα μικρά κουτάκια smarties, έγιναν ανάρπαστα!!

* Σπιτικό ποπ κορν και πατατάκια

* Τοστάκια τριγωνάκια και κομένα σε σχήματα!

* Μικρά τάκος, κριτσίνια και τορτίγιες με διάφορα ντιπ (κοτοσαλάτα, ρώσικη, κρεατοσαλάτα, άλλειμα γιαουρτιού)

* στικς καρότου και αγγουριού

* Τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και κάτι άλλα με μπέικον και τυρί

* Μπερκεράκια με μπιφτεκάκι από τα χεράκια μου, τυρί και ντομάτα

* Χοτντογκάκια με βραστό λουκάνικο και σε μπολάκια είχα ξεχωριστά μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα να βάζει ο καθένας μέσα ότι ήθελε!

* Παιδικούς χυμούς (αυτούς με το καλάμι τους) για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα!!

για παραπάνω ιδέες.. δες κι εδω! http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5427&postdays=0&postorder=asc&start=0

καλή επιτυχία!

To μενού μας για μικρούς & μεγάλους στα πρώτα μας γενέθλια:

Τυροπιτάκια - Σπανακοπιτάκια

Πιροσκάκια με κιμά - Πιροσκάκια με λουκάνικο.

Πιτσάκια - Κις λοραίν

Μπόμπα ζαμπόν-τυρί

Μπόμπα κοτόπουλο

Παστίτσιο

Νουά σε λεπτές φέτες

Ρύζι με καροτάκια & αρακά

Κεφτεδάκια

Μίνι σουβλάκια χοιρινού

Κοτοσαλάτα

Ανάμικτη πράσινη με balsamico και παρμεζάνα

Χωριάτικη ανακατεμένη με μίνι παξιμαδάκια

Είχα στήσει χωριστά τραπέζι με γλυκίσματα, είχε επάνω και γυάλες με μαρσμέλοους,

αμυγδαλόπαστα με σχήμα παπουτσάκι και γλειφιτζούρια διαφόρων ειδών και μεγεθών.

Το τραπέζι αυτό το "εμφάνισα" μετά το φαγητό.....για ευνόητους λόγους!!! :lol:

.png.png

Ναι ........να γιορτάσετε εννοείται...

άσε τους μεγάλους να λένε....

εμάς είναι η βάπτιση 1 Νοέμβρη και χρονίζει στις 28 Νοέμβρη αλλά και αργότερα να γινόταν η βάπτιση πάλι θα κάναμε γιορτούλα ...δεν υπάρχει περίπτωση!!!!

Άντε με το καλό...να την χαίρεστε...και στα δικά μας οι "αβάπτιστοι" (σπόντα :lol: )!!!!!!!

Υ.Γ.: Να ζήσεις αβάπτιστο ...ήταν πραγματικά όλα τα λεφτά...γέλασα με την καρδιά μου ...σαν να ακούω την μανούλα μου!!!!!χαχαχα! :lol::lol::lol:

για να είμαι ειλικρινής, το "αβάπτιστο" μόνο σε ξεμάτιασμα το έχω ακούσει! αν και ακόμη και γι΄αυτό... λένε πως δεν κάνει!!!! :lol:

για να είμαι ειλικρινής, το "αβάπτιστο" μόνο σε ξεμάτιασμα το έχω ακούσει! αν και ακόμη και γι΄αυτό... λένε πως δεν κάνει!!!! :lol:

:lol::lol::lol:

Συμφωνώ με τα κορίτσια..Εφόσον το όνομα κατωχηρώνεται με ονοματοδοσία και η βάπτιση γίνεται για θρησκευτικούς λόγους μπορείς να την φωνάζεις με το όνομα της και να γιορτάσετε τα γενέθλεια της όπως εσύ θες!και ακόμα και αν δεν έχετε βρει το όνομα της ακόμα όπως ειπώθηκε ήδη να την πείτε "μπέμπα" !είναι κριμα να μην γιορτάσετε τα πρώτα γενέθλεια του παιδιού λόγω προκαταλήψεων θρησκευτικων..

Διαφημίσεις

marilita το δικό μας μενού ήταν:

* Σε μιά γυάλα έβαλα μικρά κουτάκια smarties, έγιναν ανάρπαστα!!

* Σπιτικό ποπ κορν και πατατάκια

* Τοστάκια τριγωνάκια και κομένα σε σχήματα!

* Μικρά τάκος, κριτσίνια και τορτίγιες με διάφορα ντιπ (κοτοσαλάτα, ρώσικη, κρεατοσαλάτα, άλλειμα γιαουρτιού)

* στικς καρότου και αγγουριού

* Τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και κάτι άλλα με μπέικον και τυρί

* Μπερκεράκια με μπιφτεκάκι από τα χεράκια μου, τυρί και ντομάτα

* Χοτντογκάκια με βραστό λουκάνικο και σε μπολάκια είχα ξεχωριστά μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα να βάζει ο καθένας μέσα ότι ήθελε!

* Παιδικούς χυμούς (αυτούς με το καλάμι τους) για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα!!

για παραπάνω ιδέες.. δες κι εδω! http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5427&postdays=0&postorder=asc&start=0

καλή επιτυχία!

Ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή στο θέμα συζήτησης !!!! Δεν το είχα δει καθόλου. Ευχαριστώ πολύ και.....για το μενού με άγχωσες αρκετά!!!!!!

To μενού μας για μικρούς & μεγάλους στα πρώτα μας γενέθλια:

Τυροπιτάκια - Σπανακοπιτάκια

Πιροσκάκια με κιμά - Πιροσκάκια με λουκάνικο.

Πιτσάκια - Κις λοραίν

Μπόμπα ζαμπόν-τυρί

Μπόμπα κοτόπουλο

Παστίτσιο

Νουά σε λεπτές φέτες

Ρύζι με καροτάκια & αρακά

Κεφτεδάκια

Μίνι σουβλάκια χοιρινού

Κοτοσαλάτα

Ανάμικτη πράσινη με balsamico και παρμεζάνα

Χωριάτικη ανακατεμένη με μίνι παξιμαδάκια

Είχα στήσει χωριστά τραπέζι με γλυκίσματα, είχε επάνω και γυάλες με μαρσμέλοους,

αμυγδαλόπαστα με σχήμα παπουτσάκι και γλειφιτζούρια διαφόρων ειδών και μεγεθών.

Το τραπέζι αυτό το "εμφάνισα" μετά το φαγητό.....για ευνόητους λόγους!!! :lol:

Άξια Αξια !!!! Μου την άνοιξες την όρεξη είχες δεν είχες!!!!!

καλέ πόσους καλεσμένους είχες???

Ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή στο θέμα συζήτησης !!!! Δεν το είχα δει καθόλου.
:)
Ευχαριστώ πολύ και.....για το μενού με άγχωσες αρκετά!!!!!!
γιατί καλέ σε άγχωσα;;;; :roll::lol:

Ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή στο θέμα συζήτησης !!!! Δεν το είχα δει καθόλου.
:)
Ευχαριστώ πολύ και.....για το μενού με άγχωσες αρκετά!!!!!!
γιατί καλέ σε άγχωσα;;;; :roll::lol:

Άντε να φτιάξεις χοντοκάκια κλπ εκτός από τα πατατάκια άντε και το ποπ κορν , όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται βουνού!!!!

καλά έπαθα πλάκα με την καλοεκτελεσμένη δουλειά σου στο θέμα παιδικό πάρτυ!!!!

Έχετε βάλει τόσο ψηλά τον πήχη!!!!! Φέρτε μου μια σκάλα.....

Άντε να φτιάξεις χοντοκάκια κλπ εκτός από τα πατατάκια άντε και το ποπ κορν , όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται βουνού!!!!
έλα βρε! άμα φτιάξεις τον γάΛιδαρο... στην ουρά θα κολλήσεις; :lol::lol::lol:
καλά έπαθα πλάκα με την καλοεκτελεσμένη δουλειά σου στο θέμα παιδικό πάρτυ!!!! Έχετε βάλει τόσο ψηλά τον πήχη!!!!! Φέρτε μου μια σκάλα.....
μ΄αυτά που λες... δε μου φέρνεις πρώτα ένα καλάμι να ανέβω πάνω;;; :lol::lol::lol::lol::lol:

ο γιος μου ειναι 3,5 χρονων και δεν τον εχω βαφτηση ακομα,του εχω κανει ομως κατι γενεθλια τρελα,και το τραγουδακι το λεμε κανονικοτατα.

μην αφησεις κανενα να σου χαλασει την διαθεση,δεν ξερεις το κολπο...(απο το ενα αφτι θα μπαινουνε και απο το αλλο θα βγαινουνε) :lol: :lol: :lol::lol:

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif

δε μου φέρνεις πρώτα ένα καλάμι να ανέβω πάνω;;; :lol::lol::lol::lol::lol:

Δώσε τα κιλά σου και το χρώμμα που θες για το καλάμι!!!!!!!!!!!

Πραγματικά σου αξίζουν 1.000 καλάμια!!! Πιάνουν και χεράκια και μυαλουδάκι - δηλ. ο τέλειος συνδιασμός!!! Άντε να σε κσλέσουν οι υπόλοιπες μαμάδες στα δικά τους πάρτυ..... τις έχεις κομπλεξάρει στα σίγουρα

δε μου φέρνεις πρώτα ένα καλάμι να ανέβω πάνω;;; :lol::lol::lol::lol::lol:

Δώσε τα κιλά σου και το χρώμμα που θες για το καλάμι!!!!!!!!!!!

Έτσι ε;;;; καλάααααα.... καλάααααααα!!!! :lol::lol::lol:

Άντε να σε κσλέσουν οι υπόλοιπες μαμάδες στα δικά τους πάρτυ..... τις έχεις κομπλεξάρει στα σίγουρα
όχι βρεεεεε! ίσα ίσα που με παίρνουν τηλ να τους δώσω ιδέες!! :D

Αλήθεια, πότε ξεκινάμε να σχεδιάζουμε το δικό σας πάρτυ;;;; :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ξεκίνησα αγορές από Jumpo!!!!!!!!!!!!!!!

Το πρώτο βήμα έγινε!!! Τα υπόλοιπα βηματάκια ακολουθούν τους δικούς σας ρυθμούς δηλαδή δοκιμασμένες φόρμουλες διακόσμησης και με-νου....

Α!!!!!! Σκέφτηκα και κάτι από μόνη μου , θα αγοράσω από ΙΚΕΑ ένα τρίποδο πίνακα. Από την μια μεριά είναι για κιμωλία και από την άλλη για μαρκαδόρο, στο πάνω μέρος παίρνει και ρολλό χαρτί για ζωγραφιές!! Εκεί θα ζητήσω από παιδιά και γονείς να ζωγραφίσουν κάτι για την μπέμπα!!!

Και το σκέφτηκα μόνη μου !!!! Μάλλον έχω επηραστεί από τον "οργασμό" ιδεεών σας!!!! χι χι