Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

Recommended Posts

Έκανα το βιοφυσικό προφίλ, και ενώ το κοριτσάκι μου είναι υγιέστατο ωστόσο το βάρος της είναι χαμηλό και πρέπει να επαναλάβω την εξέταση σε 14 μέρες. Μάλλον έχει πρόβλημα ο πλακούντας μου και έτσι, το πιθανότερο είναι μετά την επανάληψη του βιοφυσικού να πρέπει να μου πάρουν το μωρό στην 36η εβδομάδα.

Είχε κάποια απο σάς κάποια παρόμοια εμπειρεία;

Εσείς κορίτσια έχετε κάνει το Βιοφυσικό Προφίλ;

Διαφημίσεις

Κελλυ μου καλημερα. Αν εννοεις, αν γεννησε καμια προωρα εγω γεννησα στην 30η εβδομαδα και ναι, ειχα κανει κι εγω βιοφυσικο προφιλ. Εμενα ειχε καταστραφει ο πλακουντας.

Τι προβλημα σου ειπε οτι υπαρχει επ' ακριβως; Λες μαλλον, ο πλακουντας...Ντοπλερ σου εχει κανει; Σε ποιο grade βρισκεται; Οι ροες αιματος προς το παιδι απο τον πλακουντα ειναι ενταξει; Γιατι δεν τρεφεται το παιδι; Πως το εξηγησε;

Στο βιοφυσικο προφιλ φυσικα ελεγχεται η κατασταση του παιδιου κι αφου σου ειπε οτι ειναι οκ τοτε να χαλαρωσεις. Δεν ειναι τρομερο να γεννησεις την 36η εβδομαδα! Ποσο βαρος εχει τωρα το παιδι;

Αν χρειαστει να γεννησεις προωρα εσυ πολυ απλα θα το κανεις (οπως εκανα κι εγω) γιατι παιρνουμε παντα εκεινες της αποφασεις που ειναι προς το συμφερον του παιδιου! Να εισαι χαλαρη, ηρεμη και ολα θα πανε καλα!

Δεν είχα την ανάλογη εμπειρία για να σου πω αλλά είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά... :D Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Kι εγώ το ίδιο είχα στην κόρη μου. Επαναλαμβάναμε από την 32 εβδομάδα τα βιοφυσικά προφίλ κάθε 15 και μετά κάθε εβδομάδα για να δούμε ότι παίρνει βάρος, έστω και λίγο. Το επικίνδυνο είναι αν σταματήσει εντελώς να παίρνει βάρος. Εκεί επιβάλλεται καισαρική. Όταν ο γιατρός μου είδε ότι ξεπέρασε τα 2500 κιλά στις 38 εβδομάδες πλέον ηρέμησε και δεν μου ξανασυζήτησε για καισαρική και να το πάρουμε νωρίτερα. Τώρα περιμένουμε μου είπε και συνεχίζαμε βέβαια να το ελέγχουμε. Τελικά γεννήθηκε στις 39+4 φυσιολογικά και ήταν 2700 και υγιέστατη! :lol:

Ο πλακούντας δεν ήταν μόνο σάπιος απ'ότι είδαμε αλλά και ριζωμένος με αποτέλεσμα να μην βγαίνει μετά τον τοκετό και χρειάστηκε απόξεση. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα παρόλο τον προβληματικό πλακούντα.

Εύχομαι τα καλύτερα και να γεννήσεις όποτε επιλέξει το μπομπιράκι! Με το καλό!

Jean και Νίκη, είστε γλύκες και οι δυο.Σας ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα απο την καρδιά μου.

Jean στην 30η εβδομάδα; Και πήγαν όλα καλά; Δεν μπήκε σε πολλές λεπτομέρειες ο γιατρός που μου έκανε τον υπέρηχο. Αυτό που μου είπε είναι ότι οι αντιστάσεις της ομφαλικής λειτουργίας είναι αυξημένες. Τι να σου πώ τώρα; Η αληθεία είναι ότι στεναχωρηθήκα τόσο που ούτε καταλάβαινα τι έλεγε...

Νίκη μου εσύ γέννησες κανονικά; Στην ώρα σου;

Διαφημίσεις

Κελλυ μου όλα καλά θα πάνε! Θα σου στέλνουμε όλες μαζί θετική ενέργεια! Εσύ κοίτα να είσαι χαλαρή, να μην αγχώνεσαι! Ο γιατρός σου θα σου πει τι πρέπει να γίνει! Με το καλό!!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Jean το μωρό μου είναι 2.039 γραμμάρια. Εσένα πόσο ήταν όταν γεννήθηκε;

Αν παίρνει βάρος έστω και όχι όσο θα έπαιρνε κανονικά(που θα παίρνει για να μην κάνει καμιά εσπευσμένη κίνηση ο γιατρός), μην ανησυχείς γιατί έχεις το λιγότερο άλλο 4 εβδομάδες μέχρι να γεννήσεις που σημαίνει ότι θα ξεπεράσει τα 2500 κιλά το μωρό και δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ότι είναι λίγο αυξημένες οι αντιστάσεις στις μητριαίες αρτηρίες δείχνει το πρόβλημα του πλακούντα αλλά δεν σημαίνει ότι ήρθε και η καταστροφή! Μην ανησυχείς όλα καλά θα πάνε και θα γεννήσεις στην ώρα σου. Το μόνο κακό είναι ότι αγχωνόμαστε με όλες αυτές τις λεπτομέρειες, αλλά είναι προτιμότερο να έιναι όλα υπό έλεγχο....

Με το καλό!

Dakat and Siidi σας ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ που με εμψυχώνεται γιατί απο χτές είμαι να με κλαίν΄οι ρέγκες.

Σας ευχαριστώ...

kelly κοιτα να ηρεμησεις πανω απ' ολα γιατι τη δικη σου ενταση και το αγχος το αισθανεται το μωρο. Θα συμφωνησω απολυτα με Dakat και να προσθεσω οτι αν το μωρο σου ειναι τωρα 2000γρ να υπολογιζεις +200γρ που εχει αποκλιση ο υπερηχος... Αρα ειμαστε περιπου στα 2200. Αυτο συμαινει οτι και αυριο το πρωι να γεννησεις (λεμε τωρα) ολα καλα θα πανε. Και δεν νομιζω οτι 2000γρ στην 33η εβδομαδα ειναι χαμηλο βαρος. Τι λετε κι εσεις ρε κοριτσια; Τα εχει παιξει ο γιατρος; χιχι Εμενα νορμαλ μου φαινεται. Κελλυ ασε με εμενα ειπαμε, εγω γεννησα στην 30η και το παιδι ηταν περιπου 1 κιλο και κατι,. Εγω ειμαι αλλη περιπτωση.

Το βασικο (κραταμε αυτο σαν θετικο και προχωραμε) ειναι πως το εμβρυακι σου ειναι πια ολοκληρο παιδακι με ολες του τις λειτουργιες κομπλε και ο,τι και να συμβει θα ειναι υγιες και γερο. Αυτο εχει σημασια κοριτσακι μου. Μια βδομαδα πανω 2 κατω δεν θα σκασουμε!! Ετσι δεν ειναι;; Εδω εμενα που γεννηθηκε τοσο μικρουλι ολες οι λειτουργιες και τα οργανα μια χαρα ηταν σχηματισμενα. Μην αγχωνεσαι!! Το συμφερον του μωρου πανω απ' ολα κοιταμε. Αν ειναι λιγο βιαστικουλι... ε, δεν θα το μαλωσουμε κιολας!!! :wink:

Διαφημίσεις

Μην ανησυχείς κι όλα θα πάνε καλά ο δικός μου γεννήθηκε 1740γρ. στην 36 εβδομάδα κι αν τον δεις τώρα είναι αγνώριστος.Ηρέμησε και κάνε υπομονή να έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου εκείνος ξέρει καλύτερα.

Φιλάκια

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Jean, Roz και Στέλλα..

Σας ευχαριστώ...

Jean μήπως η κόρη μου θέλει να γίνει μοντέλο και μου ξεκίνησε δίαιτα απο τώρα;

Με ξεαγχώσατε και σας ευχαριστώ πολύ.

• 3 months later...

Καλημέρα! Επαναφέρω το θέμα γιατί μόλις χθες έμαθα κι εγώ απο τον γιατρό μου ότι παρόλο που το κοριτσάκι μου είναι υγιές, βλέπει ένα πρόβλημα με το βάρος του, δεν είναι ανάλογο λέει με την εβδομάδα στην οποία βρίσκομαι (30η εβδομάδα). Θα κάνω ένα υπερηχογράφημα ανάπτυξης μου είπε για να δούμε τι ακριβώς γίνεται. Μπορεί λέει να έχει πρόβλημα ο πλακούντας και να μην μπορεί να θρέψει το έμβρυο. Κι εγώ σαν νέα μανούλα που θέλω το καλύτερο για το παιδί μου αγχώθηκα λιγάκι.. :oops:

Βέβαια με ξεάγχωσε πολύ γιατί μου είπε πως εφόσον έχουμε φτάσει σ' αυτή την εβδομάδα, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μου το πάρει νωρίτερα με καισαρική.

Τώρα που διάβασα το topic αυτό όμως ηρέμησα ακόμα περισσότερο. Νά' στε καλά κορίτσια! :D

.png598179cdyrs354c2.gif

Καλημέρα με αφορά κι εμένα το θέμα... στο doppler στην 32 εβδομάδα η μικρή ήταν 1475 γραμ.

Στα όρια αλλά στην κατώτερη καμπύλη. Ο πλακούντας δεν έχει κανένα πρόβλημα, μάλιστα είναι ωρίμανση 1 μόλις, και τα doppler κλπ είναι όλα φυσιολογικά... και η δική μου κυκλοφορία και η δική της...υγιέστατη..

έχω αγχωθεί λιγάκι...μου είπαν ότι μαλλον είναι απλά ένα μικρό μωράκι και ότι για να είμαστε σίγουροι να το επαναλάβουμε μετά από 15 μέρες. για να δούνε αν πέρνει βάρος...

Τώρα που διάβασα τα μηνύματα χαλάρωσα λιγάκι...

Θυμάστε τις μετρήσεις σας περίπου αυτή την ενδομάδα?

Ελπίζω την επόμενη φορά που θα ξανακάνω να έχει πάρει αρκετό βάρος...η κοιλιά μου πάντως ολοένα και μεγαλώνει! :D

Καμια φορά που της μιλάω της λέω, πάρε γραμμαριάκια εσυ...χαχαχαχα

Να σας πω επίσης ότι δεν κάνω καμια κατάχρηση καφέ αλκοολ κάπνισμα και τρέφομαι πιστεύω σωστά... :?

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

Κέλλυ μου τώρα είδα ότι με ρώτησες τον Αύγουστο!! :lol::lol:

Γέννησα φυσιολογικά... Πιο πολύ στην ώρα μου δε γινόταν... 19/6/07 ήταν η πιθανή ημερομηνία τοκετού. 19/6/07 τα ξημερώματα γέννησα :D

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Καλημέρα με αφορά κι εμένα το θέμα... στο doppler στην 32 εβδομάδα η μικρή ήταν 1475 γραμ.

Θυμάστε τις μετρήσεις σας περίπου αυτή την ενδομάδα?

galat εμένα μου είπε χθες ο γιατρός ότι τώρα στην 30η εβδομάδα, το μωρό είναι 1177 γραμμάρια. Μου είπε ότι είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια αλλά δεν είναι αυτό που θεωρεί αυτός το ιδανικό. Το διάγραμμα που μου έδωσε έδειχνε λίγο πιο κάτω απο τη μέση. Πάντως για διατροφή ρώτησα κι εγώ γιατί ένιωσα λιγάκι ένοχη μιας και τώρα τελευταία έτρωγα πολλά γλυκά. Αλλά μου είπε ότι δεν έχει σχέση. Τώρα περιμένουμε να δούμε την επόμενη μέτρηση και προς το παρόν προσπαθώ να αποβάλλω το άγχος μου (γιατί μου είπε να ηρεμήσω και να μην αγχώνομαι) γιατί με έχουν πιάσει διάφορα άγχη και πολλές φορές κλαίω με το παραμικρό. :oops:

.png598179cdyrs354c2.gif

όχι κοριτσάκι μου μην κλαίς, βέβαια είναι και οι ορμόνες!

Χαίρομαι που έχω κάποιον να το μοιραστώ ακριβώς τα ίδια μου είπε κι εμένα, κι εγώ είχα ξεσκιστεί στα γλυκά....

Εμένα θυμάμαι στην 28 εβδομάδα νομίζω ήταν 1043...

Στην 32 1473... τουλάχιστον πηρε!

Εντάξει δεν πειράζει αφού είναι όλα καλά....

Να σου πω κιόλας αφου είναι στα φυσιολογικά, δεν μας νοιάζει τι θεωρεί αυτός σωστό!!! :D:D πλάκα κάνω...

Κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό...

Εμένα η μάνα μου τελειόμηνα μας έκανε 2200 (λες να της μοιάσω? :cry: )και τα δύο και ο αδερφός μου είναι 1.80 90 κιλά...γερός δεν εχει αρρωστήσει ποτέ φτου φτου...

Νιώθω συμπαράσταση κάπως που έχουμε την ίδια περίπτωση...θα ξαναπάω για doppler 27/11 θα σου πω για τις μετρήσεις, το ίδιο κάνε κι εσυ...

Πότε θα το ξαναδείς?

eNeap2.pngNziDp2.png

galat, την επόμενη εβδομάδα θα πάω να κάνω το υπερηχογράφημα ανάπτυξης, δεν ξέρω όμως ποιά μέρα, σήμερα θα κλείσω ραντεβού. 'Οταν μάθω με το καλό θα σου πω οπωσδήποτε, κι εγώ χαίρομαι που έχω κάποιον να το μοιραστώ! :D

Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά. Σε 2 εβδομάδες θα αφήσω και τη δουλειά μου. Θα κάτσω σπιτάκι μου και θα ζωγραφίζω μαζί με την τζουτζούκα μου. Προσπάθησε κι εσύ να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει, νομίζω ότι τα μωράκια εκλαμβάνουν την ευχαρίστηση που νιώθουμε όταν κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί κι αυτό βοηθάει στην ανάπτυξή τους και στην θέλησή τους να έρθουν σ' αυτόν τον κόσμο. :wink:

Περιμένω νέα σου ε; :D

.png598179cdyrs354c2.gif

εγώ της παίζω πιάνο και τρελένεται ή ενοχλείται :D:D:D ενα από τα 2 γιατί κλωτσάει πολύ!!!

Κι εγώ σταματάω δουλειά 23/11! Ανυπομονώ!

Θελω να στολίζω με χριστουγεννιάτικα!!! :D

Θα σου πω τα νεα εννοείται...

φιλάκια

eNeap2.pngNziDp2.png

• 2 weeks later...

Galat και κορίτσια καλημέρα!

Λοιπόν πήγα για το υπερηχογράφημα ανάπτυξης. Η μικρή μου είναι 1193 γραμμάρια και την πρηγούμενη εβδομάδα - κατά την οποία έκανα την εξέταση - ήμουνα στην 30 εβδομάδα κύησης.

Οι μετρήσεις Doppler είναι φυσιολογικές, ο πλακούντας έχει ωρίμανση grade 2, μόνο το βάρος είναι στα κατώτερα φυσιολογικά όρια. Θα επαναλάβω την εξέταση σε 15 μέρες για να παρακολουθούμε αν παίρνει βάρος.

Η πεθερά μου, μου είπε να μην ανησυχώ κι αυτή γεννήθηκε μικρή καθώς και οι 2 γιοί της - ο άντρας μου κι ο αδερφός του και μια χαρά παλικάρια έγιναν.

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, galat περιμένω και τα δικά σου νέα! :)

Η αγχωμένη μανούλα :oops:

.png598179cdyrs354c2.gif

Καλημέρα Βίβιαν! Κι εγώ έκανα τη δευτέρα το επαναλητπικό doppler και ευτυχώς τα παοτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα!

Στις 32 εβδομάδες ήταν 1473 (κατώτερα όρια) και στις 34 έφτασε 2155!!!

δηλαδή στον μέσο όρο σχεδόν. Ανέβηκε πολύ!!!

Οπότε είμαι πολύ χαρούμενη...

Βέβαια όλο και κάτι θα γίνει να με αγχώσει...βγαίνωντας από το μαιευτήριο διάβασα στις εξετάσεις ότι ο πλακούντας είναι grade III.

Πριν 2 εβδομάδες ήταν μόλις grade I...!!!! Πως γίνεται σε 2 μόλις εβδομάδες να πήγε grade IIΙ????

Θα μας τρελάνουν?

Ο γιατρός που έκανε τον υπέρηχο δεν μου είπε τίποτα, ίσα ίσα που έιπε ότι όλα δείχνουν πολύ καλά, άρα άμα ήταν ανησυχητικό δεν θα μου έλεγε κάτι???

Την άλλη εβδομάδα έχω ραντεβού με τον γιατρό μου , να δει κι αυτός τον πλακούντα και τα αποτελέσματα...πάντως η μικρή είναι ζωηρότατη και πέρνω κουράγιο που την νιώθω...

Τι λέτε ρε κορίτσια? Εχω ανησυχήσει λίγο...

eNeap2.pngNziDp2.png

Αν θυμάμαι καλά ωριμότητα 3 φτάνει ο πλακούντας λίγο πριν τον τοκετό, οπότε ελπίζω να έχεις έτοιμη βαλίτσα!!!!! :D Για παν ενδεχόμενο πάρε ένα τηλέφωνο το γιατρό σου και πες του το, να δεις τι θα σου πει κι αυτός. Στη χειρότερη θα γελάσει, μην περιμένεις το ραντεβού....

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Ωχ!!! Λες ε? Εγώ απλά νομίζω να είναι απλά λάθος ο υπέρηχος...θα τον πάρω τηλέφωνο άμεσα!!!

Και βαλίτσα... όχι ακόμα... την μικρή έχω ετοιμάσει σχεδόν πλήρως τα δικά μου ...σε 2η μοίρα...τώρα σταμάτησα δουλειά και λέω από αύριο να το κάνω...

eNeap2.pngNziDp2.png

Galat γειά σου!

Αφού ο γιατρός που σου έκανε τον υπέρηχο σου είπε ότι όλα είναι καλά, τότε έτσι είναι. Δείξε πάντως και τις εξετάσεις στον γιατρό που σε παρακολουθεί, έτσι, για να σου φύγει η ιδέα για τον βαθμό ωρίμανσης του πλακούντα :wink:

Πάντως μπράβο, πολύ χάρηκα και μην ανυσηχείς, όλα θ απάνε καλά!

Εγώ σήμερα είμαι τελευταία μέρα στη δουλειά και απο αύριο δεν θα έχω Internet σπίτι. Ελπίζω να μπορέσω να μπω απο το pc του αδερφού μου να σας πω νεότερα! Αν δεν ξαναμιλήσουμε εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και σε σένα και σε όλες τις μέλλουσες μανούλες του φόρουμ!

Φιλάκια πολλά και εις το επανειδήν! :D

.png598179cdyrs354c2.gif