Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

6μηνο ΟΑΕΔ και ανανέωση βιβλιαρίου ασθενείας

Recommended Posts

Καλημέρα!!

Τον Αύγουστο τελειώνει το 6ΜΗΝΟ μητρότητας που είχα πάρει από τον ΟΑΕΔ.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω άν τα ένσημα που βάζει ο ΟΑΕΔ αυτούς τους 6 μήνες ισχύουν για να ανανεώσω το βιβλιάριο ασθενείας μου.

Μέσα στο 2012 δεν έχω κανένα ένσημο από τον εργοδότη μου και επίσης δεν μπορώ να γυρίσω στη δουλειά καθώς δεν έχω κάποιον για να κρατήσει το παιδί και θα πρέπει να παραιτηθώ σε λίγες μέρες.

Επίσης άν ανανεώσω το βιβλιάριο μου μπορώ να έχω και τον άντρα μου επάνω σε αυτό? Ο άντρας μου δουλεύει ανασφάλιστος τώρα και κινδυνεύουμε να μείνουμε ανασφάλιστοι οικογενειακώς!

Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Τον σύζυγό σου δεν μπορεις να τον ασφαλίσεις πάνω σου. Τα ενσημα σου ομως μπορουν να ισχυουν για ανανεωση του βιβλιαριου αν ειναι 50 (απο οτι καταλαβα ειναι) και μπορεις να ασφαλισεις και το παιδι πανω σου. Ειναι ενας καινουργιος νομος απο τον Αυγουστο του 2011 που ισχυει που δυστυχως δεν εχουν συνενοηθει ο ΟΑΕΔ με το ΙΚΑ και πρεπει να τους το υποδειξεις εσυ. Γι αυτο αν σου πουν στο ΙΚΑ οτι δεν μπορεις να το ανανεωσεις, ενημερωσε τους. Τα ιδια επαθα κι εγω και κοντευαν νε μας τρελανουν μεχρι που τους πηγα τον νομο γραπτως και τους βγηκαν τα ματια.