Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παίζει όταν τρώει - τρώει με διαλείμματα

Ekabn

Recommended Posts

Δεν είναι ότι δεν πεινάει...

Απλώς δεν κάθεται κάτω να φάει. Θέλει να παίζει με κάτι, να γυρίζει γύρω γύρω στο σπίτι σέρνοντας πράγματα, να βγάζει τα dvd απ'τις θήκες, γενικώς θέλει να παίζει.

Εγώ τον ακολουθώ και εκεί που σταματάει του εμφανίζω το κουταλάκι με το φαΐ κι αυτός το ανοίγει το στόμα και τρώει.

Κάνω καλά;

Επίσης, τις περισσότερες φορές τρώει λίγο και δε θέλει άλλο. Όταν, όμως, μετά από κανα πεντάλεπτο-δεκάλεπτο επανέρχομαι με το κουτάλι, τότε τρώει με όρεξη (έτσι μου φαίνεται). Μετά μπορεί να σταματήσει πάλι και να ξαναρχίσουμε κλπ. Με άλλα λόγια, αργεί πολύ να φάει κι εγώ ακολουθώ το ρυθμό του.

Κάνω καλά;

Φοβάμαι ότι δεν κάνω καλά και ότι τώρα με τον παιδικό δε θα του κάνουνε το χατήρι και δε θα τρώει κανονικά. :(

Διαφημίσεις

ΧΜ και εγω θα ηθελα να ξερω τι ειναι το σωστο. και ενταξει το σωστο ειναι να καθεται να τρωει ομορφα και καλα. τι γινεται ομως οταν αυτο δεν ειναι εφικτο? :?

Κορίτσια μου καλά, αυτό το κυνηγητό με το κουταλάκι...ποτέ δεν το χώνεψα...

Όπως και το τάισμα πάνω στα παιχνίδια στη παιδική χαρά -"κούουουνια...(μπουκιά)...μπέεεεελα... (μπουκιά)

Προσωπικά το θεωρώ τραγικό και λάθος.

Όλα τα μωρά-παιδάκια έχουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και δεν πρόκειται να πεθάνουν της πείνας (αν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόβλημα το συζητάμε)

Τι σημαίνει αυτό? Τα παιδιά σας καταλαβαίνουν ότι έχετε τεράστια αγωνία μη μείνουν νηστικά και το εκμεταλλεύονται.

Φαντάζομαι ότι αν έχει γίνει η κακή αρχή, είναι πολύ δύσκολο να συμμαζέψεις την κατάσταση :?

Μεγαλώνοντας όμως τα παιδιά, αφενός έχουμε πολύ λιγότερους λόγους να ανησυχούμε αν 1-2-3 μέρες δεν φάνε και πολύ καλά και αφετέρου θεωρώντας ότι αρχίζουμε να συνεννοούμαστε μπορούμε να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις. :lol:

Για το ρυθμό που τρώει το κάθε παιδί βέβαια, μάλλον δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Όπως και οι μεγάλοι, αλλά θα τρώνε αργά-αργά και άλλα γρήγορα-γρήγορα.

Εκάβη, στον παιδικό υποθέτω ότι για καμιά εβδομάδα θα ξενηστικωθεί και μετά θα το πάρει απόφαση ότι έτσι τρώνε εκεί και θα δεις ότι δεν θα έχει πρόβλημα.

:idea: Μια ιδέα για να αλλάξει λίγο το θέμα κυνηγητό και στο σπίτι είναι αντί να προσπαθήσεις μα τη μια να τον βάλεις να καθίσει, να καθίσεις εσύ και να του πεις να έρχεται για μπουκίτσα. -παίζω, πάω στη μαμά (μπουκιά), παίζω κ.ο.κ

KbCJp2.pngEYukp3.png

Δίκιο έχεις μωρέ, το ξέρω, είναι λάθς τακτική. Αλλά δεν παίρνει βάρος και η γιατρός μου είπε να προσπαθώ να φάει όλο το φαΐ. Αν το βλέπεις κιόλας ότι τρώει και ξέρεις ότι πρέπει να φάει (ειδικά το κρεατάκι του), βάζεις στην άκρη (εγώ δηλαδή) τον προβληματισμό περί του σωστού τρόπου ταΐσματος, γιατί πρέπει να πάρει βάρος. Τέλος πάντων, φαντάζομαι ότι τα πράγματα θα βρουν το δρόμο τους, μάλλον υπερβάλλω

• 1 year later...

Γεια σας κορίτσια, ο δικός μου δεν έχει πρόβλημα βαρους, ειναι ιδανικα τα κιλα του για την ηλικία του. Έχω όμως και εγώ αυτό το αγχος αν δεν φάει καλα η όσο θεωρώ οτι πρέπει να φάει. Ομως αποκπειστικα τον βάζω στο καρεκλάκι του για φαγητό και εκείνος από μόνος του μόλις δει το μπωλάκι με το φαϊ τρέχει στο καρεκλάκι. Αλλά δεν τρώει ήσυχα αν δεν απασχολείται με κάτι, είτε με τα κλειδιά μου, είτε με τα γυαλια μου και πάει λέγοντας...

Τελικά ότι θέλουν μας κάνουν τα ζουζούνια μας! Μας πουλαν και μας αγοράζουν, αααχ!!!!

5om2p2.png

sCPfp2.png

Διαφημίσεις

Ετσι νομιζω οτι κανουν οοοολα τα μωωρακια. Φαση ειναι, θα περασει. Ξερετε κανεναν ενηλικα να θελει παιδικη χαρα για να φαει? Αρα, που θα παει, καποια στιγμη θα το κοψουν και αυτο.

Τελικα ισως στρεσαριζομαστε για πολλα πραγματα χωρις λογο. Και εμενα με πιανουνα αυτα τα αγχη και τα 'παιδαγωγικα' μου και τελικα, με την πολυ μκρη εμπειρια που εχω, καποια στιγμη αποφασιζουν μονα τους ποτε θα προχωρησουν παραπερα.

Και τι κανεις όταν τη μισή μερα ειναι στις γιαγιαδες και ενω επανειλημένως εχω πει όχι παιχνιδια, οχι πιεση για φαι, ας φαει ότι θελει, με γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια οποτε αναγκαστικα και εγω εχω υποκυψει και οταν ειμαστε και στο σπιτι προκειμενου να φαει....ακολουθώ το παιχνίδι. Επισης του δινουν να τσιμπολογαει, ψωμια, κουλουρια κλπ και ας λεω οχι οποτε ο μικρος το μεσημερι δεν πειναει ιδιαιτερα και εχει μαθει το τσιμπολογημα. κι οταν λεω στις γιαγιαδες οχι στα τσιμπολογήματα μου λενε "ε δεν εφαγε και τιποτα πολύ, λίγο μονο" λες και επρεπε να φαει 1 φρατζολα για να φαει πολύ!!!!!

s-age.pngs-age.png