Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Eντομοφοβια τι κανουμε οεο??

Recommended Posts

Κοριτσια μιας και κοιμηθηκε ο μικρος ειπα να σας γραψω ειναι ενα θεμα που με απασχολει απο πολυ μικρη........

Φοβαμαι οτιδηποτε πεταει μεχρι και την πεταλουδα:rolleyes: εκτος απο μυγες και κουνουπακια μικρα:rolleyes::rolleyes:...

Το χειροτερο μου ειναι μπαμπουρια(εκεινα τα μαυρα τα τεραστια που ζουζουνιζουν πολυ) ακριδες λιβελουλες-ελικοπτερακια αλογακια της παναγιας και ολα αυτα τα πανεμορφα πλασματα γκρρρρρρρρρρ:cool:

Δεν φοβαμαι οτι θα με τσιμπησουν η κατι αλλο... αν ερθουν πανω μου ξερω πως δεν τσιμπανε απλα τα φοβαμαι πολυυυυυυυ δεν μπορω να τα βλεπω ειμαι υστερικη σε βαθμο να ερχονται πανω μου η ακομα και να τα δω εστω σε 3 μετρα αποσταση και να χτυπιεμαι τσιριζω:lol::mad::oops::oops::shock:

Μεχρι στιγμης δεν με ενοχλουσε η φοβια μου αλλα ηρθα να μεινω στο χωριο του αντρα μου...εεε εδω ο τοπος ειναι γεματος απο τετοια...προχθες οπως μπαιναμε στο αυτοκινητο ηρθε κατι μεγαλο κατα πανω μου και αρχισα να χτυπιεμαι με το παιδι στα χερια νομιζα θα το εριχνα κατω μετα το συνηδητοποιησα:oops::(....

Την αλλη φορα επρεπε να βγω απο τ αυτοκινητο και τριγυρνουσε ενα ελικοπτερακι γυρω γυρω εεε δνε εβγαινα για ενα τεταρτο ημουν με τ μωρο στα χερια στο πισω καθισμα ο αντρας μου να τσιριζει βγες εχει σκασει το παιδι μουσκεμα και εγω και το παιδι και να μην βγαινω....να φωναζει δωσε το παιδι και κατσε εσυ μεσα αντε και εγω να φωναζω να το διωξει....τραγικες καταστασεις.....

Εχω αρχισει να ενοχλουμε και εγω ολοι με κοροιδευουν αντιδρω πολυ ασχημα ...θελω να βγω να απλωσω ρουχα και φωναζω τον αντρα μου μαζι γιατι φοβαμαι μην ερθει κατι πανω μου:shock::shock:

μονο για αυτον τον λογο μαλωνω με τον αντρα μου δεν μπορει να καταλαβει πως τα φοβαμαι του φενεται παραξενο και νευριαζει οταν κανω σαν τρελη.....

Τι θα γινει ρε κοριτσια????Δεν φευγει ποτε αυτη η φοβια???ειμαι η μονη η ειμαστε πολλες?????

Θα γινω καλα γιατρεεεεεε???:lol::lol::lol:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Ακριβως ετσι, μα ακριβως ετσι κανω κι εγω!!!

Δεν τα αντεχω λεμε! Οχι οτι θα με τσιμπησουν αλλα μονο η ιδεα οτι θα με ακουμπησει κατι τετοιο με φρικαρει!

Σε καταλαβαινω απολυτα, δεν εχω βρει λυση...καλη επιτυχια!

(μαλλον με το καιρο θα συνηθισεις??.....)

Έχω ακριβώς το ίδιο. Εντομοφοβία, φοβάμαι τα πάντα πεταλούδες, ακρίδες (μπλιαξ), αλογακια της παναγίτσας, σκαθάρια, μπαμπούρια, και μόνο που τα γράφω ανατριχιάζω. Εκτός απο μυγες και κουνουπάκια. Α και δεν φοβάμαι τις αράχνες, κουφό ε?

Κι εγώ τσιρίζω, φωνάζω, φεύγω τρέχοντας μιλάμε. Ο άντρας μου γελάει αλλά τα διώχνει κι έτσι είμαι ασφαλής:lol::lol::lol:

Αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, στο χωριό η κατάσταση δεν παλεύεται.

Θα σου πω τι κάνω, απο νωρίς το απόγευμα βάζω εντομοαποθητικό φιδάκι στην αυλή. Στο υπνοδωμάτιο μας καίει πάντα το σχετικό υγρό στην πρίζα. Όταν πάω παίρνω το τέζα και ρίχνω γύρω απο το σπίτι. Α και το βράδυ πασαλείβομαι με τα σχετικά υγρά.

Αλλιώς δεν την παλεύω. Το ξέρω οτι δεν είναι οτι καλύτερο αλλά κάνει την κατάσταση υποφερτή, αλλιώς το βραδάκι που θα καθόμαστε έξω να πιουμε μια μπυρίτσα με τα πεθερικά εγώ θα έχω το νου μου στην πεταλούδα που περιφέρεται στο φως.

1YKQp3.png

Θα 'ρθει το θαυματάκι μου...

(μαλλον με το καιρο θα συνηθισεις??.....)

Νομιζω δεν θα γινει ποτε αυτο:oops:8-):cool:....ωραια +1 εντομοφοβικια τουλαχιστον δεν ειμαι μονη μου γαιτι οποιος με βλεπει μ λεει πρωτη φορα βλεπουμε ανθρωπο να φοβαται τις ακριδες καλε τι θα σ κανει??:evil::oops:

Παντως χανω στιγμες και αυτο ειναι που με πειραζει μου λεει πχ ο αντρας μου να παμε βολτα η να κατσουμε βραδυ στο μπαλκονι να πιουμε τιποτα να μιλησουμε και εγω δεν καθομαι γιατι του λεω οχι γιατι θα αναψουμε το φως και αν το αναψουμε θα ρθουν εντομα χαχαχαχ πω πω υα λεω και απορω και εγω..:oops::oops:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

.

Θα σου πω τι κάνω, απο νωρίς το απόγευμα βάζω εντομοαποθητικό φιδάκι στην αυλή. Στο υπνοδωμάτιο μας καίει πάντα το σχετικό υγρό στην πρίζα. Όταν πάω παίρνω το τέζα και ρίχνω γύρω απο το σπίτι. Α και το βράδυ πασαλείβομαι με τα σχετικά υγρά.

Αλλιώς δεν την παλεύω. Το ξέρω οτι δεν είναι οτι καλύτερο αλλά κάνει την κατάσταση υποφερτή, αλλιώς το βραδάκι που θα καθόμαστε έξω να πιουμε μια μπυρίτσα με τα πεθερικά εγώ θα έχω το νου μου στην πεταλούδα που περιφέρεται στο φως.

Εγω σπιτι εχω σιτες οποτε δεν μπαινει τιποτα φρουριο κανονικο χαχα:lol::lol:!!!

Αλλα οσα φιδακια κτλ εχω βαλει βραδυ εξω αυτα παλι ερχονται....

Αααα καλα ασε με τα πεθερικα ακριβως το ιδιο καθομαστε και ειμαι σε επιφυλακη μηπως δω κατι να τρεξω:lol::lol:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Διαφημίσεις

Εγω σπιτι εχω σιτες οποτε δεν μπαινει τιποτα φρουριο κανονικο χαχα:lol::lol:!!!

Αλλα οσα φιδακια κτλ εχω βαλει βραδυ εξω αυτα παλι ερχονται....

Αααα καλα ασε με τα πεθερικα ακριβως το ιδιο καθομαστε και ειμαι σε επιφυλακη μηπως δω κατι να τρεξω:lol::lol:

Εννοείται στο σπίτι έχω σίτες παντού δεν μπαίνει τίποτα, ούτε μύγα.

Στο μπαλκόνι μας βάζω φιδάκι έτσι κι αλλιώς (στην πόλη)

Στην πεθερά μου στο χωριό κάνω όλα τα παραπάνω, στην αρχή γέλαγαν, μετά το συνήθισαν. Άσε που ότι υπάρχει εμένα θα έρθει να τσιμπήσει.:confused::lol:

1YKQp3.png

Εγω παντως στν\ην Ροδο δεν πηγα στο δασος με τις πεταλουδες....

Και γιατι μου το θυμησατε τωρα που θα παω διακοπες? Ε? Γιατι?

Ευτυχως στην Αθηνα τα ειχε σκοτωσει ολα το καυσαεριο και εδω στις Βρυξελλες εχουν παγωσει ολα οποτε παλι δεν βλεπουμε πολλα.

Προσπαθω να κρατιεμαι αλλα πχ στην εξοχη βαζω εκτως απο ταμπλετα και ανεμιστηρα και περισυ κοιμηθηκαμε ολη μαζι γιατι ηταν μια βρωμουσα και φοβομουν μην μου φαει τα παιδια..

Δεν νομιζω οτι δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην φοβαται κατι!Εγω,παιδι του χωριου,και φοβαμαι τις κοτες και τα περιστερια!!

Περαστικα μας!!!

μηπως να αγοραζες κατι λαμπες που τα μαζευουν εκει πανω κ πανε κ ψοφανε τα σιχαματα???φερνει κ το γνωστο σουπερ ενα τετοιο που δουλευει με μπαταριες.βαλτο σε μια γωνια που δεν πατε ή δεν βλεπεις κ αστα να καιγονται εκει.δεν ειδα να γραφει καμια σας για κατσαριδουλες ομως....

εμεις εχουμε διαφορα μαμουνια εδω αλλα επειδη το μεγαλυτερο μ θεμα ειναι οι κατσαριδες κ οι παλιοαραχνες(τις σκοτωνω αλλα τις φοβαμαι)φεραμε ενα ανθρωπο κ ψεκασε, οποτε οι κατσαριδες ολες που βρισκω ειναι σε υπτια θεση κ οι παλιογρυλοι που εχουμε γεμισει σερνονται μια δυο μερες κ μετα ψοφανε.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

jo89 μου κοριτσι μου ακου να δεις,,,,εγω δε φοβαμε τοσο τα μπαπουροακριδοα πετουμενα βεβαια εχω τρελη φοβια με τις αραχνες (ωχ και μονο που το λεω ανατριχιαζω),,,,,βεβαια μπροστα στα παιδια προσπαθω να το παιζω ψυχραιμη αμα δω καμια μικρουλα αλλα απο μικρη θυμαμαι τις διαφορες υστεριες που τραβαγα στο κτημα της γιαγιας μου μεσα σε δασος(εξωτερικο )τα ξαδερφια μου βαζανε τις αραχνες σο χερι τους για ρολοι και ερχοντουσαν και καλα να με ρωτησουν τι ωρα ειναι (ναι χα χα γελασαμε παλι) τεσπα

το θεμα ειναι οτι η φοβια σου αρχιζει να οριζει και λιγο τη ζωη σου,,,,οτι δηλ σκεφτεσε που θα πας να μη πας εκει γιατι μπορει αυτο να μη κανεις εκεινο γιατι μπορει να ερθει κατι διπλα σου με λιγα λογια αρχιζεις να γινεις λιγο ομηρος της φοβιας σου,,,,οταν αρχιζει αυτο καλο ειναι να δεις καποιον ειδικο να σε βοηθησει να σου μαθει καμια τεχνικη κατι τεσπα να το αντιμετωπιζεις,,,,γιατι στο τελος μαρη δε θα πηγαινεις πουθενα με το φοβο οτι μπορει να δεις κατι,,,,

απο μια ερευνα ειδα οτι η εντομοφοβια (και οι αλλες ) καπως σχετιζονται με το φοβο του θανατου (πως δε ξερω ),,,,ή καποιο εντομο το εχουμε συνδεσει στη μικρη ηλικια με κατι δυσαρεστο,,,

αν λοιπον γιατι δεν εισαι η μονη δεις οτι η ζωη σου κυριευετε απο αυτο τον φοβο δες καλυτερα καποιον ειδικο,,,α και πες του αντρα σου οτι εσυ ναι μεν εχεις εντομοφοβια που ειναι μια πολυ κοινη φοβια (ολοι κατι φοβομαστε αλλη ενα συγκεκριμενο εντομο αλλοι πολλα ) αλλα και αυτος εχει ελλειψη ευαισθησιας (συγνωμη κιολας ) γιατι αντι να σου φωναξει πρεπει εκεινη τη στιγμη να ειναι ηρεμος για να ηρεμησεις και εσυ και να μην μεταφερεται ολο αυτο στο παιδι ,,,:lol::lol::lol::lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

λοιπον και εγω ειμαι φοβιτσιαρα.....δεν τα θελω κοντα μου βρε παιδι μου.......και εγω σε μερος που εχει πολλα τετοια αλλα δεν νομιζω οτι θα μου περασει ποτε!!!!αλλα εκτος απο τα εντομα φοβαμαι και τις σαυρες-φιδια-κατσαριδες......

και ετσι για να γελασουμε να σας πω τι επαθα πριν απο μερικα χρονια......

εχουμε παει στην Κρητη στην γιαγια μου ο αντρας μου ,εγω και ο γιος μου(2χρ. τοτε.....)ολοι εκει ξερουν οτι τα τρεμω και εδωσαν στον γιο μου να κρατησει μια ακριδα και να ερθει κοντα μου:evil:

εγω να τρεχω μπροστα και ο μικρος απο πισω.....παω και μπαινω μεσα στην κουζινα αλλα στην πορτα ειχε σπασει ενα τζαμακι και ειχε τρυπα.....βαζει ο μικρος το χερι του και να φωναζει "κοιτα κοιτα μαμα" και εσφιξε τοσο πολυ την ακριδα που της ειχαν πεταχτει τα ματια εξω.....χαχαχαχα.....πως δεν επασα κατω ξερη...:oops: τελικα την ελιωσε και τελειωσε το θεμα!!!!!:lol::lol:

κουραγιο κοριτσια ιδικα τωρα το καλοκαιρι.......

apHGp3.png

μηπως να αγοραζες κατι λαμπες που τα μαζευουν εκει πανω κ πανε κ ψοφανε τα σιχαματα???φερνει κ το γνωστο σουπερ ενα τετοιο που δουλευει με μπαταριες.βαλτο σε μια γωνια που δεν πατε ή δεν βλεπεις κ αστα να καιγονται εκει.δεν ειδα να γραφει καμια σας για κατσαριδουλες ομως....

εμεις εχουμε διαφορα μαμουνια εδω αλλα επειδη το μεγαλυτερο μ θεμα ειναι οι κατσαριδες κ οι παλιοαραχνες(τις σκοτωνω αλλα τις φοβαμαι)φεραμε ενα ανθρωπο κ ψεκασε, οποτε οι κατσαριδες ολες που βρισκω ειναι σε υπτια θεση κ οι παλιογρυλοι που εχουμε γεμισει σερνονται μια δυο μερες κ μετα ψοφανε.

Μωρε δεν εχω συγκεκριμενο προβλημα στο σπιτι πχ για να παρω τετοια λαμπα.....εξω το ζω το προβλημα γενικως αν θα παω στην πεθερα πχ που μενει σχεδον στα βουνα και στα λαγκαδια που λενε εεεεε γυρω απο το σπιτι της υπαρχει καταρακτης μικρος και πρασινο πρασινο μεχρι εκει π φτανει το ματι σου...(σαν το μικρο το σπιτι στο λιβαδι ενα πραγμα:lol::lol:)εκει τι να κανω να γυρναω με αυτη τη λαμπα στο χερι???χαχαχ φανταστικο θα ηταν...

Θελω να πω ω ςτο προβλημα δεν ειναι συγκεκριμενο με τ σπιτι στο σπιτι εβαλα σιτες γενικως ομως οταν βγαινω εξω η παμε καπου παντα κοιταω σαν την χαζη οπου και να μαστε μην πεταχτει τιποτα:oops::oops:

Καλα μην νομιζετε και αραχνες και κατσαριδες φοβαμαι αλλα εκει οκ φωναζω καποιον και τα σκοτωνει ενω στα πετουμενα πεταγονται πανω μου....λες και το μυριζονται ρε παιδι μου πως φοβαμαι και με κυνηγανε τι να πω:rolleyes::rolleyes:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

και ετσι για να γελασουμε να σας πω τι επαθα πριν απο μερικα χρονια......

εχουμε παει στην Κρητη στην γιαγια μου ο αντρας μου ,εγω και ο γιος μου(2χρ. τοτε.....)ολοι εκει ξερουν οτι τα τρεμω και εδωσαν στον γιο μου να κρατησει μια ακριδα και να ερθει κοντα μου:evil:

εγω να τρεχω μπροστα και ο μικρος απο πισω.....παω και μπαινω μεσα στην κουζινα αλλα στην πορτα ειχε σπασει ενα τζαμακι και ειχε τρυπα.....βαζει ο μικρος το χερι του και να φωναζει "κοιτα κοιτα μαμα" και εσφιξε τοσο πολυ την ακριδα που της ειχαν πεταχτει τα ματια εξω.....χαχαχαχα.....πως δεν επασα κατω ξερη...:oops: τελικα την ελιωσε και τελειωσε το θεμα!!!!!:lol::lol:

κουραγιο κοριτσια ιδικα τωρα το καλοκαιρι.......

χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα αν εβλεπα να πεταγονται τα ματια εξω θα ειχα μεινει και εγω ετσι:shock::shock::shock: χαχα:lol::lol::lol::lol::lol::lol:!!!!

Εγω το πιο χαζο που επαθα ηταν στο σχολειο 3η λυκειου κουναμενη συναμενη εγω περπαταω ειχε διαλλειμα και καναν και προβες για την παρελαση πηγαινα προς την παρεα μου τους βλεπω απο μακρυα χαζογελανε δεν εδωσα σημασια παω κοντα ανοιγει ενας φιλος μου την παλαμη και εχει μεσα μια ακριδα:shock: κανει να την πεταξει κατα πανω μου και ετσι οπως κανω να τρεξω ηταν αποτομη κατηφορα και τρωω μια σαβουρτα γερη ομως σκιστηκε το χερι μου στραβωσε η μυτη μου εκανα να παω σχολειο 1 εβδομαδα χαχαχαχαχχα τρατζιιιιιιιικ:lol::lol::lol:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

το θεμα ειναι οτι η φοβια σου αρχιζει να οριζει και λιγο τη ζωη σου,,,,οτι δηλ σκεφτεσε που θα πας να μη πας εκει γιατι μπορει αυτο να μη κανεις εκεινο γιατι μπορει να ερθει κατι διπλα σου με λιγα λογια αρχιζεις να γινεις λιγο ομηρος της φοβιας σου,,,,οταν αρχιζει αυτο καλο ειναι να δεις καποιον ειδικο να σε βοηθησει να σου μαθει καμια τεχνικη κατι τεσπα να το αντιμετωπιζεις,,,,γιατι στο τελος μαρη δε θα πηγαινεις πουθενα με το φοβο οτι μπορει να δεις κατι,,,,

αν λοιπον γιατι δεν εισαι η μονη δεις οτι η ζωη σου κυριευετε απο αυτο τον φοβο δες καλυτερα καποιον ειδικο,,,α και πες του αντρα σου οτι εσυ ναι μεν εχεις εντομοφοβια που ειναι μια πολυ κοινη φοβια (ολοι κατι φοβομαστε αλλη ενα συγκεκριμενο εντομο αλλοι πολλα ) αλλα και αυτος εχει ελλειψη ευαισθησιας (συγνωμη κιολας ) γιατι αντι να σου φωναξει πρεπει εκεινη τη στιγμη να ειναι ηρεμος για να ηρεμησεις και εσυ και να μην μεταφερεται ολο αυτο στο παιδι ,,,:lol::lol::lol::lol:

Εχει αρχισει ηδη να την οριζει ολο μου λεει ο αντρας μου πανε σε ψυχολογο πανε σε ψυχολογο:oops:τι να με κανει του λεω θα μπυ διωξει την φοβια??δεν παιζει.......μου ειπε πως αν και φετος κανω σαν τρελη και τρομαζω το μωρο κτλ θα με παει με το ζορι μπας και συνελθω:rolleyes::rolleyes:

Ααααα αυτος ειναι παντα ηρεμος η τα διψχνει η γελαει και με κοροιδευει.....εκει που λες ομως σκοτωθηκαμε φωναζε γιατι ειχα το μωρο με 36 βαθμους χωρις αιρ κοντισιον μεσα στο αμαξι και δεν βγαιναμε και φωναζε θα σκασεις το παιδι δωστο μου και κατσε εσυ μεσα...:oops::oops::oops::cry:

yasemi δεν θα πηγαινω πουθενα λεει......περσυ ειμασταν παρεα σε ενα καμπινγκ και ηθελα τουαλετα εεε στις τουαλετες εχει εκεινα τα φωτα τα μγαλα και ως γνωστον μαζευονται διαφορα εκει οχι μονο δεν κατουρησα αλλα στεκομουν και κανα μισαωρο κοντα στην εισοδο και ελεγα με το ενα με το δυο θα τρεξω και θα μπω:oops::oops:

Ασχετα που ποτε δεν μπηκα εμεινα εκει.....:lol::lol:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

ωωωωωχχχχ.....αυτα φοβαμαι και εγω....εκει που παω να σωθω μην πεσω,και καλα να ειμαι μονη μου μην εχω και κανενα παιδι μαζι μου........!!

μετα μεχρι να του παρουν την ακριδα απο τα χερια....αστα ουτε να το σκεφτομαι δεν μπορω.......αυτος το ειδε παιχνιδι και την εσφιξε περισοτερο να μην του την παρουν και την εκανε λιωμα....μπιαξξξξξξ!!!!

μετα τον επλενα για 15 λεπτα :lol::lol::lol:

apHGp3.png

Διαφημίσεις

Εχει αρχισει ηδη να την οριζει ολο μου λεει ο αντρας μου πανε σε ψυχολογο πανε σε ψυχολογο:oops:τι να με κανει του λεω θα μπυ διωξει την φοβια??δεν παιζει.......μου ειπε πως αν και φετος κανω σαν τρελη και τρομαζω το μωρο κτλ θα με παει με το ζορι μπας και συνελθω:rolleyes::rolleyes:

Ααααα αυτος ειναι παντα ηρεμος η τα διψχνει η γελαει και με κοροιδευει.....εκει που λες ομως σκοτωθηκαμε φωναζε γιατι ειχα το μωρο με 36 βαθμους χωρις αιρ κοντισιον μεσα στο αμαξι και δεν βγαιναμε και φωναζε θα σκασεις το παιδι δωστο μου και κατσε εσυ μεσα...:oops::oops::oops::cry:

yasemi δεν θα πηγαινω πουθενα λεει......περσυ ειμασταν παρεα σε ενα καμπινγκ και ηθελα τουαλετα εεε στις τουαλετες εχει εκεινα τα φωτα τα μγαλα και ως γνωστον μαζευονται διαφορα εκει οχι μονο δεν κατουρησα αλλα στεκομουν και κανα μισαωρο κοντα στην εισοδο και ελεγα με το ενα με το δυο θα τρεξω και θα μπω:oops::oops:

Ασχετα που ποτε δεν μπηκα εμεινα εκει.....:lol::lol:

Συγνώμη προκαταβολικά αλλά εν μέρει έχει δίκιο ο άντρας σου. Όχι στο να σε κοροϊδεύει -το θεωρώ αναισθησία για τον οποιοδήποτε να χλευάζει την φοβία ενός άλλου ανθρώπου όσο ανόητη και να του φαίνεται, αλλά ότι θα μεταφέρεις τη φοβία σου στο παιδί και ότι να το κρατάς σε έναν κλειστό χώρο αυτοκινήτου με καύσωνα επειδή εσύ φοβάσαι ξεπερνάει ένα μικρό όριο λογικής.

Καταλαβαίνω και σέβομαι τη φοβία σου απλά μην την κάνεις και του παιδιού σου.

Κι εγώ δεν τρελαίνομαι για πετούμενα -ειδικά αυτές τις ιπτάμενες κατσαρίδες..., αλλά όταν μία προσγειώθηκε στην πλάτη της ανιψιάς μου μετά το πρώτο δευτερόλεπτο που με έλουσε κρύος ιδρώτας τη φώναξα ήσυχα κοντά μου και την έδιωξα με μια αποφασιστική κίνηση για να μην δημιουργήσω στο παιδί το ίδιο αίσθημα φόβου που καταλαμβάνει εμένα.

Έχω ζήσει και σε χωριό και σε εξοχή εδώ στην Αττική με κάθε λογής ζώα από απλά μυρμήγκια μέχρι τεράστιους σκύλους που τους φοβάμαι το παραδέχομαι αλλά ο φόβος είναι δικός μου. Θέλω να ελπίζω πως δε θα το μεταφέρω αύριο-μεθαύριο στο παιδί μου γιατί δεν είναι δίκαιο.

Α, και με τους τεράστιους σκύλους δεν είχα ποτέ θέμα (έχω φωτογραφία ως παιδί αγκαλιά με σκύλο μολοσσό!) αλλά η αδερφή μου ως παντελώς υστερική με τα μεγάλα σκυλιά μου μετέφερε τη φοβία της όταν μια μέρα γυρνώντας από το σχολείο άρχισε να τσιρίζει και να τρέχει στη θέα ενός λυκόσκυλου και αυτό μας πήρε στο κυνήγι!

Δε στο παίζω εξυπνίδου...ξέρεις πόσες ώρες έχω περάσει να βλέπω Σίζαρ Μιλάν, τον γητευτή των σκύλων, μπας και καταφέρω να ξεπεράσω το φόβο μου γιατί τα σκυλιά μυρίζονται όταν φοβάσαι και σε πλησιάζουν απειλητικά;;;;:lol::lol::lol:

Δοκίμασε την επόμενη φορά που θα είστε σε βεράντα, αυλή να έχεις το νου σου τριγύρω όπως πάντα. Όταν δεις κάτι γενικά να πετάει μείνε ακίνητη κοιτώντας το και προσπάθησε να συγκεντρωθείς στην αναπνοή σου.

Θυμίσου ότι εσύ σε σχέση με το πεταλουδάκι, ακρίδα, αλογάκι της Παναγίας, μέλισσα είσαι τεράστια και δε μπορεί να σου κάνει κακό!:twisted:

Αν νιώσεις ότι πετάει πολύ κοντά σου, προσπάθησε να παραμείνεις ψύχραιμη και ήσυχη και μετακινήσου από τη θέση σου χωρίς υστερίες.

Μην περιμένεις θαύματα από την πρώτη φορά..θα σου πάρει χρόνο αλλά είμαι σίγουρη πως εν καιρώ θα καταφέρεις να επιβληθείς στον εαυτό σου και να τιθασεύσεις κάπως τη φοβία σου.

Πάνω κάτω το ίδιο κάνω κι εγώ με τα σκυλιά. Προχωρώ καμαρωτή και ήρεμη πλέον κι ας τρέμει το φυλλοκάρδι μου γιατί αρνούμαι ένα τετράποδο να με κάνει να αλλάζω δρόμο!!!:evil:

8OgYp3.png

Μωρε δεν εχω συγκεκριμενο προβλημα στο σπιτι πχ για να παρω τετοια λαμπα.....εξω το ζω το προβλημα γενικως αν θα παω στην πεθερα πχ που μενει σχεδον στα βουνα και στα λαγκαδια που λενε εεεεε γυρω απο το σπιτι της υπαρχει καταρακτης μικρος και πρασινο πρασινο μεχρι εκει π φτανει το ματι σου...(σαν το μικρο το σπιτι στο λιβαδι ενα πραγμα:lol::lol:)εκει τι να κανω να γυρναω με αυτη τη λαμπα στο χερι???χαχαχ φανταστικο θα ηταν...

Θελω να πω ω ςτο προβλημα δεν ειναι συγκεκριμενο με τ σπιτι στο σπιτι εβαλα σιτες γενικως ομως οταν βγαινω εξω η παμε καπου παντα κοιταω σαν την χαζη οπου και να μαστε μην πεταχτει τιποτα:oops::oops:

Καλα μην νομιζετε και αραχνες και κατσαριδες φοβαμαι αλλα εκει οκ φωναζω καποιον και τα σκοτωνει ενω στα πετουμενα πεταγονται πανω μου....λες και το μυριζονται ρε παιδι μου πως φοβαμαι και με κυνηγανε τι να πω:rolleyes::rolleyes:

καλα τελειο το σκηνικο..πως παιρνουμε την τσαντα με τις πανες του μωρου?ετσι εσυ την λαμπα σου, στο καφε στην πεθερα...παντου!!χχααχα

βασικα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να προσπαθεις να εισαι ηρεμη κ αν δεις τπτ να ζουζουνιζει εκει κοντα ή φωναξε βοηθεια σε καποιον η κοψε δρομο..δεν νομιζω να σε παρεξηγησουν!κ στην τελικη πες οτι φοβασαι μην πεταχτουν πανω στο μωρο, μπορει να μην δαγκωνουν αλλα δε νομιζω να γουσταρει κανεις να βλεπει ακριδες πανω σε μωρο!

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Μαρακι+ εχεις απολυτο δικιο δεν θελω με τιποτα να μεταφερω τον φοβο μου στο παιδι....ειναι αυτο που τρεμω...Ο αντρας μου μου λεει μην φοβασαι θα τον κανω εγω να μην τα φοβαται αρκει να μην τσιριζεις και κανεις σαν την υστερικη μπροστα του χμμμμμμ δυσκολο:rolleyes::rolleyes::lol:

Η αληθεια ειναι πως μονο μια φορα προσπαθησα να μεινω ψυχραιμη και να ακνω αυτο που λες και το αποτελεσμα ηταν να ερθει ο παλιομπαμπουρας και να χτυπησει με φορα στο μετωπο μου:lol::lol::lol: δηλαδη ελεος.....μου ελεγε κιολας ο αντρας μου καλε αυτο εσενα φοβαται κατσε ακινητη να δεις που θα φυγει....εμενα μ λες??:lol::lol:

Θα το ξαναπροσπαθησω ομως.....πρεπει να το πρπσπερασω τον φβο οχι τιποτα αλλο αλλα μου λεει και ο αντρας μου αν εισαι μονη με το παιδι και παει κατι πανω στο παιδι η στο καροτσι τι θα κανεις???θα φωναζω βοηθεια του λεω:lol::lol::lol::lol:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

καλα τελειο το σκηνικο..πως παιρνουμε την τσαντα με τις πανες του μωρου?ετσι εσυ την λαμπα σου, στο καφε στην πεθερα...παντου!!χχααχα!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Εγω κανω πλακα στην πεθερα μου και της λεω κανε μου δωρο εκεινη την στολη που φορανε οι μελισσοκομοι.....να ειμαι καλυμεννη απο πανω μεχρι κατω....μια τετοια πολυ θα με βολευε ειναι η αληθεια για την λαικη τον καφε.....:lol::lol::lol::lol:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

αντιστοιχα θα βοηθουσε κ μια μπουργκα απο αυτες που καλυπτουν ολο το σωμα κ αφηνουν μονο ματια να φαινονται..περαν της πλακας ομως ειναι θεμα σιγουρα..αλλα τι να κανεις, αν εχεις αυτες τις ρακετες που εχουν ηλεκτρισμο κ κοπανας οτι σε πλησιαζει??βεβαια δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να το εχεις μαζι σου, αλλα νομιζω ειναι πιο διακριτικο απο την λαμπα... :Ρ

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

αν εχεις αυτες τις ρακετες που εχουν ηλεκτρισμο κ κοπανας οτι σε πλησιαζει??βεβαια δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να το εχεις μαζι σου, αλλα νομιζω ειναι πιο διακριτικο απο την λαμπα... :Ρ

Καλα εχω ψοφησει να γελαω:lol::lol::lol::lol:.....καλε εγω τα βλεπω στα 3 μετρα και τρεχψ με φανταζεσαι να τα χτυπαω με την ρακετα να ακουγεται και τι τζιιιιιιιιιτζζζζ και να σπαρταρανε αυτα??χαχα.....

Την επομενη φορα που θα δω κατι θα προσπαθησω να κατσω ηρεμη μηπως και αρχιζω να αντιμετοπιζω τον φοβο μου...ισως πω να με δεσουν δεν ξερω:lol::lol::lol:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Καλα εχω ψοφησει να γελαω:lol::lol::lol::lol:.....καλε εγω τα βλεπω στα 3 μετρα και τρεχψ με φανταζεσαι να τα χτυπαω με την ρακετα να ακουγεται και τι τζιιιιιιιιιτζζζζ και να σπαρταρανε αυτα??χαχα.....

Την επομενη φορα που θα δω κατι θα προσπαθησω να κατσω ηρεμη μηπως και αρχιζω να αντιμετοπιζω τον φοβο μου...ισως πω να με δεσουν δεν ξερω:lol::lol::lol:

όσο πιο πολύ το σκέφτομαι...αυτή η ρακέτα (την αγαπώ, την έχω στο σπίτι!:-D) μπορεί και να σου προσφέρει μια κάποια σιγουριά μέχρι να αρχίσεις να αποκτάς μια κάποια 'αυτοπεποίθηση' γύρω από τα πετούμενα! Έχε την απλά δίπλα σου, ανοιχτή, φορτισμένη (όταν είσαι στην πεθερά σου πχ, όχι σε καφετέρια!) έτσι για το ενδεχόμενο να πλησιάσει κάτι παραπάνω απ' όσο θεωρείς εσύ ασφαλές για την ηρεμία σου. Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις μπάρμπεκιου το μαμούνι, αρκεί να του χώσεις μία να πάει από 'κει που 'ρθε.

Α, και πρόσεχε τους υπόλοιπους γύρω σου γιατί εγώ την πρώτη φορά κοπάνησα καταλάθος τον άντρα μου στο κούτελο, ευτυχώς με την άκρη που δεν είχε ηλεκτρισμό.:lol:

8OgYp3.png

Μαρακι+ εχεις απολυτο δικιο δεν θελω με τιποτα να μεταφερω τον φοβο μου στο παιδι....ειναι αυτο που τρεμω...Ο αντρας μου μου λεει μην φοβασαι θα τον κανω εγω να μην τα φοβαται αρκει να μην τσιριζεις και κανεις σαν την υστερικη μπροστα του χμμμμμμ δυσκολο:rolleyes::rolleyes::lol:

Η αληθεια ειναι πως μονο μια φορα προσπαθησα να μεινω ψυχραιμη και να ακνω αυτο που λες και το αποτελεσμα ηταν να ερθει ο παλιομπαμπουρας και να χτυπησει με φορα στο μετωπο μου:lol::lol::lol: δηλαδη ελεος.....μου ελεγε κιολας ο αντρας μου καλε αυτο εσενα φοβαται κατσε ακινητη να δεις που θα φυγει....εμενα μ λες??:lol::lol:

Θα το ξαναπροσπαθησω ομως.....πρεπει να το πρπσπερασω τον φβο οχι τιποτα αλλο αλλα μου λεει και ο αντρας μου αν εισαι μονη με το παιδι και παει κατι πανω στο παιδι η στο καροτσι τι θα κανεις???θα φωναζω βοηθεια του λεω:lol::lol::lol::lol:

μεχρι να σηκωθει το παιδι μου μονο του να το διωξει ;ΡΡΡΡΡ

θα σε πιασει το ενστικτο της μανας μη σκας,,,,πιστεψε με για ποτε εκανα μια αραχναρα (δηλ μικρη ητανε αλλα εγω τις βλεπω τεραστιες ουφ ) διπλα στο τοιχο του κρεβατιου που κοιμοτανε η μεγαλη στο χωριο,,,,μετα βεβαια πηρα κανα δυο λεξοτανιλ και ετρεμα για κανα δυωρο αλλα τεσπα εκεινη τη στιγμη ηρωας σου λεω!!!

αυτα που σου ειπε το μαρακι ειναι και αυτα που θα σου ελεγε για αρχη και ενας ειδικος (μετα θα εψαχνε και το βαθυτερο ) ,,,,νομιζω οτι ειναι μια καλη αρχη :lol::lol::lol::lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Χα χα χα, αν το'χα να τα χτυπήσω με τη ρακέτα, τα βάραγα και με μια εφημερίδα:lol::lol: κι εγω τα βλέπω στο οπτικό μου πεδίο και φέυγω λέμε.

Εχω προσπαθήσει να το παίξω ψύχραιμη, ε αμα πλησιάσει λιγο παραπάνω εχω ξεχάσει και ψυχραιμία και όλα.

Σκηνικό μέσα στην τάξη, Γ' δημοτικού. Είχε μπει μια ακρίδα τεράστια απο αυτές τις πράσινες, ευτυχώς ήταν κοντά στην πόρτα και η έδρα που ήμουν εκείνη την ώρα είναι στην άλλη άκρη της αίθουσας, τα παιδιά να ουρλιάζουν και άλλα να πάνε να την πιάσουν. Εγώ και καλά χαλαρη, "Μη την πιάνετε παιδάκια(και έρθει πάνω μου) ανοίξτε την πόρτα να βγεί έξω, το σπίτι της είναι στα χορταράκια, είναι κρίμα να την παιδεύουμε εδω μέσα." Ευτυχώς με έσωσαν τα μικρά!:oops::oops::oops:

1YKQp3.png