Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επαναληπτικό ΕΜΒΟΛΙΟ στην εφηβεία;

Recommended Posts

Μόλις μας είπε η παιδίατρος ότι θα πρέπει να επαναλάβουμε το εμβόλιο "Τετάνου-Διφθερίτιδας-Κοκκύτη" γιατί λέει με τα νεότερα δεδομένα πρέπει να γίνει κι άλλη δόση.

Καλά για τον Τέτανο αλλά και τα υπόλοιπα;; Σας έχουν πει κι εσάς το ίδιο; Καλά, μέχρι πότε θα εμβολιάζονται πιά!

Διαφημίσεις

Μόλις μας είπε η παιδίατρος ότι θα πρέπει να επαναλάβουμε το εμβόλιο "Τετάνου-Διφθερίτιδας-Κοκκύτη" γιατί λέει με τα νεότερα δεδομένα πρέπει να γίνει κι άλλη δόση.

Καλά για τον Τέτανο αλλά και τα υπόλοιπα;; Σας έχουν πει κι εσάς το ίδιο; Καλά, μέχρι πότε θα εμβολιάζονται πιά!

νομιζω μεχρι τα 16.βρηκα το βιβλιαριο εμβολιασμων οταν ημουν μικρη κ γραφει οτι εχω ενα εμβολιο να κανω το 2013!ειμαι 35!

NRNSp2.pngsMstp2.png

νομιζω μεχρι τα 16.βρηκα το βιβλιαριο εμβολιασμων οταν ημουν μικρη κ γραφει οτι εχω ενα εμβολιο να κανω το 2013!ειμαι 35!

Δηλαδή, ποιό εμβόλιο σου γράφει να κάνεις;

8-(

Διαφημίσεις

Ούτως ή άλλως το σύνηθες εμβόλιο των ενηλίκων είναι dT δηλαδή διπλό διφθερίτιδας-τετάνου. Οι οδηγίες για το αντιτετανικό είναι να γίνεται αναμνηστική δόση κάθε 10 χρόνια στην ενήλικη ζωή. Πιθανόν να υπάρχουν νεώτερες οδηγίες για τον κοκκύτη είτε λόγω έξαρσης είτε γιατί έχει διαπιστωθεί οτι δεν είχε αποτελεσματικότητα σε όσα παιδιά το είχαν κάνει (στατιστικά πάντα).

• 3 months later...

είμαι 15 χρονών και ο παθολόγος μου με είπε ότι πρέπει να κάνω το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας εσείς το κάνατε ποία είναι η γνώμη σας; ( παθολόγο άρχισα από πέρσι η παιδίατρος μου ήταν πάντα αρνητική )

Ούτως ή άλλως το σύνηθες εμβόλιο των ενηλίκων είναι dT δηλαδή διπλό διφθερίτιδας-τετάνου. Οι οδηγίες για το αντιτετανικό είναι να γίνεται αναμνηστική δόση κάθε 10 χρόνια στην ενήλικη ζωή. Πιθανόν να υπάρχουν νεώτερες οδηγίες για τον κοκκύτη είτε λόγω έξαρσης είτε γιατί έχει διαπιστωθεί οτι δεν είχε αποτελεσματικότητα σε όσα παιδιά το είχαν κάνει (στατιστικά πάντα).

Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα αλλά στη Βρετανία έχει ξεσπάσει επιδημία κοκκύτη και μας τρέξαν όλες τις εγκυούλες για εμβολιασμό, ώστε να έχουν τα νεογέννητα ανοσία μέχρι να ρθει ο καιρός τους για εμβολιο. Μήπως παίζει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα και άρχισαν να συστήνουν τα επαναληπτικά;

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2196392/Whooping-cough-cases-treble-year-3-500-teenagers-adults-hit-illness.html

http://www.bbc.co.uk/news/health-18747527

Επεξεργάστηκαν by Mamma Tomato
Ουουους, τώρα πρόσεξα το νικ σου Εγγλέζα.

είμαι 15 χρονών και ο παθολόγος μου με είπε ότι πρέπει να κάνω το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας εσείς το κάνατε ποία είναι η γνώμη σας; ( παθολόγο άρχισα από πέρσι η παιδίατρος μου ήταν πάντα αρνητική )

Kαλημέρα και από εμένα!

Και σε εμάς ο παιδίατρος είπε να το κάνουμε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας....

Διαφημίσεις

Elsa, εντύπωση μου κάνει που η παιδίατρος δε σου το συστήνει! Αν θες σε παρακαλώ στείλε μου με pm πώς λέγεται γιατί θα ήθελα να παρακολουθεί το παιδί μου ένας τέτοιος γιατρός.

Ωστόσο, εμάς όλοι οι γιατροί μας είπαν να το κάνουμε αλλά εγώ δε θα το κάνω στην κόρη μου γιατί είχαμε κάποια περιστατικά με παρενέργειες στο κοντινό μας περιβάλλον. Η μητέρα σου όμως θα πρέπει να σε καθοδηγήσει πιό σωστά.

Τώρα επειδή εγώ άνοιξα αυτό το θέμα σχετικά με το εμβόλιο ΚΟΚΚΥΤΗ κλπ., θα ήθελα να ενημερώσω για όποιον ενδιαφέρεται, ότι τελικά το εμβόλιο δεν το κάναμε, γιατί προτίμησα τη γνώμη του παθολόγου μας που δεν τον έκρινε απαραίτητο. Γενικώς, είμαι πολύ επιφυλακτική με τα εμβόλια.

Elsa, εντύπωση μου κάνει που η παιδίατρος δε σου το συστήνει! Αν θες σε παρακαλώ στείλε μου με pm πώς λέγεται γιατί θα ήθελα να παρακολουθεί το παιδί μου ένας τέτοιος γιατρός.

Ωστόσο, εμάς όλοι οι γιατροί μας είπαν να το κάνουμε αλλά εγώ δε θα το κάνω στην κόρη μου γιατί είχαμε κάποια περιστατικά με παρενέργειες στο κοντινό μας περιβάλλον. Η μητέρα σου όμως θα πρέπει να σε καθοδηγήσει πιό σωστά.

Τώρα επειδή εγώ άνοιξα αυτό το θέμα σχετικά με το εμβόλιο ΚΟΚΚΥΤΗ κλπ., θα ήθελα να ενημερώσω για όποιον ενδιαφέρεται, ότι τελικά το εμβόλιο δεν το κάναμε, γιατί προτίμησα τη γνώμη του παθολόγου μας που δεν τον έκρινε απαραίτητο. Γενικώς, είμαι πολύ επιφυλακτική με τα εμβόλια.

Καλημέρα! Να σε ρωτήσω κάποια πράγματα?

Καταρχήν τί εννοείς :"Ωστόσο, εμάς όλοι οι γιατροί μας είπαν να το κάνουμε αλλά εγώ δε θα το κάνω στην κόρη μου γιατί είχαμε κάποια περιστατικά με π α ρ ε ν έ ρ γ ε ι ε ς στο κοντινό μας περιβάλλον" ?

Και επίσης, γιατί θα ήθελα να παρακολουθεί το παιδί μου ένας τ έ τ ο ι ο ς γιατρός.

Τι εννοείς τέτοιος? Ο οποίος δηλαδή δεν συμφωνεί με το εμβόλιο?

Σε ρωτάω απλά, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας, γιατί και εγώ είμαι στο δίλημμα αν θα πρέπει να το κάνουμε.

Σε ευχαριστώ.

Barbie, υπάρχει το θέμα στα "εμβόλια κατά του καρκίνου της μήτρας" οπότε για να μην το κλείσει ο συντονιστής του περιεχομένου μπορείς να πας εκεί να δεις γνώμες.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2300124&highlight=%F0%E1%F1%E5%ED%E5%F1%E3%E5%E9%E5%F2#post2300124

Προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο ένα γιατρό που δε συστήνει κάποια εμβόλια, γιατί θεωρώ ότι κάπως το 'χει ψάξει ή ίσως γνωρίζει κάποιο περιστατικό. Γενικώς τα εμβόλια είναι μεγάλο κεφάλαιο.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...