Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα νευρα μου πια μ'αυτό το γάλα!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Από τότε που κόψαμε το μπιμπερό και πίνει το γάλα σε ποτήρι έχω χάσει την ηρεμία μου πρωι-βράδυ. Η μικρή (3 χρόνων και 4 μηνών σήμερα) είναι έξυπνη και με πολύ έντονο χαρακτήρα. Από μωρό ήταν πολύ δύσκολη στο να αποδεκτεί τις αλλαγές (ιδίως αυτές που δεν της άρεσαν) και κάποιες δεν τις αποδεχόταν παρα μόνο όταν εκείνη ήθελε.

Με το γάλα όμως έχει σπάσει καθε ρεκόρ. Εχω χρεισιμοποιήσει όλα τα δυνατα "κόλπα" και συμπεριφορές. Με το καλό, με ποτηράκια, με καλαμάκια, με απειλές, με χρονόμετρο και επιβράβευση, με χρονόμετρο και στέρηση δικαιώματος σε κάτι που της αρέσει, με αδιαφορία και συγκεκριμένο χρόνο (συμβουλή ψυχολόγου) ΤΙΠΟΤΑ !

Το πρόβλημα είαναι ότι κάνει πάρα πολύ ώρα, μισή έχει κάνει και 1κ1/4! Το ξέρω οτι το κάνει για ασχολούμε συνέχιεα μαζί της αλλά δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να της κάνω το "κόλπο" "καλά μην πιεις γάλα" γιατί δεν διαπραγματεύομαι το να το πίνει. απλά δεν μπορώ να βρω πως να την κάνω να το πίνει μόνη της (χωρίς άντε πιές το κλπ) και σε λογικό χρόνο (5-10λεπτά).

Μου έχει γίνει εφιάλτης και στεναχωριέμαι γιατί τελικά καταλήγουμε να μαλώνουμε και δεν θέλω η μέρα μας να αρχίζει και να τελειώνει με τσακωμό.

Τι μου προτίνετε;

Love is all around!

Διαφημίσεις

Ο μεγάλος μου έκοψε το μπιμπερό λίγο πριν τα 3 και από τότε δεν ξανάπιε γάλα.

Ρώτησα και παιδίατρο και διατροφολόγο και μου είπαν ότι το γάλα δεν είναι πλέον απαραίτητο αν παίρνει το ασβέστιο που χρειάζεται από αλλού.

Το παιδί έτρωγε γιαούρτι και τοστ με τυράκι. Μετρήσαμε πόσο έπρεπε να παίρνει και είμασταν μια χαρά.

Από ανάπτυξη δεν το συζητώ. Είναι 4,5 και λίγο παραπάνω και είναι 1,20 και υγιέστατος.

Τελευταια άρχισε πάλι και πίνει. Βάζει μόνος του και το πίνει σαν νερό.

Ότι να΄ναι χαχαχααα.

Με λίγα λόγια μην τρελαίνεσαι και μην αγχώνεσαι.

Προφανώς δεν θέλει να πιει και την καταπιέζεις. Έτσι κι αυτή σου σπάει τα νεύρα.

εγω για να πινουν το γαλα τους το βραδυ, σε ποτηρι κ καλαμακι, και να μη κανουν βλακεις, να το χυνουν, να κανουν μπουρμπουληθρες κτλ τους βαζω να δουν ενα παιδικο... το κατεβαζουν σε δευτερολεπτα!!!

ο μικρος 18 μηνων εκοψετο θηλασμο κ μετα για κανα 3μηνο δεν επινε καθολου γαλα... ξερω ομως πως δεν ειναι να ανησυχεις και να μη πιει κ οσο πρεπει...

Να σου ζήσει η μικρούλα σου.. νομίζω ότι μόνο υπομονή μπορείς να κάνεις... επειδή και ο δικός μου με τις αλλαγές δεν τα πάει πολύ καλά όσες φορές προσπάθησα να του "επιβάλλω" κάποια πράγματα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.. νομίζω ότι κάθε παιδί θέλει το χρόνο του για να αλλάξει κάποιες συνήθειες.... εμένα δεν ήθελε να πίνει με τίποτε νερό από το μπιμπερό... ξέρεις για πόσους μήνες του έδινα με το κουταλάκι?? μόνο έτσι έπινε.. και είχα όλους τους άλλους γύρω μου να μου την λένε και να επιμένουν να τον ζορίσω... εεε μία μέρα ήρθε από μόνος του και το κατεβάζει το νερό με το μπιμπερό σε χρόνο μηδέν... έχε υπόψη σου ότι άμα το παιδί "μυριστεί" ότι αγχώνεσαι με κάτι τότε την έκατσες :-P εγώ θα σου πρότεινα εάν δεν υπάρχει κάποια βιασύνη το πρωί ή το βράδυ για να πιει το γάλα π.χ. το πρωί να πάει παιδικό ακολούθησε τους ρυθμούς της.. άστην να το λιβανίζει... κάποια στιγμή θα βαρεθεί και θα το πιει γρήγορα....

μπορει να παρει περισσοτερο ασβεστιο απο κασερακι, τυρι γιαουρτι. αν τρωει τετοιες τροφες, το γαλα δεν της προσφερει κατι παραπανω. ειδικα αν πινει φρεσκο που ειναι σαν νερο :(:(

εμενα επειδη ο δικος μου τον πειραζε το γαλα, και η σκονη και το φρεσκο, τρωει πολυ κασερι τυρι και γιαουρτι και το γαλα το καταναλωνει είτε σε κρεμα ανθος αραβοσιτου πχ είτε με κορν φλεικς το πρωι. ετσι δεν τον πειραζει....

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια που μου απαντήσατε κατ'αρχήν!

no doubt: η μικρή μου πρώτον είναι λιγόφαγη οπότε αποκλείεται να αντικαταστήσει κάπως

αλλιώς τα 500 γρ. που χρειάζεται την ημέρα. Δεύτερον δεν έχει πρόβλημα με

το γάλα αλλά η συμπεριφορά της είναι καθαρά χειριστική όπως διαπίστωσαν η

παιδίατρος κ παιδοψυχολόγος που ρώτησα.

bounitsa: το έχω προσπαθήσει και αυτό αλλά πάλι τα ίδια!

elenip: το σίγουρο είναι ότι έχει "μυριστεί" ότι αγχώνομαι και με "παίζει". Αλλά για ένα

διάστημα έχω πάει με τα νερά της όπως λές, το απότέλεσμα; να κάνει 1/2 ώρα να

τελειώσει, να μου πιάνει την ψιλή κουβέντα και να καταλύγουμε πάλι με εμένα να την

"παρακαλάω", δηλαδή πάλι να πετυχαίνει αυτό που θέλει! έ όχι, πρέπει να μάθει ότι

είμαι ξεχωριστή προσωπικότητα με ανάγκες κ επιθυμίες δικές μου και δεν υπάρχω

μόνο για να την εξυπηρετώ όλη μέρα κ να καταπίνω τα καπρίτσια της! Την λατρεύω

και γι' αυτό θέλω να την μεγαλώσω σαν έναν ανθρωπο που θα σέβεται την

προσωπικότητα των γύρω της και να στέκεται στα πόδια της χωρίς το "δεκανίκι" μας.

Με το να της κάνω όλα τα χατήρια δεν νομίζω ότι θα την ωφελήσω σε βάθος χρόνου.

Love is all around!

Καλησπέρα κορίτσια.

Εμένα ο γιος μου είναι 3 1/2 χρονών και εδώ και τέσσερις μέρες προσπαθούμε να του δώσουμε το γάλα με το ποτήρι. Φυσικά και αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όπως οι περισσότεροι γονείς σε μία αλλαγή αλλά δεν κάνουμε πίσω. Το μόνο που έχουμε κάνει είναι να το πάρουμε ένα ποτήρι με τον Μίκυ Μάους που του αρέσει. Αν θέλει να πιει το γάλα του θα το πιει από το ποτήρι αλλιώς καθόλου, με όμορφο τρόπο όχι νεύρα και φωνές. Έχει τύχει να πάει για ύπνο το βράδυ χωρίς να πιει ούτε μια γουλιά. Δεν πειράζει δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι αν δεν πιει γάλα μερικές μέρες. Σήμερα το πρωί όμως ήρθε η δικαίωση. Το ήπιε όλο μόνος του χωρίς παρεμβολές. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει έτσι αλλά είναι μία αρχή.

έ όχι, πρέπει να μάθει ότι

είμαι ξεχωριστή προσωπικότητα με ανάγκες κ επιθυμίες δικές μου και δεν υπάρχω

μόνο για να την εξυπηρετώ όλη μέρα κ να καταπίνω τα καπρίτσια της! Την λατρεύω

και γι' αυτό θέλω να την μεγαλώσω σαν έναν ανθρωπο που θα σέβεται την

προσωπικότητα των γύρω της και να στέκεται στα πόδια της χωρίς το "δεκανίκι" μας.

Με το να της κάνω όλα τα χατήρια δεν νομίζω ότι θα την ωφελήσω σε βάθος χρόνου.

Συγνωμη που θα επεμβω αλλα ειναι πολυυυυυ μικρη για να το καταλαβει αυτο!!!Οσον αφορα τις επιθυμιες....:wink:ειναι θεμα δικο της το αν θα πιει γαλα ή οχι και εδω της στερεις την επιλογη.Σε αυτη την ηλικια ενα υγιες παιδι θελει να εχει το δικαιομα επιλογης!!!Το παιδακι σου δεν ξερει ποσο θρεπτικο ειναι το γαλα αλλα το μονο που βλεπει ειναι να προσπαθεις να της το επιβαλεις.Και ετσι απαιτει το δικαιομα της και μπραβο της...

Να σου πω με την δικη μου την κακοφαγη τι κανω εγω...Δεν θελει να φαει πχ λαχανικα.ΤΕΡΑΣΤΙΑ αρνηση/.Βαζω σε ολους μας λοιπον και "τι ωραια που ειναι" και ποσο δυνατη γινομαι" κλπ.Σε αυτη βαζω και οταν λεει πχ δεν θελει αρακα της τον βγαζω και αδιαφορω...Εχω αργα αργα καταφερει με αυτο το τροπο και τρωμε κολοκυθακο,αρακα ,φασολαδα,καρτο και πρασινα φασολακια.Ναι μου πηρε ενα χρονο να τα βαλει σταδιακα στο στομα της αλλα αξιζε τον κοπο...Κανε λιγο υπομονη:wink:

Να σου πω και τι εκανε ο μπαμπασ μου σε μενα?:D:D:D

Δεν ετρωγα τιποτ αστην κυριολεξια και η μανα μου με κυνηγουσε απο πισω για μια μπουκια!!!:confused:

Ενα ωραιο ΣΚ εκνευριστηκε ο ανθρωπος και ειπε στη μαμα μου "Αφου το παιδι δεν θελει ν αφαει τιποτα δεν θα φαει τιποτα" Σταματησαν λοιπον ν αμου δινουν φαγητο.Σαββατο ενιωθα τελεια και κυριακη αρχισα να πειναω!!!!!:|

Δευτερα πρωι λοιπον ξυπνησα και τι ειπα???

ΜΠΑΜΠΑ ΓΑΛΑ!!!!

Και εμείς κόψαμε το μπιμπερό όχι γιατί είχα κανένα «κόλλημα» έτσι για να το δοκιμάσουμε και για να δούμε αν θα το έπινε σε κούπα αλλά και γιατί είχα βαρεθεί να πλένω το μπιμπερό με το ειδικό εργαλείο …..για να σας πω την αλήθεια μου.

Δεν δυσκολευτήκαμε, το πίνουμε με καλαμάκι για ποιο γρήγορα και καθαρά αλλά είχα στεφτεί ότι αν δεν θέλει να το πίνει σε κούπα και θέλει να εξακολουθήσει να το πίνει στο μπιμπερό δεν θα του χάλαγα το χατίρι γιατί :

1) θέλω να πίνει γάλα πάση θυσία και

2) δεν το θεωρώ και τόσο τραγικό ποια να θέλει το μπιμπερό στα 3 και στα 4……μωράκι είναι ακόμα …….

Σκούρα τα πράγματα κορίτσια!!

Δεν το πίνει με τίποτα. Έχω αρχίσει και χάνω την υπομονή μου. Ο άντρας μου υποστηρίζει ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο μπιμπερό προκειμένου να πιει το γάλα του, φοβάται ότι το αποτέλεσμα θα είναι να κόψει το γάλα.Λέτε να έχει δίκιο? Μου περνάει και εμένα από το μυαλό με αυτά που ζω κάθε μέρα αλλά δεν νομίζω. Μας έχει δείξει ότι του αρέσει το γάλα απλά πρέπει να καταλάβει ότι είναι το ίδιο απλά αλλάζει το "μέσο". Νομίζω το να κάνουμε πίσω βήματα είναι λάθος. Καμία συμβουλή? :?:

Διαφημίσεις

Κόψτε το γάλα. Απλά. Μην ξανακάνετε καμία συζήτηση για γάλα. Αν εσύ πίνεις γαλά ας σε δει να το πίνεις στο ποτήρι σου χωρίς σχόλια, τίποτα. Φρόντισε να τρώει τυράκι, παραδοσιακό γιαούρτι, ταχίνι, αμύγδαλα, κρέας, όσπρια και ξέχνα το γάλα. Αν θέλεις φτιάξε και ωραίο παγωτάκι σπιτικό, να δεις πώς θα το τσακίσει το γαλατάκι ;) Ούτως ή άλλως τελευταία δε θεωρείται και ό,τι καλύτερο το γάλα.

διαφωνώ κάθετα με την παλινδρόμηση στο μπιμπερό.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εμένα το έκοψαν για πάνω από ένα χρόνο αφού αγανάκτησα. Δεν τους έδινα. Σιγά-σιγά το άρχισα μετά από καιρό και πότε το έπιναν πότε όχι. Ακόμη και τώρα κάποιες φορές το πρωί δεν το πίνουν

Κόψτε το γάλα. Απλά. Μην ξανακάνετε καμία συζήτηση για γάλα. Αν εσύ πίνεις γαλά ας σε δει να το πίνεις στο ποτήρι σου χωρίς σχόλια, τίποτα. Φρόντισε να τρώει τυράκι, παραδοσιακό γιαούρτι, ταχίνι, αμύγδαλα, κρέας, όσπρια και ξέχνα το γάλα. Αν θέλεις φτιάξε και ωραίο παγωτάκι σπιτικό, να δεις πώς θα το τσακίσει το γαλατάκι ;) Ούτως ή άλλως τελευταία δε θεωρείται και ό,τι καλύτερο το γάλα.

διαφωνώ κάθετα με την παλινδρόμηση στο μπιμπερό.

Δηλαδή να μην τον ρωτάω το βράδυ πριν κοιμηθεί και το πρωί όταν ξυπνήσει αν θέλει γάλα? Και έτσι θα μου το ζητήσει απο μόνος του μετά απο καιρό λέτε? Πάντως εμένα δεν τρώει παγωτό ούτε τυρί (τον τελευταίο καιρό). Εχουμε ξαναπεράσει μια φάση που δεν ήθελε το γάλα ξαφνικά για μια - δυο εβδομάδες και μετά ξαναρχισε λέτε να περνάει τέτοια φάση πάλι και να μην φταίει η αλλαγή?

Το ενδεχόμενο να τον πειράζει το γάλα και τα γαλακτομικά το έχεις σκεφτεί; Αφού μου λές ότι αποφεύγει και τα υπόλοιπα μήπως παίζει κάτι τέτοιο; Κι εμένα ο εφιάλτης μου ήταν το γάλα και το γιαούρτι και τελικά συνειδητοποιώ ότι δεν τα ανεχόμουν.

Σεβάσου το παιδί σου και μη μπαίνεις στα καλούπια που μας βάζουν. Φρόντισε να τρέφεται σωστά με ποικιλία και χωρίς τεχνητά τρόφιμα και θα σου δείξει εκείνο το δρόμο. Για να καταλάβεις η παιδίατρός μας λέει δεν υπάρχει τρόφιμο που να είναι ανανατικατάστατο. Μην εγκλωβίζεσαι λοιπόν και μην εγκλωβίζεις και το παιδί. Κι επείδή πολύ αυστηρά φαίνεται να τα γράφω, σου το λέω με πολλή αγάπη ως παιδί που υπέφερε από την εμμονή των μεγάλων με το γάλα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

den tin katalavaino auti tin agonia me to gala. an de thelei as min piei. katarxin ama den pinei kanenas giati na piei ekeini?

ego ekopsa to gala prin xroniso. ti kolpa ekane i mana mou gia na pio! alla tosa ekana k ego gia na min to pio i na to xuso.

eimai 1.83!

den einai aparetito sti diatrofi mas. alloste to poio pithano einai pos den mporei na afomoiothei apo ton organismo mas.

o6oy.png

Διαφημίσεις

Εμένα ο γιος μου πέρσι το καλοκαίρι έκοψε μόνος του το μπιμπερό - είχαμε κόψει πριν κανένα δίμηνο την πιπίλα, παράλληλα με το γάλα. Επιχείρησα να του το δώσω σε ποτήρι, δεν το ήθελε.

Από τότε δεν έχει ξαναπιεί και δεν με έχει απασχολήσει καθόλου. Θεωρώ πως για να μη θέλουν, κάτι ξέρουν:wink:

Δε χρειάζεται καμμία πίεση, και κανένα κόλπο, αν δε θέλει ας μην πιει. Αν θήλαζε, θα έκανε φυσικό αποθηλασμό σε αυτήν την ηλικία. Δεν πιστεύω ότι το γάλα μας είναι τόσο απαραίτητο όσο μας έχουν περάσει ότι είναι.

Προσωπικά δε, προτιμώ να μην πιει καθόλου γάλα, αν είναι να το πιει με τπτ χέμο κτλ μέσα.

Djccp2.png

67KIp2.png

Δεν είμαι τόσο υπέρ του γάλακτος. Απλά επειδή μέχρι τώρα με το μπιμπερό το έπινε με μανία και του άρεσε και το ζήταγε μόνος του γι' αυτό πιστεύω ότι το κάνει μόνο και μόνο από αντίδραση. Και δεν είναι ότι δεν μου το ζητάει ακόμα. Απλά μου λέει ότι το θέλει με το μπιμπερό και όταν βλέπει το ποτήρι στραβώνει.

Άρα το θέλει να το πιει.