Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άφιξη νέου μωρού στο σπίτι-συνήθειες ύπνου

AFRODITI

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Δεν ξέρω αν κάπου έχει ξανασυζητηθεί το θέμα μου. Αν ναι, παρακαλώ τους moderators να με παραπέμψουν.

Έχω δύο κόρες, τη μπέμπα μας 16 ημερών και τη Θεοδώρα 23 μηνών. Η μεγάλη, μοναχοπαίδι μέχρι πριν από λίγες ημέρες, είναι ένα ζωηρό παιδάκι με καλή αντίληψη και προσκολλήμένο σ' εμένα, όπως είναι φυσικό σ' αυτή την ηλικία. Η άφιξη του μωρού μας έχει φέρει κάποιες ζήλιες και ξεσπάσματα που με διάφορα κόλπα βρίσκουμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε.

Το πρόβλημα είναι η ώρα του ύπνου. Η Θεοδώρα κοιμάται μόνο εφόσον είμαι ξαπλωμένη δίπλα της, της μιλάω και εκείνη με χαϊδεύει, κάτι που απολαμβάνω κι εγώ, όμως τώρα πια με τους θηλασμούς της μικρής δεν μπορώ να της το προσφέρω πάντα την ώρα που θέλει με αποτέλεσμα να έχουμε γκρίνια και κάποιες φορές υστερικές αντιδράσεις (ξαπλώνει στο πάτωμα, χτυπά χέρια πόδια και τσιρίζει).Πως πρέπει να αντιδράσω? Μήπως είναι ώρα να άλλάξουμε τις βραδυνές μας συνήθειες? Πρέπει να μάθει η μεγάλη άλλους τρόπους να κοιμάται μόνη της ή με κάποιο τρόπο να της "επιβάλλω" την παρουσία της μικρής την ώρα που τη νανουρίζω? Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο? Μαρία Στυλιανάκη, αν διαβάσεις αυτό το post θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Διαφημίσεις

γιατι δεν δοκιμαζεις να εισαι μεν διπλα της οταν πεφτει για υπνο και να σε χαιδευει,αλλα εσυ παράλληλα να θηλάζεις?? απο προσωπική εμπειρία στο λέω...στην αρχή αντιδρούσε,τώρα συνήθισε.

να σας ζησει το μωρακι! :D

ναι δεν αμφιβαλλω οτι καλο θα ηταν τα παιδια μας να κοιμουνται αλλιως :roll: αλλά αφού δεν γινεται αυτο,θα δοκιμασεις οτι σε παιρνει. Επιπλεον τωρα με το καινουργιο μωρο στο σπιτι το πρωτο παιδι δεν πρεπει να χασει τις συνηθειες του και να νοιωσει οτι απειλειται ξαφνικα...

γιατι δεν δοκιμαζεις να εισαι μεν διπλα της οταν πεφτει για υπνο και να σε χαιδευει,αλλα εσυ παράλληλα να θηλάζεις??

Το καθε παιδι ομως δεν θελει το δικο του χρονο με τη μαμα του??

4

ναι αλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση αν δε γίνεται αλλιώς? :wink:

ας μην ξεχναμε επισης οτι μεσα στη μερα σιγουρα υπαρχουν στιγμες που το καθε μωράκι εχει για τον εαυτο του τη μαμα....

Διαφημίσεις

Nαι αλλα αν καταλαβα καλα αυτη ηταν μια στιγμη του "μεγαλου"παιδιου με τη μαμα,δεν μπορει τωρα ξαφνικα να ερθει ο¨"νεος" και να μπει στη μεση

(τα περασα κι εγω οταν γεννησα τον δευτερο γι αυτο μιλαω,ισως και να κανω και λαθος)

4

Πόση ώρα διαρκεί η διαδικασία αυτή?? Νομίζω, όχι παραπάνω από μισή ώρα. Οπότε τάισε το μωρό, ακούμπησέ το στο μπαμπά και ... ξεκίνα για τη μικρή. Μην της αλλάξεις τις συνήθειές της τώρα, γιατί θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα.

ακριβώς τα ίδια πέρασα κι εγώ πριν από ενα χρόνο.Η μεγάλη κοιμόταν μόνο μαζί μου.Αν συνέπιπταν η ώρα του θηλασμού με την ώρα του ύπνου τις είχα και τις δύο στο ίδιο δωμάτιο.Ήταν δύσκολα όμως γιατί είχε το μυαλό της στο μωρό και αργούσε πολύ να κοιμηθεί.Προσπαθούσα να την πείσω να κοιμηθεί με τον μπαμπά της.Κάποιες φορές την καταφέρναμε κάποιες άλλες όχι.Τελικά όταν μπήκε η μικρή σε πρόγραμμα φρόντιζα να την ταίσω πρίν πάω τη μεγάλη για ύπνο.Με τον καιρό πάντως συνήθισε την παρουσία του μωρού στο σπίτι και κατάλαβε ότι η μαμά θα ασχολείται κάποιες ώρες με το μωρό.Κανένα τρίμηνο κράτησε αυτή η προσκόλληση σε μένα.[/b]

z1QBp3.png UKB8p3.png