Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

άγχος για την εγκυμοσύνη

Recommended Posts

κοριτσια καλημέρα.

Πριν δυο μέρες έμαθα ότι είμαι πάλι έγκυος. Εχω ενα γιο 3χρονων και 2 μηνων και η αλήθεια είναι

ότι όταν γέννησα έπαθα μια καταθλιψάρα που μου κράτησε 2 μιση χρόνια. και φυσικά ουτε που ήθελα

να ακούσω για παιδι, φοβόμουνα μην πάθω τα ίδια. Επίσης μη με κράξετε αλλα η ιδέα πως μέσα

μου μεγαλώνει ένας άνθρωπος εμενα με φρικάρει εντελως κουφό; αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα μου, άραγε το έχει νιώσει καμιά σας αυτό; νιώθω φυλακισμένη απο το ίδιο μου το σώμα.

Νιώθω σαν άλιεν και δεν μπορω να το αποδεχτώ. στο γιο μου αυτο το πράγμα δεν το είχα τώρα

συνέχεια κλάιω σκέφτομαι ότι πάνω που έιχα βρει τις ισορροπίες με το γιο μου (τον λατρευω) θα πεσω πάλι στο

ίδιο λούκι και είμαι απελπισμένη. Σκέφτομαι ότι δεν θα το αγαπάω καθόλου και ότι θα ανατραπόυν οι

ισορροπιές που τώρα είχαμε σαν οικογένεια.

Αυτον το καιρό ήμουνα πολύ χαρούμενη και ήθελα και δευτερο παιδί τώρα όμως που εμεινα έγκυος

δε χαίρομαι καθόλου. Δεν θέλω να σκέφτομαι έτσι νιώθω τύψεις.

Σας ευχαριστώ και μόνο που με ακούσατε.

Διαφημίσεις

Ειναι φυσιολογικο να εισαι τρομοκρατημενη γιατι εχεις ακομα στο μυαλο σου τις ασχημες στιγμες της πρωτης εγκυμοσυνης!

Κατι που βαρανε κοκκινο και οι ορμονες,εδεσε το γλυκο!

Να εισαι χαρουμενη που εισαι ξανα εγκυουλα,αλλες το παλευουν και δεν (και εγω μεσα σε αυτες) και ολα καλα θα πανε!!!!

κοριτσια καλημέρα.

Πριν δυο μέρες έμαθα ότι είμαι πάλι έγκυος. Εχω ενα γιο 3χρονων και 2 μηνων και η αλήθεια είναι

ότι όταν γέννησα έπαθα μια καταθλιψάρα που μου κράτησε 2 μιση χρόνια. και φυσικά ουτε που ήθελα

να ακούσω για παιδι, φοβόμουνα μην πάθω τα ίδια. Επίσης μη με κράξετε αλλα η ιδέα πως μέσα

μου μεγαλώνει ένας άνθρωπος εμενα με φρικάρει εντελως κουφό; αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα μου, άραγε το έχει νιώσει καμιά σας αυτό; νιώθω φυλακισμένη απο το ίδιο μου το σώμα.

Νιώθω σαν άλιεν και δεν μπορω να το αποδεχτώ. στο γιο μου αυτο το πράγμα δεν το είχα τώρα

συνέχεια κλάιω σκέφτομαι ότι πάνω που έιχα βρει τις ισορροπίες με το γιο μου (τον λατρευω) θα πεσω πάλι στο

ίδιο λούκι και είμαι απελπισμένη. Σκέφτομαι ότι δεν θα το αγαπάω καθόλου και ότι θα ανατραπόυν οι

Αυτον το καιρό ήμουνα πολύ χαρούμενη και ήθελα και δευτερο παιδί τώρα όμως που εμεινα έγκυος

μην αισθανεσαι ενοχες. σ εμενα ισα ισα μου δινεις την εντυπωση του ανθρωπου που ξερεις τι σου γινεται.απ τη μια σιγουρα οι ορμονες σου ειναι στο κοκκινο απ την αλλη εισαι σιγουρη οτι θες δευτερο παιδι???ξερω πολλες θα βιαστουν να με επικρινουν αλλα επειδη περναω κ εγω το ιδιο λουκι με σενα εχω πει πως τωρα αν κατα λαθος μου καθοταν ενα παιδι θα διεκοπτα την κυηση...σκληρο ε??

προς θεου δε σου λεω να κανεις αυτο αλλα πραγματικα σκεψου τι θελεις στη ζωη σου!

καλα ρε κοριτσια,πατε καλα;;;;;;;

ειναι δυνατον;;;τοσο ομορφα που τα εχει φτιαξει ο θεος;;;;;;;

να γενναμε αλλους ανθρωπους!!!!!!!

ειναι ενα θαυμα!!!!

τι κουλα λετε!!!!!ακου αλιεν!!!!!!και η αλλη;;;;να σκοτωσει το παιδι τηςςς;;;;;;;;;ωραιες συμβουλες της δινεις!!!!!

πατε καλα;;;;;;;;;;

ε,ρε που παει ο θεος κ δινει παιδια!!!!!!

τι να πω.......

ευχομαι να σας φωτισει ο θεος κ να αλλαξετε μυαλα!!!!!

ειναι ενα θαυμα!!!!

τι κουλα λετε!!!!!ακου αλιεν!!!!!!και η αλλη;;;;να σκοτωσει το παιδι τηςςς;;;;;;;;;ωραιες συμβουλες της δινεις!!!!!

πατε καλα;;;;;;;;;;

τι να πω.......

κοριτσι μου γλυκο δεν καταλαβες καθολου καλα!!!!

προφανως δεν εχεις παιδι κ δεν καταλαβαινεις τι εννοει με το λουκι που περναει η κοπελα!

αυτο που την συμβουλευω ειναι να κανει αυτο που ειναι καλυτερο για εκεινη κ την οικογενεια της.

αυτο που λεω για εμενα κ τη διακοπη κυησης δεν την προτρεπω απλα της λεω πως αν το εχει σκεφτει δεν ειναι η μονη...κ δεν χρειαζεται να νιωθει ενοχες....

αλλωστε ουτε εμενα ουτε εσενα θ ακουσει η κοπελα.απλα αναφερω κ την αλλη οψη του νομισματος που καμια τοσο ευκολα δεν την ακουμπα.

Διαφημίσεις

ειναι ενα θαυμα!!!!

πατε καλα;;;;;;;;;;

τι να πω.......

Πολλες κοπελες βιωνουν καταθλιψη κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης τους και μετα.Γιατι σου κανει εκπληξη?Καλο ειναι να μην κρινουμε το πως νιωθει ο καθενας.Ειμαι 100000% κατα της εκτρωσης,γιατι και εγω προσπαθω για ενα μωρακι,αλλα ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του!!!!!!!

κοριτσια καλημέρα.

Νομίζω ότι δεν φροντίζις εγκαίρως για την ψυχική σου υγεία.

Κατάθλιψη 2,5 χρόνια χωρίς παρακολούθηση εννοείς? Αυτό κατάλαβα και να με συγχωρείς αν δεν είναι έτσι.

Ησουν πολύ χαρούμενη και ήθελες δεύτερο παιδί αλλά τώρα δεν είσαι. Μάλλον όλο αυτό που περνάς δεν έχει λυθεί και δεν ξέρεις τί θέλεις και είναι κρίμα για το παιδάκι που έρχεται, αλλά και γι'αυτό που ήδη έχεις.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

κοριτσι μου γλυκο δεν καταλαβες καθολου καλα!!!!

προφανως δεν εχεις παιδι κ δεν καταλαβαινεις τι εννοει με το λουκι που περναει η κοπελα!

αυτο που την συμβουλευω ειναι να κανει αυτο που ειναι καλυτερο για εκεινη κ την οικογενεια της.

αυτο που λεω για εμενα κ τη διακοπη κυησης δεν την προτρεπω απλα της λεω πως αν το εχει σκεφτει δεν ειναι η μονη...κ δεν χρειαζεται να νιωθει ενοχες....

αλλωστε ουτε εμενα ουτε εσενα θ ακουσει η κοπελα.απλα αναφερω κ την αλλη οψη του νομισματος που καμια τοσο ευκολα δεν την ακουμπα.

κανεις παρα πολυ μεγαλο λαθος!!!!

εχω διδυμα αγορακια κ εχω χασει την κορουλα μου!!!!

προσπαθω τωρα για τριτο!!!!

εχω περασει κ εγω επιλοχειος καταθλιψη κ οχι λιγων μηνων!!!!!

αλλα τετοιο πραγμα δεν εχω σκεφτει!!!!

σε εχουν κυνηγησει ποτε οι τυψειςςςς;;;;;;;;

ρωτα κ καποιον που τον εχουν!!!!!

Πολλες κοπελες βιωνουν καταθλιψη κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης τους και μετα.Γιατι σου κανει εκπληξη?Καλο ειναι να μην κρινουμε το πως νιωθει ο καθενας.Ειμαι 100000% κατα της εκτρωσης,γιατι και εγω προσπαθω για ενα μωρακι,αλλα ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του!!!!!!!

σιγουρα ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του.....

αλλα οχι να δινουμε συμβουλες κ για εκτρωση!!!

μονο που το σκεφτομαστε ειναι αμαρτια!!!!

κανεις παρα πολυ μεγαλο λαθος!!!!

εχω διδυμα αγορακια κ εχω χασει την κορουλα μου!!!!

προσπαθω τωρα για τριτο!!!!

εχω περασει κ εγω επιλοχειος καταθλιψη κ οχι λιγων μηνων!!!!!

αλλα τετοιο πραγμα δεν εχω σκεφτει!!!!

σε εχουν κυνηγησει ποτε οι τυψειςςςς;;;;;;;;

ρωτα κ καποιον που τον εχουν!!!!!

Η επιλοχειος καταθλιψη,ελεγε μια γιατρος στο Πρωινο μου,κραταει απο 2 εως 6 μηνες το πολυ.Αν συνεχιστει καλο ειναι να ζητηθει ιατρικη συμβουλη!

Εγω δεν ειμαι εγκυουλα -ακομα,ελπιζω βερι βερι σουν- αλλα εχω περασει μηνες καταθλιψαρας!!!!!

Και ναι,η εκτρωση ειναι εγκλημα!Το μωρακι απο το πρωτο λεπτο συλληψης νιωθει,καταλαβαινει τα παντα!!!!

Διαφημίσεις

Η επιλοχειος καταθλιψη,ελεγε μια γιατρος στο Πρωινο μου,κραταει απο 2 εως 6 μηνες το πολυ.Αν συνεχιστει καλο ειναι να ζητηθει ιατρικη συμβουλη!

Εγω δεν ειμαι εγκυουλα -ακομα,ελπιζω βερι βερι σουν- αλλα εχω περασει μηνες καταθλιψαρας!!!!!

Και ναι,η εκτρωση ειναι εγκλημα!Το μωρακι απο το πρωτο λεπτο συλληψης νιωθει,καταλαβαινει τα παντα!!!!

χαιρομαι που το ακουω!!!!

σου ευχομαι συντομα να αποκτησεις αυτο που επιθυμεις!!!!

σιγουρα τα μηνυματα ειναι απροσωπα κ δεν μπορουμε να εκφραστουμε οπως θα θελαμε!!!!!

και πολλες φορες παρερμηνευουμε τα πραγματα!!!!αλλιως τα λεμε κ αλλιως ακουγονται!!!!!

ευχομαι καλη συνεχεια σε ολες μας!!!!!

οτι καλυτερο!!!!

very very soon σου ευχομαι!!!!!

η επιλόχειος πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα κι όχι μετά από 6 μήνες. Το πρώτο λεπτό της σύλληψης είναι μόρια ακόμα, δεν νιώθουν. Αργότερα σχηματίζεται η οντότητα.

Με το καλό να γίνεις μανούλα!!!

η επιλόχειος πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα κι όχι μετά από 6 μήνες. Το πρώτο λεπτό της σύλληψης είναι μόρια ακόμα, δεν νιώθουν. Αργότερα σχηματίζεται η οντότητα.

Δεν ειμαι γιατρος,δεν εχω σπουδασει τιποτα.Ειμαι αγραμματη!

Οτι εγραψα, το ακουσα απο γυναικολογο- μαιευτηρα ,το ονομα της οποιας αγνοω, καλεσμενη στην εκπομπη του Μεγκα "Πρωινο μου"

Μου εκανε ιδαιτερα εντυπωση αυτη η συνεντευξη,γιατι και εγω δεν πιστευα οτι τα μωρακια ακουν/νιωθουν/καταλαβαινουν.Τουλαχιστον οχι οσο ειναι ακομα πολυ μικρα και ασχηματιστα.Και ομως,η φυση ειναι τοσο μαγικη (αυτες ειναι η ακριβες λεξεις που χρησιμοποιησε) που απο το πρωτο κιολας λεπτο θεωρουμε οτι ειναι ενας ζωντανος οργανισμος που νιωθει και καταλαβαινει και αντιδρα!

Βγαινω και παλι εκτος θεματος,αλλα συγκινηθηκα πολυ οταν μιλουσε για τις μαγικες ορμονες και κατα ποσο μας επηρεαζουν.Ελεγε,λοιπον οτι την ωρα της γεννας,αυξανεται μια ορμονη,δεν θυμαμαι ποια,και μας βοηθα ωστε να ειμαστε χαρουμενες παρα τους σωματικους πονους.Μετα το τελος του τοκετου,περνει μερος μια αλλη ορμονη,επισης δεν θυμαμαι ονομα,και μας κανει να "ξεχναμε" τους πονους της γεννας και γιαυτο ακουμε πολλες φορες απο πολλες μανουλες "Μολις επιασα το μωρακι μου,στα χερια μου,τα ξεχασα ολα"

Επεμβαινει η φυση.

Για την επιλοχειο καταθλιψη ειπε οτι ειναι φυσιολογικο να "χτυπαει" καποιες κοπελες,γιατι η αποτομη αλλαγη ορμονων επιτρεπει αυτη την "ανωμαλια",αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ανυσηχητικο.Αρχιζει να μας ανησυχει και θελει ιατρικη βοηθεια/παρακολουθηση οταν επιμενει και μετα το 6μηνο!

Φιλικα!!;)

Διαφημίσεις

Δεν ειμαι γιατρος,δεν εχω σπουδασει τιποτα.Ειμαι αγραμματη!

Οτι εγραψα, το ακουσα απο γυναικολογο- μαιευτηρα ,το ονομα της οποιας αγνοω, καλεσμενη στην εκπομπη του Μεγκα "Πρωινο μου"

Μου εκανε ιδαιτερα εντυπωση αυτη η συνεντευξη,γιατι και εγω δεν πιστευα οτι τα μωρακια ακουν/νιωθουν/καταλαβαινουν.Τουλαχιστον οχι οσο ειναι ακομα πολυ μικρα και ασχηματιστα.Και ομως,η φυση ειναι τοσο μαγικη (αυτες ειναι η ακριβες λεξεις που χρησιμοποιησε) που απο το πρωτο κιολας λεπτο θεωρουμε οτι ειναι ενας ζωντανος οργανισμος που νιωθει και καταλαβαινει και αντιδρα!

Βγαινω και παλι εκτος θεματος,αλλα συγκινηθηκα πολυ οταν μιλουσε για τις μαγικες ορμονες και κατα ποσο μας επηρεαζουν.Ελεγε,λοιπον οτι την ωρα της γεννας,αυξανεται μια ορμονη,δεν θυμαμαι ποια,και μας βοηθα ωστε να ειμαστε χαρουμενες παρα τους σωματικους πονους.Μετα το τελος του τοκετου,περνει μερος μια αλλη ορμονη,επισης δεν θυμαμαι ονομα,και μας κανει να "ξεχναμε" τους πονους της γεννας και γιαυτο ακουμε πολλες φορες απο πολλες μανουλες "Μολις επιασα το μωρακι μου,στα χερια μου,τα ξεχασα ολα"

Επεμβαινει η φυση.

Για την επιλοχειο καταθλιψη ειπε οτι ειναι φυσιολογικο να "χτυπαει" καποιες κοπελες,γιατι η αποτομη αλλαγη ορμονων επιτρεπει αυτη την "ανωμαλια",αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ανυσηχητικο.Αρχιζει να μας ανησυχει και θελει ιατρικη βοηθεια/παρακολουθηση οταν επιμενει και μετα το 6μηνο!

Φιλικα!!;)

η παραπληροφόρηση πάλι σε όλο της το μεγαλείο.

Η επιλόχειος κατάθλιψη πρέπει να αντιμετωπίζεται στην έναρξη της, και όσο πιο σύντομα διαγνωστεί τόσο το καλύτερο.

Το πρώτο λεπτό της σύλληψης δεν νιώθει τίποτε το μωρό γιατί δεν υπάρχει μωρό ακόμη!

Δεν είπα ότι τα λες εσύ, λέω ότι είναι λάθος.

η παραπληροφόρηση πάλι σε όλο της το μεγαλείο.

Η επιλόχειος κατάθλιψη πρέπει να αντιμετωπίζεται στην έναρξη της, και όσο πιο σύντομα διαγνωστεί τόσο το καλύτερο.

Το πρώτο λεπτό της σύλληψης δεν νιώθει τίποτε το μωρό γιατί δεν υπάρχει μωρό ακόμη!

Δεν είπα ότι τα λες εσύ, λέω ότι είναι λάθος.

:?:?:?Κοτσαμ επιστημονας.......βλακειες μας ελεγε?!!

Αχ,και ειχα τοσο συγκινηθει απο την συνεντευξη που καθ'ολη την διαρκεια εκλαιγα!!!

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Εννοείται πως μιλάω με ειδικό, εμένα μου κράτησε 2,5 χρόνια(μερικά συμπτώματα: όπως να αποδεχθώ το ότι είναι φυσιολογικό να σε κουράζει το παιδί και να αισθάνεσαι ότι θα προτιμούσες να κοιμάται ώρες ώρες-για μένα ήταν κατάπτυστο να αγανακτώ με το παιδί μου) και χρειάστηκε να πάρω και φαρμακευτική αγωγή. Από τα 2 και μετά απόλαυσα τη μαγεία της μητρότητας και το αγοράκι μου το λατρεύω και παρότι τα ζόρια εκείνης της περιόδου ήμουν κοντά του 24/7 μέχρι να πάει 2 χρονών. Δυστυχώς οι ασθένειες σε επιλέγουν δεν τις επιλέγεις. Το να μην μένεις έγκυος δεν το επιλέγεις, και το να είμαι αυτή την περίοδο χάλια επίσης δεν το επιλέγω. Φυσικά και θα το κρατήσω αλλά θα προτιμούσα να είμαι σαν τις εγκυμονούσες που πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και όχι να νιώθω άσχημα. Να χαίρεστε τα παιδάκια σας.