Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χαμηλή πίεση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες και εγκυούλες! θα ήθελα τη βοήθεια σας πριν απευθυνθώ στον γιατρό μου. Είμαι 24 εβδομάδων και τις τελευταίες 3-4 μέρες ή μάλλον νύχτες πέφτει πολύ η πίεση μου... Το κατάλαβα οταν άρχισα να ζαλίζομαι, μετρήθηκα με πιεσόμετρο ηλεκτρονικο (το ξέρω δεν ειναι και πολύ καλό) και ειχα 80/46...

λαμβανω κανονικά καθημερινά φολικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο οποτε δεν μπορώ να καταλαβω που οφείλεται...

ευχαριστώ πολυ!:roll:

preg.png

Διαφημίσεις

Εγώ στη 18η εβδομάδα. Πολύ χαμηλή πίεση, μεγάλη 70-80 και μικρή 40 έως καθόλου. Και χαμηλό αιματοκρίτη βέβαια. Από τότε που άρχισαν οι ζέστες άρχισαν οι λιποθυμίες, κρύος ιδρώτας και όλα τα σχετικά. Η μαία μου είπε να πίνω πολύ νερό και να αυξήσω λίγο το αλάτι γιατί δεν έβαζα καθόλου στο φαγητό. Μόλις νιώσω συμπτώματα λιποθυμίας να ξαπλώνω με πόδια ψηλά, να πίνω φρέσκο χυμό πορτοκάλι και να τρώω κράκερ με αλάτι ή bake rolls (υπάρχουν και ωραία σικάλεως). Και εννοείται όχι πολύ ώρα έξω στον ήλιο!

Σίγουρα ευθύνεται η ζέστη σε ένα μεγάλο βαθμό. Κι εμένα είναι πολύ χαμηλή η πίεση μου γενικώς, πόσο μάλλον τώρα. Ειδικά το βράδυ πέφτει αρκετά. Μάλιστα τις περισσότερες φορές το καταλαβαίνω ότι μου έπεσε επειδή με πιάνει πλάκωμα στο στήθος και δυσκολεύομαι να αναπνεύσω ή με πιάνει πονοκέφαλος. Θέλει να τρως κάτι αλμυρό και γενικώς να προσθέτεις λίγο αλατάκι παραπάνω στο φαγητό, με μέτρο βέβαια γιατί κάνει κατακράτηση και να πίνεις πολλά υγρά.

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Εγώ από πάντα είχα πολύ χαμηλή πιεση...

τώρα στην εγκυμοσύνη ο γιατρός είπε να τσιμπάω λίγο περισσότερο το αλάτι στα φαγητά...

Για ένα διάστημα με έπιανε πολύ ζαλάδα και τάσεις λιποθυμίας.... έτρωγα κάθε μέρα πατατάκια και ήμουν μια χαρα...

Διαφημίσεις

Νομίζω κι εγώ πως οφείλεται στη ζέστη αλλά δεν είμαι και γιατρός. Τελευταία μέτρηση προχτές έδειξε 8,5 με 5. Πάντα είχα χαμηλή πίεση αλλά όχι και τόσο. Το "καλό" είναι ότι έχω συνηθίσει και δε με επηρεάζει καν!:mrgreen: Ούτε ζαλάδες, ούτε λιποθυμίες, ούτε τίποτα. Απλά λίγη κούραση και λαχάνιασμα αλλά αυτό μπορεί απλά να είναι το βάρος και το προχωρημένο της εγκυμοσύνης!

Όπως είπαν και τα άλλα κορίτσια λίγο αλμυρά και πολλά υγρά.:-)

8OgYp3.png

Χτες πήγα τελικά στο γιατρό μου και μου είπε να μην ανησυχω! Να πίνω πολύ νερό και χυμούς αλλά θα δοκιμασω και τα bake rolls που ανεφερε η salvation! Είναι απο τη ζέστη και συνήθως σε συνδυασμό με χαμηλό αιματοκρίτη. Επίσης μου είπε να κάνω και πολλά μπανάκια στη θάλασσα να δροσιζομαι!!!! :-)

preg.png