Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έγινα πρόσφατα μαμά στις 37 +2 εβδομάδες και το μωράκι γεννήθηκε 3.540 κιλά από τότε έχει χάσει 220 γρ. προσπαθώ να το ταίσω αποκλειστικά με θηλασμό αλλά φαίνεται ότι δε του φτάνει γιατί μου έχουν πει ότι πρέπει να το κάνω το λιγότερο όχι πριν από 2 ώρες και για 15 λεπτά από το ένα στήθος και μισή ώρα από το άλλο και εναλλάξ αλλά το μωρό πολλές φορές μετά το θηλασμό γκρινιάζει σα να μη του έχει φτάσει και έτσι του δίνω παράλληλα και συμπλήρωμα.

Το κακό είναι ότι από τη στιγμή που δίνεις και συμπλήρωμα σταδιακά κόβεται ο θηλασμός σωστά??Έχω αποκτήσει μεγάλο πρόβλημα με αυτό το θέμα και δε ξέρω τι να κάνω. Δε ξέρω αν το παιδί τρέφεται σωστά...Πάνες γεμίζει με κακά δυο φορές τη μέρα και γύρω στις 3 με 4 ακόμα με τσίσα. Φοβάμαι πολύ μήπως αρχίσει να χάνει βάρος γιατί δε του δίνω αρκετό συμπλήρωμα ώστε να προωθήσω πιο πολύ το θηλασμό...Αφήστε που ακόμα δε ξέρω να το ρέυω σωστά και με το συμπλήρωμα επειδή είναι πιο δύσπεπτο νομίζω ότι χθές κόντεψα να το πνίξω γιατί το γύρισα ανάσκελα στην αλλαξιέρα να το αλλάξω γιατί περίμενα και δεν είχε ρευτεί και νιώθω ότι πήγε να πνιγεί....

Φοβάμαι γενικά πάρα πολύ....και με το θέμα θηλασμός δε ξέρω πλεον τι να κάνω ...εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου????

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωράκι σου!! Ο θηλασμός δεν έχει ωράριο ούτε χρονόμετρο!!! Το μωρό μπαίνει στο στήθος όσο συχνά θέλει και για όσο θέλει! Ειδικά τις πρώτες μέρες που τις περισσότερες φορές το παίρνει ο ύπνος και δεν τρώει μπορεί να κάθεται στο στήθος και 1 ώρα συνεχόμενα. Εγώ θυμάμαι ήμουν κυριολεκτικά μ' ένα βυζί έξω όλη μέρα. Μην βάζεις περιορισμούς. Άκου το μωρό σου και άστρο ελεύθερο να ρυθμίσει την παραγωγή σου στις ανάγκες του. Επίσης ξεκίνα να κόβεις σιγά-σιγά το συμπλήρωμα για να μπορέσει ο οργανισμός σου να παράγει όσο γάλα χρειάζεται το μωρό κι όχι λιγότερο. Στην αρχή είναι δύσκολα, σιγα-σιγά όμως στρώνει και το αποτέλεσμα σε ανταμοίβει!!

Αυτο ακριβως που σου γραφει κ η nina. Ασε τα ρολογια. Δεν μετραμε ουτε ποση ωρα τρωει ουτε καθε ποση ωρα. Για να καταλαβεις ο δικος μου μπορει να ηταν στο στηθος για πανω απο μια ωρα κ μετα απο μιση ωρα να εκλαιγε κ ξανα στηθος. Δεν σημαινει οτι δεν εχεις γαλα απλα κουραζονται κ σταματανε η τα παιρνει ο υπνος κ μετα απο λιγο θελουν να συνεχισουν παλι. Αρχισε να κοβεις το ξενο κ βαζε το μωρο στο στηθος οποτε θελει. Καλη συνεχεια!

FU2np2.png

Να ρωτήσω και κάτι άλλο??

Το θήλαστρο να το χρησιμοποιώ??ή το καλύτερο είναι να θηλάζει απευθείας

Δυστυχώς όταν έβαλα σήμερα το θήλαστρο είδα ότι έβγαλα μόνο 20 γρ.

Ευχαριστώ

Καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου!

Καταρχήν θα συμφωνήσω με την nina84 και την piccolo. Από τη στιγμή που αποφάσισες να θηλάσεις το μωρό σου (που είναι και η καλύτερη επιλογή!) θα πρέπει να ξεχάσεις ωράρια και χρόνους... Θα θηλάζεις κάθε φορά που θα νομίζεις ότι το μωρό σου πεινάει...Μπορεί να είναι κάθε μισή ώρα μπορεί και κάθε 3+. Εγώ ήμουν τυχερή από αυτήν την άποψη, ο μικρός μου έτρωγε κάθε 3-4 ώρες από νεογέννητο και μετά το μήνα κοιμόταν και πολλές ώρες συνεχόμενες την νύχτα. Ενώ υπάρχει ο κανόνας ότι μετά τις 3 ώρες πρέπει να τον ταίσεις ο δικός μου κοιμόταν 5 - 6 ώρες χωρίς να ξυπνάει για να φάει. Έπαιρνε βάρος κανονικά οπότε δεν αγχωνόμουν και τον άφηνα να κοιμάται.

Το κάθε παιδί έιναι διαφορετικό, θα δεις ότι σιγά σιγά θα μάθεις και εσύ το δικό σου και θα ανταποκρίνεσαι καλύτερα στις ανάγκες του. Το έχει δει καθόλου παιδίατρος, το ζύγισες να δεις πως πάει? Το πόσες πάνες λερώνει έιναι ενδεικτικό για αυτήν την περίοδο. Θα έλεγα να κόψεις και το συμπλήρωμα, δεν το χρειάζεται το μωρό σου, άσε που θα μειώσει την δικιά σου ποσότητα γάλακτος και θα αποθηλάσεις νωρίτερα. Με τον καιρό θα δεις ότι θα ρυθμιστεί και η προσφορά και ζήτηση και θα επέλθει ισορροπία. Προσπάθησε να χαλαρώσεις, να μην αγχώνεσαι και όλα θα πάνε καλά. Όσο για το θήλαστρο τι να το κάνεις? Το θήλαστρο είναι για τις περιπτώσεις που η μαμά λείπει από το σπίτι, όταν είσαι μαζί με το μωρό είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο να το βάλεις στο στήθος από το να αποστειρώνεις θήλαστρο και μπουκάλια και να βγάζεις γάλα. Η ποσότητα που έβγαλες με το θήλαστρο δεν σημαίνει τίποτα, από όσο ξέρω υπάρχουν μαμάδες που ενώ θηλάζουν τα μωρά τους αποκλειστικά δεν μπορούν να βγάλουν γάλα με το θήλαστρο. Επίσης και το θήλαστρο αν δεν είναι νοσοκομειακό μπορεί να σου μειώσει την ποσότητα του γάλακτος. Συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το στήθος τόσο καλά...;) Εγώ θήλασα αποκλειστικά για 6 μήνες, τους 3 πρώτους μήνες θήλαζα και έσφιγγα τα δόντια από τρομερούς πόνους στις θηλές (δεν έπιανε σωστά τη θηλή και πονούσα πολύ), παρόλα αυτά πείσμωσα και δεν έδωσα ούτε συμπλήρωμα... Θήλαστρο αγόρασα όταν έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά για μερικές μέρες, στους 4 μήνες.

Ελπίζω να βοήθησα.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Έγινα πρόσφατα μαμά στις 37 +2 εβδομάδες και το μωράκι γεννήθηκε 3.540 κιλά από τότε έχει χάσει 220 γρ. προσπαθώ να το ταίσω αποκλειστικά με θηλασμό αλλά φαίνεται ότι δε του φτάνει γιατί μου έχουν πει ότι πρέπει να το κάνω το λιγότερο όχι πριν από 2 ώρες και για 15 λεπτά από το ένα στήθος και μισή ώρα από το άλλο και εναλλάξ

Ευχαριστώ

Αλήθεια πόσο είναι το μωράκι σου τώρα? Εμένα από την κλινική μου είχαν πει να δίνω πρώτα το ένα στήθος για 10 λεπτά, μετά το άλλο για 10 λεπτά μετά πάλι το πρώτο για 5 λεπτά και το άλλο πάλι για 5 λεπτά και ούτω καθεξής.... Ίσως να είναι καλό σύστημα για την αρχή για να κατεβάσεις γάλα τις πρώτες μέρες, αλλά εμένα δεν με βοήθησε (άσε που δεν νομίζω ότι το μωρό επινε τόση ώρα γάλα σε αυτήν την ηλικία, πέρα από το ότι το ταλαιπωρούσα, βάλε - βγάλε)... Εϊχα μεν γάλα γιατί είχα πρηστεί πολύ αλλά επειδή πονούσαν οι θηλές μου με αυτό το σύστημα τις επιβάρυνα ακόμα πιο πολύ. Τελικά κάπου στη βδομάδα το σταμάτησα και έδινα σε κάθε γεύμα ένα στήθος. Έτσι και το άλλο είχε τον χρόνο να γεμίσει "καλά" και έδινα και λίγο χρόνο στο πονεμένο στήθος να "ξεκουραστεί". Αυτό το σύστημα εφάρμοσα μέχρι που αποθήλασα στους 13 μήνες.

Έτσι και το άλλο είχε τον χρόνο να γεμίσει "καλά"

Το γάλα παράγεται τη στιγμή που το μωρό θηλάζει. Ο μαστός έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει μόνο 5μλ περίπου. Όταν το στήθος πρήζεται ο οργανισμός παίρνει το μήνυμα να μειώσει την παραγωγή. Αυτό που έκανες δεν είναι λάθος τακτική, αλλά δε συνίσταται πριν σαραντίσει το μωρό και εδραιωθεί ο θηλασμός. Για την ακρίβεια αυτή η τακτική (ένα στήθος ανά γεύμα) συνιστάται σε μητέρες που έχουν υπερπαραγωγή για να επανέλθει η παραγωγη στα φυσιολογικά της.

Η γενική οδήγία είναι προσφέρουμε το πρώτο στήθος και αφήνουμε το μωρό να φάει όση ώρα του χρειαστεί. Μετά προσφέρουμε και το δεύτερο στήθος και αν το μωρό θέλει να φάει έχει καλώς. Αν δε θέλει να φάει πάλι έχει καλώς. Επίσης προσφέρουμε στήθος στο μωρό όποτε πεινάσει, όχι σύμφωνα με πρόγραμμα. Άλλες μέρες το μωρό μπορεί να μην πεινάει πολύ και άλλες μέρες να θέλει να είναι π.χ. κάθε μία ώρα στο στήθος. Αυτό συμβαίνει όταν το μωρό περνάει άλματα ανάπτυξης, οπότε χρειάζεται και περισσότερο φαγητό. τα αλματα ανάπτυξης διαρκούν περίπου 3-4 μέρες.

Μελίνα αν το συμπλήρωμα που δίνεις είναι λίγο άρχισε να κόβεις 10 ml σε κάθε γεύμα κάθε μέρα. Την πρώτη μέρα κόψε 10 μλ, την επόμενη άλλα 10, τη μεθεπόμενη άλλα 10 μέχρι να το κόψεις τελείως. Για να καταλαβαίνεις αν τρέφετι καλά το μωρό σου θα μετράς τις βρεγμένες και τις λερωμένες του πάνες. δες εδώ: http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%86%CF%8E%CE%BD/

Αν θέλεις συμπλήρωσε μας και τις ερωτήσεις που θα βρεις εδώ για να μας δώσεις μία πληρέστερη εικόνα: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

πάρα πολλές γυναίκες δεν μπορούν να βγάλουν πολύ γάλα με το θήλαστρο παρόλο που θηλάζουν αποκλειστικά χωρίς προβλήματα. Για να αντικαταστήσεις θηλασμό με άντληση κατάλληλα είναι μόνο τα νοσοκοεμιακά θήλαστρα και αυτό το κάνεις μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Έτσι και το άλλο είχε τον χρόνο να γεμίσει "καλά"

Το γάλα παράγεται τη στιγμή που το μωρό θηλάζει. Ο μαστός έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει μόνο 5μλ περίπου. Όταν το στήθος πρήζεται ο οργανισμός παίρνει το μήνυμα να μειώσει την παραγωγή. Αυτό που έκανες δεν είναι λάθος τακτική, αλλά δε συνίσταται πριν σαραντίσει το μωρό και εδραιωθεί ο θηλασμός. Για την ακρίβεια αυτή η τακτική (ένα στήθος ανά γεύμα) συνιστάται σε μητέρες που έχουν υπερπαραγωγή για να επανέλθει η παραγωγη στα φυσιολογικά της.

Η γενική οδήγία είναι προσφέρουμε το πρώτο στήθος και αφήνουμε το μωρό να φάει όση ώρα του χρειαστεί. Μετά προσφέρουμε και το δεύτερο στήθος και αν το μωρό θέλει να φάει έχει καλώς. Αν δε θέλει να φάει πάλι έχει καλώς. Επίσης προσφέρουμε στήθος στο μωρό όποτε πεινάσει, όχι σύμφωνα με πρόγραμμα. Άλλες μέρες το μωρό μπορεί να μην πεινάει πολύ και άλλες μέρες να θέλει να είναι κάθε μία ώρα στο στήθος. Αυτό συμβαίνει όταν το μωρό περνάει άλματα ανάπτυξης, οπότε χρειάζεται και περισσότερο φαγητό. τα αλματα ανάπτυξης διαρκούν περίπου 3-4 μέρες.

Μελίνα αν το συμπλήρωμα που δίνεις είναι λίγο άρχισε να κόβεις 10 ml σε κάθε γεύμα κάθε μέρα. Την πρώτη μέρα κόψε 10 μλ, την επόμενη άλλα 10, τη μεθεπόμενη άλλα 10 μέχρι να το κόψεις τελείως. Για να καταλαβαίνεις αν τρέφετι καλά το μωρό σου θα μετράς τις βρεγμένες και τις λερωμένες του πάνες. δες εδώ: http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%86%CF%8E%CE%BD/

Αν θέλεις συμπλήρωσε μας και τις ερωτήσεις που θα βρεις εδώ για να μας δώσεις μία πληρέστερη εικόνα: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Να σου ζήσει! Απ'ότι κατάλαβα δεν έχεις σαραντίσει ακόμα. Διάβασε κι εδώ http://www.perithilasmou.gr/info-breastfeeding-firth-40-days.html

Απάντησε στις παραπάνω ερωτήσεις για να σου δώσουν οι πιο έμπειρες συγκεκριμένες συμβουλές. Μπορείς σίγουρα να θηλάσεις αποκλειστικά! Καλή συνέχεια!

8noIp2.pngjOU4p3.png

Η γενική οδήγία είναι προσφέρουμε το πρώτο στήθος και αφήνουμε το μωρό να φάει όση ώρα του χρειαστεί. Μετά προσφέρουμε και το δεύτερο στήθος και αν το μωρό θέλει να φάει έχει καλώς. Αν δε θέλει να φάει πάλι έχει καλώς. Επίσης προσφέρουμε στήθος στο μωρό όποτε πεινάσει, όχι σύμφωνα με πρόγραμμα.

Συμφωνώ με όσα γράφεις, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από την κλινική σου λένε να δίνεις για συγκεκριμένη ώρα (π.χ. 10 λεπτά) από το κάθε στήθος και μετά ξανά από την αρχή για άλλα 5 λεπτά κ.ο.κ. Εξυπηρετεί κάποιο σκοπό ή είναι λάθος πληροφορίες? Δεν εννοώ την εναλλαγή του στήθους (καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η γαλακτοπαραγωγή) αλλά η τήρηση του συγκεκριμένου χρόνου. Εγώ στην αρχή το τηρούσα με ευλάβεια (παρά τα όποια προβλήματα) μέχρι που λόγω πόνου κυρίως άρχισα να δίνω ένα στήθος τη φορά (αλλιώς μάλλον θα συνέχιζα με βάση τις οδηγίες που μου είχαν δώσει!). Τώρα -1 1/2 χρόνο μετά- νομίζω ότι ήταν βλακεία, καθώς σταματούσα το μωρό την ώρα που έτρωγε, το έβαζα να ρευτεί, και το έβαζα στο άλλο στήθος κ.ο.κ. Θεωρώ ότι ήταν άδικη ταλαιπωρία και για μένα και για το παιδί, και τρομερή σπατάλη χρόνου.

Διαφημίσεις

Η γενική οδήγία είναι προσφέρουμε το πρώτο στήθος και αφήνουμε το μωρό να φάει όση ώρα του χρειαστεί. Μετά προσφέρουμε και το δεύτερο στήθος και αν το μωρό θέλει να φάει έχει καλώς. Αν δε θέλει να φάει πάλι έχει καλώς. Επίσης προσφέρουμε στήθος στο μωρό όποτε πεινάσει, όχι σύμφωνα με πρόγραμμα.

Συμφωνώ με όσα γράφεις opal, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από την κλινική σου λένε να δίνεις για συγκεκριμένη ώρα (π.χ. 10 λεπτά) από το κάθε στήθος και μετά ξανά από την αρχή για άλλα 5 λεπτά κ.ο.κ. Εξυπηρετεί κάποιο σκοπό ή είναι λάθος πληροφορίες? Δεν εννοώ την εναλλαγή του στήθους (καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η γαλακτοπαραγωγή) αλλά η τήρηση του συγκεκριμένου χρόνου. Εγώ στην αρχή το τηρούσα με ευλάβεια (παρά τα όποια προβλήματα) μέχρι που λόγω πόνου κυρίως άρχισα να δίνω ένα στήθος τη φορά (αλλιώς μάλλον θα συνέχιζα με βάση τις οδηγίες που μου είχαν δώσει!). Τώρα -1 1/2 χρόνο μετά- νομίζω ότι ήταν βλακεία, καθώς σταματούσα το μωρό την ώρα που έτρωγε, το έβαζα να ρευτεί, και το έβαζα στο άλλο στήθος κ.ο.κ. Θεωρώ ότι ήταν άδικη ταλαιπωρία και για μένα και για το παιδί, και τρομερή σπατάλη χρόνου.