Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επίπεδο φωτισμού τη νύχτα...

nano

Recommended Posts

Ήθελα να σας ρωτήσω πόσο φωτίζεται το δωμάτιο που κοιμάται το παιδί τη νύχτα;;;

εμείς αφήνουμε μία λάμπα 25watt στον τοίχο με πλαστικό κάλυμα (που ρίχνει ακόμα περισσότερο το φως)

την έχουμε σε τέτοια θέση που να μη πέφτει φως στα μάτια της απευθείας και μας έχει βολέψει γιατί αν χρειαστεί κάτι (να πάμε να τη δούμε ή να τη σηκώσουμε κλπ.) δε χρειάζεται να ανάψουμε φως και να την ενοχλήσουμε ή ξαγρυπνήσουμε ...

και για 'υτήν όμως είναι καλά γιατί αν ξυπνήσει τη νύχτα αναγνωρίζει το δωμάτιο δε φοβάται και δε γκρινιάζει ...

η ερώτηση έρχεται γιατί ο άντρας μου διάβασε κάπου (δε θυμάται που) πως για την καλύτερη ανάπτυξη του μωρού - παιδιού θα πρέπει να κοιμάται σε ... απόλυτο σκοτάδι!!! :shock:

εσείς τι κάνετε;;; έχετε διαβάσει κάτι παρόμοιο;;;

age.png

Διαφημίσεις

nano μου δεν έχω διαβάσει τίποτα...να σου πω μονο τί κάνω εγώ,και ΄τωρα και τί έκανα στον γιό μου....πάντα σκοτάδι,κανένα φωτάκι ανοιχτό,αλλά τα ρολά δεν τα κατεβάζω ποτέ,οπότε μπαίνει απο τον δρόμο πιθανώς λίγο φώς...ίσως ελάχιστο απο τυχον λάμπες έξω...

έκανα απλώς οτι και για μας,δεν κατεβάζω ρολά,κι ό,τι φω΄ς είναι απ'έξω ας είναι...

Εμεις αφηνουμε το φως στο χολ ανοιχτο μεχρι και σημερα.

Οσο για το απολυτο σκοταδι δεν μου αρεσει να ξυπναει το μωρο και να μη βλεπει τιποτα.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

ο δικος μου κοιμαται και με λαμπακι και χωρις συνηθως του βαζω λαμπακι για να τον βλεπω εγω απλα ο αναπτυξιολογος μας ειπε το λαμπακι να μην ειναι πανω απο το κεφαλι του πχ και κανει σκιες στον τοιχο οταν κοιμαται γιατι αυτο τα τρομαζει και βλεπουν εφιαλτε κτλ

Εγώ κάνω αυτό που κάνει η manina μόνο που κλέινω μερικές φορές και το παντζούρι. Δεν έχω φωτάκι καθόλου ποτέ δεν είχα, ακόμη και όταν θήλαζα το έκαν στα σκοτεινά για να μην νομίζουν ότι ήρθε η ώρα να ξυπνήσουν.

Το κάνω γιατί με ενοχλεί εμένα το φώς οπότε θεώρησα ότι θα τα ενοχλεί κι αυτά. Όσο για αυτό που είπε ο άντρας σου nano όντως το διάβασα κι εγώ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Εγώ ξέρω κι άνθρώπους της ηλικίας μας που κοιμούνται ακόμη με φωτάκι και μια χαρά ανάπτυξη έχουν, οπότε μην αγχώνεσαι για το αν έχεις φως ή όχι, όπως βολέυεται κανείς!

Διαφημίσεις

nano κι εμεις εχουμε ενα μικρο φωτακι περιπου 25walt σε αποσταση περιπου 2 μετρων απο το μωρο με καλυμα απο επανω ισα ισα να φωτιζει το δωματιο και να μην ειναι ντιπ σκοτεινο.. προς αποφυγη ξυπνηματος του μωρου μην τρομαξει που θα δει πισσα σκοταδι και αν χρειαστει οτιδηποτε να προσανατολιστουμε αμεσως και μην αρχισουμε να κουτουλαμε στους τοιχους.. :lol::lol::lol:

οσο γι αυτο που διαβασε ο αντρουλης σου, δεν εχω ιδεα :?

• 1 year later...

Κι εγώ στην αλλαξιέρα του, που 'ναι απέναντι από την κούνια του, τού έχω ένα παιδικό λαμπάκι επιτραπέζιο ( από αυτά που πουλάνε τα Jumbo και λειτουργούν με μπαταρίες ). Πόσα walt είναι δεν ξέρω, πάντως ίσα που φωτίζει ο χώρος από το απόλυτο σκοτάδι και μάλιστα κάνει και σχεδιάκια στο ταβάνι με αστεράκια και φεγγαράκια!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Εγώ αφήνω το φως του διαδρόμου ανοιχτό και έτσι υπάρχει ένας υποτυπώδης φωτισμός σε όλες τις κρεβατοκάμαρες. Και εμένα δεν μου αρέσει το απόλυτο σκοτάδι, αν και ο παιδίατρος πιστεύει πώς έτσι είναι το σωστό!!!!!!!!!!!!!!!!!

aYVcp2.png

εγω εχω φωτακι σταθερα για να τη βλεπω κ να μη με συνδιασει με το αναμα οταν μπαινω κ το σκοταδι οταν λειπω.οταν χρειαζεται να κοικηθει σε σκοταδι κοιμαται το ιδιο ανετα

ενα μικρο λαμπακι στο δωματιο της και ενα πορτοτιφ στην κουζινα. Τα αναβω παντα για θεμα ασφαλειας κυριως, δηλ. αν γινει ενα σεισμος το βραδυ θα τρεχουμε σα τρελλοι??

Διαφημίσεις