Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο θα κρατήσει;

Macorina

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Έχω μια απορία σχετικά με τον μπεμπούλη μου που είναι σχεδόν 7 μηνών. Ενώ μέχρι πριν κανένα δεκαπενθήμερο κοιμόταν το βράδι ωραιότατα από τις 8:30 μέχρι τις 8:30 περίπου το πρωϊ με έναν θηλασμό κατά τις 5 ή 6, ξαφνικά άρχισε να ξυπνάει ανά μισάωρο περίπου άπό την ώρα που πέφτει για ύπνο μέχρι τις 2 περίπου και μετά ξανά στις 5 ή 6 και στις 7:30 -8 που ξυπνάει για πρωί. Από όλα αυτά τα ξυπνήματα θηλάζει 2-3 φορές, ενώ τις υπόλοιπες αποκοιμιέται μέχρι να τον σηκώσω αγκαλιά. Έχουμε βγάλει ένα δοντάκι και επίσης έχουμε αρχίσει παράλληλα με το θηλασμό στέρεές τροφές, οπότε τρώει παραπάνω από ικανοποιητικά. Διαβάζοντας πολλά θέματα εδώ (ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και το φορουμ) έχω συμπεράνει ότι

ή είναι τα δοντάκια

ή περνάει φάση προσκόλλησης /άγχος αποχωρισμού.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει και θα ήθελα τη βοήθειά σας (είτε με παραπομπή σε ήδη υπάρχον θέμα, είτε από την εμπειρία σας) είναι το εξής:

Πόσο διαρκεί αυτή η φάση; Γιατί αν διαρκεί όσο χρειάζονται όλα τα δόντια για να βγούν τη βάψαμε.

Και τέλος, αν διαρκέσει πολύ, υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσει να ξαναβρεί τις θαυμάσιες συνήθειες ύπνου που είχε πριν;

Το ρωτάω αυτό, όχι γιατί βαριέμαι να σηκώνομαι, αλίμονο, αλλά γιατί φοβάμαι μήπως χάσουμε τα κεκτημένα μας και έχουμε πρόβλημα αργότερα που διορθώνεται πολύ δυσκολότερα απ'ό,τι έχω καταλάβει.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

jTosp2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα!

Εμενα το μωρο μου ειναι 9 μηνων!Μεχρι τους 7 μηνες (δεν θηλαζω).. κοιμοταν μονος του το βραδυ χωρις κανενα προβλημα!Απο εκει και περα ομως.. αν δεν τον εχω αγκαλια για να τον παρει ο υπνος.. δεν κοιμαται!Ακομα και κοιμισμενο που τον βαζω στην κουνια του.. αμα γυρισει και δεν με δει κλαιει!Μηπως ειναι αυτο που λες το αγχος του αποχωρισμου!Εγω φροντιζω καμια ωρα πριν τον υπνο .. να τον ξεθεωνω στο παιχνιδι.. οποτε να μου κοιμαται αμεσως με το που πιει το γαλα του!Για δοκιμασε το και ισως σταματησει να ξυπναει στα ενδιαμεσα αμα πεφτει ξερο απο την κουραση και ικανοποιημενο απο το παιχνιδι!

FvxMp3.png

H δικια μου ειναι 17 μηνων και το κανει ακομα.Αν ξυπνησει την νυχτα (ξυπναει καθε βραδυ) και δε με δει.....φωναζει μαμα μου και κλαιει.Μολις την παρω διπλα μου ξανακοιμαται.Και σε κανενα 20λεπτο την ξαναβαζω στο κρεββατι της.Κουραστικο μεν για μενα γιατι μπορει να τυχει και 2 φορες να ξυπνησει , καμια φορα και 3 αλλα..........τι να κανω? Ελπιζω καποια στιγμη να το ξεπερασουμε ....:-P

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Καλημερα και απο μενα ,

γενικως τα παιδακια ολο φασεις περνουνε τον υπνο μεχρι να γινουνε 2-2μιση ετων , οποτε και αρκετα φυσιολογικα ολα αυτα . Αμα ειναι δοντακια δοκιμασε μα τοθ δωσεις ντεπον και αμα δεις οτι σταματαει το κλαμα σημαινει. οτι οντως ποναει . Τωρα το αγχος αποχωρισμου δεν 3ερω ειλικρινα πως αντιμετωπιζεται. Ο πιτσιρικας δεν περασε σε αυτην την ηλικια ή τουλαχιστον δεν εβγαινε στον υπνο του , ο δικος μας αρχησε τα περιεργα μετα το χρονο στον υπνο οποτε και μπορουσαμε καλθτερα να του μιλησουμε και να του εξηγησουμε . Η Μαρια εκλαιγε καποιες φορες τη νυχτα αλλα με ενα μπουκαλι γαλα ανα 5ωρο και χωρις να τη σηκωσουμε καθολου απο το κρεββατι της αποκοιμιοτανε 3ανα εστω και αμα μερικες φορες εκλαιγε λιγακι μεχρι να 3ανακοιμηθει . Απλα ειναι λιγο παγιδα που πεφτεις αμα καποιο παιδακι αποκοιμιετε αγκαλιτσα , συνηθως ναι ξυπνανε αμα τα βαλεις στο κρεββατι τους και τσιριζουνε ακομα περισσοτερο . Συμβουλη μου ειναι να υπαρχει μια ρουτινα υπνου , οπως ειπε η κοπελα πιο πανω , παιχνιδι πριν ή βολτα , μπανακι χαλαρωτικο , λιγο αγκαλιτσες , κανα παραμυθακι την ωρα του θηλασμου ή του μπουκαλιου και αμεσως κρεββατακι λεγοντας του ποσο το αγαπαμε και οτι η μαμα και ο μπαμπας ειναι εδω και τωρα ειναι ωρα για νανι και οτι ολοι κοιμομαστε . Αμα ξυπνησει μεσα στη νυχτα δοκιμαζουμε πρωτα απο ολα αμα πειναει , αμα ποναει απο δοντακια οποτε και ντεπον , αμα εχει βουλωμενες μυτουλες οποτε και κανουμε ορο ή φισιομερ , αμα ειναι λερωμενο ή αμα ειναι μεγαλουτσικο δηλαδη 7-8 μηνων και πανω οποτε και κλαιει γιατι απλα θελει παρεα οποτε εκει του λεμε οτι ειναι ωρα για υπνο , ολοι κοιμομαστε και οτι ωρα για παιχνιδι ειναι οταν ξημερωσει ε3ω , αμα υπαρχουνε μεγαλυτερα αδελφακια τα εχουμε ως παραδειγμα που κοιμουνται, φιλακι και φευγουμε . Συνηθως μετα απο λιγο κλαμα πιανει , και να κλαψουνε λιγακι δεν το βρισκω κακο , ο βραδυνος υπνος ειναι παρααααα πολυ σημαντικος και για το μωρο και για τους γονεις για να μπορουνε ολοι να ειναι γεματοι ενεργεια την υπολοιπη μερα .

Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Έχω μια απορία σχετικά με τον μπεμπούλη μου που είναι σχεδόν 7 μηνών. Ενώ μέχρι πριν κανένα δεκαπενθήμερο κοιμόταν το βράδι ωραιότατα από τις 8:30 μέχρι τις 8:30 περίπου το πρωϊ με έναν θηλασμό κατά τις 5 ή 6, ξαφνικά άρχισε να ξυπνάει ανά μισάωρο περίπου άπό την ώρα που πέφτει για ύπνο μέχρι τις 2 περίπου και μετά ξανά στις 5 ή 6 και στις 7:30 -8 που ξυπνάει για πρωί. Από όλα αυτά τα ξυπνήματα θηλάζει 2-3 φορές, ενώ τις υπόλοιπες αποκοιμιέται μέχρι να τον σηκώσω αγκαλιά. Έχουμε βγάλει ένα δοντάκι και επίσης έχουμε αρχίσει παράλληλα με το θηλασμό στέρεές τροφές, οπότε τρώει παραπάνω από ικανοποιητικά. Διαβάζοντας πολλά θέματα εδώ (ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και το φορουμ) έχω συμπεράνει ότι

ή είναι τα δοντάκια

ή περνάει φάση προσκόλλησης /άγχος αποχωρισμού.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει και θα ήθελα τη βοήθειά σας (είτε με παραπομπή σε ήδη υπάρχον θέμα, είτε από την εμπειρία σας) είναι το εξής:

Πόσο διαρκεί αυτή η φάση; Γιατί αν διαρκεί όσο χρειάζονται όλα τα δόντια για να βγούν τη βάψαμε.

Και τέλος, αν διαρκέσει πολύ, υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσει να ξαναβρεί τις θαυμάσιες συνήθειες ύπνου που είχε πριν;

Το ρωτάω αυτό, όχι γιατί βαριέμαι να σηκώνομαι, αλίμονο, αλλά γιατί φοβάμαι μήπως χάσουμε τα κεκτημένα μας και έχουμε πρόβλημα αργότερα που διορθώνεται πολύ δυσκολότερα απ'ό,τι έχω καταλάβει.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

αχ αχ αχ....κεκτημενα με τα παιδια και ειδικα τοσο μικρα λιγο δυσκολο μου ακουγεται......τα παιδια περνουν φασεις και μαλιστα πολλες....ειδικα τα 2 πρωτα χρονια αστα..........εσυ κανε υπομονη και ακολουθα το παιδι σου κανοντας αυτο που σου λεει το ενστικτο σου και κανοντας οτι εκανες παντα.....σημερα ειναι τα δοντια,αυριο ειναι ενα κακο ονειρο,μεθαυριο θα κρυολογησει....ετσι ειναι τα παιδια και ετσι μεγαλωνουν...με φασεις που τελειωνουν και ξαναρχιζουν ......υπομονη σε ολες τις μανουλες..οπως μου ειπε μια φορα μια φιλη μου που εχει ενα γιο 15 χρονων και της παραπονιομουν οτι δεν κοιμαμαι....αχ ...μου λεει εσυ δεν κοιμασαι αλλα ο γιος σου ειναι στην κουνια του...εγω που δεν κοιμαμαι και ο δικος μου ειναι εξω και γυρνα με το μηχανακι ____????γκλουπ...καταπια τη γλωσσα μου:shock:..μικρα παιδια μικρα προβληματα μεγαλα παιδια μεγαλα προβληματα..αυτο ελεγε η μανα μου...κατι ξερουν και αυτες.....:!::!::!:

Διαφημίσεις

Ναι, ναι, πόσο δίκιο έχετε όλες!!!Χτες το βράδι δεν ξύπνησε ας πούμε... Πάντως και ρουτίνα ύπνου έχουμε και τον λυσσάω πριν το μπάνιο (η καλύτερή μου να τον ξαπλώνω γυμνό στο κρεβάτι μου και να τον κάνω να γελάει και να χτυπιέται από τη χαρά του!!! :-) καμια ώρα θα του δαγκώσω κανένα μπουτάκι και θα του φύγει κομμάτι, κρατιέμαι με το ζόρι)... θα δείξει... πάντως μεγάλη κουβέντα αυτό που είπε η φίλη σου με τον έφηβο... είναι όντως φοβερό να το σκεφτείς... Η μαμά μου μου είπε όταν γέννησα και δεν κοιμόμασταν λόγω θηλασμού να τον ξεχάσω τον βαθύ ανέμελο ύπνο και όχι για λίγο, για πάντα...

jTosp2.png

Ναι, ναι, πόσο δίκιο έχετε όλες!!!Χτες το βράδι δεν ξύπνησε ας πούμε... Πάντως και ρουτίνα ύπνου έχουμε και τον λυσσάω πριν το μπάνιο (η καλύτερή μου να τον ξαπλώνω γυμνό στο κρεβάτι μου και να τον κάνω να γελάει και να χτυπιέται από τη χαρά του!!! :-) καμια ώρα θα του δαγκώσω κανένα μπουτάκι και θα του φύγει κομμάτι, κρατιέμαι με το ζόρι)... θα δείξει... πάντως μεγάλη κουβέντα αυτό που είπε η φίλη σου με τον έφηβο... είναι όντως φοβερό να το σκεφτείς... Η μαμά μου μου είπε όταν γέννησα και δεν κοιμόμασταν λόγω θηλασμού να τον ξεχάσω τον βαθύ ανέμελο ύπνο και όχι για λίγο, για πάντα...

το ιδιο μου ειπε και η δικη μου μαμα οταν εμεινα εγκυος....παντα θα εχεις μια εγνοια...εσυ θα ακολουθεις παντα τη ρουτινα σου και πολυ καλα κανεις..το παιδι θα περναει φασεις αλλα εσυ με την σταθεροτητα σου θα το κανεις να αισθανεται παντα ασφαλες διπλα σου..υπομονη...ετσι μεγαλωνουν ολα τα παιδια του κοσμου...ειναι μικρο ακομη το μωρο σου...μετα το χρονο θα δεις μεγαλη καλυτερευση....:-P

Καλα , προτιμω να μη κοιμαμαι επειδη ειναι ανησυχη στον υπνο και να την εχω σπιτι παρα να μην κοιμαμαι γιατι θα ειναι εξω.....δε το συζητω.Ουτε να την σκεφτομαι δε θελω την ωρα που θα αρχισει να βγαινει.

Αλλα οχι βρε κοριτσια και 15 χρονων με μηχανακι........ελεος.....αν (Θεος φυλαξη γερο να ειναι το παιδι) γινει κατι........το παιδι θα φταιει?

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

συμφωνώ μαζί σου, αν και πιστεύω ότι αν θέλει να οδηγήσει μηχανάκι θα βρεί να δανειστεί άλλου και τρέχα γύρευε... τουλάχιστον, να του μιλήσει κάποιος για την ασφαλή οδήγηση και το κατάλληλο ντύσιμο και κυρίως το ΚΡΑΝΟΣ!!! Δυστυχώς σ'αυτή την ηλικία δεν μπορείς να βρείς την απόλυτη λύση σε κάτι τέτοια. Ευτυχώς έχουμε καιρό ακόμα... ας ανησυχούμε τώρα γιατί ξύπνησε ή γιατί δεν έφαγε ή πόση ώρα θήλασε και βλέπουμε τότε... Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η μάνα πιστεύω πως προσαρμόζεται στις συνθήκες και στις ανάγκες του παιδιού της σε όλες τις ηλικίες και αν έχει ανοιχτό μυαλό και λίγη εξυπνάδα μπορεί να το οδηγήσει στις όσο το το δυνατόν πιο ασφαλείς οδούς... Ελπίζω τουλάχιστον...

jTosp2.png

Καλησπερα κ απο μενα.Κ εγω εχω προβλημα με την 3 μηνων κορουλα μου.ενω τις εδινα κ ξενο γαλα για να κοιμηθει το βραδυ κ κοιμοταν 6-7 ωρες, τωρα εχει 1 βδομαδα που ξυπναει ενδιαμεσα 2-3 φορες.Ειναι ανησυχη, χτυπαει τα ποδαρακια της κ κουναει το κεφαλακι περα δωθε.Αν τα καταφερω ξανακοιμαται με την πιπιλα κ λιγο κουνιμα της κουνιας αλλιως ξεκιναει το κλαμα.Στην αρχη εδινα γαλα, τωρα το γυρισα στο χαμομιλι γιατι ξεφευγει στα γευματα κ ζυγιει ηδη σχεδον 7 κιλα!!!Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο τα δοντακια?Βαζει τα χερια της στο στομα κ οτι αλλο πιασει κ γκρινιαζει.Κ πανω που ειχα χαρει οτι αυξανει σιγα σιγα τις ωρες υπνου....:cry:

Διαφημίσεις

Καλησπερα κ απο μενα.Κ εγω εχω προβλημα με την 3 μηνων κορουλα μου.ενω τις εδινα κ ξενο γαλα για να κοιμηθει το βραδυ κ κοιμοταν 6-7 ωρες, τωρα εχει 1 βδομαδα που ξυπναει ενδιαμεσα 2-3 φορες.Ειναι ανησυχη, χτυπαει τα ποδαρακια της κ κουναει το κεφαλακι περα δωθε.Αν τα καταφερω ξανακοιμαται με την πιπιλα κ λιγο κουνιμα της κουνιας αλλιως ξεκιναει το κλαμα.Στην αρχη εδινα γαλα, τωρα το γυρισα στο χαμομιλι γιατι ξεφευγει στα γευματα κ ζυγιει ηδη σχεδον 7 κιλα!!!Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο τα δοντακια?Βαζει τα χερια της στο στομα κ οτι αλλο πιασει κ γκρινιαζει.Κ πανω που ειχα χαρει οτι αυξανει σιγα σιγα τις ωρες υπνου....:cry:

απαπαπαπαπαπα..3 μηνωννννννννν..παναγια μου νεογεννητο......ειναι πολυ μικρη.....μα παρα πολυ μικρη......μην εχεις καμια απαιτηση απο το μωρακι θα αλλαξει ισαμε 2899 φορες μεχρι να μεγαλωσει λιγο λιγο..δοντακια ειναι λιγο απιθανο και μακρυνο κατα τη γνωμη μου...τις περισσοτερες φορες δεν υπαρχει λογος που ξυπνανε ...απλα το οτι ειναι μωρο αρκει σαν λογος για να ξυπνησει τη νυχτα....ειχα διαβασει μια φορα κατι πολυ διαφωτιστικο σε ενα βιβλιαρακι του παμπερς..ελεγε οτι τα μωρα ξυπνανε πολυ ευκολα και πολλες φορες τη νυχτα γιατι ειναι θεμα επιβιωσης...δεν εχουν αλλο οπλο να αμυνθουν αλλα και να μας ειδοποιησουν οτι κατι συμβαινει μεσα στη νυχτα απο το να ξυπνησουν...ετσι απλα...το ξυπνημα ειναι θεμα επιβιωσης....οσο μεγαλωνει θα στρωνει με πολλες φασεις ενδιαμεσα βεβαια...να σου ζησει η μικρη μπουμπου:-P:lol::!::!:

ειχα διαβασει μια φορα κατι πολυ διαφωτιστικο σε ενα βιβλιαρακι του παμπερς..ελεγε οτι τα μωρα ξυπνανε πολυ ευκολα και πολλες φορες τη νυχτα γιατι ειναι θεμα επιβιωσης...δεν εχουν αλλο οπλο να αμυνθουν αλλα και να μας ειδοποιησουν οτι κατι συμβαινει μεσα στη νυχτα απο το να ξυπνησουν...ετσι απλα...το ξυπνημα ειναι θεμα επιβιωσης....οσο μεγαλωνει θα στρωνει με πολλες φασεις ενδιαμεσα βεβαια...να σου ζησει η μικρη μπουμπου:-P:lol::!::!:

Όλοι ξυπνάμε τη νύχτα, μικροί μεγάλοι. Ο ύπνος μας δεν είναι σαν ένα μικρό κώμα, έχει περιόδους βαθύ ύπνου και περιόδους ελαφρύ ύπνου εναλλάξ. Όταν βρισκόμαστε σε ελαφρύ ύπνο, είναι πιο πιθανό να ξυπνήσουμε αν ακούσουμε κάποιο θόρυβο ή αν πεινάμε πολύ ή αν έχουμε κάποια ενόχληση. Αν ξυπνήσουμε για τα καλά, μπορεί να μην μπορούμε να ξανακοιμηθούμε τόσο εύκολα.

xarakoula - ναι, υπάρχει περίπτωση να είναι από δοντάκια ή μπορεί να φταίνε και άλλα πράγματα. Π.χ. μήπως κοιμόσαστε με ανοιχτή την μπαλκονόπορτα λόγω ζέστης και το δωμάτιο έχει θόρυβο; μήπως κρυώνει; μήπως ζεσταίνεται; μήπως πρέπει να τρώει περισσότερο το βράδυ;

Επίσης να ξέρεις ότι στην ηλικία που είναι αρχίζει να καταλαβαίνει και να ενδιαφέρεται περισσότερο για το τι συμβαίνει γύρω της, οπότε αν την ώρα που βγαίνει από το βαθύ ύπνο ακούσει θόρυβο ή δει φως ή της μιλήσεις ή την αλλάξεις, τότε θα ξυπνήσει τελείως και θα πρέπει να τη νανουρίσεις από την αρχή για να κοιμηθεί.

Τον παιδίατρο τον έχεις ρωτήσει;