Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φορολογική δήλωση 2012!

maik

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Γνωρίζει κάποιος να μου πει εάν πρέπει να κάνω κοινή δήλωση με τον άντρα μου φέτος ;Παντρευτήκαμε Φεβρουάριο 2012 και προχτές δήλωσα το γάμο στην εφορία που πήγα να πάρω και τον κλειδάριθμο, αλλά ξέχασα να το ρωτήσω..

Ευχαριστώ!:)

gJm3p3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλους! Γνωρίζει κάποιος να μου πει εάν πρέπει να κάνω κοινή δήλωση με τον άντρα μου φέτος ;Παντρευτήκαμε Φεβρουάριο 2012 και προχτές δήλωσα το γάμο στην εφορία που πήγα να πάρω και τον κλειδάριθμο, αλλά ξέχασα να το ρωτήσω..

Ευχαριστώ!:)

Καλημέρα. Να ζήσετε κατ'αρχήν. Χωριστές δηλώσεις θα κάνετε και από του χρόνου παρεούλα.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Καλημερα.Να ζησετε!!!!

Χωριστες δηλωσεις θα κανετε.Η δηλωση που κανετε τωρα αφορα το οικονομικο ετος 2011.Οποτε κοινη δηλωση απο του χρονου.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

• 1 month later...

Καλησπέρα σας.

Σχετικά με τους κωδικούς 735 και 787 του πίνακα 6.

Αγόρασα ένα ακίνητο μέσα στο 2011.

1. Από όσο ξέρω μέχρι 31/12/2013 η αγορά ακινήτου δεν υπολογίζεται στις αντικειμενικές δαπάνες. Αυτό σημαίνει ότι απλά συμπληρώνουμε τον κωδικό 735 για πληροφοριακούς, όπως λέει το εγχειρίδιο, λόγους. Θα πρέπει να δικαιολογήσω την αγορά του ακινήτου από κεφάλαια προηγούμενων χρόνων μια και το εισόδημά μου το 2011 όπως είναι λογικό δεν επαρκεί να το δικαιολογήσω?

2. Στον κωδικό 735 πρέπει να προστεθεί στο συνολικό ποσό και ο φόρος μεταβίβασης εκτός από την αντικειμενική (εφόσον είναι μεγαλύτερη από την εμπορική)? Τα συμβολαιογραφικά και δικηγορικά έξοδα θα προσθετούν σε αυτόν τον κωδικό ή θα μπούν στις γενικές αποδείξεις?(κωδ 049)

3. Τον κωδικό 787 θα χρειαστεί πάλι να τον συμπληρώσουμε? Ή δεν χρειάζεται να το συμπληρώσουμε με την λογική ότι η αγορά ακινήτου δεν λαμβάνεται υπόψη ως αντικειμενική δαπάνη ή μήπως είναι για πληροφοριακούς λόγους και πρέπει να συμπληρωθεί?

Ευχαριστώ Πολύ