Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ινομύωμα και περίοδος

Recommended Posts

Καλησπέρα, ανοίγω καινούριο θέμα γιατί δεν βρήκα κάπου να μπορώ να γράψω τον προβληματισμό μου. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης (στην αυχενική νομίζω) ειδαμε πως είχα ένα ινομύωμα χαμηλά στην μήτρα το οποίο φυσικά μεγάλωνε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. ¨οταν ρώτησα (αφού γέννησα) τον γιατρό αν πρέπει να το βγάλω μου είπε πως εφόσον δεν δημιουργεί πρόβλημα δεν το πειράζουμε. Έχουν περάσει 6,5 μήνες από τότε που γέννησα και από αρχές Απριλίου και κάθε 15 μέρες έχω λίγο αίμα. για την ακρίβεια ξεκίνησε με 2-3 μέρες σαν ροζ βλέννα τον Απρίλιο,μετά μέσα Απριλίου αίμα με βλέννα και 5 μέρες, τέλη Απριλίου ξανά 2-3 μέρες λίγο αίμα,μέσα μαίου (ακριβώς 30 μέρες μετά τα μέσα Απριλίου) κανονική περίοδος 6-7 μέρες με μπόλικο αίμα και τώρα πάλι 16 μέρες μετά έχω ήδη 4 μέρες σταγόνες αίμα..Μπορεί να φταίει το ινομύωμα?Ή είναι απλώς η περίοδος που προσπαθεί να προσαρμοστεί?Είναι κατι σοβαρό?Και αν είναι από το ινομύωμα τι γίνεται μετά?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

Ίσως να φταίει και το ινομύωμα! Ρίξε μια ματιά στα θέματα που έχω ανοίξει, θα δεις πόσο έχω ταλαιπωρηθεί από ινομυώματα και πόσες εγχειρήσεις έχω κάνει.

Κατ' αρχήν δεν αναφέρεις πόσα εκατοστά είναι. Τα ινομυώματα δεν αφαιρούνται όταν είναι κάτω από 3 εκατοστά. Αν όμως μεγαλώνουν και δημιουργούν συμπτώματα τότε θέλουν παρακολούθηση και αφαίρεση. Συμπτώματα που δημιουργούν είναι: πόνος στην κοιλιά (από τις συσπάσεις που κάνει η μήτρα για να το αποβάλει), αύξηση της ροής και περισσότερες μέρες περιόδου, πόνος στο έντερο, αίμα στο μέσον του κύκλου, μέχρι και σοβαρές αιμορραγίες.

Γνώμη μου να σε δει ο γυναικολόγος σου το συντομότερο και να του περιγράψεις όσα μας λες εδώ.

it's never too late to start all over again

Αν θυμάμαι καλά ήτανε κάπου γύρω στα 3εκ..Προς το παρόν δεν μου προκαλούν πόνο,είχα πάρα πολύ αίμα στην περίοδο αλλά αυτό ίσως να είναι και φυσιολογικό μετά την εγκυμοσύνη αλλα όμως έχω αίμα στο μέσο του κύκλου...Έκλεισα ραντεβού για αύριο,ελπίζω να μην είναι κάτι..Έχω αγχωθεί λίγο είναι η αλήθεια..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Αν θυμάμαι καλά ήτανε κάπου γύρω στα 3εκ..Προς το παρόν δεν μου προκαλούν πόνο,είχα πάρα πολύ αίμα στην περίοδο αλλά αυτό ίσως να είναι και φυσιολογικό μετά την εγκυμοσύνη αλλα όμως έχω αίμα στο μέσο του κύκλου...Έκλεισα ραντεβού για αύριο,ελπίζω να μην είναι κάτι..Έχω αγχωθεί λίγο είναι η αλήθεια..

Ίσως να σου έχει μεγαλώσει λιγάκι. Ίσως πάλι να μην έχει σχέση με τα συμπτώματα που έχεις και να είναι μέχρι να σταθεροποιηθεί πάλι η περίοδός σου. Δεν είναι πάντως τίποτα το τρομακτικό τα ινομυώματα αν δεν έχεις ινομυωματώδη μήτρα όπως εγώ (που δεν έχεις, οπότε χαλάρωσε!:D).

it's never too late to start all over again