Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ερευνα υπογεννητικότητας σας εχουν κανει?

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι! Είναι η πρωτη φορά που γράφω! Σημερα με καλέσαν στο σταθερο μου και μου ε'ιπαν οτι εκαναν ερευνα για την υπογεννητικότητα στη Ελλάδα και σαν πρωτάρα την πάτησα και απαντησα οτι εχω παιδάκι! Με ζήτησαν κανονικά με το ονοματεπώνυμο μου! Σας εχει συμβεί κατι παρόμοιο? Γιατί κοντεύω να τρελλαθώ μήπως έκανα την μεγαλύτερη χαζομάρα στη ζωή μου!Να κάνω κάτι? Καθε απάντηση θα με βοηθούσε πολύ! Σας ευχαριστώ!

Edited by takisofi
αλλαγή θέματος

Διαφημίσεις

κι εγώ την ίδια πατάτα έκανα. Και είπα και για τις ηλικίες των παιδιών- αυτό ζητούσαν...Το νούμερο είχε απόκρυψη, και δεν μου είπαν ποιοι είναι και κάνουν αυτή την έρευνα. Ανησυχώ, απλά σκέφτομαι ότι τα παιδιά μας έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν και τα έχουν φακελωμένα απ τις κλινικές ακόμη.

κι εγώ την ίδια πατάτα έκανα. Και είπα και για τις ηλικίες των παιδιών- αυτό ζητούσαν...Το νούμερο είχε απόκρυψη, και δεν μου είπαν ποιοι είναι και κάνουν αυτή την έρευνα. Ανησυχώ, απλά σκέφτομαι ότι τα παιδιά μας έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν και τα έχουν φακελωμένα απ τις κλινικές ακόμη.

Πάντως έχω φρικάρει και δεν ξέρω τι να κάνω και τι να σκεφτώ!! Πριν πόσο καιρό έγινε σε εσένα αυτο?

Πάντως έχω φρικάρει και δεν ξέρω τι να κάνω και τι να σκεφτώ!! Πριν πόσο καιρό έγινε σε εσένα αυτο?

στις 30 Μαίου

Και σε μένα πήραν τηλέφωνο και ζήτησαν μόνο τις ηλικίες των παιδιών. Δίστασα αλλά απάντησα (δεν ξέρω αν έκανα καλά) αλλά πριν τους ρώτησα ποια εταιρία είναι και μου απάντησαν. Δε θυμάμαι όμως το όνομα που μου είπε δυστυχώς... Υποθέτω πως αφού ρώτησαν και σε εσάς τα ίδια δεν θα είναι κάτι κακό που φοβόμαστε...

2IW7p3.png

xwifp2.png

Διαφημίσεις

Και σε μένα πήραν τηλέφωνο και ζήτησαν μόνο τις ηλικίες των παιδιών. Δίστασα αλλά απάντησα (δεν ξέρω αν έκανα καλά) αλλά πριν τους ρώτησα ποια εταιρία είναι και μου απάντησαν. Δε θυμάμαι όμως το όνομα που μου είπε δυστυχώς... Υποθέτω πως αφού ρώτησαν και σε εσάς τα ίδια δεν θα είναι κάτι κακό που φοβόμαστε...

Καλημέρα...Αφου σου είπαν οτι είναι απο κάποια εταιρεία ελπίζω να μην είναι κάτι κακό!! Εμένα ουτε αυτο δεν μου έκοψε να ρωτήσω!!! Μια φίλη μου μου είπε οτι αν ήταν να γίνει κατι δεν θα σε έπαιρναν τηλέφωνο!!!! Απλά έχουμε τρομοκρατηθέι με όσα ακούμε!! Εγώ μίλησα και με το χαμόγελο και μου είπαν οτι δεν τους έχουν ξαναπαρει να τους πουν κάτι τέτοιο...Μακάρι η Παναγία να φιλάει ολα μας τα παιδάκια...Τι αλλο να πω?????

Πιο πιθανονν ειναι να ηταν απο καποια διαφημιστικη που εχει σχεση με πανες και προιοντα για μωρα η απο αυτες που πουλανε βιβλια και εμφανιζονται ξαφνικα στο σπιτι να σας πουλησουν το οτιδηποτε για μωρα.

QJZup3.png

bxuCp3.png

Πιο πιθανονν ειναι να ηταν απο καποια διαφημιστικη που εχει σχεση με πανες και προιοντα για μωρα η απο αυτες που πουλανε βιβλια και εμφανιζονται ξαφνικα στο σπιτι να σας πουλησουν το οτιδηποτε για μωρα.

Αυτό νομίζω κι εγώ.

Να έχει κάποιος κακό στο νου του για το παιδί σου και να σε παίρνει πρώτα να σε ρωτήσει την ηλικία του, μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο. Και πώς δηλαδή σας επέλεξε, του άρεσε το νούμερο του τηλεφώνου σας; :lol:

Πραγματικά κορίτσια, μην ανησυχείτε, δεν θα συμβεί κάτι κακό στα παιδάκια σας επειδή είπατε τις ηλικίες τους σε κάποιον άγνωστο. Το πολύ πολύ να σας βομβαρδίσουν με φυλλάδια για κρέμες ή πάνες ή παιδικούς σταθμούς ή βιβλία, αναλόγως την ηλικία.

Πάντως γενικότερα η γνώμη μου είναι να μην απαντάμε σε οποιαδήποτε ερώτηση γίνεται τηλεφωνικώς και μάλιστα από νούμερο με απόκρυψη, πρώτον γιατί δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιος ρωτάει, και δεύτερον γιατί αν δίνουμε πληροφορίες με τόση ευκολία, σε λίγο θα μας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνα μία για το ένα και μία για το άλλο, και δεν θα βρίσκουμε ησυχία.

Αυτό νομίζω κι εγώ.

Να έχει κάποιος κακό στο νου του για το παιδί σου και να σε παίρνει πρώτα να σε ρωτήσει την ηλικία του, μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο. Και πώς δηλαδή σας επέλεξε, του άρεσε το νούμερο του τηλεφώνου σας; :lol:

Πραγματικά κορίτσια, μην ανησυχείτε, δεν θα συμβεί κάτι κακό στα παιδάκια σας επειδή είπατε τις ηλικίες τους σε κάποιον άγνωστο. Το πολύ πολύ να σας βομβαρδίσουν με φυλλάδια για κρέμες ή πάνες ή παιδικούς σταθμούς ή βιβλία, αναλόγως την ηλικία.

Πάντως γενικότερα η γνώμη μου είναι να μην απαντάμε σε οποιαδήποτε ερώτηση γίνεται τηλεφωνικώς και μάλιστα από νούμερο με απόκρυψη, πρώτον γιατί δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιος ρωτάει, και δεύτερον γιατί αν δίνουμε πληροφορίες με τόση ευκολία, σε λίγο θα μας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνα μία για το ένα και μία για το άλλο, και δεν θα βρίσκουμε ησυχία.

Όσο αναφορά να μην δίνουμε τα στοιχεία σχετικά με τα παιδιά μας εχεις απόλυτο δίκιο...!!! Άλλα κολλάει κι αυτο το μυαλό καμιά φορα!! Απλά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις...!!!

Όσο αναφορά να μην δίνουμε τα στοιχεία σχετικά με τα παιδιά μας εχεις απόλυτο δίκιο...!!! Άλλα κολλάει κι αυτο το μυαλό καμιά φορα!! Απλά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις...!!!

Μα κι αυτοί εκεί βασίζονται, στο ότι κολλάει το μυαλό.

Πάντως εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με άλλες πληροφορίες, και όχι τόσο με τις ηλικίες των παιδιών μας. Συγκεκριμένα να μην δίνουμε προσωπικά δεδομένα (πλήρες όνομα, όνομα πατρός, αρ. ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης, δική μας κυρίως αλλά και των παιδιών) (γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πλαστογραφίες) και επίσης να μην μας ξεφεύγουν "άσχετες" πληροφορίες όπως το πού εργαζόμαστε, με τι ωράριο, πότε πάμε διακοπές κ.λπ. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι σου τηλεφωνεί ένας επιτήδειος, εσύ μπορεί να ανησυχείς επειδή του είπες ότι ο Γιαννάκης σου είναι 3 χρονών, ενώ η πιο σημαντική πληροφορία που του έδωσες είναι όταν του είπες "α όχι, μην με πάρετε τηλέφωνο την άλλη εβδομάδα, θα λείπουμε διακοπές, ναι ναι, φέτος είπαμε να πάμε νωρίς, στο χωριό της μαμάς μου, στη Σάμο, ναι, θα κάτσουμε όλο το μήνα για να κάνουν μπάνια τα παιδιά, ο άντρας μου θα δουλεύει αλλά θα έρθει κι αυτός στα τέλη του μήνα για δέκα μέρες, μακάρι να μπορούσε να λείψει παραπάνω αλλά είναι ελεύθερος επαγγελματίας και αν δεν δουλέψει δεν θα πληρωθεί, κι έχουμε τόσα έξοδα από τότε που γεννήθηκε το μωρό μας, ειδικά τώρα που πήραμε καινούρια τηλεόραση / κομπιούτερ / στερεοφωνικό" μπούρου μπούρου μπούρου... Και μετά σου ανοίγουν το σπίτι...

Διαφημίσεις

Μα κι αυτοί εκεί βασίζονται, στο ότι κολλάει το μυαλό.

Πάντως εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με άλλες πληροφορίες, και όχι τόσο με τις ηλικίες των παιδιών μας. Συγκεκριμένα να μην δίνουμε προσωπικά δεδομένα (πλήρες όνομα, όνομα πατρός, αρ. ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης, δική μας κυρίως αλλά και των παιδιών) (γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πλαστογραφίες) και επίσης να μην μας ξεφεύγουν "άσχετες" πληροφορίες όπως το πού εργαζόμαστε, με τι ωράριο, πότε πάμε διακοπές κ.λπ.

Όχι ευτυχώς ούτε άλλες ερωτήσεις τέθηκαν αλλά ούτε και εγώ από την μεριά μου είπα κάτι άλλο...Μόνο ηλικία και ότι έχω παιδάκι...Απλά πλέον ξέρω να κρατά το στόμα μου κλειστό από εδώ και πέρα γιατι η σύγχυση το άγχος και τα νεύρα που έκανα με τον εαυτό μου δεν μπορώ να τα ξαναπεράσω!! Σε ευχαρισώ πάντως που μου απάντησες!!!

Το πιο πιθανό είναι να ήταν κάποια διαφημιστική εταιρεία που με πρόσχημα την έρευνα σου απέσπασε πληροφορίες για το αν έχεις παιδιά και τι ηλικίας. Τι σόι έρευνα είναι αυτή που η μοναδική ερώτηση είναι αν έχεις παιδιά και πόσο χρονών είναι...

Αλλά: δεν δίνουμε ποτέ πληροφορίες από το τηλέφωνο για οτιδήποτε. Μην απαντάτε σε υποτιθέμενες έρευνες και μην τσιμπάτε όταν σας παίρνουν να σας ανακοινώσουν ότι κάτι κερδίσατε.

Προσωπικά μόλις καταλάβω ότι πρόκειται για "έρευνα", "δημοσκόπηση", "ενημέρωση" "διαγωνισμό" και άλλες τέτοιες προσχηματικές αηδίες, πετάω ένα "δεν ενδιαφέρομαι, ευχαριστώ" και τελειώσε η υπόθεση. Δεν απαντάω σε οτιδήποτε άλλο. Επαναλαμβάνω το "δεν ενδιαφέρομαι" ό,τι και αν μου πουν και βέβαια δεν κάθομαι να ακούσω όλο το κατεβατό που τους έχουν μάθει να λένε.

εχω δυο μπουμπουκακια

Προσωπικά μόλις καταλάβω ότι πρόκειται για "έρευνα", "δημοσκόπηση", "ενημέρωση" "διαγωνισμό" και άλλες τέτοιες προσχηματικές αηδίες, πετάω ένα "δεν ενδιαφέρομαι, ευχαριστώ" και τελειώσε η υπόθεση. Δεν απαντάω σε οτιδήποτε άλλο. Επαναλαμβάνω το "δεν ενδιαφέρομαι" ό,τι και αν μου πουν και βέβαια δεν κάθομαι να ακούσω όλο το κατεβατό που τους έχουν μάθει να λένε.

Κι εγώ αυτό κάνω. Εκτός αν με πάρουν μεταξύ 3-5 μμ οπότε το πρώτο πράγμα που τους λέω είναι "γνωρίζετε ότι με έχετε ενοχλήσει σε ώρα κοινής ησυχ..." (δεν προλαβαίνω να πω τίποτα άλλο γιατί μου το κλείνουν) :mrgreen:

Σήμερα με κάλεσαν κι εμένα! Χωρίς ονοματεπώνυμο αλλά με ρώτησαν τα ίδια. Αν έχω παιδιά κάτω των 18 και τι ηλικίας είναι! Ψάχνω να βρω ήδη άκρη.Αν έχω νέα θα σας πω!

katarxhn kalhmera... mou egine ki emena auto to thlefwnhma x8es to apogeuma kai h alh8eia einai oti mou fanhke ki emena ligo periergo!!! h8ela na rwthsw... mhpws teleutaia dwsate kapou ta stoixeia sas, se kapoio super market? se poia perioxh briskeste? egw briskomai stous ag. anargyrous. mhpws einai ontws ereuna kai exoume 8oryby8ei gia to tipota? h mhpws kati trexei? egw pantws den exw kleisei mati olo to brady kai gia kapoio periergo logo exw mia entonh anhsyxia! an kapoios exei kamia apanthsh as mas th dwsei gia na hsyxasoume!!!

Διαφημίσεις

katarxhn kalhmera... mou egine ki emena auto to thlefwnhma x8es to apogeuma kai h alh8eia einai oti mou fanhke ki emena ligo periergo!!! h8ela na rwthsw... mhpws teleutaia dwsate kapou ta stoixeia sas, se kapoio super market? se poia perioxh briskeste? egw briskomai stous ag. anargyrous. mhpws einai ontws ereuna kai exoume 8oryby8ei gia to tipota? h mhpws kati trexei? egw pantws den exw kleisei mati olo to brady kai gia kapoio periergo logo exw mia entonh anhsyxia! an kapoios exei kamia apanthsh as mas th dwsei gia na hsyxasoume!!!

Καλημέρα! Εγω προσωπικά δεν είχα δώσει πουθενά τα στοιχεία μου! Τώρα τι να πώ δεν ξέρω μπορεί όντως να είναι έρευνα αφού μας έγινε σε κάποιες απο εμάς η έρευνα! και εγώ είχα φρικάρει πάρα πόλυ! Και ακόμα το σκέφτομαι! Εγω μένω Δυτική Αττική! Τι να πώ άλλο, και εμείς την πατήσαμε σαν πρωτάρες!!!!!

to thlefwnhma se mena egine x8es... shmera loipon hr8e enas antras sth polykatoikia mas opou kapoios apo olous tou anoikse kai xtyphse sto diamerisma mas (koudouni kai meta xtypouse th porta) gia na mas enhmerwsei gia kati biblia kai pws sto pedio tou arews poulane paidika biblia. o antras mou tou eipe pws den endiaferetai kai ton rwthse poios tou anhkse kai mphke kai htan ligo epi8etikos giati tou eipe oti esy ti eise astyfylakas edw mesa (8rassos). anyway ton ediwkse telika alla tou fanhke periergos!!! na htn symptwsh twra ki auto? ti na pw... pws exoume katanthsei... na fobomaste kai th skia mas!!!

to thlefwnhma se mena egine x8es... shmera loipon hr8e enas antras sth polykatoikia mas opou kapoios apo olous tou anoikse kai xtyphse sto diamerisma mas (koudouni kai meta xtypouse th porta) gia na mas enhmerwsei gia kati biblia kai pws sto pedio tou arews poulane paidika biblia. o antras mou tou eipe pws den endiaferetai kai ton rwthse poios tou anhkse kai mphke kai htan ligo epi8etikos giati tou eipe oti esy ti eise astyfylakas edw mesa (8rassos). anyway ton ediwkse telika alla tou fanhke periergos!!! na htn symptwsh twra ki auto? ti na pw... pws exoume katanthsei... na fobomaste kai th skia mas!!!

Καλημέρα! Εσύ δηλαδή απάντησες κανονικά στην έρευνα αυτή και την επόμενη μέρα ήρθε κάποιος σπίτι σας?

kalispera sas.

Menw anatoliki attiki kai molis, 18/6/2012 stis 4 to mesimeri, epa8a to idio! Me piran tilefwno, me zitisan onomastika kai me rwtisan to plithos kai tin ilikia twn paidiwn mou. Episis rwti8ika an to tilefwno pou kalousan itan tou spitiou mou. Biazomoun k apantisa se ola gia na tous ksefortw8w. Molis to ekleisa skeftika pws den mou eipan apo poia etaireia kaloun kai pagwsa! O andras mou kalese sto ypourgeio prostasias tou politi kai tou eipan pws kamin tetoia ereuna de ginetai. Sti sinexeia enimerwswe tin asfaleia kai tou eipan pws den mporoun na epemboun giati to tilefwnima den itan apeilitiko. Omws an simbei kati ypopto na tous paroume na steiloun peripoliko amesws. Ax, 8a pe8anw! As bgei auti i etaireia, an yparxei, na pei oti ekeini to ekane to galop! An gnvrizete tipota parapanw parakalw enimerwste! eyxaristw.

paidia ki ego anatoliki attiki meno kai me piran simera stis 3.

apo apporito tilefono, xoris na poun onoma etairias.... den apantisa fisika kai i kopela pou mou milise eixe profora, isos kai auto me kratise kai den apantisa...

paidia prosoxi!! exoume katantisei aidia....

sas parakalw, an sas paroun tilefwno gia tin en logw ereuna, rwtiste poia etaireia tin kanei kai simeiwste to gia na doume an yparxei! Min apantisete se tipota! Pantws emena mou milise mia kopela poli klassiki gia dimoskopiseis, den ponireutika tipota!

sas parakalw, an sas paroun tilefwno gia tin en logw ereuna, rwtiste poia etaireia tin kanei kai simeiwste to gia na doume an yparxei! Min apantisete se tipota! Pantws emena mou milise mia kopela poli klassiki gia dimoskopiseis, den ponireutika tipota!

Kalimera! Emena otan me piran tilefono akougotan kai kosmos apo mesa kai ekeini opos eipes itan kopela klasiki gia dimoskopiseis! Etsi tin patisame oles alla gia na egine se oles mas ti sto kalo toso exo na exoume pesei oles? Ego eixa parei to xamogelo tou paidiou kai mou eixan pei oti den tous eixan kanei allo tilefonima gia kapoia tetoia kataggelia! Ti na po pia? Fovomaste apo pantou! Apla mathame pia...Alla ontos an paroyn kapia alli kopela tilefono as rotisei apo pou einai...!!!

Καλημέρα! Εσύ δηλαδή απάντησες κανονικά στην έρευνα αυτή και την επόμενη μέρα ήρθε κάποιος σπίτι σας?

h kouventa mas htan poly syntomh kai den mou edwse polla peri8wria na antidrasw ekeinh th stigmh. o dialogos eixe ws ekshs: kalhspera sas kanoume mia ereuna gia thn upogennhtikothta kai 8elw na sas rwthsw an uparxoun mesa sto spiti paidia dhmotikou, gymnasiou, lykeiou, h panepisthmiou. apantw loipon : oxi mwra -aaa mwrakia (leei o typos) htan antras sth dikh mou periptwsh - na grapsw loipon enos dyo etwn loipon? nai tou apantw - eyxaristw poly geia sas kai to ekleise!!! ti eidous ereyna loipon ekane.... oti ti? den me rwthse posa mwra, den me rwthse antistoixa tis hlikies twn paidiwn... monos tou rwtouse monos tou apantouse... kai polu aorista pragmata. den kserw re koritsia!!! mhpws ginomaste paranoikes xwris logo?

h kouventa mas htan poly syntomh kai den mou edwse polla peri8wria na antidrasw ekeinh th stigmh. o dialogos eixe ws ekshs: kalhspera sas kanoume mia ereuna gia thn upogennhtikothta kai 8elw na sas rwthsw an uparxoun mesa sto spiti paidia dhmotikou, gymnasiou, lykeiou, h panepisthmiou. apantw loipon : oxi mwra -aaa mwrakia (leei o typos) htan antras sth dikh mou periptwsh - na grapsw loipon enos dyo etwn loipon? nai tou apantw - eyxaristw poly geia sas kai to ekleise!!! ti eidous ereyna loipon ekane.... oti ti? den me rwthse posa mwra, den me rwthse antistoixa tis hlikies twn paidiwn... monos tou rwtouse monos tou apantouse... kai polu aorista pragmata. den kserw re koritsia!!! mhpws ginomaste paranoikes xwris logo?

A emena i koyventa mou eixe os exis: geia sa i kiria ..... leo nai kanoyme ereyna gia tin ipogennitikotita stin ellada, exete paidia? nai ena, poso xronon? leo poso einai, exo kalesei se spiti nai leo( i ilithia) eyxaristo para poli geia sas! kai itan gynaika kai apo mesa akougotan kosmos san grafeio....Tora ti allao n apo? Mipos eimaste ypervolikes? Giati egine se polles....Pantos i kardia pleon den einai stin thesi tis....Exoume frikarei pia....

Με πηραν κι εμενα χτες, μου ειπαν και το ονομα της εταιριας αλλα δεν το θυμαμαι! Δεν εχω βεβαια παιδια...

Και σημερα πηραν και στο γραφειο!