Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Αρκετό καιρό είχα να βρεθώ στην παρέα σας. Θα ήθελα τις γνώμες σας σχετικά με το πάρτι των παιδιών μου. Έχω μπερδευτεί και προβληματίζομαι για το πώς να το οργανώσω.

Ο γιος μου κλείνει τα 13, ήταν μια κουραστική χρονιά για αυτόν και θέλω να ευχαριστηθεί την ηλικία ορόσημο κατ'εμέ , μια και μπαίνει στην εφηβεία.

Η κόρη μου πολύ μικρούλα μόλις 2 , άλλη ηλικία , άλλες απαιτήσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι τα γενέθλια τους απέχουν μόλις 18 μέρες, και λέω ότι είναι πρόβλημα, γιατί λόγω κρίσης το θεωρώ δύσκολο να κάνω δύο πάρτι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απ'την άλλη είναι τόσο διαφορετικές οι ηλικίες. Να σημειώσω, ότι σκέφτομαι να το κάνω στο εξοχικό που έχω χώρο και δεν απέχει πολύ απ'το σπίτι μας και οι περισσότεροι γονείς είναι διατεθειμένοι να παρευρεθούν.

Περιμένω βοήθεια , ευχαριστώ. :confused:

xldpp3.png

oKjKp3.png

Να σας καμαρώσω, όπως επιθυμείτε...

Διαφημίσεις

Και τα δικα μου παιδια εχουν γεννηθει με λιγες μερες διαφορα(6 μερες), ειναι αγορακια 4αρων κ ενος ετους.και εμεις στο εξοχικο με αρκετο κηπο κ χωρο κ μαζι θα κανουμε τα γεννεθλια φυσικα κ λογω κρισης, αλλα κ λιγων ημερων αποστασης.

Αφου υπαρχει χωρος(για τα μεγαλα παιδια να ευχαριστηθουν, εγω θα ελεγα να τα κανεις μαζι.

2 τουρτες, 1 με αγαπημενο θεμα του μεγαλου κ 1 για τη μικρη,

Στολισμος με σημαιακια, μπαλονια κλπ

Δεν δεσμευει κατι τα μεγαλα παιδια να ευχαριστηθουν το παρτυ(αφου ειναι διαφορετικες ηλικιες 1 γωνια γιατα μεγαλα κ 1 για τα μικρα θα ελεγα, μπορεις να διαμορφωσεις κ το χωρο)

καλημέρα..κι εμενα θα με απασχολήσει το θεμα, περιμενω το δέυτερο γύρω στις 20/8 και η μεγάλη είναι 7/9 με έξη χρόνια διαφορά..βλεπω την ηλικία μεταξύ των παιδιών σου πολύ μεγάλη για κοινό πάρτυ..στη θεση σου θα έκανα κανονικο πάρτυ στο μεγάλο, λόγω ηλικίας και άλλη μέρα θα έκοβα μία τουρτίτσα στο μικρο με λίγα άτομα και ετοιμασίες που έτσι κι αλλιώς δεν καταλαβαίνει..ουτως ή άλλως άλλοι φίλοι , άλλοι καλεσμένοι..

ακριβώς λόγω κρίσης..σαν να λες στον άλλον φερε δύο δωρα..

πέρισυ είχαν κάνει κοινό πάρτυ τρεις φίλοι της κόρης μου από τη γειτονιά..ε ωραία ήταν αλλά το πενηντάρικο που έδωσα για 3 δώρα μαζεμένα κάπως μου κάθισε.

δεν νομιζω 13 χρονων παιδι να θελει γυρω του πιτσιρικια 2 ετων.ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα κ θα θελει να χαρει εκεινη την ημερα με τους φιλους του.σκεψου οτι ουτε τους γονεις δεν θα θελουν μες τα ποδια τους.στο κατω κατω το 2 ετων παιδακι μπορει να γιορτασει τα γενεθλια του μια αλλη μερα μονο με εσας.δεν θα καταλαβει κ πολλα.ενω ο μεγαλος θα νιωσει οτι δεν τον υπολογιζετε.το παρτυ γινεται για να χαρει το παιδι κ οχι για να μαζευτουν οι μεγαλοι κ να διασκεδασουν.μπορει κ να του βγει ασχημη συμπεριφορα προς το αδερφακι του.

δεν νομιζω 13 χρονων παιδι να θελει γυρω του πιτσιρικια 2 ετων.ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα κ θα θελει να χαρει εκεινη την ημερα με τους φιλους του.σκεψου οτι ουτε τους γονεις δεν θα θελουν μες τα ποδια τους.στο κατω κατω το 2 ετων παιδακι μπορει να γιορτασει τα γενεθλια του μια αλλη μερα μονο με εσας.δεν θα καταλαβει κ πολλα.ενω ο μεγαλος θα νιωσει οτι δεν τον υπολογιζετε.το παρτυ γινεται για να χαρει το παιδι κ οχι για να μαζευτουν οι μεγαλοι κ να διασκεδασουν.μπορει κ να του βγει ασχημη συμπεριφορα προς το αδερφακι του.

Συμφωνο!!το 2 χρονο και να μην το κανεις παρτι δεν θα καταλαβει τπτ...

ενω το 13χ δεν θα ειναι οτι καλυτερο να εχει και μικρα αναμεσα του...

κανε το 2χ.μια αλλη μερα..

Διαφημίσεις

Κι εγώ σκέφτηκα ότι ο μεγάλος το έχει περισσότερο ανάγκη. Αλλά δεν θέλω να περάσουν και έτσι τα γενέθλια της μικρής. Νιώθω ότι θα τα ξεχωρίζω. Μετά αν τα κάνω χωριστά πραγματικά οικονομικά το πράγμα θα ξεφύγει γιατί το μεταξύ μας δεν αφορά μόνο τους τέσσερις μας. Περιλαμβάνει γιαγιάδες, θείους και θείες (τα αδέρφια μας δηλ. ) και δεν είμαστε λίγοι. Απ'την άλλη να το κάνουμε μόνο οι 4 , σημαίνει πως θα περάσει πολύ ανώδυνα. Στον γιο μου έκανα κάθε χρόνο, και το ίδιο θέλω και για την μικρή. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει. :|

xldpp3.png

oKjKp3.png

Να σας καμαρώσω, όπως επιθυμείτε...

Και γω θεωρω οτι οι ηλικιες σας δεν ταιριαζουν καθολου ομως.Εχω παει σε διπλα παρτυ αλλα με μικρες ηλικιακες διαφορες...ειναι αδικο και για το γιο σου να εχει να μοιραστει τα γενεθλια του με την κατα πολυ μικροτερη αδερφη του (προσπαθησε να μπεις στη θεση του). Καλυτερα να κανεις για τη μικρη κατι αργοτερα που θα καταλαβαινει και πιο πολλα και δωσε τωρα την ευκαιρια στο γιο σου να απολαυσει τη μερα του.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Κι εγώ σκέφτηκα ότι ο μεγάλος το έχει περισσότερο ανάγκη. Αλλά δεν θέλω να περάσουν και έτσι τα γενέθλια της μικρής. Νιώθω ότι θα τα ξεχωρίζω. Μετά αν τα κάνω χωριστά πραγματικά οικονομικά το πράγμα θα ξεφύγει γιατί το μεταξύ μας δεν αφορά μόνο τους τέσσερις μας. Περιλαμβάνει γιαγιάδες, θείους και θείες (τα αδέρφια μας δηλ. ) και δεν είμαστε λίγοι. Απ'την άλλη να το κάνουμε μόνο οι 4 , σημαίνει πως θα περάσει πολύ ανώδυνα. Στον γιο μου έκανα κάθε χρόνο, και το ίδιο θέλω και για την μικρή. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει. :|

λες το 2χρονο να σου πει μαμα με ξεχωριζεις απο τον αδερφο μου?δεν νομιζω.ενω με τον μεγαλο θα χεις θεμα.μπορεις εκεινη την ημερα απλα να σβησει κ κερακια η μικρη χωρις δικους της καλεσμενους.αν και δεν θεωρω σωστο να σβηνουμε κερακια πριν την ημερα των γενεθλιων αλλα μετα.συζητησε το κ με τον μεγαλο να δεις αντιδρασεις.

Αρκετό καιρό είχα να βρεθώ στην παρέα σας. Θα ήθελα τις γνώμες σας σχετικά με το πάρτι των παιδιών μου. Έχω μπερδευτεί και προβληματίζομαι για το πώς να το οργανώσω.

Ο γιος μου κλείνει τα 13, ήταν μια κουραστική χρονιά για αυτόν και θέλω να ευχαριστηθεί την ηλικία ορόσημο κατ'εμέ , μια και μπαίνει στην εφηβεία.

Η κόρη μου πολύ μικρούλα μόλις 2 , άλλη ηλικία , άλλες απαιτήσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι τα γενέθλια τους απέχουν μόλις 18 μέρες, και λέω ότι είναι πρόβλημα, γιατί λόγω κρίσης το θεωρώ δύσκολο να κάνω δύο πάρτι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απ'την άλλη είναι τόσο διαφορετικές οι ηλικίες. Να σημειώσω, ότι σκέφτομαι να το κάνω στο εξοχικό που έχω χώρο και δεν απέχει πολύ απ'το σπίτι μας και οι περισσότεροι γονείς είναι διατεθειμένοι να παρευρεθούν.

Περιμένω βοήθεια , ευχαριστώ. :confused:

Καλησπερα και απο εμενα. Οι καιροι ειναι δυσκολοι για 2 παρτυ οταν στην καλυτερη των περιπτωσεων θα ξοδεψεις 250ευρω (πολυ καλυτερη) με ολα μεσα ετοιμασιες φαγητα τουρτες δωρα στολισμο κλπ. Επειδη εχεις ενα μεγαλο παιδι και τετοιας ηλικιας συνηθως ειναι ωριμα προτεινω να το συζητησεις μαζι του. Ειναι αμαρτια να μην κανεις εντελως τιποτα για το μικρο αλλα μπορεις να τα διαχωρησεις. Να πεις στο μεγαλο παιδι θελω να με βοηθησεις να σου κανω ενα παρτυ για να το διασκεδασεις αλλα με αυτη την ευκαιρια (το δικο σου παρτυ) να κοψουμε και στην αδερφουλα σου μια τουρτα.Μπορειτε να περιοριστειτε στον χωρο στο Σαλονι τα μικρα στην βεραντα οι νεοι.Συζητα το μαζι σου και πιστευω πως θα διξει κατανοηση, ειδικα αμα του πεταξεις το μπαλακι στο πως φανταζεται οτι θα ειχε επιτυχια ενα τετοιο παρτυ,χωρις να ριχτει και καλα η μικρη,αλλα κυριως να περασεις καλα που τοσο πολυ κουραστικες φετος.

Βεβαια δεν σε βοηθαει η ηλικια τους αλλα βρε παιδια μ ενα σμπαρο δυο τριγωνια.

Οι συγγενεις και οι πολυ κοντινοι φιλοι ξερουν οτι και τα δυο παιδια εχουν γενεθλια και θα κανουν το κουμαντο τους.

Θα μπορουσες να κανεις ενα παρτυ μονο με τα παιδια του σχολειου και μετα να καλεσεις τους μεγαλους (συγγενεις και φιλους) στο παρτυ της μικρης.. Ο προυπολογοσμος για τα παρτυ δεν ειναι απαιρετιτο να ειναι μεγαλος. Τα 13χρονα την βγαζουν με πιτσα δεν χρειαζονται ψητα.

Διαφημίσεις

Aφου θα το κανεις το παρτυ στο εξοχικο κ εχει χωρο, μιλα με τον μεγαλο, ρωτησε την αποψη του κ μπορειτε να <διαχωρισετε>το χωρο, ωστε κ ο μεγαλος με τους φιλους του να περασουν καλα, κ οι συγγενεις κ οι γονεις.

Δεν νομιζω να πειραξει τοσο πολυ τον μεγαλο που θα σβησει το κερακι κ η 2χρονη αδερφουλα.

Ειναι δυσκολοι οι καιροι να κανεις 2 παρτυ σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα.

Ειναι αδικο κ για την μικρη να μην γιορτασει τα γεννεθλια της <επισημα>.

Οι συγγενεις θα ειναι οι ιδιοι καλεσμενοι κ για τα 2 παιδια.

Το 2χρονο, ποσους φιλους να εχει?

Ο 13χρονος μπορει να κατανοησει ποσο δυσκολοι ειναι οι καιροι κ να απολαυσει το παρτυ του (με τη θυσια οτι θα παραβρισκονται κ οι φιλοι της 2χρονης αδελφης--αλλα οπως σου ειπα μπορεις να κανεις μια γωνια για τα μικρα οπου θα τα απασχολει καποια μαμα κλπ κ πιο διπλα να ειναι τα μεγαλα)

Με καλη διαθεση ολα γινονται!!!

Ποσα ατομα θα καλεσεις για την μικρη?(δεν εννοω γιαγιαδες/θειους κλπ που ετσι κ αλλιως θα τους καλουσες κ για τον μεγαλο κ για την μικρη), αλλα φιλους της μικρης - γονεις?Ειναι πολλα ατομα?

Θελω να πω πως ετσι κ αλλιως, τους συγγενεις θα τους καλουσες στο παρτυ του μεγαλου.

Η διαφορα θα ειναι πως θα εμφανισεις ακομη 1 τουρτα, θα σβησει κ η μικρη το κερακι, θα ειναι κ λιγα ατομα παραπανω(δεν νομιζω να πειραχτει τοσο ο μεγαλος)

Αν του εξηγησεις θα καταλαβει πιστευω.

Σε 2 με 3 χρονια θα σου ζητα να γιορτασει παρεα με τα φιλαρακια του στα goodys η σε καφετερια, οποτα κοιτα να χαρεις τωρα τα οικογενειακα παρτυ...