Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παιδικός σταθμός ή κατευθείαν προνήπια;

Recommended Posts

κορίτσια θα ήθελα την πολύτιμη γνώμη σας...η κόρη μου η μεγάλη τον οκτώβριο θα κλείσει τα 3 και σκεφτόμουν αν θα την στείλω παιδικό ή είναι καλύτερα να την κρατήσω ακόμη μία χρονιά στο σπίτι και όταν γίνει τεσσάρων να πάει προνήπια..απο την μια έχω μωρό παιδί στο σπίτι και φοβάμαι μην την περάσουμε όλο τον χειμώνα με ένα θερμόμετρο στο χέρι,από την άλλη τα περισσότερα παιδάκια πηγαίνουν παιδικό και μαθαίνουν πράγματα,έχουν δραστηριότητες και κοινωνικοποιούνται πιο γρήγορα..οι εμπειρίες σας θα βοηθούσαν

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

Διαφημίσεις

Eγώ πάντως, που να φανταστείς θα γεννήσω μέχρι 20/10, θα την στέιλω μέχρι τότε και μετά σπίτι για κανενα 4μηνο. Ξανά παιδικό απο Άνοιξη που θεωρητικά δεν υπάρχουν πολλές ιώσεις και το μωρό θα έχει ξεπεταχτεί. Όλα αυτά με βασική προυπόθεση να βγάλουμε την πάνα το καλοκαίρι :rolleyes::rolleyes::rolleyes::lol:

κορίτσια θα ήθελα την πολύτιμη γνώμη σας...η κόρη μου η μεγάλη τον οκτώβριο θα κλείσει τα 3 και σκεφτόμουν αν θα την στείλω παιδικό ή είναι καλύτερα να την κρατήσω ακόμη μία χρονιά στο σπίτι και όταν γίνει τεσσάρων να πάει προνήπια..απο την μια έχω μωρό παιδί στο σπίτι και φοβάμαι μην την περάσουμε όλο τον χειμώνα με ένα θερμόμετρο στο χέρι,από την άλλη τα περισσότερα παιδάκια πηγαίνουν παιδικό και μαθαίνουν πράγματα,έχουν δραστηριότητες και κοινωνικοποιούνται πιο γρήγορα..οι εμπειρίες σας θα βοηθούσαν

αν είχες μόνο 1 παιδάκι θα σου έλεγα στα 3 να το στείλεις σε παιδικό. επειδή όμως έχεις και μωράκι, καλό θα ήταν να το κρατήσεις στο σπίτι και να το στείλεις στο προνήπιο, ώστε να μεγαλώσει λίγο και το μικρούλι σου. είμαι παθούσα...

Εξαρτάται και από το πώς είναι η μέρα του παιδιού στο σπίτι. Βλέπει καθόλου άλλα παιδάκια της ηλικίας του; Πάτε παιδικές χαρές κλπ;

Θα είναι ακόμη αρκετά μωρό το μωρό σου είναι η αλήθεια, αλλά ακόμη και μία επίσκεψη στον παιδότοπο μπορεί να είναι πηγή ίωσης. Πώς σκέφτεσαι να το δουλέψεις;

Σκοπεύεις να θηλάζεις ακόμη του χρόνου το μωρό; Όσο να ναι βοηθάει είτε στο να μην κολλήσει καθόλου είτε στο να περάσει ό,τι είναι πιο ήπια....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

ευχαριστώ κορίτσια για τις άμεσες απαντήσεις σας..η αλήθεια είναι οτι το χειμώνα δεν βγήκαμε και πάρα πολύ,γιατί γέννησα Ιανουάριο και η μπέμπα ήταν πολύ μωρό,λίγο φυλαγόμασταν,επομένως δεν είχε πολλές επαφές με παιδάκια..παρολα αυτά κόλλησε μια αμυγδαλίτιδα τον Μάρτιο και είναι που είναι δύσκολο παιδί στο φαγητό είχε μείνει μισή..αυτό φοβάμαι και με τον παιδικό..Σκέφτηκα ακόμη μήπως την πήγαινα σε άλλες δραστηριότητες όπως χορό αλλά δεν ξέρω αν παίρνουν απο τώρα,τριών χρονών..

Την μπέμπα την θηλάζω αποκλειστικά και θα συνεχίσω για πολύ ακόμη..

fabiana έχω ακριβώς το ίδιο δίλλημα με εσένα και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω....το χειμώνα που μας πέρασε ταλαιπωρηθήκαμε πολύ από αρρώστιες....

Εμενα δεν κολησε την πρωτη χρονια αλλα την δευτερη. Την πρωτη χρονια ειμασταν πιο αυστηροι στην απολυμανση ενω την δευτερη αλληλεπιδρουσαν ηδη. Ο μεγαλος πηγε παιδικο οταν ο μικρος ηταν 3 μηνων και περασε παρα πολλα (ο μεγαλος). Ο μικρος μονο ενα πυρετο εκανε μια μερα αλλα μπορει να ηταν και απο το εμβολίο...

Βεβαια υπηρχαν αλλα πρακτικα ζητηματα. Πχ το πρωι επρεπε να ξυπνησω το μωρο να το ετοιμασω και μετα να ξυπνησω τον μεγαλο και να παμε στο σταθμο. Γυρνοντας απο τον παιδικο ξανα σηκωνα τον μικρο απο το καροτσι (διπλο και δεν εμπαινε στο ασανσερ) κτλ...

Σε λίγες μέρες περιμένω την σταχτοπούτα μας...Ο Γιάννος μας θα είναι 29 μηνών..... σκέφτομαι να μην τον στείλω παιδικό εξάλλου τις βόλτες μας τις κάνουμε παιδάκια βλέπουμε....ε,και εγώ που πήγα μόνο νηπιαγωγείο δεν έπαθα κάτι!!!!!

και γω βρε κοριτσια δεν θελω να τον στειλω παιδικο απο τωρα!!!:oops::oops::oops:

Τον Ιουνιο κλεινει τα 3 , εχω ψαξει για ιδιωτικους σταθμους κατω απο 350ε δεν πεφτουμε, δεν εργαζομαι και σκεφτομαι οτι ειναι ευκαιρια να τον κρατησω αλλο 1 χρονο σπιτι μαζι μου!!!:wink:;-):wink:

σκεφτομαι οτι ειναι πολυ μικρα ακομα να ξεκινησουν απο τωρα προγραμμα με σχολεια και ωραρια!!!

Μετα τα 4 θα εχουν προγραμμα φουλ.... νηπιο, σχολειο , φροντιστηριο , σχολες, ξενες γλωσσες, αθλητισμο :cry::cry::cry: ουφ κουραστηκα απο τωρα που τα σκεφτομαι!!! :cry::cry::cry:

1 χρονος εμεινε, ας τον απολαυσει χαλαρος...γιατι μετα ξεκιναν τα δυκολα:wink::wink::wink:

Διαφημίσεις

εγω αναγκαστικα να παω τον γιο μου βρεφικο γιατι εργαζομαι..

αν δεν εργαζεσαι γαιτι να το πας? τα μικρα θελουν τη μανουλα τους και εχεις ενα ακομα παιδακι , θα ειναι σε επαφη με παιδακι . φανταζομαι θα εχει και καποια φιλη που κανετε παρεα, να εχει μικρουλη, οποτε δεν θα της λειψουν και τα παιδακια, ασε που μπορει ανσ κεπτει οτι επιτηδες την πατε παιδικο για να εισια με το μωρο. με τα πιτσιρικια ποτε δεν ξερεις.

τα μικρα ειναι σε ευαισθητη ηλικια που το μμονο που χρειαζονται ειναι η μανουλα τους και η αγκαλια της , εννοειεται οτι πραγματακια θα της μαθαινεις εσυ, θα της δινεις ερεθισματα, να δραστηροποιηειται, να μην βαριεται..

δεν συμφωνω και με το παιδαγωγικο συστημα που εχουν στο βρεφικοπαιδικο///

αν δεν εχει καποιο ¨προβλημα¨.. εννοω λιγο να τεμπελιαζει,. να μη μιλαει, να μη θελει αν παιξει με αλλα παιδακια, γιατι να την πας.? εχεις δικιο και με τι ςιωσεις θα ειναι και τα δυο, παντα! την πρωτηη χρονια, βεβαια αντισωματα ειναι κι αυτα...\

απο υτην αλλη θα εχεις πιο πολυ χρονο με το μωρο και θα λαχταρας το μεγαλο . θα εχεις πιο πολυ ορεξη να σχοληθεις μαζι του,... να μιλησεις.

αυτη ειναι η δικη μου γνωμη..

εσυ να κανει ςοτι λαχταρα η καρδουλα σου:D

επειδή είναι πολύ ζωηρή,γκρεμίζει σπίτι ένα πράγμα:lol::lol: είμαι συνέχεια από πίσω της και όλο μη και μη...αφού μέχρι και η ίδια μου είπε"αμάν βρε μαμά όλο μη και μη είσαι":shock:(έχει αναπτύξει το λόγο πολύ καλά)..δεν είναι φυσικά για το σπίτι αλλά γιατί έχω την αίσθηση οτι δεν περνάει τον χρόνο της δημιουργικά,ασχολείται με το να αδειάζει τα ντουλάπια της κουζίνας και άλλα τέτοια,αντί να μαθαίνει πραγματάκια,να κοινωνικοποιείται κτλ...πριν γεννήσω παίζαμε,της αφιέρωνα πολύ χρόνο,πηγαίναμε βόλτες..τώρα επειδή θηλάζω αποκλειστικά και η μπέμπα είναι συνέχεια κολλημένη πάνω μου και λόγω κούρασης δεν μπορώ να κάνω κάποια πράγματα..για παράδειγμα την ώρα που θηλάζω έρχεται και με τραβάει από το χέρι να πάμε να παίξουμε κι εγώ της εξηγώ δεν μπορώ αυτή την στιγμή,λίγο αργότερα αλλά εκείνη αρχίζει τα κλάματα..εντάξει τώρα έρχεται καλοκαίρι θα βγούμε,θα πηγαίνουμε στο πάρκο,θα βρισκόμαστε με παιδάκια,αλλά απο φθινόπωρο πάλι θα κλειστεί μέσα..εγώ θέλω να την έχω κοντά μου και του χρόνου να είναι στο σπίτι,για εκείνη σκέφτομαι τι θα ήταν καλύτερο και φυσικά να της αρέσει γιατί αν είναι να πηγαίνει κλαίγοντας δεν τίθεται θέμα για παιδικό..

Πάντως , από εμπειρία θα σου πω ότι τα νήπια που πήγαν προνήπια σε νηπιαγωγείο έχουν πολύ καλύτερη προσαρμογή και επίδοση από τα νήπια που δεν πήγαν προνήπια σε νηπαιγωγείο.

Επίσης, τα νήπια που πήγαν παιδικό σταθμό είναι πολύ πιο προσαρμοσμένα και πιο έτοιμα μαθησιακά από τα νήπια που πάνε κατευθείαν νηπιαγωγείο.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελικά δεν καταφέρονουν όλα να αναπτύξουν τις ικανότητες τους στο μάξιμουμ...

(Βγάζει νόημα αυτό που λέω;;;)

• 1 month later...