Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημοτικος Παιδικος Σταθμος

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

παρακολουθώ εδω και καιρό τις συζητήσεις σας με πολύ ενδιαφέρον. Έχω ένα αγοράκι 2 ετών και 10 μηνών, και αποφασίσαμε φέτος να τον πάμε στον παιδικό (τον κράταγε η μαμά μου μέχρι τώρα), γιατί μας ζητάει πολύ έντονα άλλα παιδιά και το σχολείο - αν και δεν είμαι σίγουρη οτι συνιδητοποιεί πως ακριβώς θα είναι.

Κάναμε αίτηση στον Δήμο και μας δεχτήκανε. Όσες φορές τους ρώτησα αν χρειάζεται να ξερώ κάτι, ή κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις που υπάρχουν η απάντησή τους ήταν πως οχι, θα τα πούμε την 1η του Σεπτέμβρη.

Όμως τώρα απο γνωστούς έμαθα πως υπάρχει ζήτημα με το θέμα της πάνας! Ο μικρός δεν είναι έτοιμος να την βγάλει - δεν έχει ακόμη έλεγχο στα τσίτσα του- με τα κακά αν τον πηγαίνεις δεν τα κάνει επάνω του.

Είμαστε πάρα πολύ προβληματισμένοι, δηλαδή έχουμε προετοιμάσει (ξεσηκώσει) το παιδί οτι θα πάει σχολείο και την θα μας πουν οτι δεν τον δέχονται?

Τι θα μπορούσα να κάνω για αυτό?

Δεν μπορώ να σκέφτομαι οτι πρέπει να του πω άλλα πράγματα, συν το γεγονός ότι μέσα στο χειμώνα περιμένω και το δεύτερο μου παιδάκι και θεωρούσα πολύ θετικό να ανεξαρτητοποιηθεί λίγο ο μικρός πρίν το γεγονός αυτό.

Ευχαριστώ, :) περιμένω χρήσιμες συμβουλές και απόψεις.

Clairy

Διαφημίσεις

Εμένα και οι δύο μου κόρες πάνε σε δημοτικό παιδικό σταθμό.

Η μεγάλη απο φέτος θα πάει νηπιαγωγείο βέβαια αλλά η μικρή θα συνεχίσει κανονικά.

Όντως αυτό με τις πάνες είναι θέμα στους δημοτικούς σταθμούς.

Το παιδί πρέπει να έχει "καθαρίσει" και να είναι αυτοεξυπηρετούμενο κιόλας!

Αλλιώς θα πάει στο βρεφικό τμήμα (βρεφονηπιακό) όπου εκεί δέχονται παιδάκια με πάνες.

Μήπως εκεί πήραν τον δικό σου;;;

Στα νηπιακά τμήματα πάντως θα πρέπει να έχει βγάλει πάνες.

Αλλιώς κάνεις έναν διακανονισμό και τον πάς μετά απο λίγους μήνες, αλλά θα πληρώνετε κανονικά μέχρι τότε.

Συζήτησέ το με τον διευθυντή/διευθύντρια.

Μου κάνει εντύπωση που δεν σου το είπαν όμως.

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Αν και αναφέρεται ως βρεφονηπιακός, παίρνει απο 2,5 ετών και μάλλον λειτουργεί μόνο ως παιδικός σταθμός.

Απλά και εμένα αυτό με έχει ενοχλήσει γιατί εαν μου είχαν πει ότι το παιδί πρέπει να έχει καθαρίσει θα φρόντιζα να κάνω την αίτηση σε κάποιον άλλο σταθμό του Δήμου που θα είχε και βρεφονηπιακό τμήμα.

Θα δείξει την Δευτέρα, απλά θα είναι δύσκολο να τον κρατήσω τώρα στο σπίτι και να τον πάμε σε 2-3 μήνες που θα έχω γεννήσει-μπορεί να το συνδιάσει αρνητικά.

Clairy

Αν και αναφέρεται ως βρεφονηπιακός, παίρνει απο 2,5 ετών και μάλλον λειτουργεί μόνο ως παιδικός σταθμός.

Απλά και εμένα αυτό με έχει ενοχλήσει γιατί εαν μου είχαν πει ότι το παιδί πρέπει να έχει καθαρίσει θα φρόντιζα να κάνω την αίτηση σε κάποιον άλλο σταθμό του Δήμου που θα είχε και βρεφονηπιακό τμήμα.

Θα δείξει την Δευτέρα, απλά θα είναι δύσκολο να τον κρατήσω τώρα στο σπίτι και να τον πάμε σε 2-3 μήνες που θα έχω γεννήσει-μπορεί να το συνδιάσει αρνητικά.

Βρεφονηπιακός σημαίνει ότι δέχονται παιδιά με πάνες.

Αλλά παίρνουν απο μωρά 6 μηνών.

Ίσως να μην έχουν πρόβλημα για να μην στο έχουν αναφέρει!

Δεν σου είπαν τί θα πρέπει να έχεις στην τσαντούλα;;;

Μία αλλαξιά, πάνες (ενδεχομένως; ), ή βρακάκι;;;

Αυτά δεν σου τα είπαν όταν πήγες στον ίδιο το σταθμό να ρωτήσεις/ να δείς;;

Μίλησες με κάποια δασκάλα εκεί;;;

ή απλά έκανες την αίτηση (στα τυφλά) χωρίς να ξέρεις/επισκεφτεί τον σταθμό;;

Εγώ είχα απο πρίν επισκεφτεί τους σταθμούς της περιοχής και μου τα είχαν πεί αυτά οι δασκάλες και οι διευθυντές.

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.