Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σπιτικες κρεμες

Recommended Posts

kalispera manoules ,h mikroula mou einai 6 minwn kai exei allegria sto agelidino gala ,pinoume frisolac ac kai h giatros mas edwse tin sinlac ypoallergiki apogeymatini,den thelw omws na tis dinw skones mipws kserete kamia spitiki sintagi gia kremoula apogeumatini xwris gloutenh gala kai zaxarh????

Διαφημίσεις

εγω θα σου ελεγα να δωσεις απο το μεσημεριανο φαγητο η φρουτοκρεμα.

εγω κανω τωρα στον μικρο διαφορες κρεμες με κορν φλαουερ και ρυζι και ταχιν η με χυμο πορτοκαλι αλλα αυτα εινια για μεγαλυτερο παιδακι σιγουρα.οποτε η θα δωσεις λιγη σκονη η θα δωσεις εναλλαξ μια μερα 2 φορες φρουτο και την αλλη μερα 2 φορες φαγητο. δεν εχεις και πολλες επιλογες. στη γλουτενη εννοεις αλλεργια στα ζυμαρικα; γιατι θα σου προτεινα να του κανεις φιδε η μακαρονακι-πεπονακι-αστρακι και να το αλεθεις σαν αλλη εναλλακτικη.

Κ εγω επειδη θηλαζω κ δεν ηθελα να του δωσω ετοιμη κρρμα που εκτος των αλλων περιεχει κ γαλα του δινω λαχανικα η φρουτακι η κρεμα της holle. Ειναι βιολογικη κ απο οτι λεει δεν εχει γαλα, γλουτενη κ ζαχαρη. Εμενα ας πουμε τρελενεται για κεχρι. Βραζω μισο μηλαρακι, το πολτοποιω κ εκει, μεσα στο ζουμακι του βαζω το κεχρι. Κ ενα σωρο αλλους συνδυασμους βεβαια

FU2np2.png

TWRA POU THA MPIEU STON 7o logika tha dokimasoume pali gala ageladino na doume pws tha paei...kai makari na tis perasei gt den exoume polles epiloges...dokimasa tin krema tis holle me kexri alla eklaige astamatita,meta tis evala axladi kai pali tpt...me to na tis dinw 2 fores frouta tin mera den xanei alles vitamines pou exoun oi apogeymatines? sygnwmi gia tis polles erwtiseis alla eimai nea mama kai apeirh :) na xaireste ta paidakia sas!!

τι εννοεις οταν λες οτι θα χανει θρεπτικα στοιχεια; δε χανει κατι. οι απογευματινες κρεμες ειναι ετοιμες κρεμες στιγμης ειτε με ρυζαλευρο, ειτε με μπισκοτο, ειτε με φρουτα, ειτε με δημητριακα και εχουν γαλα και ζαχαρη.

κρεμα με ρυζαλευρο ισως μπορεις να κανεις και εσυ, βραζοντας το ρυζι παρα πολυ καλα και αλεθοντας το. αλλα αυτο πρεπει να στο πει ο παιδιατρος αν μπορεις να το κανεις.

το μωρο δε νομιζω να χανει κατι σε θρεπτικοτητα. απεναντιας, θεωρω οτι καλυτερα θα τρεφεται με φρουτα, με φαγητο και με ζυμαρικα με ζουμι απο κρεας (φιδες, αστρακι, πεπονακι εφοσον μπορειτε να τα φατε). αυτο ομως και παλι θα στο πει ο παιδιατρος.

εγω στο πρωτο παιδι εδωσα παρα πολλες τετοιες κρεμες, με γαλα απλες του σουπερ μαρκετ. τωρα με την αλλεργια που υποτιθεται οτι εχει εχω βρει αλλες εναλλακτικες αλλα σου ειπα οτι εινια για μεγαλυτερο παιδι. εμενα ο μεγαλος μου εβγαλε μια υποτιθεμενη αλλεργια στους 20 μηνες. και αυτες του φαρμακειου ειναι πανακριβες.

τωρα στο δευτερο θα δωσω τετοιες κρεμες αλλα θα δινω 2-3 φορες την εβδομαδα και οχι καθε μερα. και θα δινω φαγητο, τραχανα (μετα τους 8 μηνες), φρουτα, αυτα που σου προτεινω συν γαλακτομικα που εσυ ακομα δεν μπορεις να δωσεις, κτλ. ο,τι τελος παντων δειξει οτι θελει να τρωει.

πολλες παντως μαμαδες δεν εδωσαν ετοιμες κρεμες στα παιδια τους.

Διαφημίσεις

EYXARISTW POLY THA KANW AYTO ME TA FROUTA MALLON THA TO DOKIMASW SIMERA,EPISIS VRIKA KAI ALLI MIA KREMA TIN HUMANA GIA ALLERGIES IXWRIS XZAXARI K AYTH K ISWS NA TIN DINW ENALAKTIKA....DEN EXOUME KSEKINISEI AKOMA FAGITO SE MIA VDOMADA KAI PISTEYW NA EXW ENALAKTIKES....ONTWS OI KREMES TOU FARMAKEIOU EINAI PANAKRIVES OPWS KAI TO GALA TO ANTIALLERGIKO ... PANTWS DEN MPORW NA KATALAVW GT OI KREMES TWN SUPER POU EINAI STO EMPORIO EXOUN ZAXARH???? EINAI KRIMA....EYXARISTW POLY GIA TIS SYMVOULES SAS...NA SAS ZISOUN TA PAIDAKIA SAS:)))) OTAN LES EMFANISE ALLERIA 20 MINWN KANATE KAPOIA EXETASH?? EGW RWTISA TIN GIATRO KAI MOU EIPE OTI META TO XRONO THA KANOUME EXETASEI GT ISWS YPOXWRISH...DISTIXWS OI GIATROI SOU SPRWXNOUN OTI KREMA TOUS SYMFEREI KAI DEN SOU LENE ENALAKTIKES ...:((

Να ρωτήσω και εγώ κάτι τις έμπειρες μαμάδες...αυτό το κεχρί που το βρίσκουμε; από πού το αγοράζουμε και σε τι μορφή είναι; ο παιδίατρος μου είπε οτι μπορώ να δώσω τετοιο στην μικρή μου αλλά ξέχασα να τον ρωτήσω λεπτομέριες...εγω ως τωρα το είχα ακουστά μονο για τα καναρίνια :wink:

Το τζιτζικάκι μου είναι η ζωή μου!

EYXARISTW POLY THA KANW AYTO ME TA FROUTA MALLON THA TO DOKIMASW SIMERA,EPISIS VRIKA KAI ALLI MIA KREMA TIN HUMANA GIA ALLERGIES IXWRIS XZAXARI K AYTH K ISWS NA TIN DINW ENALAKTIKA....DEN EXOUME KSEKINISEI AKOMA FAGITO SE MIA VDOMADA KAI PISTEYW NA EXW ENALAKTIKES....ONTWS OI KREMES TOU FARMAKEIOU EINAI PANAKRIVES OPWS KAI TO GALA TO ANTIALLERGIKO ... PANTWS DEN MPORW NA KATALAVW GT OI KREMES TWN SUPER POU EINAI STO EMPORIO EXOUN ZAXARH???? EINAI KRIMA....EYXARISTW POLY GIA TIS SYMVOULES SAS...NA SAS ZISOUN TA PAIDAKIA SAS:)))) OTAN LES EMFANISE ALLERIA 20 MINWN KANATE KAPOIA EXETASH?? EGW RWTISA TIN GIATRO KAI MOU EIPE OTI META TO XRONO THA KANOUME EXETASEI GT ISWS YPOXWRISH...DISTIXWS OI GIATROI SOU SPRWXNOUN OTI KREMA TOUS SYMFEREI KAI DEN SOU LENE ENALAKTIKES ...:((

δες εδω "αλλεργια στο γαλα και χαμηλη προσληψη βαρους"

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=116185

Να ρωτήσω και εγώ κάτι τις έμπειρες μαμάδες...αυτό το κεχρί που το βρίσκουμε; από πού το αγοράζουμε και σε τι μορφή είναι; ο παιδίατρος μου είπε οτι μπορώ να δώσω τετοιο στην μικρή μου αλλά ξέχασα να τον ρωτήσω λεπτομέριες...εγω ως τωρα το είχα ακουστά μονο για τα καναρίνια :wink:

δεν το ξερω σιγουρα, αλλα νομιζω σε μαγαζια με βιολογικα προιοντα.

Διαφημίσεις

se magazia me viologika proionta exei!

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

καλησπερα!εχω ενα μπουμπουκακι 11 μηνων και για απογευματινο του δινω κουακερ με γαλα και μπανανα.σημερα ομως μου εκανε 3 φορες κακακακια, διαρροια για την ακριβεια..μιλησα με την παιδιατρο μας και μου ειπε οτι μαλλον οφειλεται απο αυτο..βοηθησε το κουακερ στη λειτουργια του εντερου.εχει καμια σας παρομοια εμπειρια;

το κουακερ βοηθαει το εντερο.

αλλα σκεψου: του δινεις καιρο κουακερ η εινια η δευτερη τριτη φορα του δινεις; αν δινεις 4 μηνες πχ και τωρα εκανε, ε μαλλον δεν οφειλεται στο κουακερ. αν εδωσες 4 φορες και εκανε μαλλον οφειλεται στο κουακερ.

το κουακερ βοηθαει το εντερο.

αλλα σκεψου: του δινεις καιρο κουακερ η εινια η δευτερη τριτη φορα του δινεις; αν δινεις 4 μηνες πχ και τωρα εκανε, ε μαλλον δεν οφειλεται στο κουακερ. αν εδωσες 4 φορες και εκανε μαλλον οφειλεται στο κουακερ.

ηταν η τριτη φορα που του εδωσα...εχεις δικιο.

σκεφτομαι ομως...να του ξαναδωσω;

μεχρι τωρα τα κακακια του ηταν παντα σχηματισμενα και τωρα.....

Διαφημίσεις

ηταν η τριτη φορα που του εδωσα...εχεις δικιο.

σκεφτομαι ομως...να του ξαναδωσω;

μεχρι τωρα τα κακακια του ηταν παντα σχηματισμενα και τωρα.....

Εδω εμεις οταν τρωμε κουακερ μπορει να εχουμε διαροια.Προσωπικα τρωω καθε 3 μερες γιατι αν τρωω καθε μερα τρεχω στην τουαλετα συνεχεια.Γιατι δεν δοκιμαζεις να του δινεις καθε 3 μερες και να δεις? γιατι ειναι καλη τροφη αλλα οχι για καθε μερα ειδικα στα μωρακια.

Εδω εμεις οταν τρωμε κουακερ μπορει να εχουμε διαροια.Προσωπικα τρωω καθε 3 μερες γιατι αν τρωω καθε μερα τρεχω στην τουαλετα συνεχεια.Γιατι δεν δοκιμαζεις να του δινεις καθε 3 μερες και να δεις? γιατι ειναι καλη τροφη αλλα οχι για καθε μερα ειδικα στα μωρακια.

ετσι θα κανω ..ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση!καλο βραδυ!