Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

S.O.S. Δεν κοιμάται σε κρεβατάκι!!!

Pavlina

Recommended Posts

Το μωρούλι μου γεννήθηκε στις 17/07 και εδώ και 20 μέρες προτιμάει να κοιμάται στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου (το οποίο το έχω στο σπίτι όταν δεν είμαστε στο αμάξι), παρά να ξαπλώνει εντελώς στο κρεβατάκι του (ή έστω στο κρεβάτι μου όταν του στρώνω).

Δυστυχώς φοβάμαι ότι το να κοιμάται στο καρεκλάκι του είναι ότι χειρότερο για τη σπονδυλική του στύλη. Ακόμα και όταν περιμένω να κοιμηθεί στο καρεκλάκι του και τον ξαναβάζω στο κρεβατάκι του, ξυπνάει και κλαίει...

Στο καρεκλάκι κοιμάται ώρες και φαίνεται άνετο, ενώ στο κρεβατάκι του (το οποίο το έχει ελέγξει η παιδίατρός μου και το έχει βρει κατάλληλο) δεν κοιμάται παραπάνω από 1 ώρα και συνεχίζει το κλάμα!

Σας παρακαλώ θέλω να με συμβουλεύσετε τι να κάνω...

Δεν μπορώ να τον ακούω να κλαίει όταν τον ξαπλώνω... αλλά δεν είναι σωστό να κοιμάται στο καρεκλάκι του.....

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Διαφημίσεις

Λόγω του περιορισμένου χώρου στο καρεκλάκι, αισθάνεται ότι είναι ακόμα στην κοιλιά και νιώθει ασφάλεια. Πολλά μωράκια φοβούνται την άπλα του κρεβατιού. Δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω τί μπορεί να βοηθήσει. Αν δοκίμαζες στο κρεβατάκι του να του βάλεις κάτι για στήριγμα στην πλάτη και σκεπασμένα τα ποδαράκια του???

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

To μωράκι σου είναι πολύ μικρό ακόμα για να κοιμηθεί σε άπλα!!!!

Προτιμά να κοιμάτε όπου είναι "στριμωγμένο"......του θυμίζει κάτι από την κοιλίτσα της μάνας του :wink: αισθάνεται πιο πολύ ασφάλεια για αυτό και προτιμά το στριμωξίδη του καθίσματος.

Μια πρακτική συμβουλή είναι να πάρεις σεντόνι και να τυλίξεις μια κουβέρτα σαν λουκάνικο , κάνε 2~3 "λουκάνικα" βάλτα στο κεβρατάκι του έτσι ώστε να του περιορίσεις έναν χώρο που θα κοιμηθεί.

Ίσως έχεις ίδη παρατηρήσει πως ακόμα και αν κοιμηθεί χωρίς τα λουκάνικα το μωρός θα το βρεις σφηνωμένο σε κάποια γωνία του κρεβατιού.

Βέβαια το δικό σου γεννήθηκε τον ιούλιο ίσως να μην τα καταφέρει ακόμα να φτάσει στις γωνίες , αλλά δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις. :)

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα και εγώ με την κόρη μου.. Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός που είπαν και τα παιδιά παραπάνω.. Τους αρέσει το καρεκλάκι γιατί είναι σαν φωλίτσα.. Είναι στριμωγμένα και αισθάνονται σαν στην κοιλίτσα της μαμάς τους.. Ενώ αντίθετα σε ένα μεγάλο κρεβατάκι αισθάνονται μετέωρα και ανασφαλείς.. Τελικά εμείς πήραμε λίκνο (ξέρεις αυτές τις μικρές κούνιες που είναι σχεδόν όσο μισό κρεβάτι και ξεμπερδέψαμε..) Για να μην μπαίνεις σε έξοδα δοκίμασε πρώτα κάποια προκτικά πράγματα.. Δοκίμασε να το περιορίσεις είτε με τον τρόπο που σου είπε ο almak, είτε με κάποιο σφηνάκι από αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο για τον ύπνο των μωρών.. Κάτι άλλο που θα μπορούσες επίσης να δοκιμάσεις είναι να τυλίξεις το μωρούλι σου από την μέση και κάτω με μια πάνα ώστε να νιώθει περιορισμένο.. Σε περίπτωση πάντως που βάλεις αντικείμενα στο κρεβατάκι του μωρού για να γεμίσεις τον χώρο δώσε μεγάλη προσοχή να μην υπάρχει τίποτα που να φτάνει με τα χεράκια του ή κοντά στο κεφαλάκι του ωστε να μην υπάρχει κίνδυνος να κλείσει μυτούλα ή στοματάκι..

phzU.jpgwddf.jpg

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και μάλιστα τόσο γρήγορα!

Με προβληματίσατε και θα προσπαθήσω να φτιάξω μια "φωλίτσα" στο κρεββατάκι του... Βέβαια μέχρι πριν μια βδομάδα τον έβαζα στο πορτ-μπεμπε του να κοιμηθεί το οποίο είναι μικροτερο από μια καλαθούνα. Εκεί κοιμόταν περισσότερο, αλλά και πάλι το πρωί κατά τις 7 το αργότερο γκρίνιαζε και ηρεμούσε μόνο στο καρεκλάκι του μέχρι αργά το βράδυ που ξανακοιμόταν στο πορτ-μπεμπέ.

Αυτό που εμένα με "καίει" περισσότερο είναι αν υπάρχει κίνδυνος για τη μέση του ή τη σπονδυλική στύλη του.

Πάντως θα το παλέψω και ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα σύντομα.

xH00.jpgZKiNp2.png

Διαφημίσεις

Να σου απαντησω σ΄αυτο που σε καιει τοτε για να ηρεμησεις :D

Δεν ειναι φυσικά οτι καλύτερο αλλα δεν κάνει κακό ! Καλο θαειναι να μην μενει πάνω απο 2 συνεχόμενες ώρες . Ειναι έτσι σχεδιασμένο ωστε δεν κάνει κακο στην σπονδυλική στήλη αλλα τα μωράκια πιάνονται μεσα σ΄αυτο :)

Εγω βλέπω την μωρουλινιτσα μου που μόλις την βγάλω τεντώνεται :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 2 weeks later...

Λοιπόν συνεχίζω να προσπαθω με διαφορους τροπους να τον κανω να κοιμάται στο πορτ μπεμπε (εστω) αντι για το καθισματάκι του αλλά μάλλον δεν τα πολυ καταφέρνω... Μέχρι που βάζω το κα8ισματάκισε οριζόντια θέση (με στηρίγματα μαξιλάρια) ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ξαπλωμένος...

Σήμερα ανακάλυψα ότι στην περίπτωση που το ξαπλώνω στο πορτ μπεμπε προτιμάει μπρούμιτα! Φοβάμαι όμως.. μήπως και αυτό δεν πρέπει? είναι επικύνδυνο?

Θα μιλήσω αυριο με την παιδίατρο... αλλά θα ήθελα και τη γνωμη σας...

xH00.jpgZKiNp2.png

Γενικά, συστήνεται τα μωρά να κοιμούνται ανάσκελα, τουλάχιστον μέχρι που να μπορούν να γυρίσουν μόνα τους.

Θα πρότεινα κι εγώ, σαν πρώτη λύση, το ελαφρύ φάσκιωμα μέχρι εκεί που το ανέχεται το μωρό σου.

Το πρόβλημα στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου δεν είναι ακριβώς στη σπονδυλική στήλη αλλά στο ότι η κλίση που έχει μπορεί να δυσκολεύει το μωρό να αναπνεύσει σωστά, μάλλον γιατί το κεφαλάκι του μπορεί να γείρει προς το στέρνο.

Τόσο η πρηνής θέση, όσο και ο συστηματικός ύπνος στο καρεκλάκι ενοχοποιούνται σε σχέση με το σύνδρομο του αιφνιδίου βρεφικού θανάτου. Φαντάζομαι θα σου τα εξηγήσει και ο παιδίατρος, αλλιώς μπορώ να παραθέσω σχετικά links.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καλημερα σε ολυς.

Παντως και η μικρη μου, μεχρι 3 μηνων τουλαχιστον,προτιμουσε να κοιμαται στο καροτσι της, παρα στο λικνο. Συμφωνω με ολα τα παραπανω περι φωλιας και αναγκης για ασφαλειας του μωρου. Μια ακομη λυση ειναι να το ξαπλωνεις στο κρεβατι σου και να βαζεις γυρω γυρω φουσκωτα μαξιλαρια. Για μας αυτο ηταν το επομενο βημα. Ετσι εμαθε να κοιμαται χωρις την παρουσια καποιου διπλα της. Χωνοταν κοντα σε ενα μαξιλαρι και κοιμοταν και ημουν και γω ησυχη οτι δεν επροκειτο να πεσει.

Τωρα πια ολα ΟΚ.

Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Γενικά, συστήνεται τα μωρά να κοιμούνται ανάσκελα, τουλάχιστον μέχρι που να μπορούν να γυρίσουν μόνα τους.

Θα πρότεινα κι εγώ, σαν πρώτη λύση, το ελαφρύ φάσκιωμα μέχρι εκεί που το ανέχεται το μωρό σου.

Το πρόβλημα στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου δεν είναι ακριβώς στη σπονδυλική στήλη αλλά στο ότι η κλίση που έχει μπορεί να δυσκολεύει το μωρό να αναπνεύσει σωστά, μάλλον γιατί το κεφαλάκι του μπορεί να γείρει προς το στέρνο.

Τόσο η πρηνής θέση, όσο και ο συστηματικός ύπνος στο καρεκλάκι ενοχοποιούνται σε σχέση με το σύνδρομο του αιφνιδίου βρεφικού θανάτου. Φαντάζομαι θα σου τα εξηγήσει και ο παιδίατρος, αλλιώς μπορώ να παραθέσω σχετικά links.

Amaretto με προβλημάτισες πολυ! Δεν έχω ιδέα πως να τον φασκιώσω... Μπορείς να με βοηθήσεις?

Η παιδίατρός μας δεν μου εξήγησε τίποτα απλά μου είπε μέχρι 2-3 ώρες το 24ωρο μπορεί να είναι εκεί όχι παραπάνω και όταν της είπα ότι το μωρό διαμαρτήρεται στο πορτ μπεμπε μου είπε ότι δε θα κάνει το μωρό ό,τι θέλει...

Οπότε αν δεν είναι κόπος για δένα να παραθέσεις κάποια links να ενημερωθώ σχετικώς θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.

Mkatsanevaki φοβάμαι να τον ξαπλώσω στο κρεβάτι μου με μαξιλάρια γύρω γύρω γιατί μπορεί στον ύπνο του να χωσει το προσωπάκι του και συγκεκριμένα τη μύτη του κάτω (ή μέσα) σε κάποιο μαξιλάρι και να μην αναπνέει σωστά.

Το καρότσι της κορούλα σας είχε κλήση όταν κοιμόταν ή ήταν επίπεδο?

Προσπαθώ να έχω την πλάτη απο το καθισματάκι σε οριζόντια θέση ώστε το μωρό να είναι ξαπλωμένο... αλλά και πάλι δεν είναι ότι καλύτερο...

xH00.jpgZKiNp2.png

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο για τα μαξιλάρια, συν ότι μαζεύουν και σκόνες και είναι αρκετός κόπος ανάμεσα σε άλλα να έχεις να πλένεις και να τινάζεις κάθε τρεις και λίγο.

Για το φάσκιωμα, επισημαίνω ότι δεν εννοώ το σφιχτό φάσκιωμα που γίνεται το μωρό σα λουκάνικο. Διάβασε εδώ για γενικότερες λεπτομέρειες και απόψεις για το φάσκιωμα:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=261080#261080

Ή όπως ειπώθηκε παραπάνω, ένα απλό τύλιγμα, χωρίς να βάζεις μέσα τα χεράκια του μωρού, αν δεν το ανέχεται.

SIDS και καρεκλάκι αυτοκινήτου:

http://www.websciences.org/cftemplate/NAPS/archives/indiv.cfm?ID=20081728

SIDS και πρηνής θέση στον ύπνο:

http://www.websciences.org/cftemplate/NAPS/archives/indiv.cfm?ID=19940749

Γενικά για το SIDS:

http://www.sids.org/nprevent.htm

Hello Pavlina,

Κι εμένα η κόρη μου έκανε το ίδιο ακριβώς, τους πρώτους μήνες δεν της άρεσε στην κούνια καθόλου. Την βάζαμε στο καρεκλάκι αυτοκινήτου και κοιμόταν μια χαρά. Η παιδίατρος δεν συμφωνουσε αλλά τι να γίνει, θέλαμε κι εμείς να κοιμηθούμε λίγο το βραδυ.... Με τον γιό μου αγοράσαμε καλαθάκι, γιατί σκεφτήκαμε ότι στην κουνια μπορεί να μην τους αρέσει γιατί τους φαίνεται πολύ μεγάλη. Ε, ούτε και με αυτό είχαμε επιτυχία, και τον είχαμε να κοιμάται στο κρεβάτι μας...... Ξέρω τι σκέφτεστε όλες σας τώρα που το ακούτε αυτό, αλλά διάβασα ότι τα 2/3 των μωρών που γεννιουνται είναι σε φτωχές οικογένειες, που οι γονείς δεν έχουν καν άλλο δωμάτιο για το μωρό, και πολλές φορές ούτε τα λεφτά να πάρουν κούνια. Ετσι αυτά τα μωρά κοιμούνται με τους γονείς τους. Θέλει προσοχή βέβαια, να μην έχεις πιει, να μην έχεις πάρει υπνωτικό χάπι, όχι κοντά σε μαξιλάρι κλπ.... Αλλά βόλευε αφάνταστα και για τον θηλασμό!!!

Hello Pavlina,

Κι εμένα η κόρη μου έκανε το ίδιο ακριβώς, τους πρώτους μήνες δεν της άρεσε στην κούνια καθόλου. Την βάζαμε στο καρεκλάκι αυτοκινήτου και κοιμόταν μια χαρά. Η παιδίατρος δεν συμφωνουσε αλλά τι να γίνει, θέλαμε κι εμείς να κοιμηθούμε λίγο το βραδυ.... Με τον γιό μου αγοράσαμε καλαθάκι, γιατί σκεφτήκαμε ότι στην κουνια μπορεί να μην τους αρέσει γιατί τους φαίνεται πολύ μεγάλη. Ε, ούτε και με αυτό είχαμε επιτυχία, και τον είχαμε να κοιμάται στο κρεβάτι μας...... Ξέρω τι σκέφτεστε όλες σας τώρα που το ακούτε αυτό, αλλά διάβασα ότι τα 2/3 των μωρών που γεννιουνται είναι σε φτωχές οικογένειες, που οι γονείς δεν έχουν καν άλλο δωμάτιο για το μωρό, και πολλές φορές ούτε τα λεφτά να πάρουν κούνια. Ετσι αυτά τα μωρά κοιμούνται με τους γονείς τους. Θέλει προσοχή βέβαια, να μην έχεις πιει, να μην έχεις πάρει υπνωτικό χάπι, όχι κοντά σε μαξιλάρι κλπ.... Αλλά βόλευε αφάνταστα και για τον θηλασμό!!!

Εγώ πάντως σκέφτομαι "Τι καλά! Τυχερό παιδάκι!"

Τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας είναι απολύτως θεμιτή τακτική!

Hello Pavlina,

Κι εμένα η κόρη μου έκανε το ίδιο ακριβώς, τους πρώτους μήνες δεν της άρεσε στην κούνια καθόλου. Την βάζαμε στο καρεκλάκι αυτοκινήτου και κοιμόταν μια χαρά. Η παιδίατρος δεν συμφωνουσε αλλά τι να γίνει, θέλαμε κι εμείς να κοιμηθούμε λίγο το βραδυ.... Με τον γιό μου αγοράσαμε καλαθάκι, γιατί σκεφτήκαμε ότι στην κουνια μπορεί να μην τους αρέσει γιατί τους φαίνεται πολύ μεγάλη. Ε, ούτε και με αυτό είχαμε επιτυχία, και τον είχαμε να κοιμάται στο κρεβάτι μας......

Hi Abbie, βλέπω ότι ο γιος μου δεν είναι ο μοναδικός με αυτή την προτίμηση στον ύπνο του και αρκετά μωράκια έχουν άποψη για το πως θα κοιμούνται.. (όταν αγόραζα τα πράγματά του πριν γεννηθεί, συνεχώς έλεγα στους πωλητές και στην κολητή μου: "θα του αρέσει αυτό άραγε?" και όλοι με κοιτούσαν περίεργα και μου λέγαν ότι θα είναι πολύ μικρό για να έχει άποψη! τελικά μάλλον ιδέα δεν έχουν...)

Στο θέμα μας όμως, Abbie, περιέγραψέ μου λίγο πως πέρασε από το ένα στάδιο στο άλλο? πως τελικά καταφέρατε μετά τους 3 μήνες να κοιμηθεί στην κούνια της?

Κι εγώ αναγκάζομαι να τον βάζω στο καθισματάκι για να μην κλαίει (με την πλάτη οριζόντια) ώστε να καταφέρνω να κοιμάμαι 2 ώρες συνεχόμενα...

xH00.jpgZKiNp2.png

Pavlina μου, νομίζω τα μωράκια μας μας λένε από μόνα τους πότε είναι έτοιμα για το επόμενο στάδιο.... Μπορείς να συνεχίσεις φυσικά τις προσπάθειες και κάποια στιγμή θα κοιμάται όλη νύχτα στην κούνια. Ο καθένας αποφασίζει πόσο αυστηρός γονέας θέλει να είναι, πχ να το αφήνει να κλαίει λίγο, πόσο γρήγορα θα το παίρνει αγκαλιά κλπ. Εμείς την κόρη μου την αφήναμε λίγο στην κούνια να συνιθίσει, αλλά την νύχτα αν έκλαιγε συνέχεια την βάζαμε στο καρεκλάκι ή στο κρεβάτι μας. Aυτό που πάντα προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι να δείξουμε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ημέρα και στην νύχτα, την νύχτα ακόμα και όταν ανάβαμε τα φώτα, πάντα επιλέγαμε χαμηλό φωτισμό, μιλούσαμε σιγά ή καθόλου και καθόλου παιχνίδια. Τα μωρά μαθαίνουν πολύ γρήγορα και καταλαβαίνουν την διαφορά.

Για άλλους είναι αδιανόητο να βάλουν το παιδί στο κρεβάτι τους. Είναι προσωπικό θέμα αυτό. Πάντως όταν ένα μωράκι κλαίει και ζητάει την αγκαλίτσα της μαμάς του και του μπαμπά του, σίγουρα δεν ζητάει κάτι κακό. Φυσιολογικό είναι. Και μόνο τα μωρά στον Δυτικό κόσμο είναι που κοιμούνται χωριστά στο δικό τους δωμάτιο από τόσο μικρά. Σε τόσες φτωχές χώρες τα μωρά μεγαλώνουν μια χαρά με το να κοιμούνται στο ίδιο κρεβατι με τους γονείς τους.

Απο εκεί και πέρα θέλει προσοχή με τα μαξιλάρια και τα σκεπάσματα, ή να μην πέσει ένας γονέας κατα λάθος πάνω στο μωρό! Για αυτόν τον λόγο συμβουλεύουν να μην το κάνουμε αν έχουμε πιει ή έχουμε πάρει υπνωτικό χάπι.

Υπομονή Pavlina!!!

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Abbie για την διαφοροποίηση της μέρας και της νύκτας και το πως πρέπει να "εκπαιδευτεί" αν μπορείς να το πεις έτσι το παιδί.. Εκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα για να καταλάβουν την διαφορά αναμεσα στην μέρα και την νύκτα..

Παρόλα αυτά θα διαφωνήσω κάθετα με το θέμα κοιμάται στο κρεβάτι μας.. Και δεν το λέω για την νοοτροπία μην συνηθίσει και δεν θέλει το δικό του.. Αλλά καθαρά για την υγεία του μωρού.. Δεν είναι μόνο να μην το πλακώσεις ή να μην χωθεί κάτω από τα μαξιλάρια, αλλά τι γίνεται αν την ώρα που κοιμάσαι και σκεπαστείς το μωρό είναι πιο χαμηλά από σένα και χωθεί κάτω από τα σκεπάσματα?? Γιατί να το βάλεις να απανέει τα χνώτα τα δικά σου και του συζύγου σου?? Αν καπνίζεις είτε εσύ είτε ο άντρας σου θα αναπνέει και το μωρό την μυρωδιά από το τσιγάρο?? Οταν ιδρώνεις θα μυρίζει τον ιδρώτα σου?? Δέχομαι και βέβαια να κοιμηθεί μαζί μας οταν είναι άρρωστο, δει κακό όνειρο ή απλά νιώθει άσχημα κάποια βραδυά και θέλει να νιώσει ασφάλεια τότε δεκτό.. Αλλά σε καθημερινή βάση εγώ προσωπικά δεν θα το επέλεγα.. Καλύτερα οταν γκρινιάξει να το πάρω αγκαλιά, να το ησυχάσω και να το ξαναβάλω στο κρεβάτι του και να του χτυπάω την πλατούλα μέχρι να κουρνιάσει..

Ξανα λέω βέβαια οτι αυτό είναι δική μου, προσωπική άποψη και εσύ μόνη σου μπορείς να τα ζυγήσεις και να αποφασίσεις..

phzU.jpgwddf.jpg

pavlina κοιμοταν στο καροτσακι αρχικα με την πλατη σε ημικλινη θεση και μετα την ξαπλωνα.

Οσο για τα μαξιλαρια νομιζω οτι δεν εχει φοβο. Τα μωρα σ αυτην την ηλικια δεν στριφογυριζουν σε τετοιο βαθμο, ωστε να κινδυνευουν να χωνουν τα μουτρακια τους μεσα και να μην μπορουν να αναπνευσουν. Εγω τουλαχιστον δεν ειχα προβλημα. Της αρεσε να χωνεται αλλα με την κορυφη του κεφαλιου, αφηνοντας δηλαδη το μουτρακι της ακαλυπτο. Δεν κουνιοταν δε απο κει. Τωρα που κοντευει 10 μηνων ουτε που διανοουμαι να την βαλω να κοιμηθει ετσι, γιατι πλεον εχει αντιληφθει οτι το μαξιλαρι ειναι ενα "εμποδιο" που μπορει ευκολα να σκαρφαλωσει πανω του. Τοτε ομως δεν αντιμετωπιζα προβλημα. Ο,που εβρισκε εμποδιο σταματαγε.

Οσο για την υγιεινη των μαξιλαριων , εκανα οτι κανω και τωρα που δεν τα χρησιμοποιω και στο μωρο, αλλα μονο για να κοιμομαστε εμεις. Τιποτα παραπανω. Ας μην υπερβαλλουμε. Τα ακαραια βρισκονται παντου ουτως η αλλως.

Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

• 1 month later...

Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τις απαντήσεις σας! Με βοηθήσατε για να βρω σιγά σιγά τη λύση.

Αρχικά αγόρασα ένα πολύ μαλακό sleeping bag για μωρά που είναι αρκετά μικρό ώστε να νιώθει το μωρό τη σχετική ασφάλεια χωρίς να είναι όμως εγκλωβισμένο.

Με το που τον κοίμιζα λοιπόν στην αγκαλιά μου (μέσα στο sleeping bag), τον ξάπλωνα αμέσως (χωρίς να χρειαστεί να τον μετακοινήσω πολύ ή να τον ξεβολέψω). Έτσι άρχισε να συνηθίζει την αίσθηση του κρεβατιού (και του μεγάλου χώρου). Ταυτόχρονα σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι το μωρούλι μεγάλωνε σε όγκο αλλά και σε συναισθήματα, οπότε μέρα με την ημέρα γινόταν πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει την ανασφάλεια που ένιωθε στο κρεβάτι.

Το βράδυ που τον έβαλα στο παρκοκρεβατάκι του ξύπνησε κανα δυο φορές παραπάνω αλλά από την επόμενη όλα κυλήσαν ρολόι! Από τότε κοιμάται άνετα εκεί κι εγώ νιώθω πιο ήσυχη..

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

xH00.jpgZKiNp2.png