Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑ μαιευτήρια γέννησαν ... νέα παράνομη χρέωση!

Recommended Posts

Σημερα λοιπόν και εγώ αποφάσισα να μιλήσω με το μαιευτήριο που θα γεννήσω εντός των επομένων εβδομάδων προκειμένου να με ενημερώσουν για τις τιμές των δωματίων. Με ενημερώνει λοιπόν η αρμόδια υπάλληλος για την τιμή του 3κλινου, για Φυσιολογικό Τοκετό, για 4 μέρες νοσηλείας. Στην τιμή αυτή κατά τα λεγόμενά της θα πρέπει να προστεθεί ένα ποσό προληπτικών εξετάσεων του μωρού (περίπου 160ευρώ) και άλλα 225 ευρώ για τις υπηρεσίες λήψης βλαστοκυττάρων... :mad::mad: !!! Ρωτάω λοιπόν και εγώ την υπάλληλο να με ενημερώσει ποιές είναι οι υπηρεσίες του μαιευτηρίου για την λήψη των βλαστοκυττάρων. Μου απαντά οτι πρόκειται για τις υπηρεσίες συλλογής των βλαστοκυττάρων. Ρωτώ και εγώ με αφέλεια : μα απο οσο γνωρίζω αυτό είναι θέμα του μαιευτήρα μου, για το οποίο μάλιστα πληρώνεται, εγώ λοιπόν σας ρωτάω ποια είναι η υπηρεσία που προσφέρετε εσείς και για την οποία περιμένετε να πληρωθείτε... Με ενημερώνει οτι δε γνωρίζει να με πληροφορήσει παραπάνω. Ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο λογιστηρίου, για να με ενημερώσει σχετικά και ξεκαθάρισα οτι το θέμα δεν είναι τα 225 ευρώ... Εδώ θα φάμε κανενα 400άρι (φαντάζομαι...) στην καφετέρια του μαιευτηρίου τις 4 μέρες που θα μείνουμε, αλλα ρε γμτ να μην ξέρουμε τί πληρώνουμε...??? Ουτε αυτός είχε να μου πεί κάτι παραπάνω. Τους ενημέρωσα λοιπόν οτι εγώ δεν πρόκειται να πληρώσω τίποτα αν δεν μου απαντήσει το Μευτήριο γραπτώς για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Αν έχουν όποια αντίρρηση, έχουν και τα στοιχεία του δικηγόρου μου..... Ε μα πια!!! Επειδή δηλαδή γεννάω, τους είπε κανείς οτι αποχαυνόνομαι και όλας??? :shock:

Εσείς τί γνωρίζετε για το θέμα αυτό?

Διαφημίσεις

Με το καλό Melo ο μπεμπούλης!

Για την χρέωση των βλαστοκυττάρων πήρα μια εξήγηση απο τον γιατρό μου...

Κατ' αρχάς έχεις απόλυτο δίκιο οτι τη συλλογή την κάνει ο μαιευτήρας σου, οπότε -λογικά- το μαιευτήριο δεν θα έπρεπε να χρεώνει οτιδήποτε...

Εγω τον ρώτησα αν μπορούμε να κάνουμε τη συλλογή για τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλοπλακουντικού Αίματος - επειδή είχα ακούσει οτι τα ιδιωτικά μαιευτήρια δεν το επιτρέπουν- και μου είπε οτι φυσικά και μπορώ αρκεί να του παω το σχετικό κιτ που θα μου δώσουν απο εκεί...Και πρόσθεσε οτι για τη Δημόσια Τράπεζα το μαιευτήριο δεν χρεώνει τίποτα, ενώ για τις ιδιωτικές χρεώνει γύρω στα 250 ευρώ...Δεν τον ρώτησα γιατί χρεώνει τις ιδιωτικές τράπεζες...αλλά όταν μου είπε ότι το Λητώ και το Μητέρα έχουν κάνει δική τους τράπεζα ομφαλοπλακουντικού αίματος (που είναι και σχετικά πιο οικονομική απο τις υπόλοιπες στην αγορά απ' ό,τι είδα) τότε κατάλαβα τον λόγο της χρέωσης...

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, πάντως προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο να χρεώνουν μόνο για αποτρεπτικούς λόγους κι όχι για κάποια παρεχόμενη υπηρεσία....Θα κάνεις πολύ καλά να ζητήσεις εγγράφως τις υπηρεσίες που προσφέρουν...

Αυτό για τις προληπτικές εξετάσεις στο νεογνό δεν το κατάλαβα πάλι...

Και τέλος, αν θες, πες μας σε ποιό μαιευτήριο αναφέρεσαι για να έχουμε το νου μας...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Πρώτα απο όλα να σου πω οτι και εγώ θα κάνω δωρεά τα βλαστοκύτταρα του μπεμπούλη μου στη Δημόσια Τράπεζα. Ο Αιματολόγος μου και μια σειρά ιατρών που εμπιστεύομαι απόλυτα, μου έχουν αναλύσει αρκετά το θέμα ώστε να μην έχω καμία αμφιβολία για την επιλογή μου.

Στο μαιευτήριο (Λητώ) όταν τηλεφώνησα σήμερα δε μου έκαναν κανένα διαχωρισμό στη χρέωση. Σου ξαναλέω οτι δεν το κάνω θέμα για τα χρήματα, αλλά για την εκμετάλλευση που γίνεται στην πλάτη των γονιών.

Με ευκαιρία το περιστατικό μου, βρήκα άρθρα στις εφημερίδες (μέσω του internet) και κατάλαβα οτι δεν πρέπει να είμαι η τρελή της παρέας! Αναφέρεται λοιπόν σχετικά οτι η χρέωση αυτή είναι καταχρηστική και για το λόγο αυτό οταν οι γονείς ζητούν εξηγήσεις, δεν πείθονται και τελικά αρνούνται να πληρώσουν, τελικώς δεν πληρώνουν :shock::shock: . Οι χρεώσεις αυτές περιλαμβάνονται διότι είναι δύσκολο να εντοπιστούς απο τους γονείς και διότι οι περισσότεροι νέοι γονείς δε μπαίνουν στη διαδικασία να το ψάξουν.

Ισως θα έπρεπε να έχουμε τα ανοιχτά γιατί τελικά η εκμετάλλευση είναι τεράστια.

Κατ' αρχάς, ως μητέρα παιδιού με αιματολογικό νόσημα κι ως γονέας που έχει ζήσει απο πολύ κοντά την αγωνία άλλων γονιών για να βρεθεί συμβατός δότης στο Αιματολογικό/Ογκολογικό Τμήμα του Παίδων, σε συγχαίρω για την επιλογή σου! Είναι ενα θέμα που επίσης το έχω ψάξει πολύ και δεν έχω καμία αμφιβολία οτι αυτή η επιλογή αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης για κάποιον που το έχει ανάγκη.

Κι εγώ στο Λητώ θα γεννήσω και ο γιατρός μου μου είπε επι λέξη αυτά που σου ανέφερα...Και πάλι όμως τονίζω οτι θεωρώ άδικη τη χρέωση όποια επιλογή κι αν έχουν οι γονείς σχετικά με την τράπεζα, διότι το μαιευτήριο δεν έχει καμία ανάμιξη...Δεν χορηγεί εξοπλισμό για παράδειγμα...Στην περίπτωση της δικής του εταιρείας - που θα δικαιολογούνταν κάποια χρέωση για τη συλλογή- δεν κάνουν χρέωση κι αυτό είναι το πιο παράδοξο απ' όλα! (εννοώ για τη συλλογή δεν κάνουν χρέωση...για τη φύλαξη χρεώνουν κανονικότατα 1300 ευρώ).

Και φυσικά οι γονείς δεν πρέπει να αφήνονται στη χαρά τους και να μην ελέγχουν τις χρεώσεις...Κι ασφαλώς θα πρέπει να μην πληρώνουν ό,τι μπορούν να ελέγξουν οτι έχει χρεωθεί άδικα...

TpqWp2.pngIgXop2.png

Silmaril, η πραγματικότητα είναι οτι άν όλοι μας δωρίζαμε τα βλαστοκύτταρα των παιδιώ μας στη Δημόσια τράπεζα, νομίζω πως πολλά παιδάκια θα έβρισκαν την υγεία τους και σε σύντομο χρονο.... Αυτό όμως αποτελεί καθαρά προσωπική επιλογή. Δεν κρίνω κανένα γονιό και καμία απόφαση. Το σημαντικό για εμένα είναι να γνωρίζουμε πρίν πράξουμε, και να μην κάνουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή το κάνουν οι άλλοι.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...Και για να μην παρεξηγηθώ...δεν κατέκρινα κανέναν! :)

Άλλωστε κυκλοφορεί πολλή παραπληροφόρηση επί του θέματος, οπότε μπερδεύονται πολλοί...πώς να τους κατακρίνεις;

TpqWp2.pngIgXop2.png

Να ρωτήσω κάτι?

Πριν από 18 μήνες που γέννησα, απ'όσο το είχα ψάξει, δεν υπήρχε δυνατότητα για δωρεά βλαστοκυττέρων στη Δημόσια τράπεζα, από γυναίκες που γεννούσαν στα ιδιωικά μαιευτήρια. Μόνο στα δημόσια και όχι σε όλα αν θυμάμαι καλά.

Έχει αλλάξει κάτι?

KbCJp2.pngEYukp3.png

να ρωτησω κατι αλλο εγω??/

εμεις δε προκειται να κρατησουμε βλαστοκυτταρα ουτε να τα κανουμε δωρεα..θα δω τιποτα τετοιο στο τιμολογιο ????

το χρεωνουν αυθαιρετα ειτε κρατησεις ειτε οχι??

Γέννησα πριν 16 μήνες στο ΙΑΣΩ!

Όταν έμαθά ότι θα με χρεώσουν τις υπηρεσίες για τα Βλαστοκύτταρα (δεν είχα επιλέξει την δική τους εταιρεία) και μετά από ενημέρωσή μου από τον γυναικολόγο μου (μου είπε να μην τους τα δώσω σε καμία περίπτωση)ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ δεν τους πλήρωσα. Έγινε ένας μικρός πανικός αλλά δεν τους τα έδωσα τα λεφτά. Και ευτυχώς που πήγε ο αντρούλης μου στο λογιστήριο διότι είμαι λίγο νευρική και δεν θα ήθελα να με ακούσει όλο το Μαρούσι.

Επίσης, όταν έλεγξα το τιμολόγιο μου χρέωναν κάθε μέρα Σαμπουάν για την μικρή, λες και το άδειαν όλο στο παιδί. Το είδα εκ των υστέρων και ήταν αργά βέβαια όπως και πολλά άλλα....

Παρόλα αυτά εγώ θα σας πρότεινα πριν πληρώσετε το λογαριασμό να ζητήσετε αντίγραφο του τιμολογίου και των χρεώσων ώστε να ξέρετε.

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Επίσης, όταν έλεγξα το τιμολόγιο μου χρέωναν κάθε μέρα Σαμπουάν για την μικρή, λες και το άδειαν όλο στο παιδί.

μα τετοια γυφτια οι αθλιοι?? για ονομα...

Διαφημίσεις

Η Γυφτιά σε όλο της το μεγαλείο!

Να σας πω δε ότι όταν κάναμε μια τελευταία εξέταση στο ΙΑΣΩ, είπαμε με τον άνδρα μου να ζητήσουμε τιμοκατάλογο. Ξέραμε περίπου αλλά θέλαμε να είμαστε σίγουροι για να μην βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις.

Πάμε στον γκισέ στο ισόγειο στις πληροφορίες και ζητάμε τιμές, μας έστειλε σε υποκατάστημα τράπεζας που είναι μέσα στο ΙΑΣΩ.

Μπα λέω εγώ, τι γίνεται εδω πέρα... Τέλος πάντων, πάμε,

Ζητάμε λοιπόν τις τιμές και με ρωτά η κυρία:

1. Επισκληρίδιο θα κάνετε? Λέω μάλιστα θα κάνω

2. Τι δωμάτιο θέλετε? Λέω πρέπει να σας το πω από τώρα?

3. Μου απαντά : Σας ρωτώ διότι η τιμή της επισκληριδίου ανάλογα το δωμάτιο είναι διαφορετική!

Κόνταψα να γεννήσω όταν μου το είπε αυτό!

Της λέω (δεν μου έφταιγε βέβαια κάτι η υπάλληλος της τράπεζας), "δηλαδή εάν πάρω σουίτα θα πονέσω λιγότερο?"

Συνήθως όταν είναι το 1ο παιδί οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε και πολύ σημασία και αυτό έχουν βάλει στόχο οι "Γύφτοι"....

Όταν έρθει το δεύτερο (εν καιρώ το σκεφτόμαστε) θα ξέρω και δεν πρόκεται να τους χαρίσω ούτε ένα "λεπτό" καλύτερα στο παιδί μου παρά σε αυτούς!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

• 2 weeks later...

Και εμείς πληρώσαμε 225 για συλλογή βλαστοκυττάρων στο ΛΗΤΩ. Το κακό είναι οτι η μάνα ούτε καν βρίσκεται στο λογιστήριο την ώρα της πληρωμής γιατί το αναλαμβάνει ο πατέρας πριν βγείς. Εγώ που του το είχα πεί, από το αλαλούμ εκείνων των ημερών το ξέχασε!

Είχαμε πληρώσει και την προκαταβολή 300 ευρώ και το αποτέλεσμα είναι οτι μας πήρανε τηλέφωνο και είπαν οτι δεν έχουν συλλέξει τον ιδανικό αριθμό κυττάρων και στην περίπτωση που θα χρειαστούν πιθανόν να μη φτάνουν. Τελικά δεν προχωρήσαμε και αυτά τα 525 χάθηκαν!

Αλλά φυσικά αυτό είναι το λιγότερο... Είναι κοροϊδία σκέτη! Καλά κάνετε και βάζετε δικηγόρους. Τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να το κάνω και εγώ!

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Και μεις τα ίδια... Συνέλεξε ο γιατρός τα βλαστοκύτταρα (προς δωρεά στη Δημόσια Τράπεζα - αν και τελικά δεν ήταν κατάλληλα για διατήρηση) και ενώ ξέραμε για την καταχρηστική χρέωση, πάνω στην αναμπουμπούλα των ημερών, το ξεχάσαμε πλήρως να κάνουμε φασαρία. Βέβαια, είχαμε ήδη υπογράψει ένα χαρτί σχετικά με αυτό (όταν εγώ ήμουν με ορό για πρόκληση στο χέρι) και είμαι σίγουρη ότι εκεί όλο και κάτι θα ανέφερε για τη χρέωση... αλλά πού μυαλό να το διαβάσω εκείνη την ώρα.

:roll:

Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι είμαι δικηγόρος :oops:

Μου κάνει εντύπωση αυτά που λετε για το ΛΗΤΩ, γιατί και εγω γέννησα εκεί. Συμφώνησα στα βλαστοκύτταρα και πληρωσα τα 225. Αυτα τα πληρώνεις για την ιατρική πράξη που κάνει ο γιατρός τη συλλογή. Η πληρωμή που κανουμε του μαιευτήρα ειναι ξεχωριστή, εκτός εάν εχει συμφωνηθεί κατι διαφορετικό που συνήθως δεν συμφωνειται γιατί και ο γιατρός ακολουθεί και την πολιτική του νοσοκομείου. Εμεις παντως δεν ειχαμε προβλημα. Ισως ειναι θέμα γιατρού, αφου αυτός τα μαζεύει. Δεν ειναι και θεοί, κάνουν και λάθη για αυτό και οι εταιρείες αναγράφουν στην συμβαση οτι δεν φερουν ευθύνη εάν δεν γινει σωστά η συλλογή.

Σχετικά με τις χρεώσεις ανάλογα με την κατηγορία του δωματίου γίνονται και οι ανάλογες χρεώσεις, πχ εάν μενεις σε μονοκλινο και χρειαστεί το μωρό εντατική, θα χρεωθεί διαφορετικά από ένα αλλο μωρό που η μανα του ειναι σε τρικλινο (και ας καταλήγουν ολα στον ιδιο χωρο) Μαλ@@@ια βεβαια αλλά ετσι τα κανουν.

Διαφημίσεις

Α και κατι αλλο. Στο ΛΗΤΩ μπορείς να ζητήσεις απο το λογιστήριο να σου εκτυπώσουν τις τρέχουσες χρεώσεις σου για να εχεις μια ιδέα. Πιθανόν να το κανουν και τα αλλα δεν ξερω... :roll:

Τι διαδικασιες χρειαζονται για την δωρεα βλαστοκυτταρων σε δημοσια τραπεζα μπορεις να μου πεις? Και γενικα οτι πληροφοριες εχεις για συλλογη βλαστοκυτταρων και δωρεα τους σε δημοσια τραπεζα .

Ευχαριστω

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΔΕΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ

877648b8b1.png

Α και κατι αλλο. Στο ΛΗΤΩ μπορείς να ζητήσεις απο το λογιστήριο να σου εκτυπώσουν τις τρέχουσες χρεώσεις σου για να εχεις μια ιδέα. Πιθανόν να το κανουν και τα αλλα δεν ξερω... :roll:

Γινεται και στο Ιασω αυτο :)

Εγώ γέννησα σε δημόσιο, στο Τζάννειο, και ο γιατρός όχι μόνο δε ζήτησε χρήματα για τη συλλογή βλαστοκυττάρων αλλά ούτε το γνωστό "φακελάκι". Τι να πω; Τόσο τυχερή ήμουν; Πιστεύω ότι είναι βλακεία να πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά για ένα νοσοκομείο που έχει χρεώσεις μεγαλύτερες και από ξενοδοχείο και στο τέλος να φεύγεις και δυσαρεστημένη. Στο δημόσιο καθάριζες σαν βασιλιάς για σένα και το μωρό με ?1000 το πολύ αν ήθελες να δώσεις το κατιτίς σου στο γιατρό και να έχεις δικιά σου μαία. Συμπεριλαμβάνονται και έξοδα καφετέριας :)

Ευτυχία είναι το κλάμα του τη στιγμή της γέννησής του!

628b95974e.png

Γέννησα στισ 16/8 Αυγούστου στο λητώ και έκανα δωρεά τα βλαστοκύταρα στη Δημόσια τράπεζα.

Δεν πλήρωσα τίποτα για τη συλλογή βλαστοκυτάρων και αυτό γιατί ήταν δωρεά!

Δηλ τα 225 δεν τα πλήρωσα!

Όσον αφορά τα 160Ευρώ, που αφορούν προληπτικές εξετάσεις του μωρού, αν δηλώσεις μέσα σε ένα 24ωρο ότι δεν θέλεις να τις κάνεις απλά δεν σου τις κάνουν και δεν τις χρεώνεσαι. δεν είναι υποχρεωτικές.

Είναι 3 οι εξετάσεις αυτές: Η 1η αφορά έλεγχο ακοής, η 2η υπέρυχο ισχύων και η 3η κληρονομικά νοσήματα!

tMGVp2.png bg1132613.jpg

Διακινδυνεύεις να μην τις κανεις?

Επίσης εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Δημόσιο αλλά πιστεύω ότι ολες μας παμε όπου ειναι ο γιατρός μας. Εάν ο γιατρός μας ήταν σε δημόσιο εκεί θα είμασταν όλες. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι είναι σε ιδιωτικά και τα σκάμε κανονικά.

• 6 months later...
Διακινδυνεύεις να μην τις κανεις?

Επίσης εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Δημόσιο αλλά πιστεύω ότι ολες μας παμε όπου ειναι ο γιατρός μας. Εάν ο γιατρός μας ήταν σε δημόσιο εκεί θα είμασταν όλες. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι είναι σε ιδιωτικά και τα σκάμε κανονικά.

εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου . Και εγώ είχα επι 15 χρονια γιατρό που ήταν σε ιδιωτικό, αλλά μόλις έμεινα έγκυος τον άφησα γιατί ειχα αποφασίσει ότι θα πάω σε δημόσιο (για ιδεολογικους λόγους) . Η αντιδρασή του όταν του το είπα με σοκάρισε, αλλά και με δικαίωσε...δεν θέλω να τον ξαναδώ μπροστά μου...θα έννιωθα μεγάλο κορόιδο να τα σκάσω σε ένα ιδιωτικό...Στο χέρι μας ειναι να τους κάνουμε να μαζευτούν.