Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τμημα αντιμετωπισης διαταραχων υπνου

SMARA

Recommended Posts

Μανουλες καλημερα!!! εχω μια μπεμπα 9 μηνων που δυστυχως αντιμετωπιζει (και μεις μαζι) προβληματα με τον υπνο. Ψαχνωνταςλοιπον να βρω εναν καλο παιδιατρο-ομοιπαθητικο έμαθα οτι στο Ιασω παιδων λειτουργει τμημα αντιμετωπισης διαταραχων υπνου, με εξειδικευμενο προσωπικο και γιατρούς. Εχω σκοπο να επικοινωνησω μαζι τους σημερα κιολας, αλλα ρωτω και σας μηπως εχετε ηδη ακουσει κατι γι αυτο. Οποιαδηποτε πληροφορια-εμπειρια δεκτη.:-P

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Διαφημίσεις

Μανουλες καλημερα!!! εχω μια μπεμπα 9 μηνων που δυστυχως αντιμετωπιζει (και μεις μαζι) προβληματα με τον υπνο. Ψαχνωνταςλοιπον να βρω εναν καλο παιδιατρο-ομοιπαθητικο έμαθα οτι στο Ιασω παιδων λειτουργει τμημα αντιμετωπισης διαταραχων υπνου, με εξειδικευμενο προσωπικο και γιατρούς. Εχω σκοπο να επικοινωνησω μαζι τους σημερα κιολας, αλλα ρωτω και σας μηπως εχετε ηδη ακουσει κατι γι αυτο. Οποιαδηποτε πληροφορια-εμπειρια δεκτη.:-P

Πως το σκέφτηκες, στο πρότινε κάποιος? Κοίτα η μικρή μου είναι 14 μηνών και δεν κοιμάται καθόλου εύκολα και συνεχόμενα....αλλά δεν το έχω σκεφτεί ποτε!

σε αυτες τις δυσκολες περιπτωσεις , τι αλλο να σκεφθει κανεις? σε τοσο μικρα παιδια δε μπορεις να ακολουθησεις την ιατρικη οδο.(αν και εγω ηδη εχω μιλησει με νευρολογο).οποτε τι μενε? η ομοιπαθητικη.ψαχνωντας λοιπον βρηκα το παραπανω τμημα αλλα δεν ξερω ακομα λεπτομερειες

σε αυτες τις δυσκολες περιπτωσεις , τι αλλο να σκεφθει κανεις? σε τοσο μικρα παιδια δε μπορεις να ακολουθησεις την ιατρικη οδο.(αν και εγω ηδη εχω μιλησει με νευρολογο).οποτε τι μενε? η ομοιπαθητικη.ψαχνωντας λοιπον βρηκα το παραπανω τμημα αλλα δεν ξερω ακομα λεπτομερειες

Τι εννοεις δυσκολιες? Δεν κοιματε καθολου δλδ?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

την ημερα μετά κοπων να κοιμηθει ενα 20λεπτο και την νυχτ καθολου.γνωριζεις κατι εσυ για το θεμα που εχω θεσει?

Διαφημίσεις

την ημερα μετά κοπων να κοιμηθει ενα 20λεπτο και την νυχτ καθολου.γνωριζεις κατι εσυ για το θεμα που εχω θεσει?

Οχι για κατι τετοιο. Δλδ στο 24ωρο κοιματε μονο 20 λεπτα? Πως αντεχει? (δικες μου αποριες ειναι αμα θες δεν απαντας).

κοιταξε μετα την διατριβη μας σε θεματα αυπνιας , θα σου πω το εξης. ''Δύσκολες περιπτωσεις εννοουμε τις περιπτωσεις των παιδιων(προσχολικης ηλικιας) τα οποια σε ενα 24ωρο δεν συμπληρωνουν 8 ωρες υπνου.εμας η μπεμπα μετα βιας στο 24ωρο συμπληρωνει τις μισες. την ημερα ισως κοιμηθει 20λεπτα αλλα οχι καθημερινα. οσο για τα βραδυα ειναι ο 4ος συνεχομενος μηνας που κοιμαται γυρω στις 3 ωρες εαν τις μαζεψεις σε τεταρτα. και η ερωτηση ειναι πως αντεχει το μωρο, ή πως αντεχει μια ολοκληρη οικογενεια η οποια δυσλειτουργει τελικα .?

κοιταξε μετα την διατριβη μας σε θεματα αυπνιας , θα σου πω το εξης. ''Δύσκολες περιπτωσεις εννοουμε τις περιπτωσεις των παιδιων(προσχολικης ηλικιας) τα οποια σε ενα 24ωρο δεν συμπληρωνουν 8 ωρες υπνου.εμας η μπεμπα μετα βιας στο 24ωρο συμπληρωνει τις μισες. την ημερα ισως κοιμηθει 20λεπτα αλλα οχι καθημερινα. οσο για τα βραδυα ειναι ο 4ος συνεχομενος μηνας που κοιμαται γυρω στις 3 ωρες εαν τις μαζεψεις σε τεταρτα. και η ερωτηση ειναι πως αντεχει το μωρο, ή πως αντεχει μια ολοκληρη οικογενεια η οποια δυσλειτουργει τελικα .?

απιστευτο....ασχετο η παιδιατρος σου τι λεει γενικα>>>???ο νευρολογος που αναφερες???αν θες βεβαια απαντας...εγω ξερω το κοριτσακι μιας φιλης που τωρα ειναι 14 μηνων και απο νεογεννητο κοιμαται μεσα στη μερα 30 ωρα μετα βιας και αυτη και το βραδυ οτι να ναι....ενα τεταρτο,κανα 2 ωρες μετα θελει γαλα μετα νερο μετα παιζει μετα κλαιει...οταν το ειδα αυτο που παρατηρησα ηταν οτι ενω νυσταζε πολυ δεν καταφερνε να κοιμηθει με τιποτα...δλδ να το κουναμε 2 ωρες,τα παντα ,καροτσια,,,μουσικη ,αμαξι...αυτο μου εκανε εντυπωση...οτι το βλεπα να νυσταζει και δεν καταφερνε με τιποτα να κοιμηθει..ειλικρινα παντως πως αντεχει???δεν γκρινιαζει???καλα δεν το συζητω για σας..ηρωες....μηπως να επισκεφτεις παιδονευρολογο ?αλλα και ομοιοπαθητικο που λες δεν μου ακουγεται κακο στην περιπτωση σας..παντως και παλια αλλα και τωρα ξερω στην ιταλια εδιναν καποιο ειδος πως να το πω χαλαρωτικου σιροπιου...σε τοσο σοβαρες περιπτωσεις.....δλδ 9 μηνων τωρα η μπεμπα ολη μερα παιζει???καθεται?στεκεται?πως περναει η μερα της?υπομονη ,θα ρωτησω τη φιλη μου αν ειναι αν κανει κατι αλλα απο οτι ξερω δεν εχουν επισκεφτει καποιον ειδικο..

πωπω παιδια ...να ευχηθω να βρειτε μια λυση γιατι προφανως και το παιδι δυσλειτουργει ετσι αλλα φυσικα και εσεις. Να κανω αλλη μια ερωτηση (σε ταραξα αλλα δεν το εχω ξανακουσει αυτο και ειμαι περιεργη). Ολο αυτο επηρρεαζει την αναπτυξη της? γιατι ο υπνος ειναι απαραιτητος και για την αναπτυξη του εγκεφαλου αλλα και του σωματος εχω διαβασει. Επισης δειχνει να το 'αντεχει' ή ειναι ασχημα τα πραγματα απο αποψη κλαμματος?

Ειναι 8 μηνων 7,500 κιλα 78 cm υψος και ενεργητικοτατη. Την ημερα την περναμε κολλημενες η μια πανω στην αλλη. Την εχω στο mei tai και τα κανουμε ολα παρεα!!! αμα κουραστει την αφηνω κατω να αλωνιζει. Απο γκρινια καλα κραταμε!!!ειναι καποιες μερες που χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο,ενω καποιες αλλες απλα την υποφερω.Η μικρη το ''θεμα'' της το διαχειριζεται μια χαρα.εμεις χουμε βγει εκτος λειτουργιας τελειως

Διαφημίσεις

αν παρουμε την νευρολογικη οδο σιγουρα η μικρη με τα σχετικα βοηθηματα θα κοιμηθει.Αλλα δεν ειναι το νοημα να την σιροπιαζω για να κοιμαται, και στην τελικη ως ποτε θα πινει σιροπια? ο σκοπος ειναι να την βοηθησουμε να ηρεμισει γενικοτερα

O γιος μου ηταν ετσι μεχρι δυο χρονων. Κοιμοταν ελαχιστα και απο ενεργεια λες και ειχε καταπιει σεισμο. Απο νεογεννητο ειχε θεμα με τον υπνο τεραστιο στην αρχη λεγαμε κολικοι μετα η παλινδρομηση μετα δοντια προσπαθουσα και εγω να καταλαβω γιατι δεν κοιμοταν.

Την ημερα ενα μισαωρο και την νυχτα καθε 20λεπτο ξυπναγε και εκανε ωρες να ξανακοιμηθει και ξανα τα ιδια ολο το βραδυ. Και εγω ειχα φτασει στο σημειο να θελω να τον παω σε ειδικους σε νευλογους γιατι φοβομουν οτι κατι ειχε το παιδι συν οτι ειχα γινει ενα ζομπι εγω πλεον.Ο παιδιατρος ειχε σηκωσει τα χερια ψηλα αλλα επειδη το παιδι ηταν ντουρασελ στην ενεργεια και στην αναπτυξη θεωρουσε οτι απλα ειναι εινα παιδι που σιχαινεται τον υπνο.

Τι εκανα εγω για να την παλεψω?14 μηνων εκοψα καροτσι οπου πηγαιναμε τον ελιωνα στο περπατημα μπας και κουραστει παντου με τα ποδια πολυ εξω πολλες βολτες δεν δουλευα και παντου μαζι περπατημα ετσι καποια στιγμη καταφερα να κοιμαται μια ωρα μεσημερι και εγω διπλα φυσικα αλλιως ξυπνουσε γιατι τα αντανακλαστικα του ηταν παντα τσιτα. Το ξενυχτι το βραδυ κρατησε εως και δυο χρονων. Στα δευτερα του γενεθλια κοιμηθηκε πρωτη φορα στην ζωη του σερι. Μεχρι τα τρια αρχισε να κοιμαται πολυ καλυτερα και τωρα πια 3 και κοιμαται σερι βραδυ με ενα ξυπνημα μονο ενδιαμεσα. Παρολαυτα οτι ωρα και να τον βαλεις για υπνο 7 η ωρα ειναι ορθιο και ντουρασελ.

Οσο γιαυτα που λενε ρουτινα υπνου και τα λοιπα εγω απο νεογεννητο το ειχα σε προγραμμα που δεν το διεκοπτε και ο Θεος ακομα και γενικα δεν ειχα προβλημα στο να κοιμηθει αλλα στο να διατηρησει τον υπνο. Θεωρω το οτι τελειωσαν τα δοντια δυο ετων επαιξε ρολο στο οτι αρχισε να κοιμαται καλυτερα. Επιπλεον ο παιδιατρος ειχε πιστεψει οτι το γεγονος στο οτι δεν κοιμοταν καλα ισως οφειλοταν περα απο την τσιτα οτι ηταν ενα πολυ ζωηρο παιδι στο γεγονος οτι ψηλωνε πολυ και γρηγορα και μπορει να πονουσαν οι αρθρωσεις του.

Ο λογος που δεν τον ετρεξα σε ειδικους παροτι ειχα φτασει σε απογνωση ηταν οτι ο ιδιος με 0 υπνο ηταν ντουρασελ απολυτα υγιης και μεσα στην ενεργεια χωρις να εχει αρρωστησει ποτε εως 2 ετων.

Και εμενα μου ειχαν πει πολλοι για σιροπια και φαρμακα αλλα οσο και αν ταλαιπωριομουν δεν ηθελα να το χαπακωνω. Θα τα εδινα μονο αν εβλεπα οτι το παιδι δεν ειναι καλα με τις ελαχιστες ωρες υπνου.

αν παρουμε την νευρολογικη οδο σιγουρα η μικρη με τα σχετικα βοηθηματα θα κοιμηθει.Αλλα δεν ειναι το νοημα να την σιροπιαζω για να κοιμαται, και στην τελικη ως ποτε θα πινει σιροπια? ο σκοπος ειναι να την βοηθησουμε να ηρεμισει γενικοτερα

Να σε ρωτήσω ένα κατεβατό; με όλο το θάρρος. Κοιμάστε καθόλου μαζί; Και τώρα τα πιο περίεργα είναι δυσκοίλια ή έχει διάρροιες; Είχε καθόλου ΓΟΠ; Είχε μήπως πράσινα κακά; Έκανε κολικούς; Έχει συχνά λόξυγγα; Έχει μαύρους ή κόκκινους κύκλους; Μήπως έχει τύχει να κάνετε αιματολογικές εξετάσεις; Έχει παρουσιάσει καθόλου αλλεργίες; Έκζεμα; Θηλάζει; Έχει πάρει αντιβίωση ή άλλα φάρμακα; Πώς γέννησες φυσιολογικά ή με καισαρική; Αρρωσταίνει εύκολα;

Σε πρήζω, αλλά το μυαλό μου πάει σε θέμα που να σχετίζεται με τη gaps και την κατάσταση στο έντερό της.Δε θέλω να σε αποπροσανατολίσω, αλλά σκέψου το κι αυτό.

Φαίνεται ενδιαφέρον πάντως αυτό το τμήμα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

τιποτα απο τα παραπανω δεν αφορα το παιδι μου.Ειναι ενα απολυτος φυσιολογικο και υγειες παιδι. γεννηθηκε με κ.τ στην ωρα της και ουδεποτε αντιμετωπισαμε προβληματα με διαρροιες εμετους κτλ.ουτε ευπαθες ειναι σαν παιδι. Αλλωστε για να ψαχνουμε σε ειδικευμενα τμηματα, εχουμε εξαντλησει και αποκλεισει ολους τους παραγοντες που εχουν να κανουν με την σωματικη της υγεια!!

Διαφημίσεις

Η καισαρική και η αντιβίωση που τη συνοδεύει είναι δυνατόν να δημιουργήσουν θέματα στο πεπτικό του μωρού που να προκαλούν δυσκολία στον ύπνο. Γιαυτό σε ρώτησα.

Επειδή και το δικό μου παιδί τα ίδια έκανε στον ύπνο. Βέβαια μετά ήρθε το έκζεμα και μου έλυσε όλες τις απορίες μου.

Όπως και να χει εύχομαι καλή ευκολία και σύντομα να βρείτε λύση στο θέμα σας.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Βασικα δεν εχω γνωση, ηθελα μονο να ευχηθω στη θεματοθετρια καλη δυναμη και να βρει γρηγορα εναν τροπο αντιμετωπισης για να μη βασανιζονται!

Κατα τα αλλα, εχω να συμπληρωσω πως και το δικο μου παιδι (απο τη γεννηση του ως τωρα που εχει συμπληρωσει τα 3 ετη), σπανια καλυπτει τις "απαιτουμενες" ωρες υπνου.. Οταν π.χ. ο αλλος σου λεει πως στα 3 ετη πρεπει να κοιμουνται 12 ωρες συνολο (δεν ξερω αν ισχυει το 12ωρο απλα φερνω ενα παραδειγμα, μην παρεξηγηθω), η δικια μου κοιμαται με το ζορι 10.

Ασε δε που ΟΟΟΟΟΟΟΟΟ,ΤΙ ωρα κι αν τη βαλεις, 7 - 7μιση το αργοτερο θα σηκωθει.. Ακομα κι οταν ειναι αρρωστη που κοιμαται διακεκομμενα και ο βαθυς υπνος μπορει να την παρει και στις 5 το ξημερωμα, στις 7 ειναι στο ποδι...

Καλα κουραγια μανα....... (κι εσυ, κι εγω, κι ο κοσμος ολος.........) :|

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

• 3 months later...

καλημερα !παει καιρος που ειχα ''ανεβασει''αυτο το θέμα και θα ηθελα να σας ενημερωσω σχετικα με την εξελιξη μας.Κατ αρχάς να σας θυμισω οτι εχω μια μπεμπα 11,5 μηνων πια η οποια αντιμετωπιζε τρομερα προβληματα υπνου,και μαζι της ολη η οικογενεια υπεφερε.Τελη Ιουνιου αποφασισα οτι αυτη η κατασταση δεν ειναι φυσιολογικη και επρεπε να ψαχτουμε για δω τι μπορω να κανω για να την βοηθησω.Φυσικα δεν χρειαζεται να σας πω οτι απο την γεννηση της καναμε τα παντα για να κοιμηθει.οταν λεω τα παντα το εννοω.Απο βολτα με το αμαξι εως να την γυριζω με το καροτσι ολονυχτις,και το αποτελεσμα ηταν παντα ιδιο.Ατακτος υπνος,διαταραγμενος,με πολα προβληματα.Σκεφθηκα λοιπον να κανω μια αρχη ξεκινωντας απο ομοιπαθητικο και παιδονευρολογο.Ψαχνωντας και ρωτώντας μαθαμε οτι στο Παιδων Αγια Σοφια υπαρχει καθηγητης παιδονευρολογιας που ασχολειται με περιπτωσεις σαν τη δικη μας.Σημειωτεον δε, οτι οταν φτασαμε πια στην πορτα του νοσοκομειου το μωρο μας δεν κοιμοταν παραπανω απο 4 ωρες στο 24ωρο.Ο κυριος Σκιαδας λοιπον αποφανθει οτι η μπεμπα δεν παραγει μελατονινη ή αλλιως ορμονη του σκότους.Εν ολιγης για το μωρο μας δεν νυχτωνε ποτε.Μελατονινη ειναι η ορμονη που βοηθα τον οργανισμο μας να ''καταλαβει''ποτε πρεπει να κοιμηθει και ποτε να ξυπνησει.Οταν βρειτε λιγο χρονο ψαξτε πληροφοριες ,ισως καποια στιγμη σας χρειαστει μιας και στην Ελλαδα εχουμε μεγαλες περιοδους ηλιοφανειας πραγμα που εχει αμεση σχεση με την παραγωγη μελατονινης. Η απαντηση στο προβλημα μας ηρθε αμεσως καθως ακολουθησαμε και ακολουθουμε πιστα το προγραμμα του γιατρου και την βοηθεια του.Η μπεμπα σε λιγες μερες χρονιζει και παρα τα οποια φυσιολογικα ''προβληματα'' της ηλικιας της κοιμαται συνεχομενα και πολυ ηρεμα 3-5 το μεσημερι, και 10-8 το πρωι.Εχω ξαναβρει τον ευατο μου νοιωθω δυνατη και μπορω να εξυπηρετω τις αναγκες των παιδιων μου, και κυριως εχω ενα ζωηρο παιδακι που κανει νανι του ολη νυχτα.ευχαριστω για την φιλοξενία και μην δειλιαζεται ποτε να ψαχνεται τα παντα.ποτε μην αγνωειται το προαισθημα της μαμας που εχετε!!

καλημερα !παει καιρος που ειχα ''ανεβασει''αυτο το θέμα και θα ηθελα να σας ενημερωσω σχετικα με την εξελιξη μας.Κατ αρχάς να σας θυμισω οτι εχω μια μπεμπα 11,5 μηνων πια η οποια αντιμετωπιζε τρομερα προβληματα υπνου,και μαζι της ολη η οικογενεια υπεφερε.Τελη Ιουνιου αποφασισα οτι αυτη η κατασταση δεν ειναι φυσιολογικη και επρεπε να ψαχτουμε για δω τι μπορω να κανω για να την βοηθησω.Φυσικα δεν χρειαζεται να σας πω οτι απο την γεννηση της καναμε τα παντα για να κοιμηθει.οταν λεω τα παντα το εννοω.Απο βολτα με το αμαξι εως να την γυριζω με το καροτσι ολονυχτις,και το αποτελεσμα ηταν παντα ιδιο.Ατακτος υπνος,διαταραγμενος,με πολα προβληματα.Σκεφθηκα λοιπον να κανω μια αρχη ξεκινωντας απο ομοιπαθητικο και παιδονευρολογο.Ψαχνωντας και ρωτώντας μαθαμε οτι στο Παιδων Αγια Σοφια υπαρχει καθηγητης παιδονευρολογιας που ασχολειται με περιπτωσεις σαν τη δικη μας.Σημειωτεον δε, οτι οταν φτασαμε πια στην πορτα του νοσοκομειου το μωρο μας δεν κοιμοταν παραπανω απο 4 ωρες στο 24ωρο.Ο κυριος Σκιαδας λοιπον αποφανθει οτι η μπεμπα δεν παραγει μελατονινη ή αλλιως ορμονη του σκότους.Εν ολιγης για το μωρο μας δεν νυχτωνε ποτε.Μελατονινη ειναι η ορμονη που βοηθα τον οργανισμο μας να ''καταλαβει''ποτε πρεπει να κοιμηθει και ποτε να ξυπνησει.Οταν βρειτε λιγο χρονο ψαξτε πληροφοριες ,ισως καποια στιγμη σας χρειαστει μιας και στην Ελλαδα εχουμε μεγαλες περιοδους ηλιοφανειας πραγμα που εχει αμεση σχεση με την παραγωγη μελατονινης. Η απαντηση στο προβλημα μας ηρθε αμεσως καθως ακολουθησαμε και ακολουθουμε πιστα το προγραμμα του γιατρου και την βοηθεια του.Η μπεμπα σε λιγες μερες χρονιζει και παρα τα οποια φυσιολογικα ''προβληματα'' της ηλικιας της κοιμαται συνεχομενα και πολυ ηρεμα 3-5 το μεσημερι, και 10-8 το πρωι.Εχω ξαναβρει τον ευατο μου νοιωθω δυνατη και μπορω να εξυπηρετω τις αναγκες των παιδιων μου, και κυριως εχω ενα ζωηρο παιδακι που κανει νανι του ολη νυχτα.ευχαριστω για την φιλοξενία και μην δειλιαζεται ποτε να ψαχνεται τα παντα.ποτε μην αγνωειται το προαισθημα της μαμας που εχετε!!

Πόσο χαίρομαι για σας....Πρ'επει να σου πω ότι σήμερα μόλις διάβασα το αρχικό σου μήνυμα κι έπαθα πλάκα! Συγχαρητήρια για την υπομονή σου! Μπράβο και πάλι μπράβο!

Και...άσχετο, μόλις είδα ότι έχουμες γιους στην ίδια ηλικία...Πώς τα πάτε με την προεφηβεία? Με το γυμνάσιο? Με την αδερφή του?

Καλούς ύπνους σε όλους σας!

Με τον μεγαλο ειχα καποιες ζηλιες στην αρχη ,αλλα ξεπεραστηκαν γρηγορα.Οσο για την προεφηβεια τι να πω?ολη την ημερα ειναι μπροστα στον καθρεπτη και αλλαζει ρουχα ,και χτενισματα σαν την νυφη.Με το μπανιο δεν τα παμε και πολυ καλα η αληθεια,μεχρι να μπεο να πλυθει με σκαει λιγουλακι.Κατα τα αλλα η γλωσσα μας εχει γινει ποιο μεγαλη απο το μποι μας.για την ακαταστασια δεν θελω να μιλησω.........της τρελης!!!

Με τον μεγαλο ειχα καποιες ζηλιες στην αρχη ,αλλα ξεπεραστηκαν γρηγορα.Οσο για την προεφηβεια τι να πω?ολη την ημερα ειναι μπροστα στον καθρεπτη και αλλαζει ρουχα ,και χτενισματα σαν την νυφη.Με το μπανιο δεν τα παμε και πολυ καλα η αληθεια,μεχρι να μπεο να πλυθει με σκαει λιγουλακι.Κατα τα αλλα η γλωσσα μας εχει γινει ποιο μεγαλη απο το μποι μας.για την ακαταστασια δεν θελω να μιλησω.........της τρελης!!!

Εμένα το αντίθετο...μπανιαρίζεται 2-3 φορές την ημέρα και από γλώσσα....άστα. Πρόσφατα μίλαγα με τον ομαδάρχη του στην κατασκήνωση και μου είπα ότι από την εμπειρία του η προεφηβεία είναι καμμιά φορά πιο δύσκολη από την εφηβεία Για να δούμε...Για την ώρα είναι καλούτσικα τα πράγματα λόγω χαρακτήρα. Ευτυχώς ακόμα μας ακούει και δεν έχω προβλήματα να εξαφανίζεται όπως άλλα παιδιά. Μέχρι το γηπεδάκι της γειτονιάς πάει και γυρίζει την ώρα που του λέμε ευτύχώς!

εμεις μενουμε σε νησι και ειναι δυσκολα τα πραγματα.χθες βραδυ γυρισε απο το τεννις,εφαγε ,εκανε το μπανιο του,και πηγαν με την παρεα στη θαλασσα να ρεμβάσουν τα αστρα. μολις εφυγε με το ποδηλατο, ξωπισω εφυγε και ο πατερας του με το μηχανακι προς παρακολουθησην(δικη μου ιδεα)!!!!!!!!!τον αφησαμε να φτασει στον προορισμο του για να δουμε αν ολα ειναι οκ.Στην παραλια ηταν η παρεα με το ραδιοφωνο και τις σχετικες κοκα-κολες και πατατακια!!!!πηγε η ψυχη μου στη θεση της σας λεω.Καποια στογμη γυρισε γυρω στις 12,και με το που μπαινει μεσα, με ενα σοβαρο υφος μας λεει:αυτο που κανατε σημερα ναμη το ξανακανετα!!κοκκαλο εμεις...μας ειχε παρει πρεφα το καλοπαιδο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!μπουαχαχαχα

εμεις μενουμε σε νησι και ειναι δυσκολα τα πραγματα.χθες βραδυ γυρισε απο το τεννις,εφαγε ,εκανε το μπανιο του,και πηγαν με την παρεα στη θαλασσα να ρεμβάσουν τα αστρα. μολις εφυγε με το ποδηλατο, ξωπισω εφυγε και ο πατερας του με το μηχανακι προς παρακολουθησην(δικη μου ιδεα)!!!!!!!!!τον αφησαμε να φτασει στον προορισμο του για να δουμε αν ολα ειναι οκ.Στην παραλια ηταν η παρεα με το ραδιοφωνο και τις σχετικες κοκα-κολες και πατατακια!!!!πηγε η ψυχη μου στη θεση της σας λεω.Καποια στογμη γυρισε γυρω στις 12,και με το που μπαινει μεσα, με ενα σοβαρο υφος μας λεει:αυτο που κανατε σημερα ναμη το ξανακανετα!!κοκκαλο εμεις...μας ειχε παρει πρεφα το καλοπαιδο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!μπουαχαχαχα

Εσείς προχωράτε πιο γρήγορα Smara μου, αλλά φαντάζομαι τις παρέες τις γνωρίζεις λόγω γειτνίασης. Και, όπως και να το κάνουμε, το νησι ξεσηκώνει όλες τις ηλικίες. Εμείς στην Αθήνα...μας τρώει η τηλεόραση. Άστον λοιπόν τον μικρό σου μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία, γιατί θε είναι λίγο μοναχικός ο χειμώνας τώρα που θα φύγει και ο τουρισμός. Πόσο θα ήθελα να είμαι εκεί!

Καλησπέρα,

Ήθελα να σας ρωτήσω ο κος Σκιαδάς πως σας βοήθησε με το θέμα του ύπνου, σας έσωσε κάποια φαρμακευτική αγωγή, κάνατε εξετάσεις; Και εγω τον είχα επισκεφτεί για κάποιο νευρολογικό πρόβλημα του μικρού αλλά δεν μου ανέφερε ποτέ κάποια λύση στο θέμα του ύπνου. Βέβαια δεν ήταν τόσο έντονο όπως το δικό σας αλλά θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες αν γίνεται για το πως λύθηκε το πρόβλημα της μικρής σας...

Καλημέρα.Εμεις την ημερα του ραντεβου ειχαμε παρει μαζι μας γενικη αιματος ουρων και κοπρανων,καθως επισης και μια λιστα του τελευταια 15ημέρου οπου ειχαμε καταγραψει τις ωρες του υπνου της.Αφου κοιταξε τις εξετασεις και βεβαιωθηκε οτι απο κλινικης αποψεως το παιδι δεν πασχει απο κατι,μας εξηγησε για την ορμονη στο οργανισμο μας την οποια και δεν παραγει το μωρο.Να ειμαι ειλικρινεις στην αρχη στραβωσα μαζι οτου οχι επειδη ειναι πολυ σοβαρος,αλλα περιμενα οτι θα ζητουσε επιπλεον εξετασεις ή οτι θα την εβασζε σε ηλεκτροεγκεφαλογραφο αλλα ηταν αρνητικος.Μας συνεστησε να της δινουμε την ορμονη σε χαπι,μεχρι ο οργανισμος να παθει να παραγει μονος του.δηλαδη κοντα στα 4 χρονια.το χαπι ελλατωνεται σταδιακα μεχρι που σταματαει τελειως.Να υπογραμισω οτι δεν προκειτε ουτε για ηρεμιστικο ουτε για υπνωτικο προς Θεου.Ειναι ορμονη!!(οπως οι ανθρωποι που πινουν ορμονη για τον θυροειδη αδενα),και ειναι φυσικο προιον!Αυτο ηταν το ευκολο μερος της υποθεσης.το δυσκολο ηταν να ρυθμισουμε το ωραριο.Την ημερα και μεχρι της 14:00 επρεπε να μενει ξυπνια.Μετα να την κοιμησω 1 ωρα και να την ξυπνησω,να την κραταω ολο το απογευμα και να ξανακοιμιζω στις 9:00 μεχρι τις 4:00 οπου την ξυπναγα για γαλα(το γαλα εχει μελατονινη)και παλι κοιμιζα μεχρι της 8:00 που την ξυπνουσα!!αυτο το μαρτυριο κτατησε δεκα-δεκαπεντε μερες.επρεπε σε πρωτη φαση να μαθει πως ειναι ο υπνος,σε δευτερη φαση πως ειναι να κοιμομαστε συνεχωμενα,και εν τελη να μαθει να κοιμαται καλα,σωστα,και συνεχομενα χωρις να ξυπναει 40 φορες την νυχτα.Το νυχτερινο ξυπνημα ''επιτρεπεται ''μονον σε κατασταση ασθενειας.Τωρα το προγραμμα το κανει μονη της και δεν χανει λεπτο.Κοιμαται 14:30-17:00 για μεσημερι και 10:00-8:00 το πρωι.μονη της χωρις κουνηματα-καροτσια-κτλ αξεσουαρ.Απλα δεν κοιμαται στην κουνια της ....ή μαλλον δεν κοιμηθηκε ποτε σε κουνια.Αυτα εχω να πω.για οποια αλλη πληροφορια εδω ειμαι να βοηθησω αν μπορω:wink: