Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ-ΕΞΑΜΗΝΟ ΟΑΕΔ-ΙΣΟΧΡΟΝΗ ΑΔΕΙΑ

Recommended Posts

Κορίτσια χρειάζομαι την βοήθειά σας!!!! Έληξε η άδεια λοχείας και ο εργοδότης μου θέλει να μου δώσει πρώτα την ετήσια άδεια, μετά το εξάμηνο του ΟΑΕΔ και μετά την ισόχρονη άδεια. Παντού όμως έχω διαβάσει, ότι πρώτα παίρνουμε την 1) ισόχρονη άδεια μετά

2) την άδεια λοχείας και μετά

3) το εξάμηνο του ΟΑΕΔ!

Ποιά είναι η σωστή σειρά?

line_line_typew3_beg_d_typew9_time_1220760000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Διαφημίσεις

Κορίτσια χρειάζομαι την βοήθειά σας!!!! Έληξε η άδεια λοχείας και ο εργοδότης μου θέλει να μου δώσει πρώτα την ετήσια άδεια, μετά το εξάμηνο του ΟΑΕΔ και μετά την ισόχρονη άδεια. Παντού όμως έχω διαβάσει, ότι πρώτα παίρνουμε την 1) ισόχρονη άδεια μετά

2) την άδεια λοχείας και μετά

3) το εξάμηνο του ΟΑΕΔ!

Ποιά είναι η σωστή σειρά?

Το ότι θα σου δώσει πρώτα την κανονική συο άδεια δεν πειράζει. Το θέμα είναι αν μπορέις να πάρεις πρώτα την ισόχρονη άδεια και έπειτα του ΟΑΕΔ γιατί αν το πάρεις με άλλη σειρά θα πρέπει να πάρεις περίπου ένα μήνα λιγότερο την ισόχρονη άδεια. Εν μέρη δεν έχει άδικο που σου ζητάει να το πάρεις έτσι, γιατί παλιότερα έτσι ήταν η σειρά (το 2009 έτσι το πήρα και εγώ) αλλά τώρα που πήγα να πάρω ξανά μου έιπαν ότι αν πρώτα πάρω του ΟΑΕΔ (το οποίο προυποθέτει ότι έχεις πάρει όλη την Κανονική σου άδεια αναλογα την χρονική περίοδο) και μετά αποφασίσεις να πάρεις τη μειωμένη με μέρες αντί για 3,5 μήνες παίρνεις περίπου 2.5 μήνες(αφαιρούν το 6μηνο)

Νομίζω πως δεν ισχυεί πλέον ότι μπορείς να πάρεις την ισόχρονη ΜΕΤΑ το εξάμηνο.Έτσι τουλάχιστον μου είχανε πει εμένα ότι αν δεν έπαιρνα την ισόχρονη πριν τότε θα την έχανα εντελώς. Τώρα για την άδεια την κανονική και εμένα ο εργοδότης ήθελε να μου την δώσει πριν το εξάμηνο (και μετά την ισόχρονη) αλλα στον ΟΑΕΔ μου είπανε πως θα την πάρω μετά και όχι πριν γιατί το εξάμηνο μου ξεκινούσε Μάιο.Αν πχ το εξάμηνο σου ξεκινάει Ιούνιο-Ιούλιο τότε παίρνεις την κανονική άδεια πριν.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, τελικά μου δώσανε πρώτα την ισόχρονη άδεια, μετά την ετήσια και μετά θα πάρω το εξάμηνο του ΟΑΕΔ. Αυτή είναι η σωστή σειρά που πρέπει να ακολουθήσουμε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΟΑΕΔ.

line_line_typew3_beg_d_typew9_time_1220760000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Καλησπέρα κορίτσια, ειμαι σε άδεια κυοφοριας και 29 μάιου θα ξεκινήσει η λοχειας. Η ισοχρονη άδεια ποια είναι; Εμένα μου είπαν στη δουλειά μετά τη λοχειας θα πάρω τη κανονική και το εξάμηνο για ισοχρονη δεν μου είπαν κάτι!

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια, ειμαι σε άδεια κυοφοριας και 29 μάιου θα ξεκινήσει η λοχειας. Η ισοχρονη άδεια ποια είναι; Εμένα μου είπαν στη δουλειά μετά τη λοχειας θα πάρω τη κανονική και το εξάμηνο για ισοχρονη δεν μου είπαν κάτι!

Μπορείς αν επιθυμείς να πάρεις το μειωμένο ωράριο μητρότητας σε μέρες και ισούται με 3.5 μήνες. Απ 'οτι ξέρω όποια μητέρα το επιθυμεί το παίρνει και έπειτα επιστρέφει στην εργασία της με ολόκληρο το ωράριο. Αλλά για να την πάρεις πρέπει να συνενεί ο εργοδότης σου(κάτι που εν μέρη τους συμφέρει)

• 2 weeks later...

γεια σας κορίτσια είμαι ιδ. υπάλληλος ΙΚΑ..

και πρωτάρα σε όλα αυτά

Πότε πρέπει να ανακοινώσω την εγκυμοσύνη στη δουλειά; υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος;

Μετά τι με συμφέρει να κάνω; (Θέλω να θηλάσω αποκλειστικά για ένα χρόνο) και δεν έχω ιδέα πως θα το συνδυάσω με τη δουλειά αν πρέπει να γυρίσω μετά την άδεια λοχείας.

το 6μηνο του ΟΑΕΔ αν το ζητήσω πρέπει να μου το δώσουν υποχρεωτικά ή είναι στη διακριτική τους ευχέρεια;

Σκέφτομαι να τους προτείνω να δουλεύω λίγες ώρες στο γραφείο και τις υπόλοιπες από το σπίτι για να τα συνδυάσω όλα αλλά φοβάμαι ταυτόχρονα μήπως έτσι βάλω τα χεράκια μου και βγάλω τα ματάκια μου..

τους ανοίξω την όρεξη για το κατά πόσο είναι απαραίτητη η θέση αν γίνεται και με μισές ώρες ή εξ' αποστάσεως.

Είμαι ιδ. υπάλληλος ΙΚΑ..

Πότε πρέπει να ανακοινώσω την εγκυμοσύνη στη δουλειά; υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος;

Μετά τι με συμφέρει να κάνω; (Θέλω να θηλάσω αποκλειστικά για ένα χρόνο) και δεν έχω ιδέα πως θα το συνδυάσω με τη δουλειά αν πρέπει να γυρίσω μετά την άδεια λοχείας.

το 6μηνο του ΟΑΕΔ αν το ζητήσω πρέπει να μου το δώσουν υποχρεωτικά ή είναι στη διακριτική τους ευχέρεια;

Καλημέρα και με το καλό το μωρό σου!

Εγώ με το που΄μαθα ότι είμαι έγκυος, την επόμενη μέρα το ανακοίνωσα στη δουλειά για να'μαι σίγουρη επειδή ήταν περίοδος απολύσεων. Ήμουν 6 εβδομάδων τότε.

Τώρα που μου τελειώνει η άδεια λοχείας, θα πάρω την άδεια του '12, μετά το 6μηνο του ΟΑΕΔ και μετά το μειωμένο ωράριο του θηλασμού.

Δε ξέρω αν είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να σου δώσει το 6μηνο του ΟΑΕΔ. Όταν είχα πάει στο ΙΚΑ τα χαρτιά για την άδεια κυοφορίας, μου'χαν πει ότι πρέπει να πάρω το 'ok' απ'τον εργοδότη και να μην το'χω δεδομένο. Από άλλες άκουσα ότι είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να το δώσει. Εμένα μου το'δωσαν χωρίς πρόβλημα αλλά δε ξέρω τί υποχρεώνει ο νόμος.

Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι στην ευχέρεια του εργοδότη να σου δώσει συγκεντρωτικά ή όχι το μειωμένο ωράριο της άδειας θηλασμού.

Ap1rp3.png

τελικά το ανακοίνωσα στη 13η εβδομάδα γιατί πλέον άρχισε να ψιλοφαίνεται, ευτυχώς για την ώρα δε με ρώτησαν τι σκοπό έχω για μετά.

Οπότε βλέπουμε, είτε ζητήσω το 6μηνο είτε να δουλεύω μισές ώρες από το σπίτι είναι ένα ρίσκο που πρέπει νά πάρω και ότι φέρει..

ας είναι καλά το μωρό και θα τη βγάλουμε την άκρη!

Διαφημίσεις

Εάν δώσεις το χαρτί για το 6μηνο του ΟΑΕΔ είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να το υπογράψει, όμως για το μειωμένο ωράριο ισχύει η συννενόηση. Εάν δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε και να συμφωνήσετε, λείπεις μία ώρα την ημέρα για 15 μήνες από τη λήξη της λοχείας χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα. Εδώ πονεμένη εργαζόμενη που έτρεχε σε Επιθεωρήσεις!!!!:-):-):-)

και μόλις 1 εβδομάδα μετά την ανακοίνωση, άρχισαν οι ερωτήσεις του τι θέλω να κάνω.. πόσο θέλω να λείψω κλπ. Και όπως καταλαβαίνετε δεν έχω ιδέα του τι θα ήταν καλό να κάνω!

ΑΝ πάρω την ισόχρονη άδεια αμέσως μετά την άδεια λοχείας, πληρώνομαι κανονικά από τον εργοδότη και έχω κανονικά ενσημα από τον εργοδότη;

ΑΝ πάρω το εξάμηνο του ΟΑΕΔ, θα παίρνω ένα μικρό επίδομα από τον ΟΑΕΔ, θα είμαι γι' αυτό το διάστημα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ από τον ΟΑΕΔ και αυτό περιλαμβάνει και ιατροφαρμακευτική κάλυψη;

Γενικά δεν μπορούν να με απολύσουν έως ότου γίνει το παιδί 18 μηνών;

και μόλις 1 εβδομάδα μετά την ανακοίνωση, άρχισαν οι ερωτήσεις του τι θέλω να κάνω.. πόσο θέλω να λείψω κλπ. Και όπως καταλαβαίνετε δεν έχω ιδέα του τι θα ήταν καλό να κάνω!

ΑΝ πάρω την ισόχρονη άδεια αμέσως μετά την άδεια λοχείας, πληρώνομαι κανονικά από τον εργοδότη και έχω κανονικά ενσημα από τον εργοδότη;

ΑΝ πάρω το εξάμηνο του ΟΑΕΔ, θα παίρνω ένα μικρό επίδομα από τον ΟΑΕΔ, θα είμαι γι' αυτό το διάστημα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ από τον ΟΑΕΔ και αυτό περιλαμβάνει και ιατροφαρμακευτική κάλυψη;

Γενικά δεν μπορούν να με απολύσουν έως ότου γίνει το παιδί 18 μηνών;

Ναι ακριβώς έτσι είναι και για τις 3 ερωτήσεις σου

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Η ισόχρονη είναι καθαρά στην ευχέρεια του εργοδότη αν σου την δώσει (συνήθως δεν το κάνουν γιατι σου προπληρώνουν άδεια ) ενώ το εξάμηνο υποχρεούται να σου το δώσει αν το ζητήσεις.Προσωπικά μου έδωσαν την ισόχρονη και με βόλεψε πάρα πολύ αλλά όταν επιστρέψω θα έχω μόνο άλλους 4 μήνες καλυμμένη από τον νόμο για να μην με απολύσουν που σημαίνει ότι θα αργεί πολύυυυ να με δει το σπίτι μου!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Αν σου δώσει πρώτα την ισοχρονη, που έτσι προτείνει και ο οαεδ αλλά δνε σε υποχρεώνει είναι καλύτερα γιατί αν ζητήσεις πρώτα το εξάμηνο κια έπειτα την ισόχρονη ο εργοδότης σου μειώνει την ισίχρονη κατά ένα μήνα.Ωστόσο ξέρω ότι ο νόμος καλύπτει τη μάνα για απόλυση 30μήνες, αλλά με επιφύλαξη γιατί δεν θυμάμαι καλά αυτή τη στιγμή.

Αν σου δώσει πρώτα την ισοχρονη, που έτσι προτείνει και ο οαεδ αλλά δνε σε υποχρεώνει είναι καλύτερα γιατί αν ζητήσεις πρώτα το εξάμηνο κια έπειτα την ισόχρονη ο εργοδότης σου μειώνει την ισίχρονη κατά ένα μήνα.Ωστόσο ξέρω ότι ο νόμος καλύπτει τη μάνα για απόλυση 30μήνες, αλλά με επιφύλαξη γιατί δεν θυμάμαι καλά αυτή τη στιγμή.

Δεν μπορεί να πάρει την ισόχρονη μετά το εξάμηνο.Αν δεν την πάρει πριν μετά την χάνει,έτσι μου είχανε πει εμένα στον ΟΑΕΔ.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Δεν μπορεί να πάρει την ισόχρονη μετά το εξάμηνο.Αν δεν την πάρει πριν μετά την χάνει,έτσι μου είχανε πει εμένα στον ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, εγώ στον πρώτο γιο μου πήρα π΄ρωτα το 6μηνο κια μετέ του ΟΑΕΔ. Και τον Απρίλιο που ρώτησα ξανα για την τωρινή εγκυμοσύνη δεν υπήρχε πρόβλημα. Μου είπαν μόνο ότι πρόβλημα υπάρχει αν δεν πάρω πρώτα την κανονική μου άδεια. Και από την εργασία μου τι ίδιο απάντησαν.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, εγώ στον πρώτο γιο μου πήρα π΄ρωτα το 6μηνο κια μετέ του ΟΑΕΔ. Και τον Απρίλιο που ρώτησα ξανα για την τωρινή εγκυμοσύνη δεν υπήρχε πρόβλημα. Μου είπαν μόνο ότι πρόβλημα υπάρχει αν δεν πάρω πρώτα την κανονική μου άδεια. Και από την εργασία μου τι ίδιο απάντησαν.

Ίσως είναι και αυτό θέμα ΟΑΕΔ που ανήκει ο καθένας.Εμένα μου είχανε πει (ΟΑΕΔ Αιγάλεω) ότι πρέπει πρώτα να πάρω την ισόχρονη ,διαφορετικά θα την χάσω, μετά το εξάμηνο (εφόσον ξεκινούσε πριν τον Ιούνιο) και μετά την κανονική μου άδεια.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Ίσως είναι και αυτό θέμα ΟΑΕΔ που ανήκει ο καθένας.Εμένα μου είχανε πει (ΟΑΕΔ Αιγάλεω) ότι πρέπει πρώτα να πάρω την ισόχρονη ,διαφορετικά θα την χάσω, μετά το εξάμηνο (εφόσον ξεκινούσε πριν τον Ιούνιο) και μετά την κανονική μου άδεια.

Μαλλον είναι ανάλογα τον Οαεδ όπως είπες γιατί εμένα που ήθελα να ξεκινήσω το εξαμηνο πριν την αδεια την κανονική(Απρίλη) δεν μου το επέτρεψαν. Εγώ ήμουν ΟΑΕΔ Αμπελοκήπων την πρώτη φορά και ΟΑΕΔ Αγίας Παρασκευής την δεύτερη. Παντως επειδή το έψαξα γενικότερα η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως σου το δίνουν εσένα είναι το καλύτερο (έτσι το πήρα στον πρώτο μου γιο) αρκεί να ξέρεις από την αρχή ότι δεν θα χρειαστείς το μειωμένο οπότε το παίρνεις και κάθεσαι περισσότερο με το μωράκι σου.

• 2 years later...

καλημερα εχω μπερδευτει γεννησα 21 αυγουστου πηρα οτι μου αναλογει απο το ικα πηγα χθες στον οαεδ να καταθεσω το συμπληρωματικο επιδομα κ τα χαρτια για το 6μηνο αλλα μου ειπαν οτι πρεπει να παρω πρωτα την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδειας ή και της ετήσιας κανονικής άδειας.μπορειτε να με βοηθησετε κ να μου εξηγεισετε τη σημαινει το παραπανω;με την ισοχρονη αδεια....