Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΙ... ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ?

Recommended Posts

Καλησπέρα μέλλουσες μανούλες! Διανύω και εγω το δεύτερο τρίμηνο (18w+3d) της εγκυμοσύνης μου και ξαφνικά το Σ/Κ που πέρασε έκανα πολύ εμετό το βράδυ, ξενύχτησα από ανελέητες ανακατωσούρες και σήμερα που ήρθα στο γραφείο (κομμάτια και άυπνη) πάλι νιώθω να βράζουν τα εσωψυχά μου, ενώ προστέθηκαν και πόνοι στην πλάτη (πιθανώς και από το ότι δεν κοιμήθηκα καθόλου το βράδυ). Κάπου είχα διαβάσει ότι πόνοι από συγκέντρωση αερίων στο στομάχι είναι φυσιολογικοί για την εβδομάδα μου, αλλά με θορυβεί το ότι τέτοια τρελά περιστατικά δεν είχα καν στο Α' τρίμηνο. Πήρα το γιατρό και μου είπε να παρακολουθώ τη θερμοκρασία μου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω ούτε χθες, ούτε σήμερα πυρετό.

Έχει συμβεί σε καμιά σας; Λέτε να ψώνισα καμιά γαστρεντερίτιδα από το σύζυγο, που είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα όλο το Σ/Κ (το περίεργο είναι όμως ότι δεν φάγαμε τίποτα ίδιο τις μέρες που πέρασαν) ή καμιά άλλου τύπου ίωση...

Ανησυχώ από την άλλη αν είναι γαστρεντερίτιδα, μήπως οφείλεται σε καμιά σαλμονέλλα ή καμιά λιστερία, αλλά από την άλλη αυτά προϋποθέτουν πυρετό, έτσι δεν είναι (χώρια του ότι εγώ δεν έφαγα κάτι... επικίνδυνο);

Αχ, πόσο θα εκτιμούσα τη γνώμη σας...

Υπάρχει περίπτωση από τους εμετούς να επηρεάστηκε το μπεμπάκι μου (δεδομένου πως έχω και το άγχος να το ακούσω, αλλά μέχρι στιγμής δεν είμαι σίγουρη ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο);

Είναι άραγε φυσιολογική μια τέτοια τραγική ανακατωσούρα και πώς αντιμετωπίζεται;

Καλό υπόλοιπο σε όλες μας... :cry:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και με το καλό. Εγώ είμαι στην 16η εβδομάδα και κάνω εμετό σχεδόν κάθε μέρα....φαντάσου ότι μου ξεκίνησαν απο την 13η και μετά. Χθες είχα και εγώ έντονους πόνους και τρελό εμετό αλλά ευτυχώς σήμερα είμαι καλύτερα. Η μαία μου είπε ότι το μπεμπάκι δεν επηρεάζεται απλά εξασθενήσει ο οργανισμός. Μου σύστησε συχνά μικρά γεύματα με φρυγανίες για να τραβάνε τα υγρά. Καλή συνέχεια.

Για να μην ανησυχεις η σαλμονέλα και η λιστέρια συνοδεύονται από πυρετό, μυικούς πόνους κλπ οπότε μαλλον κάποια ίωση γαστρεντερίτιδας θα είναι η οποία δεν επιρεάζει καθόλου μα καθόλου την εγκυμοσύνη παράμόνο εσένα, καλή συνέχεια και περαστικά σου.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα εμετούς για 9 μηνες! Στην τωρινή έχω πια (ήδη 6 μηνών) και καλές ημέρες... Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εμετοί λόγω ναυτίας της εγκυμοσύνης δεν επηρέζουν το έμβρυο. Από εκεί και πέρα αν έχεις γαστρεντερίτιδα ίσως πρέπει να σε δει γιατρός.

Σας ευχαριστώ όλες σας για τις απαντήσεις, που -στ' αλήθεια- με γεμίζουν ανακούφιση. :D

Απλώς, όλο αυτό το πράγμα ξεκίνησε πολύ αποτομα κι αυτό είναι που με βάζει σε σκέψεις. Αν πάλι ήταν γαστρεντερίτιδα, δεν θα είχα και υψηλό πυρετό; Ουφ, να πω την αλήθεια, πιο πολύ από τον εμετό με αγχώνουν τα ανεξάντλητα και ανεξέλεγκτα εσωτερικά "χρου-χρου, γράτσα-γρούτσα" που νιώθω από το στήθος μέχρι την κοιλιά...

Αυτά πώς μπορούμε να τα μετριάσουμε; (τουλάχιστον για να κοιμηθώ λιγάκι, απόψε, η δόλια)...

Και μετά σου λένε πως δεν πρέπει να εξομοιώνεις την εγκυμοσύνη με ασθένεια.... :P

Διαφημίσεις

Αν γενικα δεν εχεις εμετους λογω κυησης, και εφοσον ακι ο συζυγος ειχε εμετους κτλ, τοτε ειναι γαστρεντεριτιδα. περασα 3 φορες γαστρεντεριτιδα στην δευτερη κυηση μου, χωρις πυρετο. ειχα μονο μυαλγια, κομαρα, υπνηλια, τις 2 φορες ειχα εμετους και τη μια διαρροια. το μονο που επηρεαστηκε ηταν το ανιακο υγρο σε ποσοτητα και αποκατασταθηκε λειαν συντομως πινοντας αρκετα υγρα. περαστικα να εινια

Υπάρχει περίπτωση από τους εμετούς να επηρεάστηκε το μπεμπάκι μου (δεδομένου πως έχω και το άγχος να το ακούσω, αλλά μέχρι στιγμής δεν είμαι σίγουρη ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο);

Είναι άραγε φυσιολογική μια τέτοια τραγική ανακατωσούρα και πώς αντιμετωπίζεται;

Καλό υπόλοιπο σε όλες μας... :cry:

Δεν υπαρχει περιπτωση να επηρρεαστει το μωρο σου απο τους εμετους ιδιως αν ειναι της εγκυμοσυνης!Το δικο μου παιδι δεν επηρρεαστηκε παρολο που η μαμα του-εγω-ξερνοβολαγε μεχρι τον 9ο απανωτα,χωρις σταματημο. Η κορη μου βγηκε υγιεστατη και 3100 κιλα...!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...