Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Recommended Posts

κοριτσια,ειναι ευκολο να μας περιγραψετε πως ειναι οι συσπασεις? ειμαι στο μηνα μου,δεν ειχα ποτε συσπασεις και θα ηθελα να ειμαι προετοιμασμενη τι να περιμενω.Ξερω οτι πολλες κοπελες ειχαν συσπασεις απο πολυ νωρις και αρκετες μαλιστα επαιρναν φαρμακα για να τις σταματησουν.Εχω διαβασει και για τις προπαρασκευαστικες συσπασεις ,τις Μπραξτον Χικς, αλλα εχω την εντυπωση πως εγω δεν ειχα ποτε.

Νιωθω πολυ εντονα το μωρο να κινειται, με κλωτσιες σχεδον ολη τη διαρκεια της μερας.Μοιαζουν οι συσπασεις με κινησεις του μωρου? πολυ σπανια εχω και κατι σαν μικρο πετρωμα σε καποια σημεια της κοιλιας (συνηθως δεξια),που κραταει μερικα δευτερολεπτα.

ειναι επωδυνες οι συσπασεις? ειναι δυνατον να εχω φτασει στον 9ο, και να μην ειχα ποτε?

Διαφημίσεις

αχ την ίδια απορία έχω κι εγώ και να φανταστείς πως εγώ φορτώθηκα και τα prepar που είναι για συσπάσεις και ουσιαστικά δεν ξέρω αν έχω συσπάσεις ή όχι

εγώ ένιωσα 2 μέρες έντονη πίεση χαμηλά, και πιστεύω πως κάτι κούνησε το ζουζούνι μου και ο γιατρός μου είπε χάπια γιατί μάλλον είναι συσπάσεις και πρέπει να είμαστε καλλυμένοι!

και τελικά είμαι με τα χαπάκια , τώρα δεν ξέρω ίσως να κάνουν δουλειά και να μην νιώθω τίποτα :wink:

Να ρωτησω και εγω κατι ? Αφου λενε οτι οι συσπασεις ειναι φυσιολογικες, αναμενομενες και ενιοτε καλοδεχουμενες, τοτε γιατι ορισμενοι γιατροι δινουν χαπια με το που κανει καποιος ορισμενες ?

Καλημερα κοριτσια....Να σας πω εγω πως νιωθω της συσπασεις μιας και της εχω απο τον 6 μηνα...Οταν πρωτοεμφανιστηκαν και καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα ηταν οταν η κοιλια μου σκληραινε πολυ και πονουσα σαν να περιμενω περιοδο και κατω χαμηλα στην κοιλια τουλαχιστον εγω (δεν ξερω αν παρουσιαζεται σε ολες) κανω ενα μικρο καρουμπαλακι που ειναι η μητρα...Αρχικα πριν να εχω πονο νομιζα οτι το μωρο τεντωνεται γιαυτο τσιτωνει ετσι η κοιλια μου αλλα τελικα αυτα ηταν συσπασεις...Ακομη και με τα χαπια που παιρνω εχω αρκετες παντως...Ελπιζω οταν τα κοψω να ερθει γρηγορα το μωρακι μου!!!!!!!

citron συνηθως τα χαπια στα δινει ο γιατρος γιατι δεν εισαι στο μηνα σου ωστε να πει <<α ενταξει δεν υπαρχει προβλημα και να γεννησει τωρα>>...Συνηθως εμφανιζονται πιο πριν και στα δινει για να μην κανεις προωρο μωρακι....

Διαφημίσεις

καλημέρα!!οι συσπάσεις είναι σαν να τεντώνει το μωρό χεράκια κια ποδαράκια μαζί.πετρώνει όλη η κοιλίτσα για μερικά δευτερόλεπτα και μετά σιγά σιγά περνάει. :lol: όταν σου συμβεί θα καταλάβεις ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει.όμως υπάρχουν και περιπτώσεις από κοπέλες που έχουν συσπάσεις αλλά δεν τις καταλαβαίνουν.μακάρι να είσαι από αυτές τις τυχερές.όταν αυτά τα πετρώματα συνοδεύονται με πόνους περιόδου τότε είναι επώδυνες :?:? με το καλό!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

citron συνηθως τα χαπια στα δινει ο γιατρος γιατι δεν εισαι στο μηνα σου ωστε να πει <<α ενταξει δεν υπαρχει προβλημα και να γεννησει τωρα>>...Συνηθως εμφανιζονται πιο πριν και στα δινει για να μην κανεις προωρο μωρακι....

ακριβώς!

Εγώ μόλις έφτασα στην 34η εβδομάδα ο γιατρός μου τα σταμάτησε τα χάπια (έπαιρνα πρε παρ απο την 22η που έκανα την αμνιοκέντηση και 6 χαπάκια ημερησιως μαγνήσιο) γιατί μου είπε πως από εδώ και πέρα τις θέλουμε τις συσπάσεις γιατί προετοιμάζουν την μήτρα για τον επερχόμενο τοκετό.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Κάποιες φορές έχω νιώσει να με πονάει η κοιλιά μου πολύ χαμηλά σαν πόνος περιόδου αλλά ειμαι σίγουρη ότι δεν έγινε κάποια άλλη κίνηση σαν σύσπαση....έχω μπερδευτεί κι εγω αλλά νομίζω ότι αν συμβεί κάτι διαφορετικό πλέον θα το καταλάβω.

Πάντως όταν γελάω δυνατά βγαίνει όλη η μήτρα μου σαν μπάλα έξω και τρομάζω!

Ειχα συσπασεις απο πολυ νωρις ( 5ο νομιζω) και ο γιατρος μου δεν ανησυχησε, ουτε μου εδωσε κατι. Ειπε οτι ειναι φυσιολογικο και οτι δεν γεννας ετσι απλα προωρα. Τι να πω... :?

Διαφημίσεις

• 1 month later...

κοριτσια εγω εχω συσπασεις και μερικες φορες εντονες δεν περνω τα πρε παρ γιατι με πειραζουν εχω πολυ εντονους πονους περιοδου με ξεσκιζουν μερικες φορες αλλα κανω υπομονη απλα ο γιατρος νου ειπε συνεχεια να ειμαι ξαπλα και να μην σηκωνομαι ουτε για κατουρημα.. Οι συσπασεις ειναι οταν γινεται μπαλιτσα η κοιλια και τραβαει προς τα πανω νοιωθεις σαν καποιος να σου την τραβαει προς τα πανω

uiphp3.png

δεν χανεις και τιποτα ισα ισα ειναι καλο το να μην εχεις συσπασεις γιατι ειναι ταλαιπωρια ειδικα οτσν πονας κιολας.. Εγω καθε μερα μαρτυραω απο τους πονους αστα να πανε..

[/img]

uiphp3.png

Διαφημίσεις

fistikaki οταν με ποιανουν οι πονοι ειναι απογνωση μιλαμε για τρελλα αφου μερικες φορες περνω παυσιπονο τοσο πολυ και στο νοσοκομειο που με κρατησαν για παρακολουθηση ειμουν με τον ορο και οταν με ποιαναν οι πονοι τουσ ζητουσα παυσιπονη τοσο πολυ λες και ερχεται η περιοδος.. παρολα αυτα ευτηχως ειπε ο γιατρος οτι δεν ειναι πονοι γεννας αυτοι και οι συσπασεις απλα εχω προβλημα το οτι η μητρα μου ειναι δυστηχως εκ γεννετης μικρη και δυσκολευεται να ανοιξει..

dev000pp___.png

uiphp3.png

Ειχα συσπασεις απο πολυ νωρις ( 5ο νομιζω) και ο γιατρος μου δεν ανησυχησε, ουτε μου εδωσε κατι. Ειπε οτι ειναι φυσιολογικο και οτι δεν γεννας ετσι απλα προωρα. Τι να πω... :?

Δεν ειναι όλες οι συσπάσεις το ίδιο ... κάποιες ειναι φυσιολογικές να γίνονται κάποιες όμως όχι, παίζει ρόλο η συχνότητα και η έντασή τους. Επίσης δεν είναι μόνο οι συσπάσεις αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες (θέση πλακούντα, μήκος τραχήλου) που καθορίζουν αν θα υπάρξει και πως η φαρμακευτική αγωγή ... όλες οι εγκυμοσύνες δεν είναι το ίδιο και όλοι οι οργανισμοί δεν αντιδρούν το ιδιο ...

Είσαι πολύ τυχερή που οι συσπάσεις που είχες ήταν μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Πέτρωμα κοιλιάς έχω από πολύ νωρίς (6ο μήνα περίπου). Ωστόσο τον τελευταίο καιρό πετρώνει η κοιλιά μου δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα (εχθές μόνο, μέσα σε 1 ώρα πέτρωσε η κοιλιά μου πάνω από 10 φορές). Τα πετρώματα αυτά με πονάνε αρκετά, δεν συνοδεύονται όμως με πόνο περιόδου. Την Παρασκευή θα πάω για εξέταση βιοφυσικό προφίλ (καρδιοτοκογράφος + υπερρηχογράφημα) και επίσης θα με εξετάσει και ο γιατρός να δει το μωρό....αχ...αχ...

Ωστόσο, έχω την εντύπωση ότι εάν δείξει η εξέταση ότι έχω πολλές συσπάσεις, τότε δεν γλυτώνω τα prepar. Πίστευα ότι σε αυτή την εβδομάδα δεν τα παίρνεις (αφού το μωρό δεν είναι πια πρόωρο) αλλά φίλης μου ο γιατρός της τα έδωσε στη 37η βδομάδα. Ξέρετε κάτι σχετικά?

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

babies εγω ξερω οτι απο την 24 βδομαδα και μετα δεν πρπει να δινουν τετοια φαρμακα ετσι ξερω απο πολλους γιατρους που το λενε τωρα ο γιατρος σου να σε δωσει φαρμακο στην 37 λιγο περιεργο με φενεται...

dev000pp___.png

uiphp3.png

Και εγω εχω συσπασεις και πετρωματα απο τον 5ο μηνα και ο γιατρος μου δεν μου εδωσε τιποτα.Τους τελευταιους 2 μηνες ειδικα εχω συνεχεια,η κοιλια μου γινεται πετρα και μαζευει ποτε απο την μια πλευρα και ποτε απο την αλλη και εχω και πονους περιοδου.Η μαια μου ειχε πει οτι ειναι προπαρασκευαστικα ολα αυτα να μην ανυσηχω και ο γιατρος οταν ειχε μετρησει τον τραχηλο μου στην 23η εβδομαδα μου ειχε πει οτι πριν την 33η αποκλειεται να γεννησω και ειχε δικιο.Απο συσπασεις εχω μπολικες αλλα το μωρο εχει βολευτει φαινεται εκει μεσα.Στις 22 εχω ραντεβου και ανυπομονω να δω τι θα μου πει.2-3 εβδομαδες μεινανε και εφτασε το μωρακι μου. :D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Και εγω εχω συσπασεις και πετρωματα απο τον 5ο μηνα και ο γιατρος μου δεν μου εδωσε τιποτα.Τους τελευταιους 2 μηνες ειδικα εχω συνεχεια,η κοιλια μου γινεται πετρα και μαζευει ποτε απο την μια πλευρα και ποτε απο την αλλη και εχω και πονους περιοδου.Η μαια μου ειχε πει οτι ειναι προπαρασκευαστικα ολα αυτα να μην ανυσηχω και ο γιατρος οταν ειχε μετρησει τον τραχηλο μου στην 23η εβδομαδα μου ειχε πει οτι πριν την 33η αποκλειεται να γεννησω και ειχε δικιο.Απο συσπασεις εχω μπολικες αλλα το μωρο εχει βολευτει φαινεται εκει μεσα.Στις 22 εχω ραντεβου και ανυπομονω να δω τι θα μου πει.2-3 εβδομαδες μεινανε και εφτασε το μωρακι μου. :D

Και εγω συσπασεις απο τον 5ο και ακομα ο τραχηλος τιποτα. :? Δεν σημαινει απαραιτητα οτι πας για προωρο

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό πετρώνει η κοιλιά μου δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα (εχθές μόνο, μέσα σε 1 ώρα πέτρωσε η κοιλιά μου πάνω από 10 φορές). Τα πετρώματα αυτά με πονάνε αρκετά, δεν

αυτα που εχεις εσυ τα εχω εγω απο τωρα και με πονους περιοδου μερικες φορες ενττονους αλλα ο τραχηλος μεχρι στιγμης κλειστος εντελως ο γιατρος μου ειπε οτι ετσι θα παω αντε να δουμε

uiphp3.png

• 2 weeks later...

Κοριτσια παντως ειναι πολυ ενοχλητικες οταν ποιανουν οι συσπασεις τουλαχιστον σε εμενα δεν ξερω για εσας.. Τραβαει η κοιλια λες και θα σου την βγαλουν εξω ελεος πολυ σπαστικο.. Παντως και εμενα ο γιατρος δεν μου εδωσε τιποτα μονο μαγνησιο περνω 3 trofocard την μερα και τιποτα αλλο απλα μου ειπε ξαπλα. Εχει 2 μηνες που γινεται αυτο και με πονους περιοδου αλλα δεν ειναι για γεννα γιατι εδω και 2 μηνες τραχηλος μητρα και πλακουντας ειναι ολα φυσιολογικα παρολες τις συσπασεις. Τι να πω.. Καμια φορα οταν το δινουμε και πολυ βαση μας ποιανουν πιο πολλες λογο αγχους.

uiphp3.png

Και εμένα πετρώνει συνέχεια η κοιλιά μου. Στην αρχή βέβαια δεν καταλάβαινα τι είναι αλλά διάβασα στο forum που το περιγράφατε και κατάλαβα. Έχουν αρχίσει από τον 6ο.

έπαθα και κάτι πολύ δυνατές κράμπες στην κοιλιά!!! Την πρώτη φορά τα έχασα γιατί δεν έχω ξαναπονέσει τόσο ποτέ!!! Και μία φορά που με έπιασε στον ύπνο μου ξύπνησα κλαίγοντας και τρόμαξα και τον άντρα μου που προσπαθούσε να καταλάβει που πονάω. Δεν είχα ποτέ πόνους περιόδου και τώρα τα έχω δει όλα!!!

Ο γιατρός μου έδωσε trofocard και μπορώ να πω ότι μειώθηκαν.