Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συσχετισμός ηλικίας και αποβολών

Recommended Posts

Κορίτσια Καλησπέρα,

Είμαι καινούρια εδώ και ελπίζω να μην υπάρχει θέμα επειδή ούτε μαμά είμαι αλλά ούτε και εγκυμονούσα... Πρόσφατα όμως έμαθα ότι πρόκειται να γίνω "διπλή" θεία :D:D

Η ερώτηση που θα ήθελα να θέσω είναι η εξής: Μετά από άπειρη επιμόρφωση από βιβλία, άρθρα κτλ. παντού αναφέρεται ότι οι γυναίκες προχωρημένης ηλικίας (40+/-) έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να αποβάλουν, καθώς είναι πολύ πιο πιθανό τα εμβρυά τους να παρουσιάσουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Όμως αν η εγκυμοσύνη προέλθει από εξωσωματική γονιμοποίηση, υποτίθεται ότι τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια ελέγχονται και οι πιθανότητες για χρωμοσωμικές ανωμαλίες περιορίζονται.

Γνωρίζεται κάτι στο θέμα αυτό?

Υπήρξαν κοπέλες γύρω στα 40 που να απέβαλαν και η αιτιολογία να ήταν αυτή?

Συγνώμη αν μακρυγόρησα και ευχαριστώ

missing you...

VaUBp3.png?BJ4ABlDy

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν πετύχει εγκυμοσύνη απο εξωσωματική αποβάλλουν.Ελάχιστες είναι τελειόμηνες για αυτό και όταν μια γυναίκα μπαίνει στην διαδικασία της εξωσωματικής κάνει αρκετές προσπάθειες μέχρι να κρατήσει στην αγκαλιά της ένα μωράκι.Φυσικά υπάρχουν γυναίκες που με την πρώτη φορά πήγαν όλα θαυμάσια αλλά οι πιο πολλές κάνουν παραπάνω απο μια προσπάθειες.Χωρίς να είμαι γιατρός δεν πιστεύω και πολύ αυτή την καραμέλα που λένε όλοι για την ηλικία!!!Στο περιβάλλον μου πάντως(είμαι 27) ακούω για μικρές κοπέλες που παλλινδρομεί το μωρό.Μια φίλη μου στα 25 της,η κουνιάδα μου στα 29,η κουμπάρα μου στα 24,η αδερφή της κουμπάρας μου στα 28.Και άλλες τόσες...άπειρες περιπτώσεις.Επειδή δεν έχω γνωστές γύρω στα 40 δεν ξέρω τι παίζει σε αυτήν την ηλικία αλλά νομίζω ότι είναι ίδια τα ποσοστά πάνω-κάτω.Εσύ πάντως να μην αγχώνεσαι για την αδερφούλα σου γιατί αγχώνεις και την ίδια και μόνο καλό δεν κάνει αυτό!Όλα θα πάνε καλά και θα αποκτήσεις 2 πανέμορφα ανηψάκια.Με το καλό!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

O μύθος της συσχέτισης ηλικίας-αποβολών σταδιακά καταρρίπτεται. Το σημαντικό κατά τη γνώμη μου για την αποφυγή αποβολής (ανεξαρτήτως ηλικίας) είναι ο προγεννητικός έλεγχος όπως ανοσολογικές εξετάσεις (π.χ. θρομβοφιλία κ.ά.), μικρόβια μήτρας-κόλπου (με τεστ ΠΑΠ-υστεροσκόπηση) και έλεγχος για το σθένος του σπέρματος.

it's never too late to start all over again

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν πετύχει εγκυμοσύνη απο εξωσωματική αποβάλλουν.Ελάχιστες είναι τελειόμηνες για αυτό και όταν μια γυναίκα μπαίνει στην διαδικασία της εξωσωματικής κάνει αρκετές προσπάθειες μέχρι να κρατήσει στην αγκαλιά της ένα μωράκι.Φυσικά υπάρχουν γυναίκες που με την πρώτη φορά πήγαν όλα θαυμάσια αλλά οι πιο πολλές κάνουν παραπάνω απο μια προσπάθειες.Χωρίς να είμαι γιατρός δεν πιστεύω και πολύ αυτή την καραμέλα που λένε όλοι για την ηλικία!!!Στο περιβάλλον μου πάντως(είμαι 27) ακούω για μικρές κοπέλες που παλλινδρομεί το μωρό.Μια φίλη μου στα 25 της,η κουνιάδα μου στα 29,η κουμπάρα μου στα 24,η αδερφή της κουμπάρας μου στα 28.Και άλλες τόσες...άπειρες περιπτώσεις.Επειδή δεν έχω γνωστές γύρω στα 40 δεν ξέρω τι παίζει σε αυτήν την ηλικία αλλά νομίζω ότι είναι ίδια τα ποσοστά πάνω-κάτω.Εσύ πάντως να μην αγχώνεσαι για την αδερφούλα σου γιατί αγχώνεις και την ίδια και μόνο καλό δεν κάνει αυτό!Όλα θα πάνε καλά και θα αποκτήσεις 2 πανέμορφα ανηψάκια.Με το καλό!

Θα συμφωνήσω μαζί σου εκτός από το πρώτο που λες. Δεν υπάρχει καμία στατιστική που λέει ότι οι περισσότερες που κάνουν εξωσωματική αποβάλουν. Απλά συμβαίνει αυτό που λες ότι γενικά συμβαίνει (εξάλλου 1 στις 4 εγκυμοσύνες καταλήγουν σε αποβολή) οπότε φυσικά συμβαίνει και στις γυναίκες που κάνουν αποβολή. Και σίγουρα έχεις δίκιο που λες ότι το βλέπουμε σε όλες τις ηλικίες. Και νεαρές και πιο προχωρημένες. Ούτε βέβαια πάλι όταν κάνεις εξωσωματική ισχύει αυτό που είπε η κοπέλα που ρωτάει. Ότι δηλαδή αφού ελέγχουν τα ωάρια δεν θα αποβάλεις. Ισχύει ότι και στις φυσιολογικές συλλήψεις. Το λέω επειδή και εγώ το έχω ψάξει πολύ και έχω ρωτήσει και το γιατρό μου. Έχω τρεις κόρες ( οι πρώτες δίδυμες) όλες από εξωσωματική. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και γρήγορα να χαρείς τα ανηψάκια σου!

Θα συμφωνήσω μαζί σου εκτός από το πρώτο που λες. Δεν υπάρχει καμία στατιστική που λέει ότι οι περισσότερες που κάνουν εξωσωματική αποβάλουν. Απλά συμβαίνει αυτό που λες ότι γενικά συμβαίνει (εξάλλου 1 στις 4 εγκυμοσύνες καταλήγουν σε αποβολή) οπότε φυσικά συμβαίνει και στις γυναίκες που κάνουν αποβολή. Και σίγουρα έχεις δίκιο που λες ότι το βλέπουμε σε όλες τις ηλικίες. Και νεαρές και πιο προχωρημένες. Ούτε βέβαια πάλι όταν κάνεις εξωσωματική ισχύει αυτό που είπε η κοπέλα που ρωτάει. Ότι δηλαδή αφού ελέγχουν τα ωάρια δεν θα αποβάλεις. Ισχύει ότι και στις φυσιολογικές συλλήψεις. Το λέω επειδή και εγώ το έχω ψάξει πολύ και έχω ρωτήσει και το γιατρό μου. Έχω τρεις κόρες ( οι πρώτες δίδυμες) όλες από εξωσωματική. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και γρήγορα να χαρείς τα ανηψάκια σου!

Να χαίρεσαι τις κόρες σου!!!Να σε ρωτήσω αφού έχεις περάσει την διαδικασία των εξωσωματικών...έχεις τρια παιδια αλλά δυο εγκυμοσύνες,έκανες μόνο δυο εξωσωματικές και τα απέκτησες?Αν ναι πρέπει να είσαι πολύ τυχερή γιατί εγώ ξέρω ότι οι περισσότερες κοπέλες ταλαιπωρούνται με αρκετές προσπάθειες.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Να χαιρεστε τα παιδάκια σας και όσες περιμένετε εύχομαι με το καλό, όλα να σας πάνε καλά.

Όσον αφορά στην αδερφή μου, ήταν η κατά σειρά 5η της προσπάθεια, και τελευταία απ'όσο ισχυριζόταν. Ήμασταν όλοι σίγουροι ότι ούτε και τώρα θα τα κατάφερνε, όταν μου είπε τα ευχάριστα ήμασταν μέσα στο σούπερ μάρκετ και κλαίγαμε σα χαζές, θέαμα γιναμε!! Όμως αυτο σημαίνει ότι στις προηγούμενες απέβαλε? Δε μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό.

Επίσης piscina να ρωτήσω, είσαι από Θεσσαλονίκη? Αν ναι, ποιον γιατρό είχες και πως τα πηγατε?

Ευχαριστώ και πάλι.

missing you...

VaUBp3.png?BJ4ABlDy

Κορίτσια γειά σας. Εγώ έκανα την πρώτη εξωσωματική στην Αθήνα γιατί τότε εκεί έμενα και απέτυχε. Όταν μετακόμισα Θεσσαλονίκη μου σύστησαν τον Πράπα (Ιάκεντρο) και έκανα την δεύτερη προσπάθεια όπου έμεινα αμέσως έγκυος σε τρίδυμα αρχικά αλλά το ένα παλινδρόμησε (ευτυχώς γιατί η τρίδυμη κύηση έχει πολλούς κινδύνους) τον τρίτο μήνα και έτσι έκανα τα διδυμάκια μου. Έτυχε να έχω μια πάρα πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη με αιμοραγίες, παραμονή 2 μήνες στο Ιπποκράτειο και πρόωρο τοκετό. Τα μωρά έμειναν 50 μέρες στην εντατική και ήταν εφιαλτικό. Από τότε πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια και κάθε μέρα λέω δόξα το Θεό όταν βλέπω τις κόρες μου που είναι υγιέστατες. Από εκείνη την προσπάθεια μου είχαν μείνει 2 κατεψυγμένα έμβρυα. Τα χρησιμοποίησα αλλά δεν έμεινα έγκυος. Μετά ξαναέκανα ένα φρέσκο κύκλο και πάλι έμεινα με την πρώτη έγκυος στην μικρή μου κόρη. Αυτή τη φορά εξαρχής ήμουν έγκυος σε ένα μωρό. Το αν θα πάει καλά η εγκυμοσύνη πάλι δεν έχει να κάνει με το αν έκανε κανείς εξωσωματική. Η δίδυμη κύηση είναι υψηλού κινδύνου αλλά έχω φίλες που είχαν τέλεια εγκυμοσύνη και γέννησαν στον ένατο μήνα. Όπως και άλλες με ένα μωρό που γέννησαν πρόωρα. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά! Ας ξεκουραστεί η αδελφή σου τώρα γιατί μετά την περιμένει πολλή δουλειά!!!

Είναι κιόλας 42 συνονόματη!!! Πω πω παλινδρόμησε στον 3ο ε?? Πολύ αγχώνομαι, κι εμείς τώρα στον 3ο μπήκαμε, δεν περνάει ο καιρός... Θέλω να πάρω και σειρά!

Δηλαδή έκανες εξωσωματική στον Πράπα και σε παρακολούθησε κιόλας μετά ή σε ανέλαβε κάποιος άλλος?

Εμείς σήμερα βγήκαμε από το νοσοκομείο, από υπερέμεση, μισή έμεινε!

missing you...

VaUBp3.png?BJ4ABlDy

Είναι κιόλας 42 συνονόματη!!! Πω πω παλινδρόμησε στον 3ο ε?? Πολύ αγχώνομαι, κι εμείς τώρα στον 3ο μπήκαμε, δεν περνάει ο καιρός... Θέλω να πάρω και σειρά!

Δηλαδή έκανες εξωσωματική στον Πράπα και σε παρακολούθησε κιόλας μετά ή σε ανέλαβε κάποιος άλλος?

Εμείς σήμερα βγήκαμε από το νοσοκομείο, από υπερέμεση, μισή έμεινε!

Εμένα το τρίτο μωρό παρά που είδαμε και καρδιά και όλα από την αρχή μου το είπε ο γιατρός ότι μπορεί να μην συνεχίσει γιατί ήταν πολύ μικρότερο από την ηλικία του. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι αυτό με τους εμετούς (το είχα και αυτό). Το μόνο που με παρηγορούσε είναι που έλεγα ότι ε, για να έχω εμετούς σημαίνει ότι είμαι έγκυος και δεν έγινε κάτι κακό. Αυτό μέχρι που στον πέμπτο μήνα μου σταμάτησαν και άρχισαν να κουνιούνται τα μωρά οπότε πάλι είχα "σημάδι" ότι όλα πάνε καλά. Εμένα ο Πράπας με παρακολούθησε και με ξεγέννησε και τις 2 φορές και με στήριξε φοβερά στην πρώτη εγκυμοσύνη. Τώρα συνεχίζει φυσικά να είναι και γιατρός μου. Η αδελφή σου που έκανε την εξωσωματική? Και έχει και τον ίδιο για γιατρό? ΤΟ ξέρω ότι νιώθετε πως δεν περνάει ο καιρός. Εμένα δεν περνούσαν τα δευτερόλεπτα. Έλεγα αποκλείεται να φτάσει η στιγμή που θα γεννήσω. Και τώρα τα "μωρά" μου είναι ολόκληρες γυναίκες. Περάσαν ακριβώς 10 χρόνια.... Εσύ πάλι αν γεννήθηκες το 83 τι στο καλό βιάζεσαι!!!????Πλάκα κάνω. Εξάλλου αυτά τα πράγματα δεν έχουν σειρά!μπορείτε κάλλιστα να είστε και οι δύο έγκυες!εύχομαι και πάλι όλα καλά να πάνε. Και είμαι σίγουρη ότι θα πάνε!:rolleyes:

Διαφημίσεις

Πες με χαζή αλλά με τόσα που πέρασε η καημένη, φοβάμαι μήπως κι εγώ δεν μπορώ να κάνω και τραβάω τα ίδια! Και δε με λές και μικρή! Αφού μου έλεγε "κάνε εσύ κανένα μωρό γιατί εγώ το πήρα απόφαση ότι δεν μπορώ" και πάντα την έλεγα ότι θα την περιμένω να πάμε με τη σειρά, αλλά κανείς μας δεν το πίστευε πλέον.

Έκανε εξωσωματική και στην Αθήνα, και στον Πράπα (κι εκεί δεν πολυευχαριστήθηκε) και αλλού (δε τα συγκράτησα όλα), τελικά έπιασε στο EMBRYOLAB, και τώρα είναι σε αναζήτηση γιατρού για δύσκολα, καθώς δίδυμα και... εσύ ξέρεις καλύτερα! Να σου ζήσουν οι κορούλες σου, γυναικοκρατία στο σπίτι, αυτά είναι γούστα!!!

missing you...

VaUBp3.png?BJ4ABlDy

Σόρρυ για την παρέμβαση αλλά όλα σχετικά είναι! Κι εγω γεννήθηκα το 76 η τρίτη μου προσπάθεια κατέληξε σε βιοχημική αλλά η πέμπτη ήταν μια χαρά ως τωρα τουλαχιστον εκτος απο κάποια μικροπροβληματακια{έχω λιγότερο από 6 μήνες που προσπαθω για παιδί}. Η δε κουμπαρα μου ειναι 43 , στα 41 έπιασε την κόρη της με την πρώτη και τωρα στα 43 περιμενει μια ακομα κορούλα και με απόλυτα φυσικο τροπο χωρις καμια ιατρικη βοηθεια. Σημερα ειναι αισιως στην 32 εβδομαδα. Ψυχραιμια θέλει και καλη διαθεση. Στα 28 σου δεν εχεις κανενα λογο να αγχωνεσαι.....

dev200pb___.png

Δηλαδή ζωημακ9, σορρυ κιόλας αλλά μπερδεύτηκα, είσαι έγκυος αν κατάλαβα καλά? Τι να πω βρε κορίτσια, όσο πιο πολύ διαβάζω (νομίζω ότι μπορώ πλέον να ξαναπάω πανεπιστήμιο για γυναικολόγος) τόσο πιο πολύ φοβάμαι! Μόλις με λέει ότι πονάει, με πιάνει πανικός. Της είπαν και για αμνιοκέντηση και τα κανα πάνω μου μην έχουμε καμιά αποβολή! Νομίζω έγινα υπερβολική αλλά μετά από τόσες προσπάθειες που έκανε... Όσο για μένα... εκλεισα τα 29 :| και μετά από 10 χρόνια σχέση θα μπορούσα να έχω ήδη κανα 2 παιδιά νομίζω, τεσπά, άσχετο με το θέμα μας, μην επεκτεινόμαστε...

missing you...

VaUBp3.png?BJ4ABlDy

Ναι, ειμαι στην 29η εβδομαδα και παω στην 30η...Περιμενω αγορακι (κι εγω μετα απο 8 χρονια γαμου και μαλιστα με στρατιωτικο οποτε οι επαφες δεν ηταν και καθημερινες) :D

Επι τη ευκαιρια εκανα και ληψη τροφοβλαστης, ολα καλα πήγαν χωρις προβλημα!

dev200pb___.png

Πες με χαζή αλλά με τόσα που πέρασε η καημένη, φοβάμαι μήπως κι εγώ δεν μπορώ να κάνω και τραβάω τα ίδια! Και δε με λές και μικρή! Αφού μου έλεγε "κάνε εσύ κανένα μωρό γιατί εγώ το πήρα απόφαση ότι δεν μπορώ" και πάντα την έλεγα ότι θα την περιμένω να πάμε με τη σειρά, αλλά κανείς μας δεν το πίστευε πλέον.

Έκανε εξωσωματική και στην Αθήνα, και στον Πράπα (κι εκεί δεν πολυευχαριστήθηκε) και αλλού (δε τα συγκράτησα όλα), τελικά έπιασε στο EMBRYOLAB, και τώρα είναι σε αναζήτηση γιατρού για δύσκολα, καθώς δίδυμα και... εσύ ξέρεις καλύτερα! Να σου ζήσουν οι κορούλες σου, γυναικοκρατία στο σπίτι, αυτά είναι γούστα!!!

Καλά μικρή σε λέω και σε παραλέω αλλά ξέρω και εγώ στη ηλικία σου μεγάλη νόμιζα ότι ήμουν.... Από το Embryoland δεν υπάρχει κάποιος γιατρός που μπορεί να την παρακολουθήσει? Πάντως σίγουρα το θέμα του γιατρού είναι και θέμα χημείας πάνω από όλα αλλά επίσης και ο γιατρός να ξέρει τι του γίνεται!!!Εγώ τον Πράπα θα τον συνιστούσα ανεπιφύλακτα καθότι έχει τεράστια εμπειρία σε πολύδυμες κυήσεις αλλά άμα έχει ήδη πάει και δεν ευχαριστήθηκε είναι και το θέμα χημείας που λέγαμε... Τώρα δεν την παρακολουθεί κανείς ?

Διαφημίσεις

ζωημακ9 σου ευχομαι ολα να σου πανε καλα, με το καλο να ερθει το μωρακι σου :-D

Συνονοματη, ακριβως, συμφωνω στο θεμα της χημείας, κι εγω ας πουμε της είπα να παει στη δικια μου (Τσιβελεκιδου), αλλα επειδη είναι γνωστο σε όσες εχουν παει οτι ειναι λίγο απότομη, ουτε κι εκει αρεστηκε, απο τη στιγμη που ο γιατρος ειναι καλος σαν επιστημονας, απο κει και περα "περι ορεξεος" ειναι το ζητημα. Στο EMBRYOLAB νομίζω ότι της είπαν να της συστήσουν κάποιον, δεν είμαι σίγουρη ότι σε αναλαμβάνουν, αν γνωρίζει κάποια κοπέλα κάτι άλλο ας με διαωεύσει, αλλά πριν προλάβουν να της δώσουν τα φώτα τους, μπηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και μόλις βγήκε, οπότε η αναζήτηση συνεχίζεται!!

missing you...

VaUBp3.png?BJ4ABlDy