Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεγάλο άγχος τρίδυμη κύηση

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Είμαι στη 12η βδομαδα εγκυμοσυνης και εχθες πηγα στο γιατρο για την αυχενική διαφάνεια. Ξαφνικά εμαθα οτι έχω τριδυμα!!! Ενώ αρχικά νόμιζα οτι ήταν ένα, αργοτερα είδαμε δύο, τώρα είδαμε οτι στον ένα σάκο είχα δύο έμβρυα...

Όλα καλα ως εδώ (αν εξαιρέσουμε το πρωτο σοκ που πλεων δεν ηταν και τοσο ευχάριστο αρχικά).

Ο γιατρός μου ήταν πολύ προβληματισμένος και ξαφνικά λιγομήλιτος και μου είπε οτι απο δω και περα πρεπει να αιστιάσουμε στο να είναι καλα τα παιδιά μεχρι την επομενη φορα και να ειμαι πιο προσεκτική απο δω και πέρα, ενω θα σκεφτούμε το ενδεχόμενο καισαρικής πλέων...

Να συμπληρωσω οτι θα γινω πρωτη φορα μαμά και...με την πρωτη!!!

Το θέμα είναι οτι η καρδιά του μωρού που είνια μονο του στον ενα σακο ακουγόταν πολύ ασθενής και διαφορετική απο τα αλλα δυο, ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι επειδη ειναι πιο μακρια απ τον υπερηχο η θεση του και δεν πιανει καλα τους χτυπους και οταν ο αντρας μου ρωτησε τι μηκος εχει το μωρο, ειπε οτι ειναι 10 εκατοστα!!! Κανονικα πρεπει να ειναι το πολυ 7.8, σωστα;

Αυτό και σε συνδιασμό με την πολλαπλή κύιση δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδρομο ή κάποια τρισομία; Διάβασα για την 21, 13 και 18. Η 13 δεν ξερω καν τι ειναι και δεν ειχα το κουραγιο να ρωτησω πράγματα απο το σοκ των τριδυμων και το σοκ της καρδιάς, άσε που κοιμόταν κιολας το συγκεκρημενο μωρο, έκανα 15λεπτα να καταλαβω οτι ζει,μολις ακουσα την καρδιά δεν ανακουφιστηκα γιατι παρολο που δεν ειχα αλλη εμπιρεια μου φανηκε αφυσικα αργη και αδυναμη, ενω ο γιατρος μου ειπε οτι ολα φαινονται καλα και θα δουμε καλυτερα τον επομενο μηνα.

Ειμαι υπερβολική; Δε νομιζω οτι επεσα εξω στην ανυσηχια του γιατρου, αφου τον ειδα! Ειναι πολυ συμαντικο για μενα να ξερω τις πηθανοτητες για να αποδεχτω τα μωρα μου η το οτι μπορει να υπαρξουν επιπλοκες πριν αυτο γινει, καλυτερα να ειμαι προαιτημασμενη για τα χειροτερα και να ρθουν τα καλυτερα παρα να παθω σοκ και να μην αποδεχομαι τα ιδια μου τα παιδια....

Περιμενω απαντηση με αγωνια...:-(:sad::-(

Διαφημίσεις

Διαβάζοντας το μήνυμα σου σοκαρίστηκα!Έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι μπορεί να μας κάνεις και πλάκα!Βρε κορίτσι μου αυτά δεν γίνονται!!!!Άλλαξε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ γιατρό!!!!Είναι δυνατόν να έμαθες ότι έχεις τρίδυμα στον 3ο μήνα????Είναι δυνατόν να σου λέει ο γιατρός τον ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ θα δεις αλλαγές???Τρίδυμη εγκυμοσύνη και θα σε δει τον ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ????Είμαστε σοβαροί???Δεν σου είπε τίποτα για περίδεση τραχήλου???Και το κορυφαίο απο όλα ότι σου είπε να σκεφτείς το ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ για καισαρική....ε έλεος δηλαδή!!!Ο γιατρός σου κοπέλα μου δεν έχει καμία εμπειρία σε τρίδυμη εγκυμοσύνη αυτό είναι ολοφάνερο,είναι όμως και τραγικά ανεύθυνος!Πάνε σε παρακαλώ σε κανέναν άλλον γιατρό για να μην έχουμε κλάματα σε λίγους μήνες!Η κύηση σου είναι υψηλού κινδύνου και χρειάζεται πολύ στενή παρακολούθηση!!!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Καταρχάς, συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη!

Θα συμφωνήσω όμως με την black_rose. Είναι δυνατόν τόσο καιρό ο γιατρός να μην ξέρει να σου πει τον αριθμό των εμβρύων και να σου πουλάει παραμύθια ότι δήθεν ήταν μακριά το μωρό και δεν το άκουγε καλά;!!!!!!! Απαράδεκτος! Πήγαινε επειγόντως σε έναν σοβαρό γιατρό για το καλό των παιδιών σας και το δικό σου.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Καταρχάς, συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη!

Θα συμφωνήσω όμως με την black_rose. Είναι δυνατόν τόσο καιρό ο γιατρός να μην ξέρει να σου πει τον αριθμό των εμβρύων και να σου πουλάει παραμύθια ότι δήθεν ήταν μακριά το μωρό και δεν το άκουγε καλά;!!!!!!! Απαράδεκτος! Πήγαινε επειγόντως σε έναν σοβαρό γιατρό για το καλό των παιδιών σας και το δικό σου.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!

Και το πιο κουφό είναι ότι η κοπέλα έχει τρίδυμα σε δυο σάκους!!!Είναι δυνατόν να μην είδε ο γιατρός της στον πρώτο υπέρηχο τους δυο σάκους και να είδε μόνο έναν??Πόσο αρχαία μηχανήματα έχει δηλαδή ή πόσο άσχετος είναι στην τελική?

o30Sp3.png

cZW4p3.png

συμφωνω με τα κοριτσια!12 εβδομαδων και τωρα ειδε οτι ειναι 3?:shock:

αυτα φαινονται απο την 6η αντε 8η εβδομαδα το πολυ! μη ρισκαρεις την ακαιροτητα των μωρων σου για να μη τον ...στεναχωρησεις.αλλαζεις γιατρο

χθες....

wvxup2.png hXxFp2.png

ο μπομπιρακος μου! 17/5/2010 !!

Διαφημίσεις

Άλλαξε γιατρό τρέχοντας.

Έτσι είχα πέσει και εγώ σε έναν με αρχαία μηχανήματα που τα έβλεπε όλα φυσιολογικά και ταλαιπωρηθηκα παρά πολύ μέχρι που τον άλλαξα.

Βρες κάποιον με εμπειρία που να σε παρακολουθεί στενά και μην έχεις τύψεις που θα τον αλλάξεις τον γιατρό. Η υγεία σου και η υγεία των παιδιών σου είναι πιο σημαντική από το αν θα στενοχωρηθεί ο γιατρός

csdRp2.png

SpIfp2.png

Κοπέλα μου οι προλαλήσασες έχουν δίκιο. Αρχικά συγχαρητήρια και πλέον να είναι ήρεμη για να έχεις την καλύτερη δυνατή εγκυμοσύνη. Να ξέρεις ότι ένας γιατρός ακούει την καρδιά του εμβρίου στην 6η με 7η εβδομάδα. Τότε διαβεβαιώνει την έγκυο αν είναι σωστοί οι χτύποι και συνεχίζει κανονικά. Αφού είναι 3διμα έπρεπει να ακούσει τρεις χτύπους και κυρίως να δει τρία "σποράκια" στον υπέρηχο. Ο γιατρός σου δεν ξέρω αν σε ικανοποιεί ή όχι αλλά να ξέρεις ότι κι αν γίνει είσαι σε εγκυμοσύν ηυψηλού κινδύνου και πρέπει να εξεταστεις καθώς επίσης να ενημερωθείς ακριβώς στο τι σημαίνει τρίδιμη κύηση και για σένα αλλά κυρίως για τα παιδάκια σου. Όλα να σου πάνε καλά

επισης αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι με τριδυμα και της ειπε να παει σε 1 μηνα.εδω με 1 μωρο και μπορει να χρειαστει και 2 φορες μεσα στο μηνα.ποσο μαλλον με 3!κανονικα θα επρεπε τουλαχιστον ανα 15 μερες να πηγαινεις.καλα το οτι σου ειπε οτι υπαρχει ενδεχομενο καισαρικης δεν το σχολιαζω.δηλαδη υπαρχει και το ενδεχομενο του φυσιολογικου τοκετου σε τριδυμη εγκυμοσυνη? εχει σιγουρα πτυχιο γυναικολογου ?

wvxup2.png hXxFp2.png

ο μπομπιρακος μου! 17/5/2010 !!

συμφωνω με τις κοπελες,σίγουρα αλλαξε γιατρο,και υπαρχουν και αλλες κοπελες με 3δυμα που μπορουν να σου γραψουν εμπειριες και ονοματα γιατρων που είναι έμπειροι σε υψηλου κινδυνου εγκυμοσύνες. Εμενα άργησε να δει το δευτερο μωρο μου γιατι ήταν σε σακο μικροτερο απο πίσω απο τον μεγαλυτερο σακο,ολα βεβαια πηγαν μια χαρα και εχω τα διδυμακια μου.

• 3 χρόνια μετά...

Καλησπερα εχω τρίδυμα δυο σε ενα σάκο και ενα σε αλλο σάκο ειμαι απο εξωσωματική παρακαλω εάν υπαρχει κοπέλα που να γνωρίζει γιατρο σε δημόσιο στην αθηνα θα ήθελα κάποιες πληροφορίες όπως κατάλαβενετε για ιδιωτικό θα ειναι δύσκολα στα οικονομικά οποία πληροφορία θα ειναι χρήσιμη ευχαριστω

Διαφημίσεις

Καλησπερα εχω τρίδυμα δυο σε ενα σάκο και ενα σε αλλο σάκο ειμαι απο εξωσωματική παρακαλω εάν υπαρχει κοπέλα που να γνωρίζει γιατρο σε δημόσιο στην αθηνα θα ήθελα κάποιες πληροφορίες όπως κατάλαβενετε για ιδιωτικό θα ειναι δύσκολα στα οικονομικά οποία πληροφορία θα ειναι χρήσιμη ευχαριστω

Καλημερα εγω τα 2διμα τα εκανα σε ιδιωτικο,απλα πολλες γνωστές μου γέννησαν στο αττικο με την Τζούλια Θεοδωρου γενικα το αττικο προσπαθεί να εξετάζει το παν ενδεχόμενο.δεν ξερω αν θα σε αναλαβει αν θες πες μιυ να βρω το τηκεφωνο της να σου στειλω.ιδιαιτερα τα 2που ειναι στον ιδιο σάκο θελουν προσοχη.με το καλο σου ευχομαι!!

• 3 εβδομάδες μετά...

συγχαρητήρια πολλα συγχαρητήρια!!!! χρονια πολλα με υγεία και με το καλο τα μωρακια σου:)

xeni2 βρηκες γιατρο να σε αναλάβει; και που εκανες εξωσωματικη;

εμενα η αδελφη μου γεννησε διδυμακια στο αρεταιειο

Τριδυμα κ εγω αλλα γιατρο εθχα τον εξωσωματικο μου ο οποιος ειναι στον ιδιωτικο τομεα.

Ομως ηθελα να κανω δυο παρατηρησεις. Καλο θα ηταν να κανεις περιδεση τραχηλου προληπτικα τωρα κ θα πρεπει λογω τριδυμων να σε δει κ υπερηχογραφιστης που ασχολειται με καρδιολογικους υπερηχους.

τωρα για τα διαστηματα μεταξυ των εξετασεων κ εμενα καθε μηνα με εβλεπε αν κ εγω δεν αντεχα κ πηγαινα κ ενδιαμεσα.

Εμενα ηταν τρεις σακοι. Ο ενας οδικος σου με τα δυο μωρακια θελει προσοχη.

ευχομαι τα καλυτερα κ καληδυναμη!

συγχαρητήρια πολλα συγχαρητήρια!!!! χρονια πολλα με υγεία και με το καλο τα μωρακια σου:)

xeni2 βρηκες γιατρο να σε αναλάβει; και που εκανες εξωσωματικη;

εμενα η αδελφη μου γεννησε διδυμακια στο αρεταιειο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...