Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ

mybabygirl

Recommended Posts

Η πεθερά μου είναι μανιώδης καπνίστρια εδω και πολλά χρονια.Μεχρι πριν γεννησω το μωρο δε με ενδιέφερε ούτε και με αφορούσε το ότι κάπνιζε πάνω από 2 πακέτα την ημέρα.Τώρα όμως με το μωρό με απασχολεί πολύ και αυτό γιατι το κράταει αρκετες φορές και ενω της έχουμε πει επανηλημένος να μη καπνίζει μπροστά του είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δε το κάνει.Εχτές που έιχαμε πάει σπίτι της για φαγητό δε σεβάστηκε καθόλου την επιθυμία μας να καπνίζει στο μπαλκόνι και είχε ντουμανιάσει το σπίτι.Το αποτέλεσμα ήταν να φύγουμε άρον άρον και να μη θέλω να της το ξανααφήσω.Έχω εκνευριστεί πάρα πολύ με την αναισθησία της και σκέφτομαι ότι αφού καπνίζει όταν εμείς είμαστε μπροστά φαντάσου τι γίνεται όταν λείπουμε.Δε ξέρω πως να φερθώ σκέφτομαι μόνο ότι τον αλλο μήνα θα πάμε σταθμό και δε θα έχουμε την ανάγκη της όπως τώρα.

Διαφημίσεις

Ότι και να πεις δίκιο θα έχεις. Αν καπνίζει ξέροντας ότι σε εκνευρίζει, είναι δεδομένο ότι όταν είναι μόνη της με το παιδί το σπίτι ντουμανιάζει. Αν δεν μπορεί να καπνίσει τώρα το καλοκαίρι στο μπαλκόνι, ούτε λόγος για το χειμώνα. Το παιδί δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί, εισπνέει τον καπνό και αναγκάζεται να ανέχεται τη βρώμα του τσιγάρου στο στόμα και τα χέρια της γιαγιάς :evil: ...άστα να πάνε. Εγώ αν δω τη δικιά μας να καπνίζει όταν θα είμαι μπροστά μετά που θα γεννήσω θα μας ακούσει όλη η Δυτική Αττική. Δεν θα χαριστώ με τίποτα, να έχω περάσει τόσα στην εγκυμοσύνη μου και να μην σέβεται κάποιος άλλος την υγεία του παιδιού μου. Να συννενοηθείς με τον άντρα σου τι στάση θα κρατήσετε πάνω στο θέμα. Εγώ πάντως θα ήμουν κάθετη...

Ρε κορίτσια, αν κι εγώ είμαι πεθερόπληκτη κατά κάποιον τρόπο, μην είστε τόσο σκληρές. Δηλαδή αν κάπνιζε η μητέρα σας ή εάν καπνίζατε εσείς οι ίδιες τι θα γινόταν? Κακώς που δεν σέβονται την παρουσία ενός μωρού δεν αντιλέγω σε αυτό, αλλά από εκεί και πέρα είναι δική σας ευθύνη να εξασφαλίσεται την υγεία του παιδιού σας. Οπότε λέτε ευχαριστώ πολύ και παίρνετε το παιδάκι σας και σε άλλη παραλία. Δεν μπορείτε να επιβάλλεται σε κάποιον που κατά κάποιον τρόπο έχετε την ανάγκη του να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Και για να εξηγιόμαστε εγώ η ίδια δε έχω καπνίσει ΠΟΤΕ. Δεν μου αρέσει το τσιγάρο αλλά σέβομαι τις επιλογές του καθενός.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Εγώ αν δω τη δικιά μας να καπνίζει όταν θα είμαι μπροστά μετά που θα γεννήσω θα μας ακούσει όλη η Δυτική Αττική..

Γιατι αν θα σε ακουσει και η Ανατολικη θα εχεις αδικο???

Εμενα ο πεθερος μου καπνιζει μπορει και 4 πακετα την ημερα και αφιλτρα

Βρωμοκοπαει ολοκληρος και το σπιτι τους σε δραματικη κατασταση,συννεφο

Αγκαλιαζει το μωρο και μετα πρεπει να του αλλαξω ρουχα :evil:

4

Ρε κορίτσια, αν κι εγώ είμαι πεθερόπληκτη κατά κάποιον τρόπο, μην είστε τόσο σκληρές. Δηλαδή αν κάπνιζε η μητέρα σας ή εάν καπνίζατε εσείς οι ίδιες τι θα γινόταν? Κακώς που δεν σέβονται την παρουσία ενός μωρού δεν αντιλέγω σε αυτό, αλλά από εκεί και πέρα είναι δική σας ευθύνη να εξασφαλίσεται την υγεία του παιδιού σας. Οπότε λέτε ευχαριστώ πολύ και παίρνετε το παιδάκι σας και σε άλλη παραλία. Δεν μπορείτε να επιβάλλεται σε κάποιον που κατά κάποιον τρόπο έχετε την ανάγκη του να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Και για να εξηγιόμαστε εγώ η ίδια δε έχω καπνίσει ΠΟΤΕ. Δεν μου αρέσει το τσιγάρο αλλά σέβομαι τις επιλογές του καθενός.

Εγώ πάλι έχω αντίθετη άποψη. Η γιαγιά του παιδιού δεν είναι όποια κι όποια, είναι ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή του άντρα μου και του παιδιού μου. Αν δεν σέβεται την υγεία του παιδιού μου, λυπάμαι, αλλά αυτό το θεωρώ γαϊδουριά. Αν επρόκειτο για κάποια θεία/ξαδέλφη/νύφη κλπ ναι, τα κουβαδάκια μου και σ'άλλη παραλία, αλλά στην περίπτωση αυτή πρέπει να καταλάβει ότι απλά αυτή η παραλία βρωμάει, και ή θα την διατηρεί καθαρή ή δεν θα βάλουμε εκεί τα κουβαδάκια μας :)

Διαφημίσεις

Δυστυχως έχουμε την ανάγκη της γιατί το παιδί όταν πήγα στη δουλειά ήταν πολύ μικρό για σταθμό και εξακολουθεί να είναι αλλά δε γίνεται διαφορετικά.Η γυναίκα είναι πολύ εξαρτημένη από το κάπνισμα.Να φανταστείτε ότι όταν πηγαίνει στη κόρη της η οποία έχει ένα μικρό παιδάκι καπνίζει μέσα στο σπιτι μπροστά στο παιδί.Εγώ αυτό που κατάφερα εκτος από το να γίνω κακιά (γιατί δε της έδινα το παιδί όταν ήταν νεογένητο ούτε αγκαλιά γιατί της έλεγα καθαρά ότι μου μύριζε τσιγαρίλα και μου απαντουσε ότι οι αισθήσεις μου μετά την εγκυμοσύνη είναι πολύ ευαίσθητες γιαυτό μου μυρίζει) ήταν να της ζητήσω να έρχεται στο σπίτι μου να κρατάει το παιδί οπότε να αναγκάζεται να καπνίζει στο μπαλκόνι.Ηαληθεια είναι ότι το σπίτι δε μυρίζει τσιγαρίλα αλλά μυρίζει ολόκληρη οπότε παιρνει μια ελαφρια μυρωδιά.Δε ξέρω όμως κατά πόσο ενοχλείται το παιδί από την ανάσα και τα χέρια του καπνιστή.Ο άντρας μου είναι μαζί μου και μετά το χτεσινο επεισόδιο μου είπε υπομονή τον άλλο μήνα θα πάει στο σταθμό.Δε μπορώ να πω πολλά γιατί μέχρι ένα σημείο την έχουμε ανάγκη και δε έχει νόημα να μουρμουρίζω συνέχεια στον άντρα μου.

Και η μητερα μου και ο πατερας μου και ο αντρας μου καπνιζουν.

Ποτε δεν τους ειπα να μην καπνιζουν αλλα και αυτοι απο μονοι τους καπνιζουν εξω απο το σπιτι. Οταν ο γιος μου ηταν πιο μικρος, καπνιζαν εξω και μετα για να τον παρουν αγκαλια επλεναν τα χερια τους. Ειναι και θεμα ανιληψης των πραγματων.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

To τσιγαρο ακομα και τωρα που ειναι μεγαλα απαγορευεται στο σπιτι μου μεσα :cool: ......δεν υπαρχει κανενας λογος επειδη καποιος-α θελει να κανει το κεφι του-της να γινονται παθητικοι καπνιστες τα παιδια μου και ν αρρωσταινουν πιο ευκολα (δοξα το Θεο ...δεν αρρωστανουν σχεδων καθολου..περσυ αρρωστησαν μονο μια φορα ...ουτε μυξες ουτε βηχα τιποτα :) )

Η γιαγια-πεθερα καπνιζε...ζοριστηκε για να καταλαβει καποια πραγματα..εγινε και καποιος καυγας (με τον γιο της :wink: ) γιατι απλα μας θεωρουσε υπερβολικους και οτι ο καπνος παει απ την αλλη :roll:

Πλεον ακομα και τωρα..οταν παμε εμεις στο σπιτι της δεν καπνιζει μεσα..αλλα βγαινει εξω :cool:

εγω καπνιζω οπως και ο αντρας μου και οι γιαγιαδες....στο σπιτι δε καπνιζει κανεις μεσα. ιδιως το χειμωνα φαγαμε πολυ κρυο! νομιζω οτι μπορεις να επιβαλλεις στο σπιτι σου να μην καπνιζει κανεις. ομως οπως λες το σπιτι δεν μυριζει...αν καπνιζε μεσα να εισαι σιγουρη οτι θα σου βρωμουσε. οσο αφορα στα χερια και εγω θεωρουσα οτι δεν ειναι σωστο και ακομα πλενω τα χερια μου. οι αλλοι δε το κανουν. ειναι θεμα αισθητικης αλλα σιγουρα δε θα αρρωστησει το μωρο απο κατι τετοιο.

γι αυτο που λες οτι καπνιζει μπροστα σας να ξερεις οτι οταν καποιος ειναι μονος του εχει μεγαλυτερη αισθηση της ευθυνης. οταν ειναι η μαμα κ ο μπαμπας η γιαγια χαλαρωνει γιατι αλλος εχει την ευθυνη. δε ξερω αν καταλαβαινεις τι προσπαθω να πω. οπως σου ειπε κ ο αντρας σου ενας μηνας ειναι και θα περασει.και να ξερεις οτι κ ο αντρας μου τον κυνηγω για να ειναι ενταξει αρα δεν ειναι ελλειψη ενδιαφεροντος αλλα διαφορετικης αντιληψης...

Έχεις κάθε δικαίωμα να προστατεύεις την υγεία του παιδιού σου. Τέλος. Κανένας, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι το οποίο βλαπτεί την υγεία ενός παιδιού, είτε έχει, είτε δεν έχει συγγένεια μαζί του. Υπήρξα καπνίστρια για πολλά χρόνια, ακόμα καπνίζω κανένα τσιγάρο τη βδομάδα ή το μήνα, αλλά ποτέ δεν κάπνιζα όταν ήμουν σε κλειστό χώρο με παιδιά ή εγκύους. Ακόμα κι όταν κάποιος δεν κάπνιζε στην παρέα προσπαθούσα να βρώ τρόπο να μην τον ενοχλώ. Ο σύζυγός μου δεν κάπνιζε και για να μην τον ενοχλώ, ακόμα και στο σπίτι μας, πήγαινα στο μπαλκόνι ή όταν είχε πολύ κρύο άνοιγα τον αποροφητήρα και κάπνιζα από κάτω (εγώ και η χύτρα! :lol: ) και αυτό χωρίς να μου το ζητά ο ίδιος. Το ότι είσαι καπνιστής δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι και γαϊδούρι.

Διαφημίσεις

Εμένα η μητέρα μου και ο άντρας μου καπνίζουν. Ειδικά η μητέρα μου σαν φουγάρο.

Στο σπίτι είπαμε ότι δεν θα μπει τσιγάρο για κανέναν λόγο...και τώρα δηλαδή ο άντρας μου μόνο στο μπαλκόνι καπνίζει. Είπε θα το κόψει όταν γεννηθεί το παιδί...να δουμε...δεν το πιστεύω.

Το πρόβλημα ειναι με τη μαμα μου....το σπίτι τους ειναι μονίμως τεκές....τους είπα οτι το παιδί εκεί μεσα δεν μπαίνει βεβαίως...ο πατρίος μου το έκοψε λίγο μετά που έμεινα έγκυος ως συμπαράσταση αλλά η μαμα μου είπε ότι θα βάψει το σπίτι και μετά δεν θα ξανακαπνίσει μέσα όταν γεννηθεί και το μωρό....να σας πω οτι το πιστευω....ψέμματα θα πω...πάντως θα γίνω bitch με όλους ανεξαιρέτως!

Εγώ ήμουνα καπνίστρια - μέχρι πριν 2 μήνες - και ο άντρας μου καπνίζει επίσης. Ο παππούς και η γιαγιά το ίδιο. Στο σπίτι μέσα από τότε που γεννήθηκε το μωρό απαγορεύτεται αυστηρά το κάπνισμα στον οποιονδήποτε, όπως σεβόμασταν κι εμείς τα μωρά όταν πηγαίναμε σε σπίτια συγγενών & φίλων.

Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με κανέναν.

Ο πεθέρός μου από την άλλη - μένουν εκτός Αθηνών - είναι μανιώδης καπνιστής και δεν νοιάζεται για τίποτα. Τώρα που ήμασταν στο χωριό κάπνιζε μέσα στο σπίτι. Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να του την μπω πρώτον γιατί ήμουνα σπίτι ΤΟΥ και δεύτερον γιατί κάπνιζε μόνο στην κουζίνα και δεν πήγαινε ο καπνός αλλούς. Από την άλλη, όμως, όταν ο μικρός πήγαινε στην κουζίνα και κάπνιζε ο παππούς τον τράβαγα με το ζόρι έξω. Ο παππούς μου ζήταγε το λόγο και απάνταγα: "εδώ μέσα έχει καπνό από το τσιγάρο" και ας έλεγε ότι ήθελε.

Τώρα, όποιος με έχει ρωτήσει αν θα πάμε το χειμώνα η απάντηση είναι: "όχι, δεν θα πάμε στο χωριό γιατί το σπίτι θα είναι ντουμάνι".

Δηλαδή, πιστεύω ότι καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει σπίτι του, αλλά, αν μία γιαγιά δε σέβεται το εγγονάκι της και καπνίζει μπροστά του στο σπίτι - ιδίως το χειμώνα - απλά δεν θα την άφηνα να το βλέπει. Αν δε ερχόταν σπίτι μου, θα την υποχρέωνα να βγει όχι στο μπαλκόνι, αλλά έξω από το σπίτι, μήπως και πάρει το μάθημά της.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Δεν έχω παιδάκι ακόμη και είμαστε στις προσπάθειες, αλλά και εγώ με αυτό το θέμα είμαι κατηγορηματική.

Ο άντρας μου καπνίζει και δεν ξέρω αν μπορώ να ασκήσω βέτο στο ότι δεν αφήνω παιδί στην πεθερά λόγο τσιγάρου την στιγμή που θα καπνίζει και ο πατέρας του, μέσα στο σπίτι εννοείται δίπλα στο τζάκι.

Αυτό που βλέπω στην πεθερά μου και δεν μου αρέσει είναι ότι προσέχει σχεδόν καθημερινά το παιδί της συνηφάδας μου (παρότι εκείνη δεν δουλεύει) και καπνίζει μέσα στον χώρο που είναι το παιδί, ειδικά τον χειμώνα κάθεται και η πεθερά και η συνηφάδα μου μαζί δίπλα στο τζάκι, το παιδί παίζει και αυτές καπνίζουν.... όταν δεν προσέχει η μάνα του η πεθερά γιατί να καταλάβει το λάθος που κάνει?

Εγώ δεν θα δεχόμουν κάτι τέτοιο σίγουρα!!!!

Τελικά μπορεί να είναι γιαγιάδες και παπούδες αλλά την ευθύνη του να φροντίζουν παιδί δεν την έχουν συνηδητοποιήσει!!!!

lRZRp3.png

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η δικιά μου πεθερά εκμεταλεύεται το γεγονός ότι το παιδί δε μπορεί να μιλήσει και να μου πει πως περνάει τις ώρες που εγώ δουλεύω.Τη έχω πετύχει πόλλές φορες να καπνίζει στο μπαλκόνι μου την ώρα που επιστρέφω από τη δουλειά οπως και ξέρω ότι το παίρνει το παιδί κρυφά στο σπίτι της το οποίο είναι πολύ κοντά στο δικό μας.Επειδή όμως εν μέρει έχουμε την αναγκη της και δε μπορώ να πω πολλά έγραψα τη κόρη μου στο σταθμό και ελπίζω να της αρέσει και να προσαρμοστεί οπότε να μην έχουμε την αναγκη της και να μπορώ να ελεγχω το χώρο που ζει και μεγαλώνει το παιδί μου.

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Μην ανεχθείς KANENA και ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ να καπνίζει κοντά στο παιδί σου.

To Post σου είναι αρκετά παλιό αλλά δώσε στην πεθερά σου να διαβάσει αυτά:

http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=429

http://www.nosmoking.gr/pathitiko.htm

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1552

http://news.pathfinder.gr/periscopio/harmful_outdoors_smoking.html

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=200

40+mama

ΥΓ:Σας παρακαλώ διαβάστε τα παραπάνω links πρώτα.

Το να καπνίζει κάποιος είναι eπιλογή του και βλάπτει τον eaυτό του. Σωστά αν το κάνει στο σπίτι του όταν είναι μόνος του. Δεν μπορείνα είναι δικαίωμά του να το κάνει μπροστά σε έναν μην καπνιστή ή χειρότερα μπροστά σε ένα παιδί. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ

ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΕΜΑΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

.pngy3DLp3.png

Κοριτσια σεβαστο να μην θελουμε το παιδι μας να μεγαλωνει στο καλυτερο δυνατο περιβαλλον αλλα και ο καθε ανθρωπος εχει τις συνηθειες του τις οποιες δεν μπορει να κοψει απο την μια στιγμη στην αλλη.Εμενα η μητερα μου πουκαπνιζει και μου κρατουσε τα παιδια για καποι διαστημα καπνιζε αλλα μονο στο μπαλκονι , δεν μπορουσα να το απαγορευσω τελειως, το καταλαβαινε και απο μονη της οτι ειναι προβλημα για το παιδι αλλα οπως ειπα και παραπανω η ατιμη η συνηθεια του τσιγαρου δεν κοβεται.Γι αυτο προτεινω να το συζητησετε με την γυναικα που σας βοηθα , δεν νομιζω να αδιαφορησει για την υγεια του εγγονιου της

ειναι κακο να καπνισει η γυναικα στο μπαλκονι?? :shock:

sorry αλλα πολυ υπερβολικη σε βρισκω!

Νομιζω ειναι υπερβολικο να της απαγορευσεις να καπνισει στο μπαλκονι, στην τελικη αν νομιζεις πως η μεθοδοι της ή ο τροπος ζωης της σε ενοχλουν μην της αφηνεις το παιδι σου, ειναι απλο...

Κι εμενα καπνιζει και ο αντρας μου και η μαμα μου που μου κραταει τη μικρη απο 3 μηνων... Ποτε και κανενας δεν καπνισε μεσα σε κανενος το σπιτι (ολοι βγαιναν στο μπαλκονι χειμωνα-καλοκαιρι) και το θεωρουν αυτονοητο, δεν τους το ζητησα εγω, το εκαναν απο μονοι τους.. Το ιδιο και η πεθερα μου που καπνιζει κι αυτη... Ειναι αδιανοητο ομως για μενα να τους απαγορευσω να μην καπνιζουν ουτε στο μπαλκονι, δηλαδη τι κακο θα κανουν στο μωρο με αυτο??

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Και εγώ θεωρούσα αυτονόητο ότι θα έβγαιναν στο μπαλκόνι αλλά... και τι να πεις όταν ο ίδιος ο γιος τους στο σπίτι τους (γιατί στο δικό μας δεν τολμάει) καπνίζει στην κουζίνα όταν το μωρό βρίσκεται στο σαλόνι της ...σαλοκουζίνας???? και αυτά εννοείται ότι τα μαθαίνω κατόπιν εορτής από την κοπέλα του αδερφού του!!! Έκανα ολόκληρη συζήτηση με αποτέλεσμα ο πεθερός μου να εκνευριστει και να μου πει ότι καλά δεν θα το πάτε το παιδί σε καφετέριες και εκεί καπνίζουν.. και όταν απάντησα ότι στο σπίτι όμως μπορούμε να το αποφύγουμε και καλό είναι να καπνίζουν έξω έφυγε εκνευρισμένος :evil:

Aso4p2.pngplWtp2.png