Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού/Προσωπική μαία? Αξίζουν?

Recommended Posts

Στην τελευταία επίσκεψη μου στο γιατρο συζήτησα μαζι του σχετικα με το οτι με ενδιαφερει να παρακολουθησω καποια μαθηματα ανωδυνου τοκετου καθώς ειναι και το πρωτο μου παιδακι. Μου προτεινε λοιπον -λογω του οτι ειμαι και αγχωδες ατομο- την λυση της προσωπικης μαιας. Δεν μου συστησε καποια διοτι δεν συνεργαζεται με καμια αλλα μου ειπε οτι ειναι ευκολο να βρω. Επισης μου ειπε πως με εκεινη θα κανω μαθηματα ανωδυνου τοκετου , θα ειναι παρουσα απο την αρχη του τοκετου , θα με βοηθησει με το θηλασμο και θα ερθει μετα στο σπιτι 1-2 φορες για να μου δειξει πως κανουν μπανιο το μωρο και τετοια...

Οι απορίες μου ειναι οι εξής:

-Σας εχουν προτεινει κατι αντίστοιχο?

-Ποτε συνήθως ξεκινουν τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου?

- Καμία κοπελα που να ειχε την εμπειρία της αποκλειστικής μαιας?

- Οικονομικα που πάμε?

-Βοηθάει ή τσαμπα τα λεφτα?

:confused:

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

κοίτα, εγώ γέννησα 2 παιδιά με διαφορετικούς γιατρούς και διαφορετικές μαίες. στην 1η περίπτωση η μαία έκανε τα απολύτως απαραίτητα και δεν με βοήθησε καθόλου. στη 2η γέννα η μαία (65 ετών) ήταν αυτή που έκανε τα πάντα. με βοήθησε να γεννήσω φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο (κάτι που νόμιζα πως δεν μπορούσα να καταφέρω), μου έδειξε μεθόδους θηλασμού, ακόμη και συμβουλές ψυχολογίας για το πώς να φερθώ στο μεγαλύτερο παίδάκι μου. της χρωστώ τα πάντα (κυρίως την όμορφη εμπειρία του τοκετού). οπότε πιστεύω ότι είναι θέμα μαίας.

και η αδερφή μου είχε τον ίδιο προβληματισμό με σένα (ο γιατρός της δεν είχε δική του μαία και θεωρούσε ότι μάλλον της είναι περιττή). όταν όμως αναγκάστηκε, για άσχετο λόγο, να αλλάξει γιατρό και πήγε στον δικό μου και γέννησε, μου είπε ότι χωρίς τη μαία, δε θα τα είχε καταφέρει.

με το καλό!!

Μηπως εχεις τα στοιχεια της να μου στειλεις αν ειναι Αθηνα και να μου πεις που κυμαινεται οικονομικα? Ειναιι η κυρία 65 ετών που ανέφερες?

Όλα είναι μια ιδέα...

Μηπως εχεις τα στοιχεια της να μου στειλεις αν ειναι Αθηνα και να μου πεις που κυμαινεται οικονομικα? Ειναιι η κυρία 65 ετών που ανέφερες?

ξέρω ότι συνεργάζεται με 10 γιατρούς μέσα στο ΜΗΤΕΡΑ. έχει και μια πιο νέα μαία μαζί της, πολύ καλή επίσης. το Φεβρουάριο πήραν στην αδερφή μου 650 ευρώ. δεν ξέρω όμως αν αναλαμβάνουν και εκτός του ΜΗΤΕΡΑ.

Ματιλντάκι άνοιξες θέμα που με απασχολεί και εμένα καιρό τώρα! Κι εγώ ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε "ναι να πάρεις μαία γιατί όχι?" Αλλά γιατί να μου έλεγε να μην πάρω? Και συνεργάτιδα του είναι οπότε θα πάρει ένα μεροκάματο ένας δικός του ανθρωπος (τρόπος του λέγειν) και επειδή εγώ θα γεννήσω πρώτα ο Θεός στο Αλεξάνδρας, σου λέει ας πάρει αποκλειστική μαία να ασχολέιται μαζί της, να μην με ψάχνει εμένα απεγνωσμένα και με θέλει συνεχώς μαζί της από την αρχή μέχρι το τέλος.

2sCXp3.png

Διαφημίσεις

Προσωπική μου-πάντα-άποψη, αν είσαι μόνη σου , θες να θηλάσεις αποκλειστικά(να κερδίσεις το στοίχημα) και δεν έχεις άλλη βοήθεια, να την πάρεις την μαία...Διαφορετικά, ξανασκέψου το Στην εποχή που διανύουμε, που μας κόβουν από παντου, το να πληρώσεις 1 μισθό, για να έρθει μια μαία 2 μέρες σπίτι σου, να σου δείξει τα αυτονόητα, αυτά που και στο μαιευτήριο θα στα δείξουν , και σου βγαίνουν κι από ένστικτο, το θεωρώ περιττό..Και στο λέω εγώ που η μαμα μου είναι μαία και ζεί από αυτή την δουλειά..Ένα θα σου πω, εμένα ήθελε η μαμα μου και μαια του γιατρού μου να κάνει τις ωθήσεις να βγει το μωρο (είχα και θέμα γιατι τελευταία στιγμή γύρισε ανάποδα) και η μαία του νοσοκομείου δεν την άφηνε, γιατί ήταν λέει προϊσταμένη και υπέυθυνη για την εξέλιξη του τοκετού..Φαντάζεσαι να χεις πληρώσει και τα 650???

Συνεχίζω από εκεί που το άφησα....εγώ ο μόνος λόγος που σκέφτομαι να πάρω μαία είναι γιατί από ότι μου είπε ο γιατρός στην αίθουσες οδυνών, τουλάχιστον για το δημόσιο, δεν αφήνουν μέσα κανέναν δικό σου. Όταν μου το είπε θορυβήθηκα πάρα πολύ, δεδομένου ότι μπορεί να κάνω πχ 10 ώρες να γεννήσω, οπότε θα έχω ανάγκη από μια οικεία παρουσία δίπλα μου, να με εμψυχώνει και να με βοηθάει να αντιμετωπίσω τους πόνους. Βέβαια μου είπε ότι θα έρχονται οι μαίες του νοσοκομείου να με βλέπουν και ο ίδιος.

Από την άλλη σκέφτομαι όι δεν είναι εποχές για επιπλέον έξοδα και ότι μπορείς να γλιτώσεις καλό είναι. Πραγματικά δεν έχω αποφασίσει ακόμα...όμως όσο περνάει ο καιρός μάλλον κλίνω στο ότι δεν θα πάρω δική μου μαία. Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού θα τα κάνω στο Αλεξάνδρας και ο Θεος βοηθός!

2sCXp3.png

Για τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου τελικα δεν ξερει να μου πει καμια κοπελα που να εχει κανει με προσωπικη μαια? Βοήθησαν? Απο ποτε ξεκινούν? Οτι πληροφορια υπαρχει καλοδεχουμενη...:)

Όλα είναι μια ιδέα...

Εγώ στον 8ο μήνα έκανα τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού στο "Έλενα". Γέννησα σε 1 hr 20' απ'την εισαγωγή, χωρίς επισκληρίδιο και σχεδόν ανώδυνα (μέχρι 7 διαστολή δεν πόναγα καθόλου).

Ήμουν βέβαια τυχερή, πιστεύω ότι ο Θεός με βοήθησε, αλλά σίγουρα με βοήθησαν και τα μαθήματα πουʼχα κάνει γιατί ήξερα ανά πάσα στιγμή τί γίνεται στο σώμα μου, τί θʼακολουθήσει, πώς να το αντιμετωπίσω και σʼόλη τη διάρκεια (ακόμα και στην αρχή που δεν πόναγα) έκανα τις αναπνοές πουʼχα μάθει.

Σου λένε βέβαια και οι μαίες εκείνη την ώρα πώς πρέπει νʼαναπνέεις αλλά αν πονάς ή έχεις ταλαιπωρηθεί δε κάθεσαι να σκεφτείς κοιλιακές, διαφραγματικές, εξωθητικές κλπ. Εγώ τις έκανα 20ʼ κάθε μέρα στο σπίτι, τις είχα κάνει κτήμα μου που εκείνη την ώρα μου βγήκαν εντελώς φυσικά. Ούτε αναρωτιόμουν αν τις κάνω σωστά, ήμουν σίγουρη.

Τα μαθήματα τα συνιστώ ανεπιφύλακτα και να τα κάνετε απʼτον 8ο μήνα για να κάνετε και εξάσκηση στο σπίτι με τον άντρα σας. Μπορείτε να τα κάνετε και στο «Έλενα» άσχετα αν δε γεννάτε εκεί. Εγώ έμεινα πολύ ικανοποιημένη και απέδωσαν και με το παραπάνω.

Μάλιστα, επειδή στα μαθήματα μας εξήγησαν και πώς "λειτουργούν" οι μαίες στο "Έλενα" στον τοκετό, αισθάνθηκα τόσο σίγουρη που απέκλεισα το ενδεχόμενο αποκλειστικής. Παρόλο που είχα άλλες μαίες στην εισαγωγή, άλλες στις ωδίνες, άλλες στον τοκετό, άλλες στην ανάνηψη, άλλες στο θηλασμό και άλλες στο δωμάτιο (χαμός ε;) όλες ήταν άψογες, ευγενέστατες και ήταν εκεί για μένα λες και τις είχα πληρώσει όλες σαν αποκλειστικές!

Ap1rp3.png

Διαφημίσεις

εγώ, στη 2η γέννα, γνώρισα τη μαία του γιατρού μου στον 8ο. μιλήσαμε κάνα 2ωρο. μου εξήγησε τα πάντα για τη διαδικασία (αν και τα περισσότερα τα ήξερα λόγω επαγγέλματος και 1ης γέννας) και μου έδωσε οδηγίες για το τί να κάνω μόλις μπω στον 9ο. μιλήσαμε για ανάσες και προετοιμασία του στήθους για το θηλασμό. η συζήτηση μαζί της μου έδωσε πολύ θάρρος γιατί η εμπειρία μου από την 1η γέννα (με άλλη μαία) ήταν αποκαρδιωτική. ένιωσα σίγουρη ότι θα καταφέρω έναν φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο.

τελικά, συνειδητοποίησα ότι το σώμα σου, την ώρα που πονάς και την ώρα που γεννάς σου δείχνει ακριβώς τί πρέπει να κάνεις. βοηθάει η όρθια στάση (ξάπλα κι ανάσκελα είναι ό,τι χειρότερο), το περπάτημα, το ζεστό νερό στην κοιλιά. οι ανάσες βοηθούν πολύ. αλλά και πάλι λέω ότι εκείνη τη στιγμή σε βοηθάει το σώμα σου. γενικά δεν ξέρω αν είχα κάνει μαθήματα πιό πριν αν θα με βοηθούσαν περισσότερο ή θα με μπέρδευαν ή θα με άγχωναν την ώρα του τοκετού. φαντάσου να έχεις τον πόνο σου και να πρέπει να θυμάσαι και την τεχνική.... εξάλλου μπορεί να πήγαινα και για καισαρική οπότε θα μου ήταν εντελώς άχρηστα και θα απογοητευόμουν διπλά.

απλά, όταν ξεκινούν οι πόνοι να φυσάς γρήγορα σαν να θέλεις να σβήσεις ένα κερί. μόλις τελειώνουν οι πόνοι να παίρνεις μια βαθιά ανάσα. α, και την ώρα που εξωθείς να έχεις κλειστό το στόμα σου και να μην ακούγεται κιχ, ώστε όλη η πίεση να πηγαίνει στη λεκάνη.

Κορίτσια εγώ μόλις σήμερα τελείωσα τα μαθήματα ανωδινου τοκετο στο ΙΚΑ μεγάλοχαρης στον Πειραιά.το συνιστώ σε όλες τις κοπέλες δεν πληρώνεις τπτ και ουσιαστικά είστε prive με τη μαια. Κανονικά τα μαθήματα γίνονται ανα δυο κοπέλες αλλά εγώ έκανα μονή μου γιατί δεν είχε έρθει η άλλη κοπέλα. Έκανα 4 μέρες από 1 ωρα και τα μαθήματα περιλάμβαναν αναπνοες, τεχνικές εξωθησης, θηλασμο, πληροφορίες για τη φροντίδα του μωρού και εννοείται ότι απορία είχα. Η μαια ήταν φανταστική, έξω καρδιά! Αφου τελειώσαμε σήμερα μου είπε ότι απορία έχεις πάρε με να κανονισουμε και άλλο μάθημα. Αν θέλετε να σας δώσω το τηλ.αυτά!

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

• 6 months later...
Κορίτσια εγώ μόλις σήμερα τελείωσα τα μαθήματα ανωδινου τοκετο στο ΙΚΑ μεγάλοχαρης στον Πειραιά.το συνιστώ σε όλες τις κοπέλες δεν πληρώνεις τπτ και ουσιαστικά είστε prive με τη μαια. Κανονικά τα μαθήματα γίνονται ανα δυο κοπέλες αλλά εγώ έκανα μονή μου γιατί δεν είχε έρθει η άλλη κοπέλα. Έκανα 4 μέρες από 1 ωρα και τα μαθήματα περιλάμβαναν αναπνοες, τεχνικές εξωθησης, θηλασμο, πληροφορίες για τη φροντίδα του μωρού και εννοείται ότι απορία είχα. Η μαια ήταν φανταστική, έξω καρδιά! Αφου τελειώσαμε σήμερα μου είπε ότι απορία έχεις πάρε με να κανονισουμε και άλλο μάθημα. Αν θέλετε να σας δώσω το τηλ.αυτά!

Είμαι στον 7ο μήνα και ψάχνουμε να δούμε τί θα κάνουμε με τον άντρα μου και η αλήθεια είναι ότι έχουμε προβληματιστεί αρκετά με αυτά που ακούμε.Μένω στον Πειραιά και επειδή οικονομικά σίγουρα δεν μπορούμε να πληρώσουμε μαία θα ήθελα να μου πεις πως μπορώ να το κάνουμε και εμείς στο ΙΚΑ.Σε ευχαριστώ!!!

Είμαστε στην 21η εβδομάδα!!!:P

• 3 εβδομάδες μετά...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!ΔΙΑΝΥΩ ΤΗΝ 22η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΗΣΗΣ!ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΛ???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γεια σας κοριτσια ,με το καλο τα μωρακι μας!!! εγω οταν ρωτησα την γιατρο, ,μου αν χρειαζομαι μαια ,μου ειπε οτι αυτη θα μαι ξεγενησει θα κανει διλαδη ολη τη δουλεια .Ε αν θελω ομως μαια ,δεν εχει προβλημα- δικο της καλο θα κανω για τι δεν θα κουραστει. Απλα με λιγα λογια μου εξηγησε οτι απο την ωρα που την πληρωνω ,θεωρει σωστο να κανει μονη τη γεννα γιατι δεν εχει και πολη εμπιστοσυνη σε αλλους .Και εγω συνφωνω απολυτα με λεγομενα τις :)

Διαφημίσεις

Γέννησα στο Έλενα και συμφώνω λέξη προς λέξη με όσα έγραψε η dimpap_4

γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο αρκετά γρήγορα και σχετικά ανώδυνα...

είχα κάνει κι εγώ τα μαθήματα ανώδυνου στον 8ο μήνα

τότε δεν κατάλαβα ακριβώς τη σημασία τους

αλλά την ώρα του τοκετού μου ερχόντουσαν όλες οι ασκήσεις

και τα κατάφερα μια χαρά

το σημαντικό είναι να μην φοβάστε τον τοκετό

και να ξέρεις ότι κάθε σύσπαση σε φέρνει πιο κοντά στο μωρό σου

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

Κοριτσάκι κατά τη γνώμη μου τζάμπα τα χρήματα. Σε βοηθούν πολύ στα μαιευτήρια. Εγώ πλήρωσα προσωπική και με έκαψε στην κυριολεξία.

Στην αδιαφορία της οφείλεται που γέννησα πρόωρα, δεν ήταν παρούσα στην γέννα μου, δεν με βοήθησε στον θηλασμό - δεν μου έδειξε τίποτα απολύτως, ξέχασε να ζητήσει αλλαγή κατά τις οδηγίες του γιατρού και μου συνέστησε να μην θηλάσω λόγω ηλικίας. Τι άλλο θα μπορούσε να μου κάνει;

Ολα τα κορίτσια που γνώρισα μέσα στο μαιευτήριο, δεν είχαν μαίες και τους πήγαν όλα ρολόϊ. Τις βοήθησαν πάρα πολύ στα πάντα και μάλιστα βγαίνοντας από το μαιευτήριο σου λένε αν έχεις απορίες να τους παίρνεις τηλέφωνο.

• 2 εβδομάδες μετά...

κ εγω πιστευω τσαμπα τα χρηματα...εκεινη τη στιγμη δεν σκεφτεσαι τιποτα απο αυτα...εξαλλου οταν γενναμε μαζι με το γιατρο υπαρχει κ μαια...εμενα ο γιατρος μου εδειξε τι να κανω κ η μαια τις αναπνοες-που καν δεν με βοηθησαν οι αναπνοες.χαιρομαι που τελικα δεν εδωσα χρηματα για μαθηματα!!!

ntRCp3.png

SofiP και Kathi (και άλλη μια κοπέλα) πολυ μου άρεσε που είπατε ότι γέννησατε εύκολα και χωρίς επισκληριδιο, μιας και μόλις έμαθα ότι λόγω αντιπηκτικών ενέσεων δε θα μπορέσω να κάνω επισκληριδιο. Στην αρχη είχα τρομάξει αλλά ακούω πολλές γυναίκες που τα κατάφεραν χωρίς κι πάρει φορα παλι :)

Δυστυχώς η μαια του γιατρού μου δεν έχει εμφανιστει και πολυ όσον καιρο ειμαι στο νοσοκομειο κι έτσι δεν την ξέρω - μου είπε ότι θα περάσει σημερα να μου πει κάποια πραγματα. Και ούτε πρόλαβα με το νοσοκομειο και τις συσπασεις να κάνω μαθήματα ανωδυνου. Αλλα έχω διαβάσει πολλα βιβλια για φυσιολογικο τοκετο αυτές τις μερες, κάνω διάφορες ασκησεις χαλάρωσης που μου δίνουν μια αίσθηση εμπιστοσύνης στο σώμα, θα μου δειξει και τις αναπνοες κι ελπίζω ολα να πανε καλα.

Ισχύει ότι στο Ελενα δεν αφήνουν ούτε το σύντροφο να είναι μαζι σου στη γέννα??? τραγικό μου ακούγεται αυτο!!

• 1 month later...

Ηθελα και εγω να παω σε μαθηματα ανωδυνου τοκετου.Αν ξερω τι θα αντιμετωπισω,νιωθω πιο ανετα και ειμαι πιο συνεργασιμη.Δυστηχως στην πολη μας δεν γινονται αλλα ευτηχως η γυναικολογος μου εχει μια μαια βοηθο που στον 9ο μηνα κανει σε ολες τις κοπελες μαθηματα.Πως να αναπνευουν σωστα,τι γινεται σε καθε φαση τοκετου κτλ!

τα μαθηματα πραγματικα βοηθανε αλλα νομιζω εκεινη την ωρα περα απο τις αναπνοες (που ειναι το πιο σημαντικο βεβαια)-ολα τα αλλα τα ξεχνας αν κρινω απο την εμπειρια μου.

• 1 month later...

εγω κοριτσια ξεκινησα μαθηματα με μαια που ερχεται στο σπιτι μου και τα παρακολουθει και μια φιλη μου μαζι οποτε μας ερχεται πολυ φτηνα!!!πιστευω πως στην ουσια αυτο που σου προσφερει ειναι να καταλαβεις καλυτερα την ολη διαδικασια...απο το πως ανταποκρινεται το σωμα μεχρι ολα τα σταδια του τοκετου..η δικη μου μαια δουλευει και στην κλινικη που θα γεννησω και κανει μαθηματα θηλασμου και φροντιδας του μωρου χωρις χρεωση(ειναι στα χρηματα που δινεις για την κλινικη),οποτε γλιτωνω και καποια εξτρα μαθηματα απο εκει!επισης να σασ πω πως εχουν αλλαξει πολλα δεδομενα σχετικα με το θεμα απο τοτε που μας γεννησαν οι μαναδες μας οποτε καλυτερα να ξερεις τι να κανεις.....ο λογος που τα κανω ειναι γιατι νιωθω περισσοτερη ασφαλεια να ξερω απο πριν καποια πραγματα!καθαρα για λογους ψυχολογιας!για να μην τρομαξω αν συμβει οτιδηποτε!!ευχομαι σε ολες τα καλυτερα και με το καλο να μας ερθουν τα μωρακια!!!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...