Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετακομιση πριν τη λήξη του συμβολαίου

Recommended Posts

Στο σπίτι που νοικιάζουμε ήρθαμε τον Ιούλιο του 2010. Καναμε συμβόλαιο για 3 χρόνια, οπως προβλεπεται.

Τον Σεπτέμβρη που μας περασε, ξεκινήσαμε να ανακαινίζουμε το πατρικό μου σπίτι και σκοπεύουμε να μετακομίσουμε τέλος αυτής της εβδομάδας (τελος Μαρτίου). Εχω ενημερώσει τον ιδιοκτήτη από πέρσυ τον Σεπτέμβρη ότι θα μετακομίσουμε, συμφωνήσαμε να του αφήσω την προκαταβολή (ένα ενοικιο) για να βαψει ξανά το σπίτι (αν και το αφήνω σε τελεια κατασταση). Εννοείται μεχρι τον Μαρτιο ειναι όλα πληρωμενα (ενοικια, κοινοχρηστα, λογαριασμοί). Ο ιδιοκτήτης όμως ειναι άφαντος από αρχες Ιανουαρίου, του τηλεφωνω και δεν απαντάει, το ενοικιο το καταθετω στην τράπεζα, αλλά τυπικά δεν εχω καταφερει να τον βρω να του πω ότι αυτόν τον μήνα φεύγουμε. Λέτε να εχω πρόβλημα? Πρεπει να το κανω κάπως, γραπτώς ας πούμε? Και πώς θα βγάλω από το όνομά μου τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, θα πρεπει να παμε μαζί με τον ιδιοκτήτη?

Δε θα ήθελα να φύγω από αυτό το σπίτι, αλλά με τον σύζυγο άνεργο και εμενα απλήρωτη 3 μήνες πώς να βγουν τα εξοδα...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ειδικός όρος στο συμβόλαιο συνήθως η σύμβαση είναι απρόθεσμη, δηλαδή φεύγεις κατόπιν ενημέρωσης όποτε το επιθυμείς. Το συμβόλαιο επί της ουσίας προστατεύει εσένα και όχι τον ιδιοκτήτη και συνήθως ο μόνος λόγος να γίνει έξωση είναι να μην πληρώνει ο ενοικιαστής που δεν ισχύει στην περίπτωσή σου ή να βγάλει τον ενοικιαστή για ιδιοκατοίκηση.

Το καλύτερο και ασφαλέστερο που έχεις να κάνεις για μένα είναι να δείξεις το συμβόλαιο σε έναν δικηγόρο να σου πει αν όντως ισχύουν τα κλασσικά (ότι φεύγεις όταν το επιθυμείς) και τι γίνεται σε περίπτωση που δεν μπορέσεις τελικά να βρεις τον σπιτονοικοκύρη σου. Μόνο και μόνο για να είσαι εσύ καλυμμένη.

8OgYp3.png

Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ειδικός όρος στο συμβόλαιο συνήθως η σύμβαση είναι απρόθεσμη, δηλαδή φεύγεις κατόπιν ενημέρωσης όποτε το επιθυμείς.

Εκτός αν έχει αλλάξει προσφάτως ο νόμος και δεν το ξέρω, αυτό που λες δεν ισχύει.

Σε περίπτωση που αποχωρήσεις νωρίτερα ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να σε πάει δικαστικά και να σου ζητήσει το υπόλοιπο των ενοικίων μέχρι την λήξη του συμβολαίου.

Σχεδόν κανείς δεν το κάνει, αλλά αυτό υπάρχει.

Η νόμιμη οδός είναι να γίνει επισήμως λήξη του συμβολαίου νωρίτερα, μέσω δικηγόρου (δεν ξέρω αν μπορεί να υπογραφεί κάτι τέτοιο μεταξύ των 2 πλευρών χωρίς να εμπλακεί δικηγόρος).

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Στο σπίτι που νοικιάζουμε ήρθαμε τον Ιούλιο του 2010. Καναμε συμβόλαιο για 3 χρόνια, οπως προβλεπεται.

Τον Σεπτέμβρη που μας περασε, ξεκινήσαμε να ανακαινίζουμε το πατρικό μου σπίτι και σκοπεύουμε να μετακομίσουμε τέλος αυτής της εβδομάδας (τελος Μαρτίου). Εχω ενημερώσει τον ιδιοκτήτη από πέρσυ τον Σεπτέμβρη ότι θα μετακομίσουμε, συμφωνήσαμε να του αφήσω την προκαταβολή (ένα ενοικιο) για να βαψει ξανά το σπίτι (αν και το αφήνω σε τελεια κατασταση). Εννοείται μεχρι τον Μαρτιο ειναι όλα πληρωμενα (ενοικια, κοινοχρηστα, λογαριασμοί). Ο ιδιοκτήτης όμως ειναι άφαντος από αρχες Ιανουαρίου, του τηλεφωνω και δεν απαντάει, το ενοικιο το καταθετω στην τράπεζα, αλλά τυπικά δεν εχω καταφερει να τον βρω να του πω ότι αυτόν τον μήνα φεύγουμε. Λέτε να εχω πρόβλημα? Πρεπει να το κανω κάπως, γραπτώς ας πούμε? Και πώς θα βγάλω από το όνομά μου τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, θα πρεπει να παμε μαζί με τον ιδιοκτήτη?

Δε θα ήθελα να φύγω από αυτό το σπίτι, αλλά με τον σύζυγο άνεργο και εμενα απλήρωτη 3 μήνες πώς να βγουν τα εξοδα...

Δεν ξέρεις που μένει να πας στο σπίτι του; Κανονικά αν πάει δικαστικά έχει δικαίωμα να διεκδικήσει τα ενοίκια μέχρι το τέλος του συμβολαίου.

Αφού όμως έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα.

Μήπως έχασε το τηλέφωνο ή κάτι του συνέβη; Δεν έχεις κάποιο γνωστό που να τον γνωρίζει και να τον ειδοποιήσει;

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Εκτός αν έχει αλλάξει προσφάτως ο νόμος και δεν το ξέρω, αυτό που λες δεν ισχύει.

Σε περίπτωση που αποχωρήσεις νωρίτερα ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να σε πάει δικαστικά και να σου ζητήσει το υπόλοιπο των ενοικίων μέχρι την λήξη του συμβολαίου.

Σχεδόν κανείς δεν το κάνει, αλλά αυτό υπάρχει.

Η νόμιμη οδός είναι να γίνει επισήμως λήξη του συμβολαίου νωρίτερα, μέσω δικηγόρου (δεν ξέρω αν μπορεί να υπογραφεί κάτι τέτοιο μεταξύ των 2 πλευρών χωρίς να εμπλακεί δικηγόρος).

Όπως βλέπεις δεν δίνω εγγυήσεις και συμβουλεύω την κοπέλα να απευθυνθεί σε δικηγόρο.

Προσωπικά νοικιάζω σπίτια εδώ και 8 χρόνια και σε τρία σπίτια έφυγα νωρίτερα (ήταν η δουλειά μου τέτοια) κατόπιν ειδοποίησης και μετά από συμβουλή δικηγόρου ότι ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα.

Ένας μου έστειλε εξώδικο για παραβίαση συμβολαίου και έφαγε τα μούτρα του.

Παρόλα αυτά ξαναλέω ότι η κοπέλα καλύτερα να απευθυνθεί σε δικηγόρο να είναι σίγουρη γιατί εγώ τα συμβόλαιά μου τα ξεψείριζα για να μην έχω προβλήματα, όπως και δεν είχα. Και το πρόβλημά της εδώ πάει παραπέρα γιατί δεν τον βρίσκει κιόλας.

8OgYp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια, δεν σηκώνεσαι φεύγεις χωρίς να ειδοποιήσεις (εδώ η φίλη μας ειδοποίησε), αν υπάρχει καλή συνεννόηση δεν θα έχει πρόβλημα να την τρέχει ο ιδιοκτήτης. όμως πρέπει να παραδώσει κλειδιά και το σπίτι πρέπει να ελεγχθεί πρωτού φύγει από τον ιδιοκτήτη. Δηλαδή δεν τραβάω την πόρτα και άντε γειά.

Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας με τον ιδιοκτήτη σου. Δεν γνωρίζεις παραπέρα στοιχεία του;

Ίσως αν βάλεις κάποιον δικηγόρο να συντάξει ένα πρακτικό ότι προσπάθησες να τον βρεις και να του παραδόσεις το σπίτι και να ψάξει να βρει εκείνος την άκρη να τον καλέσει και να του δώσει τα κλείδιά; Μπορεί να λέω βλακείες, αλλά θεωρώ ότι είναι δύσκολη η κατάσταση σου αν δεν παραδόσεις σπίτι και κλείδιά.

Νομιζω ότι μου κραταει μουτρα που φεύγω (δεν το λεω αστειευομενη, το εννοω).

Δεν ξερω πού μενει, οχι.

Ισως καταφερω να επικοινωνήσω με τη μητερα του.

Μεχρι να του ανακοινώσω ότι φευγω, μια χαρά σχεση ειχαμε.

Θα ηθελα να παω σε δικηγορο, αλλά τι θα μου ζητήσει κι αυτός, και τα εξοδα τρεχουν...

Σας υπερευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μου ειναι πολύτιμες! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Zouzounel ισχύει αυτό που λένε τα κορίτσια ότι αν θέλει μπορεί να κινηθεί δικαστικά και να απαιτήσει τα ενοίκια που υπολείπονται....βέβαια δεν ξέρω αν το κάνει κανείς αυτό....

Πάντως εάν συντρέχει σοβαρός λόγος ή μετάθεση μπορείς να αποχωρήσεις πριν τη λήξη του συμβολαίου χωρίς να έχει απαιτήσεις ο ιδιοκτήτης...πλέον το οικονομικό θεωρείται 'σημαντικός λόγος' και αν λόγω μειώσεων μισθών κλπ δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε, τότε δεν μπορεί να έχει καμιά απαίτηση ο ιδιοκτήτης. (πάντως πέρα από αυτό θα φρόντιζα σίγουρα να τον ενημερώσω και γραπτώς με αποδείξεις ώστε να μην έχει κάπου να 'πάτήσει'.....άκου σας κρατάει και μούτρα ο κύριιος.... :rolleyes:

Μην του βαλεις το τελευταιο ενοικιο και θα δεις που θα επικοινωνησει αυτος μαζι σου

Εννοειται μπορεις να φυγεις οποτε θελεις

Το συμβολαιο προστατευει εσενα και μονο (για την διαρκεια παραμονης)

p7z6p3.pngsQqep3.png

Μην του βαλεις το τελευταιο ενοικιο και θα δεις που θα επικοινωνησει αυτος μαζι σου

Εννοειται μπορεις να φυγεις οποτε θελεις

Το συμβολαιο προστατευει εσενα και μονο (για την διαρκεια παραμονης)

Ακυρο..μολις διαβασα οτι εχεις προπληρωσει..

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

Ξεκινησα την ιδια διαδικασια προσφατα!!!

1. Παίρνεις τηλ τον συλλογο ενοικιαστων (ειναι στο κεντρο της Αθηνας) απογευμα και κανονιζεις ραντεβου

2. Πληρωνεις 50 ευρω για τη εγγραφη σου στο συλλογο τους (ειναι και για αλλες υπηρεσιες)

3. Ειδοποιουν αυτοι γραπτα τον ιδιοκτητη, οτι θα φυγεις, αρκει να γινει 2 μηνες πριν.

4. Ο ιδιοκτητης σου επιστρεφει το ποσο της προκαταβολης εαν δεν υπαρχουν ζημιες και δεν πληρωνεις για το υπολοιπο του Συμβολαιου ενοικιο (δηλ απο τον μηνα που θα φυγεις και μετα).

Εαν δεν το κανεις και εφοσον προσφυγει νομικα, θα πρεπει να πληρωσεις εως τη ληξη του Συμβολαίου, οποτε κι αν φυγεις!!!!

Ελπιζω να βοηθησα ;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...