Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποτελέσματα ιστολογικων HELP

Recommended Posts

Καλησπερα!

Σήμερα έλαβα τα αποτελέσματα των ιστολογικων μετα απο την παλινδρομη. Έγραφαν αρκετές ισχαιμικες αλλοιωσεις τροφοβλαστη και θρομβωσεις. Ο γιατρός μου έγραψε να κάνω αρχικά μια β-HCG. ΓνωριΖει καμία τι θα δείξει αυτη η εξέταση;

Επιπλέον αυτές οι ισχαιμικες αλλοιωσεις τι μπορει να σημαίνουν; Μια φιλη μου με φοβισε ότι σε μελλοντική εγκυμοσύνη δεν την γλιτωνω την αμνιοπαρακεντηση..

Ο γιατρός μου δεν μου ανέφερε κάτι περισσότερο πέρα απο το ότι θα κάνω κάποιες επιπλέον εξετάσεις και να μην ανησυχώ...Για τις θρομβωσεις μου εξήγησε ότι είναι ή παθολογικο δηλαδή έχω θρομβοφιλια ή ότι δημιουργήθηκαν μόνες τους λόγω της "κακής σύλληψης".

Κορίτσια τα φώτα σας!

Ευχαριστω πολυ!

Διαφημίσεις

καλημερα,συγνωμη αλλα αν εχεις θρομβοφιλια πρεπει να κανεις ειδικες εξετασεις για να εισαι σιγουρη και σε επομενη εγκυμοσυνη πρεπει να κανεις ειδικες ενεσεις ηπαρινης καθε μερα γιατι αλλιως κινδυνευει παλι το μωρο....απορω πως δεν στο ειπε ο γιατρος αυτο,,,,

η εξεταση που σου εβαλε να κανεις ειναι για να δει μια ορμονη στο αιμα σου

την κανουμε για να δουμε αν ειμαστε εγκυες ή μετα απο αποβολη

http://www.clinical.bioiatriki.gr/analysis/pdfs/b132.pdf

οι εξετασεις γινονται συνηθωσ στο λαικο νοσοκομειο που εχει ειδικο τμημα για θρομβοφιλια κοστιζουν αρκετα αλλα στα καλυπτουν τα ταμεια...τωρα δεν ξερω τι γινεται...

Σ' ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Μου ανεφερε ο γιατρος αυτά που ειπες αλλα θελει πρωτα να κανω αυτη την αιματολογικη μολις μου ερθει περιοδος και μετα θα μου γραψει τις σχετικες για θρομβοφιλία και ότι άλλο χρειαστεί. Αυτο που με ανησυχει περισσοτερο και δεν καταλαβα ειναι αυτες οι αλλοιωσεις που βγηκαν στον τροφοβλαστη (πλακουντα).

Σ' ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Μου ανεφερε ο γιατρος αυτά που ειπες αλλα θελει πρωτα να κανω αυτη την αιματολογικη μολις μου ερθει περιοδος και μετα θα μου γραψει τις σχετικες για θρομβοφιλία και ότι άλλο χρειαστεί. Αυτο που με ανησυχει περισσοτερο και δεν καταλαβα ειναι αυτες οι αλλοιωσεις που βγηκαν στον τροφοβλαστη (πλακουντα).

είχα κι εγώ μια παλλίνδρομη κι ο γιατρός μου θεώρησε καλό να κάνουμε ιστολογική εξέταση στο προιόν της απόξεσης. το πόρισμα ήταν όπως το δικό σου, αλλοιώσεις και θρομβώσεις. έκανα κι εξετάσεις για θρομβοφιλία κι έδειξαν ότι είμαι ετερώζυγη σε 2 γονίδια, οπότε ο γιατρός είπε ότι είχα πρόβλημα θρομβοφιλίας και συνέστησε θεραπεία στην επόμενη εγυμοσύνη. παρά τη θεραπεία όμως και η επόμενη κύηση παλλινδρόμησε. τότε είπα να ψαχτώ καλύτερα. πήγα στο Λαικό νοσοκομείο κι έκανα το πλήρες πακέτο θρομβοφιλίας (την προηγούμενη φορά το είχα κάνει στο ΛΗΤΩ και στο Lokous Medicous). η αιματολόγος εκεί μου είπε ότι η μετάλλαξη που είχα δεν ήταν ικανή από μόνη της να προκαλέσει αποβολή και συνέστησε ενέσεις ηπαρίνης μόνο στο 1ο τρίμηνο, προφυλακτικά (όχι για την αντιπηκτική αλλά για την αντιφλεγμονώση τους δράση). πήγα και σε ειδικό γυαναικολόγο στις καθ'έξιν αποβολές (σε δημόσιο νοσοκομείο) και με έβαλε να κάνω κι άλλες εξετάσεις και τελικά διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημά μου ήταν άλλο (αντιπατρικά). έκανα θεραπεία κι όλα καλά.

όσο για το πόρισμα της ιστολογικής, μου είπε ότι αυτές οι αλλοιώσεις και οι θρόμβοι ήταν αποτέλεσμα της διαδικασίας της απόξεσης και δεν έχουν καμμιά ιατρική αξία. τζάμπα την έκανα. θα έπρεπε απλά να είχε κάνει ο 1ος μου γιατρός χρωμοσωμικό έλεγχο στο έμβρυο για να δούμε αν η παλλίνδρομη οφείλονταν σε χρωμοσωμική ανωμαλία (τυχαίο γεγονός) ή όχι και μετά να δούμε τί θα κάνουμε.

Sofi μου να χαιρεσαι τα παιδακια σου (ειδα την εικονα σου κατω απο το μηνυμα). Εμένα ο γιατρός μου είναι ψείρας και μου είπε ότι πρωτα θα κανω αυτή την εξέταση και σε κανα 2μηνο ΠΑΠ και μία σωρό λοιπών εξετάσεων. Εν τω μεταξύ μου είπε ότι αν μείνω έγκυος μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις δεν πειράζει όλα θα τα αντιμετωπίσουμε. Θα κάνω ότι εξετάσεις χρειαζονται αλλα ψυχολογικα εχω πλεον κουραστει. Ειμαι και φοβιτσιαρα απο τη φυση μου, παει μου κοπηκε η μαγκια για τα καλα πλεον..

Διαφημίσεις

Sofi μου να χαιρεσαι τα παιδακια σου (ειδα την εικονα σου κατω απο το μηνυμα). Εμένα ο γιατρός μου είναι ψείρας και μου είπε ότι πρωτα θα κανω αυτή την εξέταση και σε κανα 2μηνο ΠΑΠ και μία σωρό λοιπών εξετάσεων. Εν τω μεταξύ μου είπε ότι αν μείνω έγκυος μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις δεν πειράζει όλα θα τα αντιμετωπίσουμε. Θα κάνω ότι εξετάσεις χρειαζονται αλλα ψυχολογικα εχω πλεον κουραστει. Ειμαι και φοβιτσιαρα απο τη φυση μου, παει μου κοπηκε η μαγκια για τα καλα πλεον..

θα σου συνιστούσα να κάνεις πρώτα όλες τις εξετάσεις και μετά να προσπαθήσεις πάλι για παιδάκι. καλή επιτυχία σου εύχομαι!!