Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός αποτυχία

Recommended Posts

Σίγουρα θα υπάρχει κάπου αυτό το θέμα αλλά δεν έχω χρόνο να ψάξω. Το παιδάκι μου είναι 8 ημερών και από το μαιευτήριο ακόμη δεν κατέβηκε καθόλου γάλα. Δεν είχα και καλές θηλές για να τις πιάσει. Δοκίμασα το θήλαστρο της ameda (αυτό που χρησιμοποιούν στο ΙΑΣΩ) και κάνω άντληση κάθε 3ωρο αλλά το μόνο που βγαίνει είναι κυριολεκτικά σταγόνες και από το ένα στήθος και από το άλλο. Τι σημαίνει αυτό? Δεν έχω γάλα για να θηλάσω ή κάτι δεν κάνω εγώ σωστά? Το στήθος μου όμως έχει όλα τα συμπτώματα, δηλαδή είναι πρησμένο και βαρύ λες και έχει μέσα γάλα. Η μαία μου λέει ότι αυτό είναι το αρχικό στάδιο και θα κατέβει το γάλα. Είναι τώρα όμως 4 ημέρες που συνεχίζεται το ίδιο, σταγόνες με το θήλαστρο. Ποιά η γνώμη σας?

Επίσης φοβάμαι μήπως έχω γάλα και δεν βγαίνει και μου πετρώσει το στήθος???

Οποια κοπέλα είχε την ίδια εμπειρία τι έκανε τελικά??

Διαφημίσεις

Μεγάλη εμπειρία δεν έχω στο θέμα αλλά από όσα έχω διαβάσει στο forum με το θήλαστρο δεν βγαίνει η αληθινη ποσότητα που έχει το στήθος στην αρχή της χρ'ησης του θηλάστρου. Μήπως να βάζεις το μωρό πιο συχνά??? Αν είναι βαρύ και μοιάζει σιλικονάτο τότε κατεβαίνει γάλα - λογικα- με τι άλλο να γεμίζει ένα στήθος;;;;; Βάλε το μωράκι και δες την εξέλιξη. Αν μαλακώσει το στήθος είσαι σε καλό δρόμο. Το θήλαστρο καλό είναι αλλά στην αρχή μπορεί να είναι απογοητευτικό ως προς την ποσότητα. Μπορείς να μαλακωσεις το στήθος και με ζεστό ντουζ και ελαφρύ μασαζ. Καλή επιτυχία;)

GlXHp3.png

YCLEp3.png

να βάζεις το μωράκι σου να θηλάζεις όσο περισσότερο μπορείς, έτσι σιγά σιγά θα κατέβει, τις πρωτες μέρες βγάζει το ένα υγρό το στήθος, το πυαρ αν θυμάμαι καλά που είναι και πολύ θρεπτικό. Εγώ αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω θήλαστρο στο νοσοκομείο την 4η ημέρα γιατί ο ίκτερος ανέβαινε μέρα με την μέρα και τον είχαν στην λάμπα, οπότε και για δυο 24ωρα μου απαγόρευσαν να δίνω μητρικό γαλά γιατί και καλά ανεβάζει τον ίκτερο. Άρχιζα να βγάζω με το θήλαστρο για να μην μου κοπεί. Τελικά όλα πήγαν καλά και μετά απο 10 μέρες θήλαζα κανονικά. Αλλά τώρα που το θυμάμαι και εμένα τούμπανο ήταν το στήθος μου, κάνε και μασαζάκια πριν το θηλασμό και χλιαρό νεράκικαι θα κατέβει, καλή συνέχεις ;)

Αν θέλεις απάντησε λίγο στο ερωτηματολόγιο που θα βρεις εδώ:http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Επίσης τι ενοείς δεν έχεις καλές θηλές; Γιατί άρχισες τις αντλήσεις; Εκτός από την ποσότητα που βγάζεις με το θήλαστρο , που όπως σου είπε η depy δεν είναι ενδεικτική για το πόσο γάλα έχεις, τι άλλο σε κάνει να νομίζεις ότι δεν έχεις αρκετό γάλα;

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Το στήθος μου όμως έχει όλα τα συμπτώματα, δηλαδή είναι πρησμένο και βαρύ λες και έχει μέσα γάλα. Η μαία μου λέει ότι αυτό είναι το αρχικό στάδιο και θα κατέβει το γάλα. Είναι τώρα όμως 4 ημέρες που συνεχίζεται το ίδιο, σταγόνες με το θήλαστρο. Ποιά η γνώμη σας?

Από την δική μου εμπειρία θα συμφωνήσω με την μαια σου

Στο 1ο παιδί το στήθος μου πρήστηκε και βαρυνε την 4η ή την 5η ημέρα. Επειδή έπαιρνα αντιβιωση μη συμβατη με τον θηλασμό αντλούσα και πέταγα το γάλα, δηλαδή ποιο γάλα, τις σταγόνες που έβγαζα. Το μωρό έπινε συμπλήρωμα. Όταν τελείωσα την αντιβίωση έβαζα το μωρό στο στήθος και μετά του έδινα συμπλήρωμα. Σταδιακά η ποσότητα του συμπληρώματος μειωνόταν αφού είχα όλο και πιο πολύ γάλα, ώσπου μετα από λίγες μέρες το σταματήσαμε εντελώς. Γι'αυτό θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο ακόμα

Τώρα δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να κάνεις, να συνεχίσεις με το θηλαστρο, με το μωρό ή και με τα δυο...

Διαφημίσεις

Το καλύτερο θα ήταν να σας έβλεπε μια συμβουλος θηλασμου.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Από την προσωπική μου εμπειρία θα σου πρότεινα να αυξήσεις τη συχνότητα των θηλασμών. Η άντληση γάλακτος ανά 3ώρο δεν βοηθάει ώστε να κατέβει το γάλα πιο γρήγορα.

Εγώ και στη μεγάλη μου κόρη αλλά και στην 2 μηνών μπέμπα μου στην ηλικία των 8 ημερών μπορεί να θήλαζα και κάθε 1 ώρα.

Βάζε λοιπόν όσο πιο συχνα μπορείς το μωρό στο στήθος και μην απογοητεύεσαι επειδή βλέπεις μικρή ποσότητα γάλακτος κατά την αντληση με το θήλαστρο.

Να σου ζήσει το μωράκι!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Σίγουρα θα υπάρχει κάπου αυτό το θέμα αλλά δεν έχω χρόνο να ψάξω. Το παιδάκι μου είναι 8 ημερών και από το μαιευτήριο ακόμη δεν κατέβηκε καθόλου γάλα. Δεν είχα και καλές θηλές για να τις πιάσει. Δοκίμασα το θήλαστρο της ameda (αυτό που χρησιμοποιούν στο ΙΑΣΩ) και κάνω άντληση κάθε 3ωρο αλλά το μόνο που βγαίνει είναι κυριολεκτικά σταγόνες και από το ένα στήθος και από το άλλο. Τι σημαίνει αυτό? Δεν έχω γάλα για να θηλάσω ή κάτι δεν κάνω εγώ σωστά? Το στήθος μου όμως έχει όλα τα συμπτώματα, δηλαδή είναι πρησμένο και βαρύ λες και έχει μέσα γάλα. Η μαία μου λέει ότι αυτό είναι το αρχικό στάδιο και θα κατέβει το γάλα. Είναι τώρα όμως 4 ημέρες που συνεχίζεται το ίδιο, σταγόνες με το θήλαστρο. Ποιά η γνώμη σας?

Αν κατάλαβα καλά το μωράκι σου είναι 8 ημερών και δεν έχετε καταφέρει να πιάσει ακόμα το στήθος;

Εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα και στα 3 παιδιά μου και στα δύο από αυτά με βοήθησαν πολύ οι ψευδοθηλές σιλικόνης.

Το πρώτο μου παιδί δεν έπιανε καθόλου το στήθος μέχρι που έγινε περίπου ενός μηνός, οπότε ξαφνικά το έπιασε και θήλασε.

Στα άλλα δύο όταν είδα ότι είχαν παρόμοιο πρόβλημα χρησιμοποίησα ψευδοθηλές σιλικόνης από το μαιευτήριο και βοήθησαν, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα θηλασμό από το στήθος.

.....δε νομίζω τάκη....

Εγώ όσο ήμουν στο νοσοκομείο έβγαζα γάλα με το θήλαστρο, δεν είχα αγοράσει ακόμα δικό μου.Φεύγοντας και μέχρι να φτάσω στο σπίτι μου είχε φουσκώσει πάρα πολύ , αγοράσαμε θήλαστρο αλλά δε μπορούσα να βγάλω γιατί το στήθος μου είχε πρηστεί πάρα πολύ και όσο κι αν προσπαθούσα δεν μπορούσα να βγάλω σταγόνα!!!Πήρα τηλ τη μαία και μου είπε να βάλω ζεστές πετσέτες πάνω μου για να μαλακώσει.Αμέσως άρχισε και πάλι να βγαίνει γάλα.

Δεν είμαι ειδική , ούτε ξέρω αν έχει σχέση αυτό με την κατάσταση που περνάς απλά ήθελα να το αναφέρω!!!

Ίσως να μας έλεγαν και οι υπόλοιπες κοπέλες την άποψη τους!!!!

Σου εύχομαι πάντως να πάνε όλα καλά και να καταφέρεις να θηλάσεις το μωράκι σου!!

Sz7Yp2.png?kZqYZiO9

y9Xap2.png?XCcMjjbM

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας.

Μίλησα με τον γιατρό μου και μου είπε ότι αφού συνεχίζω να βγάζω σταγόνες (3-5ml), αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν θα κατεβάσω γάλα, οπότε επειδή έχω ήδη αρχίσει να έχω πληγωμένες θηλές, να αρχίσω να μειώνω σταδιακά την χρήση του θήλαστρου από 3 ώρες, σε 5 και μετά σε 6 και στο τέλος μια φορά την ημέρα για 4-5 ημέρες. Αν συνεχίσω να έχω πρήξιμο, να βάζω το μωρό να θηλάζει για να μην μου πετρώσει το στήθος. Αυτά. Μάλλον δεν ήταν γραφτό να θηλάσω...

Διαφημίσεις

Μίλησα με τον γιατρό μου και μου είπε ότι αφού συνεχίζω να βγάζω σταγόνες (3-5ml), αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν θα κατεβάσω γάλα, οπότε επειδή έχω ήδη αρχίσει να έχω πληγωμένες θηλές, να αρχίσω να μειώνω σταδιακά την χρήση του θήλαστρου από 3 ώρες, σε 5 και μετά σε 6 και στο τέλος μια φορά την ημέρα για 4-5 ημέρες. Αν συνεχίσω να έχω πρήξιμο, να βάζω το μωρό να θηλάζει για να μην μου πετρώσει το στήθος. Αυτά. Μάλλον δεν ήταν γραφτό να θηλάσω...

Αν δεν έχεις γάλα πώς θα σου πετρώσει το στήθος; Δεν είναι λίγο αντιφατικό και παράδοξο αυτό που λέει;

Αν θέλεις πραγματικά να θηλάσεις πρέπει να βάζεις συχνά το μωρό στο στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του και μετά μπορείς να δίνεις συμπλήρωμα. ΑΝ όμως κουράστηκες, όλα ο.κ. Μπορείς να ακολουθήσεις αυτό που σου είπε ο γιατρός.

Πάντως αν δεν είχες γάλα δεν θα σου έλεγε ότι μπορεί να πετρώσει το στήθος από ανύπαρκτο γάλα, έτσι δεν είναι;)

Επίσης, οι πληγωμένες θήλες είναι κάτι κοινό και συχνό ως πρόβλημα αλλά αντιμετωπίσιμο. Πρέπει όμως να είσαι πραγματικά αποφασισμένη να θηλάσεις για να το παλέψεις αυτό το θέμα.

Αν δεν είσαι δεν τρέχει και τίποτα, αρκεί το μωρό σου να ανέχεται το ξένο και να μην του δημιουργεί πρόβλημα.

Τέλος, δεν θεωρώ ότι υπάρχει πεπρωμένο στο θέμα του θηλασμού. Πρωταρχικά ζητήματα είναι η ενημέρωση, η στήριξη και φυσικά η θέληση.

Μπορείς επίσης αν θέλεις να συμβουλευτείς και ένα σύμβουλο ειδικό θηλασμού για να σου πει αν όντως έχεις ή όχι γάλα, ώστε στο δεύτερο παιδί σου να μην είσαι προκατειλημμένη με την άποψη ότι δεν έχεις.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Συμφωνώ με τη yotasam.

3-5ml δεν κάνουν το στήθος να πρηζεται και να πετρωνει.... Όπως καταλαβαίνεις, το πρόβλημα δεν είναι το αν έχεις γάλα ή όχι, το πρόβλημα αρχικά είναι το ότι δεν τοποθετεις το μωρό στο στήθος σωστά (γι αυτό και έχεις πληγωμενες θηλες) και το αν το μωρό είναι αποτελεσματικό στο θηλασμο.

Εγώ στη θέση σου θα καλουσα σύμβουλο θηλασμου. Αν δεν μου έβρισκε κι αυτή λύση τότε θα έλεγα ότι δεν ήταν γραφτο να θηλασω!!!! Στις περισσότερες γυναίκες ο θηλασμος δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αλλά αν το θέλεις πραγματικά θα προσπαθησεις να τα καταφέρεις!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

... μα είναι δυνατόν να λέει τέτοια πραγματα, γιατρος... καταρχήν να σου πω οτι ο θηλασμος ειναι ο πιο φυσικός τρόπος διατροφής ενός μωρού και όχι ο πιο εξεζητημένος! αν επιθυμείς να ταίσεις το μωράκι σου, απλά συμβουλέψου έναν άλλο γιατρό ή μια συμβουλο γαλουχίας..Απ' όσο ξέρω σ' αυτό το forum απαντάει η Αγλαία Παπαδήμα, η οποία είναι η καταληλότερη. Αυτό που έχω να σου πώ εγώ, είναι να έχεις το μωρό σου όσο περισσότερο μπορείς στο στήθος σου κι ας μην τρώει.. να εχετε επαφή όμως, δέρμα με δέρμα. Κι εμενα σε μια βδομαδα κατεβηκε το κανονικό γάλα και θηλάζω εδω κι ένα χρόνο 2 διδυμα.. Μπορείς να βγάζεις με το θηλαστρο, αλλα κατά προτεραιότητα βάζε το μωρό στο στήθος. Για να έχεις πληγωμένες θηλές μπορεί να σημαίνει οτι το μωράκι δεν πιάνει σωστά.. Το περιβάλλον σου, σε υποστηρίζει στο θηλασμό???

Κατ' αρχήν πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό σύμβουλο γαλουχίας γιατί ο γιατρός μου φαίνεται ότι φάσκει και αντιφάσκει , δεν τον κατηγορώ αλλά δεν είναι και ο πλέον ειδήμων σχετικά με το θηλασμό.

http://pediatros-thes.gr/ μπες και σε αυτή την ιστοσελίδα πιστεύω πως θα σε βοηθήσει.

Για να φουσκώνει τόσο πολύ το στήθος σου σημαίνει ότι έχεις γάλα , με 3-5 ml

δεν πρήζεσαι καν!!!!!!!!

Ίσως να μη βάζεις το μωράκι σου σε σωστή στάση θηλασμού.Βάζε το πάντως όσο πιο πολύ μπορείς και η μητέρα φύση θα φροντίσει για όλα , αρκεί να είσαι ήρεμη και ψύχραιμη!!!

Πάνω απ' όλα όμως μην απογοητεύεσαι , πολλές μανούλες δυσκολεύτηκαν και όμως τα κατάφεραν.

Εύχομαι την επόμενη φορά που θα διαβάσω μήνυμα σουνα μάθω ότι όλα πήγαν καλά!!!!!!!!!!!!!!

Sz7Yp2.png?kZqYZiO9

y9Xap2.png?XCcMjjbM

αν θες πραγματικα να θηλασεις βρες μια συμβουλο θηλασμου.και εχε το παιδακι σου συνεχεια στο στηθος και οχι ανα τριωρο. ο θηλασμος δεν εχει προγραμμα και ωραριο.και ο πρωτος καιρος ειναι δυσκολος,θελει πεισμα και υπομονη.μετα ολα στρωνουν.κριμα που οι γιατροι οδηγουν τις γυναικες σε αποθηλασμο τοσο ευκολα(εχω μια θηλη επιπεδη και μια εισεχουσα κι ομως ο μικρος θηλαζει κανονικα).αν το θες,ψαξ'το.αν οχι δεν εγινε και κατι.οπως αισθανεσαι εσυ καλυτερα.εξαλλου για να ειναι καλα το μωρο,πρεπει πρωτα να εισαι καλα εσυ.

να σου ζησει το μικρο σου κι τι θες εδω ειμαστε.

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

Eννοείται ότι θέλω να θηλάσω για αυτό και προσπαθώ. Απλώς απογοητεύομαι πολύ εύκολα. Οταν λέτε να το βάζω στο στήθος, το κάνω όταν πεινάει αλλά δεν βγάζω τίποτα και εκείνο κουράζεται και εγκαταλείπει την θηλή πολύ γρήγορα. Και μετά με το θήλαστρο βγάζω 3-5 ml... Για αυτό έχουν αρχίσει να πονάνε οι θηλές, μια με το μωρό, μια με το θήλαστρο.

Eννοείται ότι θέλω να θηλάσω για αυτό και προσπαθώ. Απλώς απογοητεύομαι πολύ εύκολα. Οταν λέτε να το βάζω στο στήθος, το κάνω όταν πεινάει αλλά δεν βγάζω τίποτα και εκείνο κουράζεται και εγκαταλείπει την θηλή πολύ γρήγορα. Και μετά με το θήλαστρο βγάζω 3-5 ml... Για αυτό έχουν αρχίσει να πονάνε οι θηλές, μια με το μωρό, μια με το θήλαστρο.

Κοριτσι, θα σου πω οτι σου ειπαν οι κοπελες. Βρες μια συμβουλο θηλασμου να σε βοηθησει στην σωστη τοποθετηση του μωρου στο στηθος, το πιο πιθανο ειναι να μην το βαζεις σωστα και γιαυτο να κουραζεται. Εμενα στη 10η μερα, οταν πια οι θηλες ειχαν σχιστει κανονικα, και εκλαιγα απο τον πονο, πηρα θηλαστρο νοσοκομειακο, και μια συμβουλο θηλασμου , που ναναι καλα η γυναικα, με βοηθησε να βαζω σωστα το μωρο στο στηθος. Αν θες να θηλασεις υπαρχει τροπος, απλα ισως στην περιπτωση σου να θελει περισσοτερη προσπαθεια. Μην απογοητευεσαι.

h0MYp3.png

εγω θα σου ελεγα 1) να βαλεις ψευδοθηλες για να βοηθησεις το μωρο και 2) να δοκιμασεις και με της μεντελα το θηλαστρο. 3) μηπως δεν τοποθετεις σωστα το θηλαστρο και γι' αυτο δεν βγαζεις; μηπως παιρνει αερα και δεν ρουφαει;

εμενα το μωρο δεν μπορει με τιποτα να πιασει την αριστερη θηλη, μονο με ψευδοθηλη.την δεξια θηλη τωρα αρχισε να την πιανει χωρις ψευδοθηλη

Γέννησες με καισαρική?Το γάλα στην καισαρική (το μεταβατικό όμως) αργει να κατέβει..Η περίπτωση σου μου θυμίζει τη δική μου..Ειχα πρωτόγαλα και μετα 4η μερα πρήστικε και β'αρυνε το στήθος μου.Ετσι όπως τα λές με το θηλαστρο σταγόνα.Ηρθε η μαια σπιτι και με βοήθησε ..Το προβλημα ειναι ότι γινεται οιδημα και δεν αφήνει το γάλα να κατέβει..Μου έβαλε ζεστο επίθεμα 20 λεπτα τοσο που να το αντέχω.Μετα απλωσε λαδάκι και μου έκανε μάλαξη με δεικτη και το έσο δακτυλο κάνοντας κυκλάκια τοπικα και ξεκίνησε από την κορφη πάνω πάνω και το άλλο χέρι απο κάτω να το πιάνει σαν μισοφέγγαρο για αντισταση.Το κατέβαζε διαγράφοντας κυκλικους φαντασου ένα αρχαιο θεατρο και να ξεκινάς απο τις πίσω θέσεις πιέζοντας με δεικτη μέσο και κανοντας κυκλικες κινήσεις να ξεκινάς απο την μια άκρη και να καταλήγεις στην 'αλλη άκρη των θεσεων.Επειτα ''αλλάζεις'' σειρα και έτσι καταλήγεις στην σκηνή την'' άλω'' μόλις μαλακωσουν τελειως τα γρομπαλάκια θα δεις και σταγόνες βάζεις το μωρό να θηλάσει.Αφού θηλάσει τραβας και μετο θηλαστρο.Μπορεις όταν θηλάζει να συνεχίζεις τις μαλάξεις.Αφου τελειωσεις και με το νοσοκομειακό θηλαστρο(για να αυξηθει η παραγωγη) μετά βάζεις 10 λεπτα κρυο επίθεμα για να μειωθει το οιδημα..Αυτη τη διαδικασί θα την επαναλαμβάνεις πάντα πριν θηλάσει το μωρό ή τραβηξεις με το θηαλαστρο.Σε μια βδομάδα θα σταματήσει να πρήζεται και θα κατεβει το μεταβατικό γάλα.Μάλλον έχεις μπλοκάρει. Αυτό προκαλεί πόνο.Εμένα αυτο κρατησε 5 μέρες και ειχα και πληγωμένες θηλές αλλά επουλώθηκαν.Κάνε υπομονή θα τα καταφέρεις..Και πρόσεξε την στάση θηλασμου να μπαινει το μωρο σωστά στο στηθος και την χοάνη του θηλαστρου να μην ειναι μικρη και συνθλίβεται η θηλή...Η διαφορά του πετρώματος από γάλα κια αυτου του πετρώματος ειναι (έχοντας νιωσει και τα δυο) ότι στο οιδημα έχεις μικρά μικράγρομπαλάκια όταν κάνεις μαλαξη που όταν τα τρίβεις μαλακώνουν και φτάνουν ως την άλω ενω το πετρωμα απο γάλα ειναι μεγάλα γρομπάλακια τα οποια όταν τακάνεις μαλαξη και τα πιέζεις πετάγεται γάλα και ειναι σε ορισμένα σημεία..Καλό θα ήταν και ένας συμβουλος θηλασμου να σε δει αλλά μέχρι τότε δοκίμασε μαλαξη έτσι.Μολις θαβγει γαλα στις θηλές θα επουλωθουν αν δεν ειναι απο λάθος τεχνική. Σε εμένα έτσι έγινε..Υπάρχουν μπλέ ζελέ επιθέματα που ειναι κια για κρυο και για ζεστο (εγω ειχα ένα και ένα για ευκολία).Αν θες λεπτομέριες στειλε πμ.. Και μου έιχε πει και έπαιρνα brufen ανα 6 ώρες για ένα 24ωρο (αυτό όμως να σε δει συμβουλος και να σε συμβουλέψει για φάρμακο μη πάρεις απο μόνη σου)

tEksp3.png?8gzbt5YV

Κάνε αυτα που σου γράφω πιο πάνω...Δυσκολα μια γυναίκα δεν κατεβάζει γάλα και αυτό που σου ειπε ασχολίαστο..Αν κάνεις αυτό που σου λέει δεν θηλάσεις ποτε..Μάλαξη και το μωρό στο στηθος και προσπάθησε να μη του έχεις δώσει συμπλήρωμα πριν και να έχεις κάνει την προετοιμασία (ζέσταμα με επιθεμα- μάλαξη ναειναι εντελώς μαλακό σαν να έχει φύγει το πετρωμα)..Θα δεις οτι θα πιει μην εγκαταλειπεις και μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει το μωρό θα δώσει εντολή για το γάλα μπορει να γυσρίσεις σε αποκλειστικό θηλασμο.Απλά να μην μάθει το μωρό σου στη ροη του μπιμπερό..Προετοιμαζε το στήθος σου και αφηνέτο έστω και για πιπίλα και μετα τραβα με το θηλαστρο πάγο και μετα ξανα.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Να συμπληρώσω ότι στη δική σου περίπτωση δεν κάνει οποιοδήοτε θήλαστρο. Απαιτείται να νοικιάσεις νοσοκομειακό. Οποιοδήποτε άλλο θα σου δημιουργήξσει πρόβλημα στις θηλές και σίγουρα δεν θα ενεργοποιήσει το θηλασμό, οπότε δεν κατεβαίνει το γάλα που έχει εγκλωβιστεί.

Ανακεφαλαιώνω όσα ειπώθηκαν από όλες για να μην μπερδέυεσαι:

Πριν θηλάσεις βάλε ζεστά επιθέματα και κάνε μαλάξεις στο στήθος, βάλε το μωρό να θηλάσει πριν πεινάσει πολύ (πρώτα από το ένα στήθος και μετά από το άλλο εναλλάξ μέχρι να κουραστεί και να μη θέλει άλλο), μετά κάνε άντληση με νοσοκομειακό θήλαστρο. Προς το παρόν πρέπει να δίνεις συμπλήρωμα για να μην υποσιτίζεται το παιδί.

Δες οπωσδήποτε σύμβουλο θηλασμού για τη σωστή θέση του μωρού στο στήθος.

Θα είναι χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία αλλά αξίζει να προσπαθήσεις.

Χρειάζεσαι όμως κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει από κοντά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Να συμπληρώσω ότι στη δική σου περίπτωση δεν κάνει οποιοδήοτε θήλαστρο. Απαιτείται να νοικιάσεις νοσοκομειακό. Οποιοδήποτε άλλο θα σου δημιουργήξσει πρόβλημα στις θηλές και σίγουρα δεν θα ενεργοποιήσει το θηλασμό, οπότε δεν κατεβαίνει το γάλα που έχει εγκλωβιστεί.

Ανακεφαλαιώνω όσα ειπώθηκαν από όλες για να μην μπερδέυεσαι:

Πριν θηλάσεις βάλε ζεστά επιθέματα και κάνε μαλάξεις στο στήθος, βάλε το μωρό να θηλάσει πριν πεινάσει πολύ (πρώτα από το ένα στήθος και μετά από το άλλο εναλλάξ μέχρι να κουραστεί και να μη θέλει άλλο), μετά κάνε άντληση με νοσοκομειακό θήλαστρο. Προς το παρόν πρέπει να δίνεις συμπλήρωμα για να μην υποσιτίζεται το παιδί.

Δες οπωσδήποτε σύμβουλο θηλασμού για τη σωστή θέση του μωρού στο στήθος.

Θα είναι χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία αλλά αξίζει να προσπαθήσεις.

Χρειάζεσαι όμως κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει από κοντά.

Μάλαξη με τον τρόπο που περιγράφω πάνω για να μαλακωσει τελειως το στηθος και βάζε το μωρο πρωτου δώσεις συμπληρωμα να πάρει ότι μπορεί και μετα δίνε και το μπουκάλι. Ενα μαστό την φορά θα προέτοιμάζεις και αφου φάει το μωρο και αντέχεις ετοιμασε τον άλλο.Εμένα ένα τη φορά μου ειχε πει απλά η επόμενη φορά ηταν πολύ κοντα σχεδον μολις τελειωνα με το ένα ξεκινουσα προετοιμασία για το άλλο γιατί δεν εδινα συμπληρωμα (επειδή αυτό το έκανα από την πέμπτη μερα και θα δεις ότι μετα τη διαδικασία αυτη θα έχεις γαλα, σίγουρα όμως νοσοκομειακό θηλαστρο).

tEksp3.png?8gzbt5YV